Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Riječ Života

power_settings_newLogin to reply
+29
jakob
apostol
Južnjak
dubec
Gubavac
Caesar
stjepan
Debora
magdalena
Vjerna
NKL
zlatani
diamond
emanuel
Istina
Feba
Justin
Euro
dragan
Totus Tuus
Mila
Sinke
Daniel
dominik
kainos
ziger
braslav
Izrail
forestsilvy
33 posters

descriptionRiječ Života - Page 18 EmptyRe: Riječ Života

more_horiz
Hvala sestro na odgovoru!
Iskreno, nisam tami išao, ali znam vako ljudi.
Vjerujem ti na riječ i također mislim da ti postupci nisu nimalo kršćanski.
Ljubav Kristova u srcu je nešto što bi nas trebalo krasiti.
Pastori i drugi trebali bi biti sluge poradi Gospodina, a ne veličati sebe.
Hvala ti puno što si mi sve to lijepo objesnila.
Drago mi je da ideš u Pentekosnu na Ilici, jel tak?
Moguće onda da se i znamo, jer od tamo mi je i moj prijatelj koji pjeva u zboru.
Znam i pastora Božidara, vodstvo, još neke ljude.

U Čakovecu je jako dobra crkva.
Drago mi je da ideš tamo u te crkve koje su zdrave.
pastor Pintarić je dobar pastor. Dobo si me podsjetila da odem malo na stranicu Very Happy
Znam da mi nismo dio tog karizmatskog pokreta, ali činjenica je da je naš drugi naziv "karizmatici" što mi nismo negirali. Zbog toga su nas mnogu svrstavali u isti koš.
Želim ti se zahvaliti što si mi odgovorila s ljubavlju što me jako razveselilo.
Neka i tebe Bog blagoslovi draga sestro.
Tvoj brat,
Sieger

more_horiz
Dragi Sieger!

Drago mi je da si zaista procitao i shvatio sto sam ja htjela napisati i sto si dopustio da te Duh vodi.Vido si da u mom srcu nema osude nego je prisutna zabrinutost, a to je nesto sasvim drugo.
Ima jedan odlicna izreka NIJE ZLATO SVE STO SJA!Upravo to je ono sto sam htjela reci za Rijec Zivota, ali ja se i dalje nadam da Bog moze i hoce zbog nekolicine divnih ljudi u Rijeci Zivota dotaknuti vodstvo i izvesti ih iz grijeha.
Estera Ullen je najdivnija krscanka koju sam ja ikad srela.Ona je zaista Boziji andeo i kroz nju Bog zaista divno radi!

more_horiz
Da, Estera je jako dobra osoba, spremna uvijek služiti Bogu.
Hvala Bogu što postoje ljudi kao ona.
Neka te Bog blagoslovi Istina!

more_horiz
http://www.rijeczivota.hr/novost/article/daleko-od-rima-blize-bogu/?tx_ttnews%5BbackPid%5D=1&cHash=5957f4344f

pročitao sam par iskustava svećenika koji su izišli iz RKC, zanimljiva iskustva....naravno pročitat ću ih do kraja...

descriptionRiječ Života - Page 18 Emptyobjesnila

more_horiz
"Hvala ti puno što si mi sve to lijepo objesnila."

Zigeru, mislim da si ovom zahvalom stvarno sve rekao.
Ohrabri se, odi u Riječ Života i vjeruj svojim ušima i očima, ili još bolje, nek ti Bog otvori uši i oči i vjeruj Bogu.

O Šićku sam svašta čuo od par "ranjenih", da bih na koncu čovjeka čuo i upoznao. On je definitivno Božji sluga. Nije savršen, nije Clooney, a i hrvatski mu nije s Dnevnika, ali je daleko od gluposti koje mu se pripisuju. Iskren je, ozbiljan i dosljedan, te Bog kroz njega radi. Čak i ljudi iz njegove zajednice mnogima mogu služiti kao primjer u oduševljenju, revnosti i otvorenosti za djelovanje Duha. Njihova svjedočanstva obaraju s nogu.

Razne dušice s početka priče i dalje svima sve objašnjavaju o groznom Šićku i naivni to piju, tapšaju se međusobno po ramenu, ...ali to ne pomaže ni njima ni sugovornicima. Mute vodu, pa se niti iscjeljuju, a kamoli da tek vidim njihova ploda. Žalosno, mislim "Istina" da si pretenciozno odabrala nick.

bb

By the way Estera Ullen i Šićko pričaju, druže se, savjetuju i cijene. Šta je "Istina" onda u svemu tome ?

more_horiz
Znaš brate, zahvalan sam ti na odgovoru puno.
Meni treba informacija uvijek.
Meni je isto dosta toga: trača protiv crkve (ta niti jedna nije savršena), protiv pastora... Kad je David poštivao Šaula koji ga je progonio rekavši da mu ne pada na pamet dizati ruku na Božjeg pomazanika tako bi i mi trebali govoriti s više poštovanja o starješinama crkava.
Kao što znaš, ja sam EPC-ovac, pripadnik jedne ozbiljne i gledne crkve koja služi Bogu i koja je otvorena za molitvu i bratsku suradnju sa svakim kršćaninom rođenim odozgor i svakom crkvom koja je utemeljena na Riječi Božjoj.
Ispričavam se zbilja, ali sam bio zbunjen, a pokušao sam "Istinu" utješiti i pomoći jo, ali ona me kao što vidiš napala i ne želi sa mnom govoriti, jer očigledno ne odgovara,m njezinom poimanju kršćanstva.
Istina, ponizi se pred Bogom i Njemu predaj sve, a nemoj okolo sablažnjavati druge.

descriptionRiječ Života - Page 18 Emptyamen

more_horiz
ziger je napisao/la:
Znaš brate, zahvalan sam ti na odgovoru puno.
Meni treba informacija uvijek.
Meni je isto dosta toga: trača protiv crkve (ta niti jedna nije savršena), protiv pastora... Kad je David poštivao Šaula koji ga je progonio rekavši da mu ne pada na pamet dizati ruku na Božjeg pomazanika tako bi i mi trebali govoriti s više poštovanja o starješinama crkava.
Kao što znaš, ja sam EPC-ovac, pripadnik jedne ozbiljne i gledne crkve koja služi Bogu i koja je otvorena za molitvu i bratsku suradnju sa svakim kršćaninom rođenim odozgor i svakom crkvom koja je utemeljena na Riječi Božjoj.
Ispričavam se zbilja, ali sam bio zbunjen, a pokušao sam "Istinu" utješiti i pomoći jo, ali ona me kao što vidiš napala i ne želi sa mnom govoriti, jer očigledno ne odgovara,m njezinom poimanju kršćanstva.
Istina, ponizi se pred Bogom i Njemu predaj sve, a nemoj okolo sablažnjavati druge.

amen, drago mi je ovo čitati, što više reći ?
večeras molimo za Istinu Smile

nakon puno lutanja, slušanja koječega i tješenja kojekoga, mogu i ja reći da sam isto "pripadnik jedne ozbiljne i ugledne crkve koja služi Bogu i koja je otvorena za molitvu i bratsku suradnju sa svakim kršćaninom rođenim odozgor i svakom crkvom koja je utemeljena na Riječi Božjoj" - zove se "Riječ Života"

Božji blagoslov,

more_horiz
Super, obojica smo onda u super crkvama.
Naziv mi nije nikada bio važan, bitno je da smo rođeni odozgor, da pripadamo jednoj Kristovoj Crkvi koju čine svi koji su rođeni odozgor.

Zadnja promjena: ziger; pet 23 svi 2008, 13:15; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Krizostom je napisao/la:
http://www.rijeczivota.hr/novost/article/daleko-od-rima-blize-bogu/?tx_ttnews%5BbackPid%5D=1&cHash=5957f4344f

pročitao sam par iskustava svećenika koji su izišli iz RKC, zanimljiva iskustva....naravno pročitat ću ih do kraja...

To moram nabaviti

descriptionRiječ Života - Page 18 Emptyjjooooj

more_horiz
ziger je napisao/la:
Super, obojica smo onda u super crkvama.
Naziv mi nije nikada bio važan, bitno je da smo roženi odozgor, da pripadamo jednoj Kristovoj Crkvi koju čine svi koji su rođeni odozgor.

zigeru jel ti ikada pročitaš poruku nakon što je napišeš ?

probaj, šljaka Smile

malo prije Istina je "objesnila" (s čime bi se mogao i složiti),
a sada smo "roženi" odgozgor (???)

šalim se, ali pripazi

bb

more_horiz
Moj braček,
u žurbi sam često pa pogriješim.
Hvala za ispravku.
Predaješ li inače hrvatski ili...? Very Happy

more_horiz
ziger je napisao/la:
Moj braček,
u žurbi sam često pa pogriješim.
Hvala za ispravku.
Predaješ li inače hrvatski ili...? Very Happy

ne baš Smile

ja sam ti bankar !

Shocked

more_horiz
Okie Very Happy
Ja sam u pedagoškoj struci

more_horiz
Riječ Života - Page 18 Search

Unesite Vaše uvjete za pretraživanje

<table><tr><td>
Web</td>
<td>
Riječ Života</td>
</tr>
</table>
Pošaljite obrazac za pretraživanje

more_horiz
Savez Crkava "Riječ Života" djeluje trenutno u Hrvatskoj na šesnaest lokacija.

1. Kršćanski centar “Riječ Života” ZAGREB

adresa sastajanja: Žitnjak bb, Zagreb

bogoslužja: četvrtkom u 18h, nedjeljom u 18h

adresa za pismene pošiljke: P.P. 205, 10040 Zagreb - Dubrava

tel: 01/2911-942

email: zagreb@rijeczivota.hr

web: http://www.rijeczivota.hr/

2. Kršćanski centar “Riječ Života” BJELOVAR

adresa sastajanja: Trg Ante Starčevića 15, 43000 Bjelovar

bogoslužja: četvrtkom u 19h, nedjeljom u 18h

tel: 098/964-8170, pastor Tomislav Granić

email: bjelovar@rijeczivota.hr

3. Misijska postaja “Riječ Života” ČAZMA

adresa sastajanja: Hrvatskih branitelja b.b., 43240 Čazma

bogoslužja: nedjeljom u 18h

molitva i slavljenje: srijedom 19 sati

tel: 099/2727-774, Darko Janžek

email: cazma@rijeczivota.hr

4. Kršćanski centar “Riječ Života” DUBROVNIK

adresa sastajanja: Augusta Šenoe 2, 20 000 Dubrovnik

bogoslužja: četvrtkom u 19h, nedjeljom u 10h

tel: 091/7952-789, pastori Robert i Paola Starčić

email: dubrovnik@rijeczivota.hr

5. Misijska postaja “Riječ Života” KARLOVAC

adresa sastajanja: Dr. Ante Starčevića 24, 47 000 Karlovac

bogoslužja: ponedjeljkom u 19h,

tel: 091/3911-942, Petar Fabijanić

email: pkfabijanic@inet.hr

6. Misijska postaja “Riječ Života” KORČULA - Blato

sastanci se održavaju petkom, svaka dva tjedna

tel: 091/7952-789, Robert Starčić

7. Kršćanski centar “Riječ Života” KRIŽEVCI

adresa sastajanja: Mažuranićev trg 5, 48 260 Križevci

bogoslužja: nedjeljom u 10h

tel: pastor Tomislav Granić 098/9648 170 i Katarina Begić 091/5481-373

8. Kršćanski centar “Riječ Života” OSIJEK

adresa sastajanja: Opatijska 26F (JUG II), 31000 Osijek

bogoslužja: srijedom u 19h, nedjeljom u 18h

tel: 031/563-398

email: osijek@rijeczivota.hr - pastori Slavko i Marica Tutić

9. Kršćanski centar “Riječ Života” PULA

adresa sastajanja: Via Moncanor 15

bogoslužja: nedjeljom od 10h

molitva: subotom od 19h

tel: 091/3911-942, Petar Fabijanić

email: pula@rijeczivota.hr

10. Kršćanski centar “Riječ Života” SISAK

adresa sastajanja: Ulica J.J. Strossmayera 59

bogoslužja: nedjeljom u 10h, molitveni sastanak: utorkom 19h

tel: 091/7674-281, pastori Milan i Monika Bajić

email: sisak@rijeczivota.hr

11. Kršćanski centar “Riječ Života” SPLIT

adresa sastajanja: Varaždinska 53, 21000 Split

bogoslužja: nedjeljom 10 sati

tel: 091/5001-214, pastor Drago Zrno

email: split@rijeczivota.hr

12. Kršćanski centar "Riječ Života" SLAVONSKI BROD

adresa sastajanja: Ulica Matije Mesića 1, 35000 Slavonski Brod

bogoslužja: srijedom u 18 h, nedjeljom u 10 h

tel: 098/688-135, pastor Goran Koncoš

email: slavonskibrod@rijeczivota.hr

13. Misijska postaja “Riječ Života” ŠIBENIK

adresa sastajanja: Zagorska 14, 22000 Šibenik

bogoslužja: nedjeljom u 18h

tel: 091/2311-977, Danijel Fištrek

email: sibenik@rijeczivota.hr

14. Kršćanski centar “Riječ Života” VARAŽDIN

adresa sastajanja: Sajmišna 12, 42000 Varaždin

bogoslužja: subotom 18h

tel: 091/2311-977, Danijel Fištrek

email: varazdin@rijeczivota.hr

15. Kršćanski centar “Riječ Života” VIROVITICA

sastanci: 33000 Virovitica

tel: 098/9648-170, Tomislav Granić

16. Misijska postaja “Riječ Života” ZLATAR

sastanci: 49250 Zlatar

službe: nedjeljom 18 sati

kontakt osoba: Damir Meštrović (099/5934-058) i Marina Kaplić (091/7991-576)

Riječ Života - Page 18 Search

Unesite Vaše uvjete za pretraživanje

<table><tr><td>
Web</td>
<td>
Riječ Života</td>
</tr>
</table>
Pošaljite obrazac za pretraživanje

Riječ Života - Page 18 Hrvatska3_small

Kontakt obrazac

Ukoliko imate pitanja vezano za naše centre ispunite ovaj obrazac, a odgovor možete očekivati unutar 24 sata.

* Ime:
Naslov:
* E-mail:
Telefon:
* Poruka:

descriptionRiječ Života - Page 18 EmptyUpiranje prstom

more_horiz
Neki ljudi imaju poziv upirati kažiprstom ali ta služba prije upiranja prstom osniva se na posredničkoj molitvi za stvari koje vidimo da ne valjaju. Međutim mjesto kažiprstu je da bude na ruci i skupa sa drugim prstima dio tijela. Ali ako taj kažiprst odluta od tijela biti će odvojen od glave i netko drugi će ga pokupiti i koristiti da upire tim istim kažiprstom, vrlo moguće u matično tijelo.

Isus je glava, a tijelo crkva. Kažiprst je jedna važna služba u tijelu Kristovom. Osoba koja je pozvana u tu službu nužno mora proći kroz proces koji podrazumjeva izmeđuostalog mnoge neugodne situacije u kojima Bog pripravalja i testira tu osobu. Neke od tih neugodnih situacija često jest da vodstvo crkve ili neki član crkve stadne na žulj toj osobi. Bog gleda kako će ta osoba odreagirati. Reakcija kvalificira odnosno diskvalificira tu osobu za sljedeću fazu poziva. Ako ta osoba pretrpi i oprosti Bog ju ojača, iscijeli i promovira. Ako se povuče... degradira se i osoba koja je bila pozvana govoriti istinu počne služiti optužitelju braće govoreći neistinu. Što je najgore, najgora i najučinkovitija laž jest ona koja je pomješana sa istinom. A ako osoba govori iz rana, povreda i razočarenja nužno će njen iskaz biti okaljan.

I dalje ima nade za tu osobu. Slava Isusu! ya Treba se pokajati i ugraditi u neku crkvu, pokoriti se autoritetu kojeg je Bog postavio ma koliko nesavršen bio. Isusova krv je moćna! Kada smo prevareni teško je čuti Kristov glas ali oči braće i sestara koja su oko nas pomoći će nam da maknemo brvno iz naših očiju i da progledamo. Bog radi kroz svoje tijelo Ako nismo u zajedništvu sa braćom ne možemo ostati u svijetlu nego ostajemo u tami.

Jedna od najvećih pogrešaka koju možemo činiti jest prosuđivati cjelinu na osnovu njenih ekstremiteta - bilo da se radi o jednoj osobi, crkvi, pokretu ili denominaciji. Ljudi procjenjuju karizmatski sustav temeljem ekstremnih praksi koja su prije izuzetak nego pravilo. Čini se da se o prosperitetu više govori izvan nekih crkvi nego unutar njih i sl. Da neka crkva ne može biti savšena izmeđuostalim govori Isus kada kaže da kukolj i pšenica rastu zajedno...

Čitao sam što se sve piše o crkvi Riječ Života pa sam odlučio reagirati i napisati svoje viđenje i evo post mi se malo oduljio.:tack:Ali oprostite mi!daj srce Nek nas Bog sve obilno blagoslovi i čuva! Jadni smo bez njega bili karizmatici, baptisti, rimokatolici... bejbi

descriptionRiječ Života - Page 18 Emptyciao

more_horiz
dobrodošao NKL

vidim da si apsolutni početnik, upravo kao i ja Wink

pišeš uistinu pitkim stilom i čovjek bi se mogao i složiti oko mnogočega,
ali konkretno o KC "RZ" ne uspijevam razabrati ama baš ništa, odnosno,
ne upućuješ koji se dio tvoje poslanice odnosi na "njih".

izašao danas članak u Jutarnjem ...

http://www.jutarnji.hr/magazin/clanak/art-2008,5,31,,121351.jl

more_horiz
Ma čitajući postove vidim da zajednici Riječ Života mnogi zamjeraju učenje o prosperitetu, a čini mi se da više oni govore o prosperitetu nego li se govori u toj zajednici. Crkva Riječ Života "živi" gotovo isključivo od davanja svojih vjernika, a novac koji daju ne daju jer su izmalinipulirani nego zato što vide da ga daju za dobre stvari. Sa dijelom novca financira se tako emisija na OTV-u koja ima prekrasnih plodova. Navesti ću samo jedan od njih. Jedna žena u Čazmi razmišljala je o samoubojstvu i u trenutku prije nego li je digla ruke na sebe upalila je televizor, kad li tamo Šićko govori, otprilike "Ako razmišljaš o samoubojstvu, nemoj se ubiti, ne znaš što te čeka nakon..." Te riječi su sačuvale njen život. A takva svjedočanstva, kojih je mnogo, vjernike potiču da još više daju. Ja osobno redovito dajem desetinu u tu zajednicu i više od desetine i mogu posvjedočiti da me Bog uistinu blagoslivlja. Kada zagusti, novac, pa makar u zadnji tren redovito stigne.

Otprilike pet sam godina član te zajednice i ljuti me kada netko tko sebe naziva Istinom govori toliko iskrivljenih stvari koje kod neupućenih ljudi mogu u najmanju ruku stvoriti ogromne predrasude i averziju prema toj zajednici.

Isus je rekao farizejima, kada su ga optuživali da uz pomoć poglavice demona Belzebula izgoni zle duhove, da prestranu biti licemjerni i da prepoznaju stablo po plodovima. Ono što karakterizira zajednicu Riječ Života su plodovi. Toliko promjenjenih života. Znam toliko slučajeva kada je Bog promjenio mlade ljudske živote koji danas sami sebe ne mogu prepoznati te za sebe govore "Ovo nisam ja, ovo je netko drugi... Volim stvari koje sam prije mrzio, mrzim koje sam prije volio..." Toliko ljudi je sačuvano od samoubojstva, droge, alkohola, depresije, bolesti, vječne osude... Bračni parovi koji nisu mogli imati djecu sada imaju... Ljudima koji su bili na samom dnu, Bog ne samo da je dao novu priliku nego - poptuno im promjenio život. Kažeš imaju super svjedočantva na sajtu... Ali to nije ni približno onome što je Bog sve učinio...

Ali zbog svega dobroga što Bog u toj zajednici radi, ona je pod velikima napadima... Neke bitke je i đavao dobio i on kao vrstan marketer svojih dijela, nastoji uvjeriti ljude da prosuđuju tu zajednicu temeljem tih negativnosti... Ali čini se da tako mora biti... To je Isus i obećao... "Meni su pripisivali svaku vrstu opačine... i vama će.."

Prvi ću reći da KC Riječ Života nije savršen. I sam sam bio pod mnogim napadima i čak razmišljao i presipitovao vjerodostojnost te zajednice unatoč svim predivnim stvarima koje sam u njoj doživio. Ali znate što me zadržalo u njoj? Ljudi! Gledam ljude koji nisu savršeni ali kojima je svima zajeničko da ih je Isus snažno dotaknuo. Ljudi koji se žrtvovali za mene, koji me vole i koji su bili sa mnom u trenucima kada nisam znao kako dalje. Iako mi se često činilo u tih pet godina da se nalazim kao u mješalici za beton, kroz svo to vrijeme Bog je radio na mom karakteru, i od početne zanesenosti čudesima mijenjao me da vidim i prepoznam najveće blago te zajednice - ljude. Da nisam bio u zajednici nikad ne bih vidio toliko dodaknutih ljudi kroz ulične evangelizacije. Veliko su mi svjedočanstvo u zajednici stariji bračni parovi koji su u crkvi od njenog osnutka. Mnogi od njih danas imaju velike obitelji s petero, četvero i troje djece. Neki do njih iako imaju po četvero, petero djece uspješni su poslovni ljudi te su stupovi hrvatskog društva. Promatrajući njihove živote osvjedočen sam o Božjoj vjernosti i blagoslovukoji je nad njihovim životom. Znam za neke od njih da je bilo perioda u njihovom životu kada su i oni razmišlja da napuste crkvu jer im je netko stao na žulj, povrijedio ih... Ali su ustrajali... Danas su svjetionici u koje i ja gledam... Tko zna što bi bilo s mnogim drugim ljudima koji nisu ustrajali. Nek promotre svoje živote danas... Slava Bogu što je vjeran i kada se ponizimo pred njim i pokajemo, on nas podigne i stavi iznad naših dušmana na sigurnu hridinu! Aleluja! ya

Evo opet se oduljio, svjestan da odulji postovi na forumima nisu omiljeni... Ali Bog izvodi sve na dobro onima koji ga ljube!!! ya

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply