Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Riječ Života

power_settings_newLogin to reply
+29
jakob
apostol
Južnjak
dubec
Gubavac
Caesar
stjepan
Debora
magdalena
Vjerna
NKL
zlatani
diamond
emanuel
Istina
Feba
Justin
Euro
dragan
Totus Tuus
Mila
Sinke
Daniel
dominik
kainos
ziger
braslav
Izrail
forestsilvy
33 posters

descriptionRiječ Života - Page 23 EmptyRe: Riječ Života

more_horiz
Pozdrav svima.

Opravdani su svi koji su u Kristu i primili Duha Sv. jer su primili Njegovu pravednost.

Imam pitanje, a to je dali vi pripadate denominaciji Riječ Života i ako ne kako da ste ovdje gdje tako piše?

more_horiz
Pripadnost denominaciji ništa ne znači dok pripadnost Kristu jest život. Pripadnost denominaciji ne znači ujedno i pripadnost Kristu. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
Nisam pripadnik "Riječi Života", već Katolik koji bi vrlo rado raspravio pojedine stvari s njima. Zato sam ovdje.

more_horiz
Slažem se sa Gubavcem i to jest tako, ali nisi mi odgovorio na pitanje jer adventisti zagovaraju subotu koja se ne slaže sa onim što govore ljudi u "Riječ Života" tako da smatram da je krivo mjesto za prikazivanje adventista.
Predivno je kako prestavljaš Krista, ipak trebalo bi to raditi tako da se ne vidi pripadnost drugoj denominaciji na blogu koji nije adventistički. Daj mi objasni tvoje stajalište ovdje.

Sinke, kada primiš Duha Sv. bit će ti puno toga jasno, a dotle rasprave ne vode daleko.
Ako hoćeš raspravljati sa Kršćanima "riječ života" pođi na stranicu rijeczivota.hr i tamo imaš kontakt preko maila.

more_horiz
Sinke, kada primiš Duha Sv. bit će ti puno toga jasno, a dotle rasprave ne vode daleko.
Ako hoćeš raspravljati sa Kršćanima "riječ života" pođi na stranicu rijeczivota.hr i tamo imaš kontakt preko maila.

A tko tvrdi da ja ne mogu imati Duha Svetoga? Niti itko od vas zna tko sam, niti itko od Vas zna odnos Boga i mene.

Prvi post ovog topica bio je "Mi smo iz Riječi Života, ako netko ima kakvo pitanje, neka slobodno pita". Eto mene, pitam da objasnite svoje tiskovine u kojoj pričate neistine o Katoličkoj Crkvi ( tipa da mislimo da je Marija posrednik Boga i čovjeka poput Isusa, da je papa bez grijeha i slične maštarije ), a ti me sad upućuješ na mail.

Objasnite ovdje svoju vjeru, kao što ja objašnjavam svoju. Razjasnimo taj nesporazum i budimo braća u Kristu.

more_horiz
Ja nisam kompetentan da bi ti sve objasnio.

Što se tiče DUha Sv. ako govoriš u drugim jezicima, to je dokaz da ga imaš odnosno da si Njime kršten.

Što se tiče neistina, možda nisi dovoljno informiran o tome što Rimokatolička crkva tvrdi. Osobno sam čuo da je tiskana knjiga koja potvrđuje one stvari koje se za nju tvrde. Mogu ti doznati i koja, ako hoćeš.

Isto tako, mislim da ti je Gubavac jako puno toga pokazao kroz Pismo i vjeruj mi kad imaš Duha Sv.; On je Duh Istine i kada istina dođe u tvoj duh na ovakav način, ti odmah znaš da je to tako. I po tome znam da ga nemaš i to nije nikakva uvreda da me nebi krivo shvatio, nego je to činjenica.
E sad, ako se želiš raspravljati i to negirati, samim tim potvrđuješ istinu ovih riječi, odnosno svoj nedostatak koji si nasljedovao u Rimokatoličkoj crkvi.

more_horiz
Ja nisam kompetentan da bi ti sve objasnio.

Ja nisam kompetentan da sve pitam- ali eto.

Što se tiče DUha Sv. ako govoriš u drugim jezicima, to je dokaz da ga imaš odnosno da si Njime kršten.

Nisam blagoslovljen govorom stranih jezika, imam druge talente kojima služim Gospodina.

Što se tiče neistina, možda nisi dovoljno
informiran o tome što Rimokatolička crkva tvrdi. Osobno sam čuo da je
tiskana knjiga koja potvrđuje one stvari koje se za nju tvrde. Mogu ti
doznati i koja, ako hoćeš.

Naravno !!!! Molim te, navedi Katoličku knjigu u kojoj piše da se Isus iznova žrtvuje u sakramentu Euharistije, da su osim Isusa u spasenju posrednici Marija i anđeli, da Sedam Sakramenata nije postojalo prije 12. stoljeća, da je zabranjeno čitati Bibliju laicima, da je papa bezgrešan itd....

Ovo sve piše u "Katolička Biblija ima odgovor", tiskovina "Riječi Života" koju je napisala obitelj Kapor. Niti jedno gore navedno vjerovanje ne postoji u Katoličkoj Crkvi, dapače, Katolici koji su upoznati s naukom bi se zgrozili na svaku od tih optužbi.

Ako može, doznaj ime te knjige. Pitaj i u "Riječi Života".

Isto tako, mislim da ti je Gubavac jako puno
toga pokazao kroz Pismo i vjeruj mi kad imaš Duha Sv.; On je Duh Istine
i kada istina dođe u tvoj duh na ovakav način, ti odmah znaš da je to
tako. I po tome znam da ga nemaš i to nije nikakva uvreda da me nebi
krivo shvatio, nego je to činjenica.
E sad, ako se želiš
raspravljati i to negirati, samim tim potvrđuješ istinu ovih riječi,
odnosno svoj nedostatak koji si nasljedovao u Rimokatoličkoj crkvi.

A tko si ti da sebe smatraš posrednikom Boga i čovjeka da meni veliš da nemam Duha Svetoga? Ja se ovdje razgovaram s mnogima, i nikad nisam takvo što nekome rekao- taman da me nazivali ne znam kakvim imenima.
Tko sam ja, ili tko si ti da Bogu govorimo koga će dotaći? Ili kome će otkriti Svoje naume?

Meni je, ipak, zanimljivo primjetiti da se vi pozivate na inspiraciju Duhom Svetim, a nitko od vas mi ne zna objasniti raspravu nad Mojsijevim tijelom Mihaela i demona. Ako imate Duha Svetoga na način na koji tvrdite, zašto vam Pisma nisu jasna? Biblija jasno govori da će Bog Svojim slugama otvoriti um za tu namjenu ( Evanđelje po Luki 24:45 ). Za mene tvrdite da nemam Duha Svetoga- ali zašto ja znam na što poziva Apostol Juda ( Judina Poslanica 1:9 ) a vi se vrtite u krugu svojih argumenata?

Ja vas pitam: ako imate Duha Svetoga, zašto morate lagati o mojoj vjeri? Čega se bojite? Što ima u našim vjerovanjima da ih morate iskrivljavati i izmišljati nepostojeće dogme Katolicizma? Zašto Alić u svojoj emisiji govori da smo mi izbacili iz Biblije Djela Apostolska 8:37 ( i time dokazuje da nema blage veze o Biblijskim prijevodima ) ? Zašto tiskate sve te knjige koje nemaju veze s objektivnim stanjem i vjerama Katoličke Crkve?

Dolazim u miru, ne da bih provocirao agresiju, već diskusiju i raspravu.

more_horiz
Prvo i osnovno, dali si ti pozvao Isusa u svoj život kao svog Spasitelja i objavio duhovnom svijetu da je On tvoj Gospodin? Ovo znači da si spašen i tako primaš Duha Sv. Poslije toga dolazi krštenje Duhom, a vrlo često treba neko moliti za tebe za to i tada počinješ govoriti drugim jezicima, mada nije pravilo. Onaj koji ima Duha Sv. govori o darovima Njegovim od kojih je jedan i drugi jezici. Drugi jezici su popratna pojava Kršćanina koji je kršten Njime.

Što se tiče knjige, doznati ću pa ti javim i nadam se da ćeš uvidjeti grijehe te crkve.
U Bibliji ne postoji 7 sakramenata, nego dva a to su krštenje u vodi i blagovanje kruha i vina.
Alić je jako ponizan sluga da bi lagao i zato prvo ispitaj vjerodostojnost njegovih riječi i Kapora pa onda optužuj, a ja ću ti pomoći da se uvjeriš u vjerodostojnost.
Ne poznam dobro Pismo da bi ulazio u rasprave i odmah sam ti rekao da nisam kompetentan, ali ono što znam ti govorim i zato sam ti dao adresu gdje da se obratiš i čuješ sve iz prve ruke.

Imam samo jedan dokaz vjerodostojnosti i evo ti ga, o izbačenom stihu iz Biblije sa weba od Kršćanske sadašnjosti što možeš i sam provjeriti, a čudi me da nisi do sada.

36 Putujući tako, stigoše do neke vode pa će dvoranin: "Evo vode! Što priječi da se krstim?"
37 #
38 Zapovjedi da kola stanu pa obojica, Filip i dvoranin, siđoše u vodu te ga Filip krsti.
Radim noćne smjene i sutra sam, odnosno dans slobodan pa ti se javim u srijedu navečer.

Blagoslov.

more_horiz
Južnjak je napisao/la:
Slažem se sa Gubavcem i to jest tako, ali nisi mi odgovorio na pitanje jer adventisti zagovaraju subotu koja se ne slaže sa onim što govore ljudi u "Riječ Života" tako da smatram da je krivo mjesto za prikazivanje adventista.
Predivno je kako prestavljaš Krista, ipak trebalo bi to raditi tako da se ne vidi pripadnost drugoj denominaciji na blogu koji nije adventistički. Daj mi objasni tvoje stajalište ovdje.

Ja branim ono što nalaže Bog u svojoj objavi Svetom Pismu. To je moje stajalište i moje uporište. A temelj jest Krist.Hvala. Bog s vama.

more_horiz
Kao prvo ima mnogo duhovnih darova i nitko od nas nema iste darove. Isto tako govorenje jezicima nije dar svakoga od nas već onoga kome je Bog odredio taj dar. Kao treće pod govorenje jezicima se ne smatra neartikulirano glasanje i slično već govorenje postojećim jezicima na ovome svijetu jer su učenici govorili jezicima koji su postojali u ono vrijeme a koje nisu učili niti znali a Pismo nam govori da su ih stranci razumijeli. Isto tako treba obratiti pažnju na ono što izgovara osoba koja je pod utjecajem duha da bi mogli uvidjeti pod čijim utjecajem jest. Kako mi objašnjavaš činjenicu da u velikom djelu ljudi govore nerazumljivim jezikom a kad govore postojećim jezikom da izgovaraju hule na Boga? Mnogo puta su ljudi snimili takve stvari i pustili ih usporeno gdje se lijepo čuje kako izgovaraju hule! Kako možeš tvrditi da te obuzeo duh Sveti a izgovaraš hule na Boga?? Isto tako kako možeš tvrditi da te obuzeo Duh Sveti a izgovaraš nerazumljivi jezik koji više zvuči na nekakvo glasanje a ne na nešto smisleno?? Isto tako kako možeš tvrditi da te vodi Duh Sveti a način na koji se ponašaš dok te drži duh jest način na koji izgleda opsjednuta osoba? Gdje su se u Riječi ljudi obuzeti Duhom Svetim tako ponašali? Gdje je tu Duh Sveti u svemu tome?? Nemojmo se zavaravati. Nije svaki Duh od Boga dan kako nam nalaže i Pismo.Što se tiče mojih navoda bazirani su na dosta informacija uključujući prisustvo mojih prijatelja takvim događanjima.Meni nije ovdje u cilju upirati prstom, suditi ili bilo što slično (ili sebe pokazivati pravednim kad to ne mogu tvrditi jer puno puta u životu svojim ponašanjem govorim suprotno) ali ove činjenice stoje i sa njima se treba suočiti i treba si postaviti neka pitanja.Isto tako još jedna stvar.Svaki put u Riječi kad je netko dobio Duha Svetoga bio je na blagoslov svojim bližnjima i donio je rod.Kakvi su blagoslovi dara govorenja jezika za koji tvrdite da imate? Kakav rod donose ti blagoslovi? Zar vi mislite da Bog daje Duha Svetoga onako iz šale? Ili da bi dokazao nešto? Od kad se to Bog mora dokazivati i to izljevanjem Duha? Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

Zadnja promjena: Gubavac; uto 12 kol 2008, 12:27; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Prvo i osnovno, dali si ti pozvao Isusa u svoj
život kao svog Spasitelja i objavio duhovnom svijetu da je On tvoj
Gospodin? Ovo znači da si spašen i tako primaš Duha Sv. Poslije toga
dolazi krštenje Duhom, a vrlo često treba neko moliti za tebe za to i
tada počinješ govoriti drugim jezicima, mada nije pravilo. Onaj koji
ima Duha Sv. govori o darovima Njegovim od kojih je jedan i drugi
jezici. Drugi jezici su popratna pojava Kršćanina koji je kršten Njime.

Pozvao sam Isusa Krista u svoj život, smatram Ga svojim spasiteljem i vjerujem Mu da će me spasiti. Ovo vjeruje svaki Katolik, tako i ja. Nemam dar govora u jezicima, već neke druge s kojima živim u službi Gospodina. Ništa više, ništa manje.

Što se tiče knjige, doznati ću pa ti javim i nadam se da ćeš uvidjeti grijehe te crkve.
U Bibliji ne postoji 7 sakramenata, nego dva a to su krštenje u vodi i blagovanje kruha i vina.

Vrlo rado ću proučiti tu knjigu. Što se tiče 7 sakramenata, svi se spominju u Bibliji. Primjerice, Sakrament Ispovijedi u kojem svećenik u ime Boga proglašava grijeh oproštenim nalazi se u Jakovljevoj Poslanici 5:14.

Alić je jako ponizan sluga da bi lagao i zato
prvo ispitaj vjerodostojnost njegovih riječi i Kapora pa onda optužuj,
a ja ću ti pomoći da se uvjeriš u vjerodostojnost.

Ako Alić ili Kaporovi tvrde u svojim publikacijama da Katolici obožavaju Mariju i da se Isus žrtvuje isponova na svakoj Katoličkoj Misi, govore neistine pod objektivnim okolnostima. Ja sam Katolik, i ako moja Crkva uči takvo što, neka sam ovog trena ekskomuniciran iz nje.

Ovdje je popis svih njihovih neistina, i rado bih da ti ( ili netko kompetentniji ) replicira na ove "optužbe":
http://defensorfidei.blog.hr/2008/05/index.html#dan18

Ne poznam dobro Pismo da bi ulazio u rasprave i
odmah sam ti rekao da nisam kompetentan, ali ono što znam ti govorim i
zato sam ti dao adresu gdje da se obratiš i čuješ sve iz prve ruke.

Ne bih želio ostaviti krivi dojam, ali svaki put kad sretnem nekog iz Riječi Života, on ne želi raspravljati o Bibliji, već me poziva u svoju Crkvu i govori da ću tamo sve saznati. Ako ovdje ne možete naći raspravu nad Mojsijevim tijelom Mihaela i demona i Bibliji ( jer ju je Martin Luther "izbacio" iz Biblije u 16.stoljeću svojim usmenim predajama )n, neće je moći naći niti vaša crkva, niti Alić, niti Kaporovi, niti Biblijska škola, niti gosti iz Amerike.

Imam samo jedan dokaz vjerodostojnosti i evo ti
ga, o izbačenom stihu iz Biblije sa weba od Kršćanske sadašnjosti što
možeš i sam provjeriti, a čudi me da nisi do sada.

36 Putujući tako, stigoše do neke vode pa će dvoranin: "Evo vode! Što priječi da se krstim?"
37 #
38 Zapovjedi da kola stanu pa obojica, Filip i dvoranin, siđoše u vodu te ga Filip krsti.
Radim noćne smjene i sutra sam, odnosno dans slobodan pa ti se javim u srijedu navečer.

Blagoslov.

Ovaj "dokaz vjerodostojnosti" samo ti je potkopao istu. Ovaj stih uopće nije izbačen iz Biblije, već se nije niti tiskao do prije par stoljeća. Naime, svi papirusi Djela Apostolskih koje smo imali dotad nisu imali taj stih, i nadodan je u "novijim" izdanjima Biblije jer se našla kopija u jednom arheološkom nalazištu koja ga je sadržavala. Dokaz tome je činjenica da i mnoge protestantske Biblije nemaju taj stih u Svetom Pismu. Ovo možeš provjeriti pod rubrikom "Sakramenti" na gore linkiranom blogu.

Potpuno identičan slučaj imaš s krajem Markova Evanđelja, kad Isus govori da će njegovi sluge piti otrov i držati u rukama zmije. Taj dio nije postojao u mnogim Biblijama u dalekoj prošlosti.

more_horiz
Gubavac je napisao/la:
Kao prvo ima mnogo duhovnih darova i nitko od nas nema iste darove. Isto tako govorenje jezicima nije dar svakoga od nas već onoga kome je Bog odredio taj dar. Kao treće pod govorenje jezicima se ne smatra neartikulirano glasanje i slično već govorenje postojećim jezicima na ovome svijetu jer su učenici govorili jezicima koji su postojali u ono vrijeme a koje nisu učili niti znali a Pismo nam govori da su ih stranci razumijeli. Isto tako treba obratiti pažnju na ono što izgovara osoba koja je pod utjecajem duha da bi mogli uvidjeti pod čijim utjecajem jest. Kako mi objašnjavaš činjenicu da u velikom djelu ljudi govore nerazumljivim jezikom a kad govore postojećim jezikom da izgovaraju hule na Boga? Mnogo puta su ljudi snimili takve stvari i pustili ih usporeno gdje se lijepo čuje kako izgovaraju hule! Kako možeš tvrditi da te obuzeo duh Sveti a izgovaraš hule na Boga?? Isto tako kako možeš tvrditi da te obuzeo Duh Sveti a izgovaraš nerazumljivi jezik koji više zvuči na nekakvo glasanje a ne na nešto smisleno?? Isto tako kako možeš tvrditi da te vodi Duh Sveti a način na koji se ponašaš dok te drži duh jest način na koji izgleda opsjednuta osoba? Gdje su se u Riječi ljudi obuzeti Duhom Svetim tako ponašali? Gdje je tu Duh Sveti u svemu tome?? Nemojmo se zavaravati. Nije svaki Duh od Boga dan kako nam nalaže i Pismo.Što se tiče mojih navoda bazirani su na dosta informacija uključujući prisustvo mojih prijatelja takvim događanjima.Meni nije ovdje u cilju upirati prstom, suditi ili bilo što slično (ili sebe pokazivati pravednim kad to ne mogu tvrditi jer puno puta u životu svojim ponašanjem govorim suprotno) ali ove činjenice stoje i sa njima se treba suočiti i treba si postaviti neka pitanja. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

Vjerojatno misliš na "govor u jezicima" u pentakostalnim Crkvama ( Riječ Života isto tako spada u tu sferu Protestantizma ). Moram priznati da sam i ja prilično skeptičan u vezi toga, ali rado bih povjerovao.

Tijekom tog govora, vjernici znaju neartikulirano vikati, tvrdeći da govore nekim stranim jezikom kojeg niti sami ne razumiju. Meni je, ipak, s druge strane čudno da baš nitko iz tih Crkvi nema moć govora drugim "ljudskim" jezikom, kao što su mogli apostoli ( Djela Apostolska 2:6 ).

more_horiz
Sinke je napisao/la:
Gubavac je napisao/la:
Kao prvo ima mnogo duhovnih darova i nitko od nas nema iste darove. Isto tako govorenje jezicima nije dar svakoga od nas već onoga kome je Bog odredio taj dar. Kao treće pod govorenje jezicima se ne smatra neartikulirano glasanje i slično već govorenje postojećim jezicima na ovome svijetu jer su učenici govorili jezicima koji su postojali u ono vrijeme a koje nisu učili niti znali a Pismo nam govori da su ih stranci razumijeli. Isto tako treba obratiti pažnju na ono što izgovara osoba koja je pod utjecajem duha da bi mogli uvidjeti pod čijim utjecajem jest. Kako mi objašnjavaš činjenicu da u velikom djelu ljudi govore nerazumljivim jezikom a kad govore postojećim jezikom da izgovaraju hule na Boga? Mnogo puta su ljudi snimili takve stvari i pustili ih usporeno gdje se lijepo čuje kako izgovaraju hule! Kako možeš tvrditi da te obuzeo duh Sveti a izgovaraš hule na Boga?? Isto tako kako možeš tvrditi da te obuzeo Duh Sveti a izgovaraš nerazumljivi jezik koji više zvuči na nekakvo glasanje a ne na nešto smisleno?? Isto tako kako možeš tvrditi da te vodi Duh Sveti a način na koji se ponašaš dok te drži duh jest način na koji izgleda opsjednuta osoba? Gdje su se u Riječi ljudi obuzeti Duhom Svetim tako ponašali? Gdje je tu Duh Sveti u svemu tome?? Nemojmo se zavaravati. Nije svaki Duh od Boga dan kako nam nalaže i Pismo.Što se tiče mojih navoda bazirani su na dosta informacija uključujući prisustvo mojih prijatelja takvim događanjima.Meni nije ovdje u cilju upirati prstom, suditi ili bilo što slično (ili sebe pokazivati pravednim kad to ne mogu tvrditi jer puno puta u životu svojim ponašanjem govorim suprotno) ali ove činjenice stoje i sa njima se treba suočiti i treba si postaviti neka pitanja. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

Vjerojatno misliš na "govor u jezicima" u pentakostalnim Crkvama ( Riječ Života isto tako spada u tu sferu Protestantizma ). Moram priznati da sam i ja prilično skeptičan u vezi toga, ali rado bih povjerovao.

Tijekom tog govora, vjernici znaju neartikulirano vikati, tvrdeći da govore nekim stranim jezikom kojeg niti sami ne razumiju. Meni je, ipak, s druge strane čudno da baš nitko iz tih Crkvi nema moć govora drugim "ljudskim" jezikom, kao što su mogli apostoli ( Djela Apostolska 2:6 ).

Ne zaboravimo da su apostoli govorili jezicima jer su tako mogli širiti evanđelje tj. Bog ih je pripremio za službu i svakome su mogli svjedočiti. Kakvi su blagoslovi "govorenja jezicima" u današnjim pentakostalnim crkvama? Zar čovjek koji ima Duha Svetog u sebi ne donosi rod i na blagoslov je okolini? Opet ću ponoviti zar Bog daje Svojega Duha bezpotrebno i beznamjenski? Koliko imam spoznaju U Riječi su svi koji su primili Duha Svetoga donosili rod i bili su na blagoslov.Na kraju krajeva mi i ne možemo biti na blagoslov ako nismo u potpunosti predani i ako Duh Sveti ne djeluje u našim srcima.Isto tako duhovni darovi su nam dani da bi bili na blagoslov i da bi pridobivali duše za Krista. Tako da mi se non stop nameče pitanje kakve darove i blagoslove može bilo tko imati od neartikuliranog vikanja i ponašanja kao da ste opsjednuti ili imate kakav psihički ispad?? Zar Bog tako djeluje?? Gdje u Pismu je Duh ikad tako djelovao na čovjeka pod uvjetom da se radi o Svetom Duhu tj. Duhu od Boga. Podsjećam da je isti Duh nadahnjivao i one koji su pisali Pismo i činili sve što je u Pismu zabilježeno tako da ne možete tvrditi da sada isti taj Duh (samo je jedan Duh Sveti) potiče na ponašanje koje je totalno vanbiblijsko . U tom slučaju Bog bi bio sam sebi kontradiktoran a to znamo da nije.Isto tako takav stav se protivi svemu o čemu govori Riječ. Molio bih nekog da mi pokuša dati odgovore, ako ništa drugo, u svrhu boljeg denominacijskog razumijevanja.Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

Zadnja promjena: Gubavac; sri 13 kol 2008, 19:41; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Ma slava Isusu što je sve preko tebe iznio ovdje brate.

Htio sam reći da sve ima svoje mjesto i vrijeme.

more_horiz
Južnjak je napisao/la:
Ma slava Isusu što je sve preko tebe iznio ovdje brate.

Htio sam reći da sve ima svoje mjesto i vrijeme.

Amen. Aleluja! Slava Bogu. Uvijek je pravo mjesto i vrijeme za istinu i za postaviti si pitanje kako živim i da li je ono što živim po volji Božjoj i u skladu sa svim smjernicama, zakonima i uputama koje nam je dao iz svoje Riječi. Jer ako se ne preispitujemo kako možemo reći da je naš odnos sa Bogom dobar i ispravan? Moželo li uopće onda reći da imamo odnos sa Bogom? Mi svoj odnos moramo preispitivati i to u cilju jačanja tog odnosa i građenja tog odnosa na ispravnim temeljima. Jer nitko od nas nemože reći da ima dobar odnos sa Bogom i da taj odnos ne može biti bolji. To bi bila hula . Jer da imamo odnos sa Bogom koji je dobar svaki bi dan doveli ka Bogu barem 100 osoba. Da li to činimo tj. da li to Bog čini preko nas tj. da li dopuštamo u svojim životima da nas Bog koristi u svrhe širenja evanđelja i dovođenja ljudi ka Bogu? Ako ne onda je vrijeme da se zapitamo kakav je naš odnos sa Bogom i da pitamo Boga što trebamo činiti da taj odnos postane bolji jer Bog je sa svoje strane učinio sve; mi smo ti koji još uvijek nismo na tom nivou da bi Bog djelovao preko nas na način koji On to želi.Neka nam svima Bog udijeli svojeg Duha da bi se preispitivali i dopustili Bogu da izgradi i nas i naš odnos sa Njime na čvrstim temeljima Svoje bezgranične ljubavi i milosti. Amen.Aleluja. Hvala. Bog s vama.

more_horiz
Ja vas molim da se obratite na stranici rijeczivota.hr u kontakt rubrici i tamo imate osobu koja je zadužena za odnose sa javnošću i podkrepljena svim biblijskim stihovima onoga što se radi i govori.

Budem li vam ja to objašnjavao, radi svoje ne kompetentnosti, nećete dobiti kompletnu sliku svega.

Ono što mogu ću učiniti i evo Sinke tebi link Katoličke Biblije skupa sa ostalima u svijetu i stranica gdje je s jedna strane naša Biblija a s druge stara King James Biblija pa vidi šta se događa.

http://www.biblija.net/biblija.cgi?Bible=Bible&m=Dj+8&id7=1&id40=1&pos=0&set=1&l=en&idp0=7&idp1=8&idp2=41

Gubavac, što se tiče jezika znam samo jedno; ako si pozvao Isusa u svoj život i priznao Ga svojim Gospodinom, onda ono što moliš u Njegovo ime ne može ti doći od đavla jer bi onda omalovažio moć Njegova imena ili nebi došao s molitvom u vjeri nego experimentalno i tada je jako moguće da stupiš u kontakt sa nečistim. Molitva u jezicima raspiruje tvoj duh i podiže ga do duhovne razine gdje ti se raspiruje vjera. Isto tako tada primaš snagu Duha Sv. odnosno pomazanje koje ti je potrebno da ostvariš nešto u tom trenu što je Njegova volja. Prije molitve u razumjevanju počinjemo u jezicima i tada naš duh moli, stvari tajanstvene, Bogu ugodne i isto tako primamo u misli Njegovu volju i Riječ koju objavljujemo kroz molitvu. Ta Riječ se zove rhema Riječ i ona stvara iz duha u materijalno. Bez objave njene, nema stvaranja. Nije li Bog s Riječi stvarao, jest i eto i danas to radi preko nas.

Evo ti link o tome što kaže znanstvena strana u vezi toga.

http://www.rijeczivota.hr/novost/article/znanstveni-osvrt-na-govor-u-jezicima/?tx_ttnews%5Bpointer126%5D=28&tx_ttnews%5BbackPid%5D=1&cHash=7ca81b938e

Što se tiče drugih darova, polagao sam ruke na druge i oni su bili iscjeljeni, doveo ljudi Kristu i išao ulicama Zga i dovodio ih Kristu kroz molitvu spasenja. Išao po bolnicama, molio za bolesne i na samrti ih dovodio Kristu.

Kad je Račan bio u bolnici, tada sam bio u Biblijskoj školi, moja žena, ja i jedan brat smo ga uz pomoć i vodstvo Duha Sv. pronašli, što je bilo nemoguće običnom građaninu da uopće dozna gdje leži i došli do vrata gdje nas je dočekao tjelohranitelj koji nas je pustio da se pomolimo za njega bez dodirivanja i komunikacije jer je bio nesvjestan. Sutri dan mu je brat došao u bolnicu, on je došao k sebi, a brat koji je bio Kršćanin ga je doveo do molitve spasenja jer se u njemu stvorila voljnost da se pomiri s Bogom.

Danas sa svojom braćom evangeliziramo po ulicama i Gospodin otvara pred nama sve veće projekte i raspiruje darove u nama u slavu Isusova imena i neka Mu je sva Slava i hvala na svemu što je učinio za svoj narod preko nas i za sve što će još učiniti.

Ma Bog gleda srce ljudi moji i mjeru vjeru kojom ga prizivate i po njoj vas uslišuje, prema tome oslobodite se straha od Sotone jer je On pod našim nogama, naravno kada imamo silu Duha Sv.

Blagoslov svima.

more_horiz
Ja vas molim da se obratite na stranici
rijeczivota.hr u kontakt rubrici i tamo imate osobu koja je zadužena za
odnose sa javnošću i podkrepljena svim biblijskim stihovima onoga što
se radi i govori.

Budem li vam ja to objašnjavao, radi svoje ne kompetentnosti, nećete dobiti kompletnu sliku svega.

Može, ali mi ti bar reci ime ove knjige koje si spomenuo.

Ono što mogu ću učiniti i evo Sinke tebi link
Katoličke Biblije skupa sa ostalima u svijetu i stranica gdje je s
jedna strane naša Biblija a s druge stara King James Biblija pa vidi
šta se događa.

http://www.biblija.net/biblija.cgi?Bible=Bible&m=Dj+8&id7=1&id40=1&pos=0&set=1&l=en&idp0=7&idp1=8&idp2=41

A ja ću tebi dati ovaj link:
http://www.biblegateway.com/

I tu možeš proučiti koje sve Biblije nemaju Djela Apostolska 8:37, uključujući protestantske, i zašto Biblije koje imaju taj stih nemaju nikakvih poteškoća s onima koje nemaju.

Bilo bi dobro da i Šićko prouči te probleme, jer će opet lupit da su Katolici izbacili taj stih da bi krstili djecu.

Kad je Račan bio u bolnici, tada sam bio u
Biblijskoj školi, moja žena, ja i jedan brat smo ga uz pomoć i vodstvo
Duha Sv. pronašli, što je bilo nemoguće običnom građaninu da uopće
dozna gdje leži i došli do vrata gdje nas je dočekao tjelohranitelj
koji nas je pustio da se pomolimo za njega bez dodirivanja i
komunikacije jer je bio nesvjestan. Sutri dan mu je brat došao u
bolnicu, on je došao k sebi, a brat koji je bio Kršćanin ga je doveo do
molitve spasenja jer se u njemu stvorila voljnost da se pomiri s Bogom.

Sad bi te netko pitao kako je moguće da ljudi ne znaju gdje je Račan, a pred sobom mu stoji tjelohranitelj Smile I čemu je služio kad dopušta potpunim strancima da uđu do nesvjesnog Račana da bi molili za njega, a ne bi puštao drugima da uđu?

Ne želim sumnjati u tvoju opravdanost Duhom Svetim, naravno, ali bih volio da mi malo više pričaš o tome.

Danas sa svojom braćom evangeliziramo po ulicama
i Gospodin otvara pred nama sve veće projekte i raspiruje darove u nama
u slavu Isusova imena i neka Mu je sva Slava i hvala na svemu što je
učinio za svoj narod preko nas i za sve što će još učiniti.

Sigurno ne evangeliziraš ako ulicama dijeliš "Katolička Biblija ima odgovor". Sigurno ćeš evangelizirati ako svojoj braći veliš da ne šire neistine o našoj vjeri.

Ma Bog gleda srce ljudi moji i mjeru vjeru kojom
ga prizivate i po njoj vas uslišuje, prema tome oslobodite se straha od
Sotone jer je On pod našim nogama, naravno kada imamo silu Duha Sv.

Potpuno se, kao Katolik, slažem.

more_horiz
Južnjak:
Što se tiče drugih darova, polagao sam ruke na druge i oni su bili iscjeljeni, doveo ljudi Kristu i išao ulicama Zga i dovodio ih Kristu kroz molitvu spasenja. Išao po bolnicama, molio za bolesne i na samrti ih dovodio Kristu.

Kad je Račan bio u bolnici, tada sam bio u Biblijskoj školi, moja žena, ja i jedan brat smo ga uz pomoć i vodstvo Duha Sv. pronašli, što je bilo nemoguće običnom građaninu da uopće dozna gdje leži i došli do vrata gdje nas je dočekao tjelohranitelj koji nas je pustio da se pomolimo za njega bez dodirivanja i komunikacije jer je bio nesvjestan. Sutri dan mu je brat došao u bolnicu, on je došao k sebi, a brat koji je bio Kršćanin ga je doveo do molitve spasenja jer se u njemu stvorila voljnost da se pomiri s Bogom.

Da li je to bilo tada kada je Jurčić izišao iz sobe..

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply