Ja nisam kompetentan da bi ti sve objasnio.
Ja nisam kompetentan da sve pitam- ali eto.
Što se tiče DUha Sv. ako govoriš u drugim jezicima, to je dokaz da ga imaš odnosno da si Njime kršten.
Nisam blagoslovljen govorom stranih jezika, imam druge talente kojima služim Gospodina.
Što se tiče neistina, možda nisi dovoljno
informiran o tome što Rimokatolička crkva tvrdi. Osobno sam čuo da je
tiskana knjiga koja potvrđuje one stvari koje se za nju tvrde. Mogu ti
doznati i koja, ako hoćeš.
Naravno !!!! Molim te, navedi Katoličku knjigu u kojoj piše da se Isus iznova žrtvuje u sakramentu Euharistije, da su osim Isusa u spasenju posrednici Marija i anđeli, da Sedam Sakramenata nije postojalo prije 12. stoljeća, da je zabranjeno čitati Bibliju laicima, da je papa bezgrešan itd....
Ovo sve piše u "Katolička Biblija ima odgovor", tiskovina "Riječi Života" koju je napisala obitelj Kapor. Niti jedno gore navedno vjerovanje ne postoji u Katoličkoj Crkvi, dapače, Katolici koji su upoznati s naukom bi se zgrozili na svaku od tih optužbi.
Ako može, doznaj ime te knjige. Pitaj i u "Riječi Života".
Isto tako, mislim da ti je Gubavac jako puno
toga pokazao kroz Pismo i vjeruj mi kad imaš Duha Sv.; On je Duh Istine
i kada istina dođe u tvoj duh na ovakav način, ti odmah znaš da je to
tako. I po tome znam da ga nemaš i to nije nikakva uvreda da me nebi
krivo shvatio, nego je to činjenica.
E sad, ako se želiš
raspravljati i to negirati, samim tim potvrđuješ istinu ovih riječi,
odnosno svoj nedostatak koji si nasljedovao u Rimokatoličkoj crkvi.
A tko si ti da sebe smatraš posrednikom Boga i čovjeka da meni veliš da nemam Duha Svetoga? Ja se ovdje razgovaram s mnogima, i nikad nisam takvo što nekome rekao- taman da me nazivali ne znam kakvim imenima.
Tko sam ja, ili tko si ti da Bogu govorimo koga će dotaći? Ili kome će otkriti Svoje naume?
Meni je, ipak, zanimljivo primjetiti da se vi pozivate na inspiraciju Duhom Svetim, a nitko od vas mi ne zna objasniti raspravu nad Mojsijevim tijelom Mihaela i demona. Ako imate Duha Svetoga na način na koji tvrdite, zašto vam Pisma nisu jasna? Biblija jasno govori da će Bog Svojim slugama otvoriti um za tu namjenu (
Evanđelje po Luki 24:45 ). Za mene tvrdite da nemam Duha Svetoga- ali zašto ja znam na što poziva Apostol Juda (
Judina Poslanica 1:9 ) a vi se vrtite u krugu svojih argumenata?
Ja vas pitam: ako imate Duha Svetoga, zašto morate lagati o mojoj vjeri? Čega se bojite? Što ima u našim vjerovanjima da ih morate iskrivljavati i izmišljati nepostojeće dogme Katolicizma? Zašto Alić u svojoj emisiji govori da smo mi izbacili iz Biblije
Djela Apostolska 8:37 ( i time dokazuje da nema blage veze o Biblijskim prijevodima ) ? Zašto tiskate sve te knjige koje nemaju veze s objektivnim stanjem i vjerama Katoličke Crkve?
Dolazim u miru, ne da bih provocirao agresiju, već diskusiju i raspravu.