Maran ata je napisao/la:
Opet ti po svome. Zašto bi svi drugi, osim tebe bili pod utjecajem nekog učitelja? I zašto bi imali lažne učitelje? Zašto stalno se postavljaš da samo ti čitaš Bibliju, dok drugi slušaju ovu ili onu osobu? I zašto bi baš drugi ličili na farizeje i saduceje, a ne ti? Ako su oni pogrešno učili, kako se to odnosi na mene, a ne na tebe?
Primjeri koje sam naveo pokazuju kako se može manipulirati Biblijom i dobiti što hoće. Ti možeš uzeti 100 stihova, isčupati ih iz njihovog konteksta u kojem su ih biblijski pisci naveli i onda tvrditi kako si ti u pravu zato što si skupio 100 stihova.
Napisao sam ti da to nije neki problem. I Sotona je uzeo pa citirao Pismo kako je njemu odgovaralo, pa nije svejedno bio u pravu.
I ponovit ću, nije problem u tim stihovima koje navodiš. Možeš ih navesti i duplo više. Problem je u tvom tumačenju istih. A da ih pravilno tumačiš, onda ne bi nailazio na možda samo 1 koji ti ne odgovara nego na 101.
Primjer sa izjavom "Nema Boga" pruža dobar uvid o tvom stavu po tumačenju Biblije. Nije odgovor u tome da postoje samo tri takve izjave u Bibliji, naspram 100-suprotnih. Onda ispada da Biblija različito uči. Malo ovako, malo onako, a istina je ono što pretegne. Odgovor je da su te izjave, pa bilo ih 3 ili 300 iščupane iz svog konteksta, nekompletne i da sami stihovi u kojima su dane ove izjave negiraju mogućnost da one budu istinite.
Opet ti po svome. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Šta biš ti htio da ja po tvome?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zašto bi svi drugi, osim tebe bili pod utjecajem nekog učitelja?,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Zato ti to govorim, jer imam svoje iskustvo,
jer sam bio pod utjecajem učitelja.
Sad sam sam sa Bogom i Biblijom
i sigurno je da objektivnije sagledavam situaciju u
1.000ma denominacija.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I zašto bi imali lažne učitelje? ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Božje upozorenje je jasno da ih ima i da će ih biti.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zašto stalno se postavljaš da samo ti čitaš Bibliju, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Nisam nigdje reko da samo ja čitam Bibliju.
Ali je istina da 90 % Kršćana nije nikada pročitala Bibliju,
samo se malo otvori, neki stih i gotovo.
dok drugi slušaju ovu ili onu osobu? ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Zar nije istina da slušaš i vjeruješ onome što ti tvoj učitelj daje?
Ili dođeš učitelju i kažeš mu – to ti baš nije tako,
pročitao sam u Bibliji – piše ovako – zar ne!?
I zašto bi baš drugi ličili na farizeje i saduceje, a ne ti? Ako su oni pogrešno učili, kako se to odnosi na mene, a ne na tebe?,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
To ti je Isusova komparacija.
Tada su samo bili Farizeji i Saduceji i Pismoznanci.
Kao i sada – Katolici i Pravoslavci i Protestanti.
Za koje je Isus rekao da su u pravu?
A sam je bio protiv svih.
Primjeri koje sam naveo pokazuju kako se može manipulirati Biblijom i dobiti što hoće. Ti možeš uzeti 100 stihova, isčupati ih iz njihovog konteksta u kojem su ih biblijski pisci naveli i onda tvrditi kako si ti u pravu zato što si skupio 100 stihova.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ja sam taj koji uvijek svima kaže – ne vjeruj meni –nego sve provjeri.
Čitaj i okolne stihove.
A ti mi dokaži da možeš oboriti 100tine stihova sa 1 stihom.
Napisao sam ti da to nije neki problem. I Sotona je uzeo pa citirao Pismo kako je njemu odgovaralo, pa nije svejedno bio u pravu. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Da, je, ali opet po gornjem,
koliko je stihova citirao?
100tine ili 1?
A Isus mu je rekao – čitaj i okolno što piše.
I ponovit ću, nije problem u tim stihovima koje navodiš. Možeš ih navesti i duplo više. Problem je u tvom tumačenju istih. A da ih pravilno tumačiš, onda ne bi nailazio na možda samo 1 koji ti ne odgovara nego na 101.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Svakako –
ako se pravilno prevede,
stavi u kontekst,
onda i ti stihovi – tvoji – problematični za mene (djelomično)
slažu i 101. ciglicu u Biblijsku istinu koju zastupam.
Ali nikada, ama baš nikada ti nećeš moći
100tine („mojih“) stihova preobratiti da idu
niz dlaku tvoje ideologije.
Primjer sa izjavom "Nema Boga" pruža dobar uvid o tvom stavu po tumačenju Biblije. Nije odgovor u tome da postoje samo tri takve izjave u Bibliji, naspram 100-suprotnih. Onda ispada da Biblija različito uči. Malo ovako, malo onako, a istina je ono što pretegne. Odgovor je da su te izjave, pa bilo ih 3 ili 300 iščupane iz svog konteksta, nekompletne i da sami stihovi u kojima su dane ove izjave negiraju mogućnost da one budu istinite.,,,,,,,,,,,,,,,,,
Vidiš, taj primjer o – nema Boga,
sam ti ja dao.
Ponovno ono iz gornjega,
ako na 100tine mjesta piše direktno da je
Isus
=
Sin Božji, Sin Čovječji, Čovjek, Sluga, Pravednik, …….
a ti sa 1 stihom
koji je sumnjiv,
želiš dokazati „svoju“ istinu da je Isus Bog!?!?!?!?!?!?
To ne ide tako.
Možeš se ti truditi koliko hoćeš,
ali će uvijek biti odnos
1 tvoj naprem 100tine Biblijskih istinitih.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
To ti sve govorim iz svoga iskustva.
Ti i ja smo na Zemlji i vidimo – Zemlja se ne miče.
Stoji.
A sve se okreće oko Zemlje.
Istina.
A ja jednog dana odem do Sunca i vidim –
pa Zemlja se okreće oko Sunca.
I Zemlja ne stoji – već putuje velikom brzinom.
Ja sam bio na Zemlji,
a sad sam se maknu od Crkve
te vidim sigurno bolje od tebe.
Ti ne vidiš što je sve krivo u tvojoj Crkvi,
a ja vidim krivo i u tvojoj i u drugima.