Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Martin Luther

power_settings_newLogin to reply
+5
Mali princ
Izrail
ziger
Spart
kainos
9 posters

descriptionMartin Luther - Page 5 EmptyRe: Martin Luther

more_horiz
Dakle Luther je imao jako velike zablude prema židovima i seljacima.
Sljedbenici reformacije bi se trebali odreći tih zabluda i pokajati za to što se u ime krivog shvaćanja napravili zločini.
E sad kad to naprave imaju legitimitet da dostojanstveno uzmu sve one pozitivne tekovine koje je reformacija donijela.
Glumatati da se to ne tiče današnjih protestantskih crkvi i zatvarati oči prede zločinima iz prošlosti nije dobro.
Treba se pokajati kako je to Papa učinio.
No to je moje mišljenje a vi delajte kako hoćete.

more_horiz
Ima li papa jos nesto priznati?

Na primer o nacizmu, Musoliniju, latinoamerickim vojnim diktaturama, pa cak i o pedofiliji?

Sta Izraele ti kazem povodom toga?

I kakve bi sada veze, tako da kazem ti nasao kod nas adventista sa nekim pogresnim stavovima Martina Lutera. Kazi mi molim te, sta smo mi tu krivi i koga smo povodom toga povredili?

Pa ako ima nesto zaista realno, da ja pozovem moje advenstiste da se pokaju i priznaju svoje grehe. Mislis li ako bi pronasao nesto realno da oni to nebi ucinili?

Za razliku od pape, koji je jedan deo krivice priznao, i katolika, Crkva kojoj ja pripadam nebi imala ni jednog pravog vernika u svojim redovima ako ona to nebi u potpunosti priznala i odrekla se.

Medjutim, ja zaista ne vidim nikakve osnove u tvojim prigovorima. Sada bih i ja mogao da budem dosadan pa da trazim dokaze. Ali necu jer znam da nema nista cim bi mogao podkrepiti ono sto govoris.

more_horiz
Da bas sam se setio jednog pitanja na koje bih voleo da mi odgovoris.

Sto se vi tako penite kada neko kaze nesto o papi? I to jos istinu.

Kada bi ti napao moje svestenike za nesto sto se zna ili sto je bilo, ja bih uvek stao na tvoju stranu.

Zar niste previse nerealni i pristrasni? Ujedno kakvo vece idolopoklonstvo od toga mozes naci u religiji?

Ma brate, ako nesto ne valja, to ne valja pa bio to moj tata. Ja sebe ne stedim u samokritici, a kamoli da je to neki moj tamo poglavar a on neka, ne daj Boze, baraba. Imao bi sta da cuje od mene.

Ja bih se prvi podigao da ga ukorim i trazim njegovu odgovornost. Naravno da bih to cinio prvo u hriscanskom duhu, ali ako bi on nastavio da cini svoje gadosti, ne bih ga od nikoga branio. Niti bih ga za nista na svetu slusao vise.

Sta je problem sa verskim vodjama? Ko su oni da tako veliko postovanje im vernici upucuju, kada su pozvani da im budu na prvom mestu primer, pa zatim i sluge. Ako takav poglavar cini ono sto je Bogu ugodno i ja to vidim, ima moje duzno uvazavanje kao brat. Sve ostalo je idolopoklonstvo.

more_horiz
Rekao sam svoje mišljenje o Martinu Lutheru za što je tema otvorena.
Ne želim s tobom polemizirati o drugim stvarima.
Svako nezavistan će izčitati da ti imaš dvostruka mjerila pa ne primjenjuješ iste parametre kad pišeš o Lutheru i kad pišeš o katolicima.
No samo ću ti reći da je prava Crkva koja priznaje svoje grijehe a ne ona koja tvrdi da ih nema i da je očišćena.
Jer samo Sveto pismo kaže da nema onog koji je bezgrešan kod ljudi osim Isusa Krista.
A eto tvoja crkva je po tebi baš takva.
No vratimo se Lutheru ako je to ikako moguće.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:

Medjutim, ja zaista ne vidim nikakve osnove u tvojim prigovorima. Sada bih i ja mogao da budem dosadan pa da trazim dokaze. Ali necu jer znam da nema nista cim bi mogao podkrepiti ono sto govoris.

Ipak sam u pravu, nego vratimo se Luteru.

Sto bi taj covek trebao biti tako pazljivo analiziran, osim ako njegovo delo nije bilo veliko i uzviseno? Ako ga sam Bog nije upotrebio za posebno delo reforme?

Ono sto je on radio pokrenulo je slobodu verovanja koja i danas traje.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Jevrejin je napisao/la:

Ipak sam u pravu, nego vratimo se Luteru.

Sto bi taj covek trebao biti tako pazljivo analiziran, osim ako njegovo delo nije bilo veliko i uzviseno? Ako ga sam Bog nije upotrebio za posebno delo reforme?

Ono sto je on radio pokrenulo je slobodu verovanja koja i danas traje.

pokrenuo je lavinu koju sotona koristi i cjepka Mistično Tijelo Kristovo u 1000 komada
zašto onda , ako je bio u pravu nije ostalo samo na LUTERANIMA
što se osnovalo na 1000 denominacija:!: Question
koja je sada po tebi sadrži puninu istine i objave:
jehove, adventisti, baptisti, mormoni...
vjerujem da će svaki od njih reći moja je crkva-zajednica najbolja
a ti ćeš reći , nije nego moja
i šta sad?
tko da zastupa protestante i reformatore ...kad ih je mali milujun???afro

more_horiz
Pa odgovor je jednostavan i lak: Isus!

Naravno, moram priznati da su svi protestanti zahvaljuci Majci Katolickoj u stanju za koji im se rugas.

Za rascepkanost protestantizma nije kriv Martin Luter, vec papstvo, jer je odbacilo Bozji poziv na reformu koju je ON hteo da sprovede unutar Majke Crkve.

Zato se i desilo to sto se desilo.

Da je papa, seo i stavio za koji trenutak prst na celo, moza bi razumeo sta mu je Luter hteo reci. Doslo bi do reforme i papa bi reformisao tadasnju hriscansku Crkvu.
Niko se nebi cepao, niko ne bi pravio drugu Crkvu. Ali sotona je tog istorijskog trenutka odlucio da i dalje drzi oholom pontifeksu oci zatvorene, i mi imamo posledice koje se vide.

Zato ako imas prigovor, iako ti ovo stanje smeta, otidji kod onoga ko je najkrivlji zbog toga, kotalickih papa, koji su najkrivlji za ono sto se desilo sa hriscanstvom. Jer da su ti ljudi poslusali Bozje pozive na reformu, ne samo Lutera nego i nekih ljudi iz katolicke Crkve pre njega, da ih nisu spalili, mi bi smo danas sedeli u istim klupama i svi zajedno radosno slavili bi Boga.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:

Za rascepkanost protestantizma nije kriv Martin Luter, vec papstvo,

Smiješno lol!

mi bi smo danas sedeli u istim klupama i svi zajedno radosno slavili bi Boga.

Ma mi bi svi skupa bili katolici i opet bi radosno slavili Boga.
study obred nemojt se uvrijedit ali malo se našalih jer što bi bilo kad bi bilo.

more_horiz
Da, dobro kazes.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Da, dobro kazes.

Samo meni to nije problem kako ni sada tako ni onda kad bi bilo.study
Jer ako je Hrki katolik zašto nebi i ti bio?jocolor

more_horiz
Samo; I BI LUTER!

Ja bih uvek sedeo u Katolickoj Crkvi ako bi prihvatila reformu.

more_horiz
I nediraj vise Hrikija, on je divan hriscanin.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
I nediraj vise Hrikija, on je divan hriscanin.

ma meni ste vas dvojica isti lol!

more_horiz
Ne znam za Hrkija, ali ocigledno on jos uvek nije svestan da vam ne pripada.

Tako je pocelo i sa Luterom.

Koprca se, koprca Luter, a njegova braca katolici na kraju potpalili lomacu za njega, dok jednog dana nije shvatio.

I otisao da oformi protestantizam. Mnoge iskrene duse su tako na kraju bile izbavljene iz zablude.

more_horiz
Hm, da Luthera nije bilo mogao bi si platiti džokera za nebo. jocolor

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Samo; I BI LUTER!

Ja bih uvek sedeo u Katolickoj Crkvi ako bi prihvatila reformu.

prihvatila je Tridentinskim koncilom 1543-60
sve što nije valjalo promijenila je , ali to luteru, kalwinu ,zwingliju nije očito bio cilj -reforma onog što ne valja , nego raskol i izlazak iz KC pod svaku cijenu
jer da je bio cilj samo reforma onog što ne valja ,stali bi sa reformama i otpadom, te i prihvatili takvu reformiranu KC iza trident. reformi kc

ali kako im je dušu obuzeo demon više se na žalost NISU mogli vratiti pravoj vjeri:!:Exclamation

Zadnja promjena: ; pet 02 oľu 2007, 16:21; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Dizma je napisao/la:
Hm, da Luthera nije bilo mogao bi si platiti džokera za nebo. jocolor

nitko tko nije predestiniran , ne može si uzeti džokera, zar ne , barem po kalvinistima;)

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:

Koprca se, koprca Luter, a njegova braca katolici na kraju potpalili lomacu za njega, dok jednog dana nije shvatio.

I otisao da oformi protestantizam. Mnoge iskrene duse su tako na kraju bile izbavljene iz zablude.

De mi reci kamo ode skupina ljudi ako ju povede slijepac?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply