Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Priča o svemu nevezano za temu.

power_settings_newLogin to reply
5 posters

descriptionPriča o svemu nevezano za temu. - Page 5 EmptyRe: Priča o svemu nevezano za temu.

more_horiz
miskec4096 je napisao/la:

Ja ti govorim o zakonima koji vladaju u svemiru, o Logosu kao vječnom i nepromjenjivom zakonu. Logos upravlja jednako i kretanjem planeta i fizičkim silama u svemiru i ponašanjem živih bića u tom svemiru.

Uredu Božija reč je Logos(reč) kojom je stvorio i kontroliše sve.
A tendencija živih bića je da rade ono što su radila i dosada. Da, čovjek će se fizički umoriti, i možda će zbog tog umora početi raditi pogreške, te će se stoga morati odmoriti.

Netačno, može se dogoditi da mu jednostavno dosadi i da više neće da radi to isto, čak šta više u mnogome je zastupljenija činjenica da ljudi rade stvari ne zato šo žele već zato što su prisiljeni da rade iako su odavno već odlučili da im. se to više ne sviđa ili ne žele. To što si naveo čak nije ni učestalo već čak šta više retka pojava.Tako da zaustavljanje je češća pojava negoli nastavak kretanja u ovom našem realnom svetu u kojem i ti i ja živimo, možda u vakumu to nije tako, ali to nažalost nema nikakve veze sa nama.
Poanta je da zlo nije neka neovisna sila, već jednostavno suprotnost dobra.

Sa ovom rečenicom bih mogao da se složim samo bih je malo predefinisao..Zlo jeste izopačeno dobro, lmržnja izopačena ljubav, sotona ništa ne može da stvori jer je Bog jedini stvoritelj, no može da od nečega dobroga izopačenjem napraviti zlo.
Ljudi rade zle stvari zato jer su lijeni, jer im se ne da truditi se, iz sijaseta različitih razloga - a niti jedan od tih razloga nije da ih je na to naveo Sotona. Jednostavno, greške se događaju, a kad jednom pogriješiš, to će se početi gomilati, ako nemaš snagu volje da izađeš iz toga.

To je tvoj lični stav i ja nemam ništa protiv toga da ga ti imaš, no naravno neću se složiti sa njim jer mi nema nikakvog smisla.
Bitno je samo da shvatiš da ne postoji "urođena sklonost zlu", već jednostavno "mogućnost pogreške". Događa se i najboljima.

Pa primetio sam da svet danas je prepun tih pogrešaka i iz godine u godinu se te pogreške dešavaju i povećavaju. Ja verujem da je tomu uzrok čovekova grešna priroda, poznajem i svoj život i mogu ti reći da dok Isus nije došao u njega on se sastoja iz samih pogreški i pogrešnog razumevanja ispravnog i neispravnog. Ali novo rođenje mi je promenilo sve, stoga žap mi je ispitivanjem kroz eksperiment na čoveku(meni i mnogima pre mene) ustanovio sam da tvoja predpostavka nema temelja u realnosti.
Dogma o Isusovoj bezgriješnosti je upravo to - dogma. Nitko ne zna je li Isus griješio. Ja osobno vjerujem da jest. Samo što je razumio mehanizam grijeha i nije se zbog toga uzrujavao.

Ovde baš ništa ne mogu da ti kažem, kada ne veruješ onda ne veruješ i tu je kraj. Bogu je bez vere nemoguće ugoditi kaže reč.
To funkcionira jedino ako će čovjek na kraju postati Bog.

Zašto tako misliš ?
Ne kao Bog, već jednak i ravnopravan Bogu. A to je u kršćanstvu obilježeno kao hereza.

Pa i nije to neka hereza bar ne u svim hrišćanskim denominacijama, evo napr ja ne verujem da je to hereza, to je krajnji cilj da se vratimo u poziciju gde nam je Bog namernio mesto:
1. Imaćemo poziciju autoriteta istua kao i On (sudićemo narodima )
2. Moćićemo sve što i On može.
3. Reč Božija kaže :
Psa 82:6 Rekoh: bogovi ste, i sinovi višnjega svi. Psa 82:7 Ali ćete kao ljudi pomrijeti, i kao svaki knez pašćete."
Po tebi je ovaj stih nemoguć, no vidiš ima ga u reči i nije hereza čim je u reči.

Sve dok postoji ideja da se čovjek može približavati Bogu, ali ne i postati kao on, to je tek bespotrebno kopiranje.

Zašto tako misliš ?
To onda znači da čovjek nije predviđen da bude Bog, nego je predviđen da bude čovjek. A kao čovjeku mu uzor treba biti čovjek, ne Bog.

To je greška potpun promašaj, da bi postigao najbolje potreban ti je najbolji uzor, a to je Bog sam .
Vidiš, to je pogreška u razmišljanju. Eto, ja sam u životu imao jednu autoimunu bolest, reumatoidni artritis. Način na koji funkcioniraju autoimune bolesti zapravo je pogreška u sustavu. Imunološki sustav jest tu da brani tijelo od vanjskih napadača, klica, virusa... Autoimuna bolest nastaje kad uslijed greške sustav počne napadati stanice vlastitog tijela.

Kao leukemija recimo kada bela krvna crnca napadaju i uništavaju crna.
Eto ga, tako je i dobro i zlo zapravo nešto što se odvija unutar Boga.

Zlo definiše odsustvi Boga, izopačenje Božije prvobitne namere za određenu stvar. Stogasve što se odigrava izvan volje koju je Bog namenio za određenu stvar je zlo, mada kao što sam već rekao sve ima svoje mesto u Božijem dizajnu , svoju svrhu i kraj.Dobro sa Bogom tamo gde je on, zlo sa sotonom i tamo gde je on, na na putu do tamo Bog koristi i jedno i drugo za korist sinovima Božijim.
Ljubav, ili sklad, jest kada sve funkcionira u skladu s Logosom, dok je zlo onda kada stvari odstupaju od norme.

Tačno tako.
Postavlja se pitanje zašto dolazi uopće do greške. Pa, u složenom sustavu kakav je svemir, bilo bi nevjerojatno da se greške ne događaju, s obzirom na broj komponenata koje ga sačinjavaju. Greške se događaju i u našim stanicama, neprestance, ali postoji mehanizam kontrole. Greške se stoga događaju i u makrokozmosu, ali je sustav isto tako opskrbljen mehanizmima koji mu omogućavaju da se greške isprave relativno neškodljivo za sustav u cjelini.

To sam ti objasni, sve služi da bi Bog iskazao sebe i da bi mi sami mogli da kroz to naučimo i spoznamo Njega onakvog kakav jeste, da bi mogli razumeti dobro i zlo i onda postati kao Bog.
Gore sam ti pojasnio kako ja vidim ljubav i zlo.
No ovo je zanimljivo - ti kažeš da mi nismo potrebni Bogu da bi on osjećao ljubav. Znači, Bog voli neovisno o postojanju Stvorenoga. Zašto onda uopće postoji Stvoreno koje nije tek Božja misao, nego nešto samostalno? Kako ti znaš da ne postojiš samo kao Božja misao?

Vidiš na ovo pitanje ja nemam odgovor, i verujem da ja jesam izražena Božija misao, bio sam sa Njim kao misao i vraćam se njemu kao misao koja je ostvarila svoju svrhu u postojanju, i ostajem kao takav zauvek sa njim.
Hm, pa upravo je u tome i poanta - da je čovjek kruna stvaranja i da bi trebao biti svjestan toga, a ne osjećati odvratnost i bespomoćnost.

Izvini, kako znaš da je čovek kruna Božijeg stvaranja ?
Čovek kada dođe u sinovsku poziciju izlazi iz tog stanja, ali dok nije sa Bogom to je realnost njegovog položaja hteo on to da prizna ili ne .Da bi čovek bio kruna Njegovog stvaranja mora da prođe kroz odkupljenje od od tela, greha i sotone.To je ono što je Isus uradio, Bog sam je odkupio svoje vlasništvo.

descriptionPriča o svemu nevezano za temu. - Page 5 EmptyRe: Priča o svemu nevezano za temu.

more_horiz
Netačno, može se dogoditi da mu jednostavno
dosadi i da više neće da radi to isto, čak šta više u mnogome je
zastupljenija činjenica da ljudi rade stvari ne zato šo žele već zato
što su prisiljeni da rade iako su odavno već odlučili da im. se to više
ne sviđa ili ne žele.

E vidiš, tu je razlika između judeokršćanskog pogleda na rad i istočnjačkog pogleda. U judeokršćanskom pogledu, rad je kazna (što Bog eksplicitno kaže čovjeku u Bibliji - u znoju lica svoga jest ćeš kruh svoj). Zanimljivo, u mnogim zapadnim jezicima riječ za rad znači "muka", "teškoća" ili pak dolazi od naziva neke sprave za mučenje (poput francuskoga travail ili španjolskoga trabajo). Ideal je zapravo ne raditi previše, odmarati se, imati sve servirano. Bilje koje raste, a da ga ne treba zalijevati i obrađivati, itd.
S druge strane, na istoku je rad integralni dio života, jednako kao i biološke funkcije. Bježati od rada isto je kao da netko bježi od disanja ili hrane. Rad nije kazna, već nešto svojstveno čovjeku. Nama recimo Japanci izgledaju suludo sa svojim radnim navikama, ali to je njihova etika koja proizlazi iz stava prema radu.

Sa ovom rečenicom bih mogao da se složim samo
bih je malo predefinisao..Zlo jeste izopačeno dobro, lmržnja izopačena
ljubav, sotona ništa ne može da stvori jer je Bog jedini stvoritelj, no
može da od nečega dobroga izopačenjem napraviti zlo.

Ali ti na taj način definiraš dobro kao temeljno, a zlo kao "ne-dobro". A zapravo se radi o jednom kontinuumu koji ima dva pola, a najveći broj događaja pada negdje između tih polova, u onu neutralnu zonu (mi kajkavci bismo rekli "ni vrit, ni mimo" Very Happy ).

To je tvoj lični stav i ja nemam ništa protiv
toga da ga ti imaš, no naravno neću se složiti sa njim jer mi nema
nikakvog smisla.

Pa gle, smisao bih ti mogao dokazati sljedećim - imaš neko sportsko ligaško natjecanje. Naravno da sve ekipe koje u njemu sudjeluju žele biti prvaci. Ali prvakom može biti samo jedna ekipa. Iz lige će ispasti nekoliko najlošijih. Većina njih završit će negdje između - ni dobro, ni loše. Zapravo, najveća vjerojatnost ishoda za pojedinu momčad jest upravo taj "ni vrit, ni mimo". Tako je u svemu u životu. Nitko se ne trudi ispasti iz lige, svi se trude biti prvaci, ali u tome malobrojni uspijevaju. To ne znači da su svi koji ne uspiju loši i da će ispasti iz lige, već da su jednostavno nedovoljno dobri da budu najbolji.

Pa primetio sam da svet danas je prepun tih
pogrešaka i iz godine u godinu se te pogreške dešavaju i povećavaju.

Ne povećavaju se, nego ih samo ljudi češće primijećuju, jer očekuju da će se povećavati.
Ako se iz nekog razloga usredotočiš na opažanje trudnica, shvatit ćeš da ih ima jako puno po gradu. Ali to je samo zato jer si ih počeo opažati, ne zato jer je odjednom porastao broj trudnica.

Zašto tako misliš ?

Zato jer inače nema svrhe uspoređivati čovjeka s Bogom.
Rekao sam ti već, i najinteligentniji pas ostaje debelo ispod prosječnog trogodišnjaka. Ali zato psa nećemo uspoređivati s čovjekom, nego s drugim psima.
Ako čovjeka uspoređuješ s Bogom, onda to ima smisla jedino ako je čovjek tek stadij na razvojnom putu do Boga. Ako je čovjeku nemoguće postati Bogom, onda je usporedba nerealna, jer je unaprijed osuđena na neuspjeh iz perspektive čovjeka, budući da on ne može postati Bogom.

Pa i nije to neka hereza bar ne u svim
hrišćanskim denominacijama, evo napr ja ne verujem da je to hereza, to
je krajnji cilj da se vratimo u poziciju gde nam je Bog namernio mesto:
1.
Imaćemo poziciju autoriteta istua kao i On (sudićemo narodima )
2.
Moćićemo sve što i On može.

Znači opet se sve svodi na odnose moći. Sada Bog ima moć, a čovjeku je bitno da pokuša doći u poziciju dionika te Božje moći nad ostatkom svijeta.
Moje je gledište mnogo bliže anarhizmu, dakle da je moć u biti nešto što je nužno zlo u trenucima dok pojedinci nisu zreli da donose pravilne odluke. Po tome bi Nova Zemlja trebala biti društvo u kome nitko neće ni nad kime i ni nad čime imati vlast, već će vladati potpuna ravnopravnost, a Bog neće ni po čemu biti iznad bilo koga drugoga.

To je greška potpun promašaj, da bi postigao
najbolje potreban ti je najbolji uzor, a to je Bog sam .

Može li psu biti uzor čovjek? Može li gujavici biti uzor plavetni kit?

Vidiš na ovo pitanje ja nemam odgovor, i verujem
da ja jesam izražena Božija misao, bio sam sa Njim kao misao i vraćam se
njemu kao misao koja je ostvarila svoju svrhu u postojanju, i ostajem
kao takav zauvek sa njim.

Pa nešto slično postoji u nekim školama hinduizma. Jednostavno, čitav univerzum je Višnuov san. On je sve zamislio i sve se događa po njegovoj volji. Naše je djelovanje posve uvjetovano time.

Izvini, kako znaš da je čovek kruna Božijeg
stvaranja ?

Pa po Knjizi Postanka, čovjek je kulminacija stvaranja, ono čime Bog zaokružuje svoje djelo, barem na ovoj Zemlji. Iznad čovjeka je samo Bog. A Bog je nedodirljiv, nedokučiv, nespoznatljiv. Dakle, čovjek po tome ne može više nego što već jest. OK, većina ljudi padne i niže nego što jest, no - da se vratimo na onu sportsku usporedbu - ako si ti već u prvoj ligi i prvak si, onda ne možeš otići još više, nema neke više lige. Iznad čovjeka je Bog, a taj skok od čovjeka u Boga nije jasno je li moguć. Ti kažeš da jest, mnogi drugi napadaju New Age upravo zbog stava da svatko od nas može postati Bog (što nota bene uopće nije stav New Agea).

more_horiz
U judeokršćanskom pogledu, rad je kazna

Procitaj postanak malo bolje. Covjeku je receno da obradjuje vrt prije nego je jeo sa stabla spoznaje dobra i zla dakle prije izgona iz Raja.

Inace otkrio sam jedan jak argument protiv toga da Svemir=Bog no potrebno je poznavanje kvantne fizike. Einstein je isto smatrao da je Bog=Svemir pa je bio jako nezadovoljan kvantnom teorijom te je rekao onu famoznu "Bog se ne kocka" jer ako izvan Svemira nema nista onda je istina da se Svemir kocka u smislu da za neko mjerenje npr. polozaja elektrona ne postoji uzrok u Svemiru koji odredjuje ishod mjerenja. Kada bi takav uzrok postojao tada bi po Einsteinu postojala neka jos nepoznata teorija koja uzima u obzir nesto sto jos ne znamo ni sto je i ta ideja je nazvana teorijom skrivenih varijabli. No brilijantni matematicar Bell je pokazao da bilo koja teorija skrivenih varijabli se moze ekspermentalno opovrgnuti i to je ucineno. Dakle Svemir se doista kocka no EPR eksperiment zapravo opovrgava tu tvrdnju jer je izmjerena korelacija izmedju razlicitih mjerenja. Da dam primjer sto to znaci. Recimo da nasumično stisces slova na tastaturi ti i tvoja susjeda i da nakon toga stavis svoje prvo slovo pa njeno prvo zatim svoje drugo pa njeno drugo i tako do kraja i zacudo dobijes zanimljiv roman. Iz toga slijedi da nuzno postoji NadSvemir koji znanost ne moze dotaknuti u smislu objasnjavanja uzroka i posljedica, ali kao sto se i vidi moze pokazati da postoji.

more_horiz
Iščitavam ovaj tvoj odgovor nekoliko puta i svejedno mi nije jasno na što ciljaš i kako točno to opovrgava jednakost svemira i Boga. Tko uopće kaže da postoji teličnost, tj. da je svemir usmjeren? Ti polaziš od uzročno-posljedičnosti kao datosti, no tko kaže da i to nije iluzija uzrokovana našom percepcijom vremena? Uostalom, nisu li Pavlovljevi pokusi uvjetovanih refleksa pokazali da je moguće stvoriti lažnu predodžbu o uzročno-posljedičnim vezama?

Druga stvar, korelacija između različitih mjerenja može dokazati da svemir ima vlastitu inteligenciju, tj. da je samouređujući sustav. Ne vidim zašto sam svemir ne bi mogao određivati ishode mjerenja svojih komponenata

more_horiz
Miskec ti si predlozio da je Bog=Svemir=polje nulte tocke sto je pretpostavljam znanstveno-matematicka teorija. No

postoji NadSvemir
koji
znanost ne moze dotaknuti u smislu objasnjavanja uzroka i posljedica,
ali kao sto se i vidi moze pokazati da postoji.

Iz gornje dvije jednakosti moras izbaciti jednu jer ili Svemir shvatis kao NadSvemir pa onda Svemir nije isti pojam kao polje nulte tocke ili ako stavis Svemir=polje nulte tocke onda ne mozes imati Bog=Svemir.

more_horiz
Zašto? Ako sav materijalni svemir proizlazi iz polja nulte točke, onda je polje nulte točke ono što stvara svemir, tj. Bog. Dakle, onda bi polje nulte točke bilo taj nadsvemir, tj. ja bih prije rekao neka vrsta potke svemira. A svemir je onda dio tog Boga isto kako je i nadzemni dio biljke dio iste cjeline kao i korijen.

more_horiz
Polje nulte tocke je matematicko-znanstvena teorija. Nadsvemir nije znanstveno objasnjiv sto je znanstveno dokazano. Kada bi Nadsvemir=polje nulte tocke tada bi imali kontradikciju jer s jedne strane jednakosti imamo nesto sto je matematicko-znanstvena teorija, a s druge nesto sto je dokazano da to nije. Dakle moras se zadovoljiti sa Svemir=polje nulte tocke no tada Svemir nije sve sto postoji jer tu je Nadsvemir pa ne moze biti Bog. Ako pomno promotris sada sam ponovio iste argumente samo drugcije poslozene u recenice, a kako ti nije jasna argumentacija mi je zagonetno. Sad

more_horiz
Još ću te jednom zamoliti da mi objasniš liniju razmišljanja po kojoj je dokazano da nadsvemir postoji, ali istovremeno nije objašnjiv znanstveno.
Pazi, ja tvrdim da postoji polje nulte točke koje proizvodi MATERIJALNI svemir. No postoji hiperonim koji obuhvaća oba ta pojma - i polje nulte točke i materijalni svemir, i to ja zovem svemirom. Zamisli si to kao nadzemni dio biljke, koji raste iz korijena. Ali i korijen i nadzemni dio biljke su biljka. S time da ako odsječeš nadzemni dio biljke, a ne ukloniš korijen, narast će nova biljka. Isto tako, sve i da nestane kompletan materijalni svemir, ostaje još uvijek polje nule točke, kao čisti potencijal za nastanak novog svemira. Dakle, u tom slučaju polje nulte točke i jest sav svemir, a ovo danas je posljedica polja nulte točke.

more_horiz
Einstein je isto smatrao da je Bog=Svemir pa je
bio jako nezadovoljan kvantnom teorijom te je rekao onu famoznu "Bog se
ne kocka" jer ako izvan Svemira nema nista onda je istina da se Svemir
kocka u smislu da za neko mjerenje npr. polozaja elektrona ne postoji
uzrok u Svemiru koji odredjuje ishod mjerenja. Kada bi takav uzrok
postojao tada bi po Einsteinu postojala neka jos nepoznata teorija koja
uzima u obzir nesto sto jos ne znamo ni sto je i ta ideja je nazvana
teorijom skrivenih varijabli. No brilijantni matematicar Bell je
pokazao da bilo koja teorija skrivenih varijabli se moze ekspermentalno
opovrgnuti i to je ucineno. Dakle Svemir se doista kocka no EPR
eksperiment zapravo opovrgava tu tvrdnju jer je izmjerena korelacija
izmedju razlicitih mjerenja. Da dam primjer sto to znaci. Recimo da
nasumično stisces slova na tastaturi ti i tvoja susjeda i da nakon toga
stavis svoje prvo slovo pa njeno prvo zatim svoje drugo pa njeno drugo
i tako do kraja i zacudo dobijes zanimljiv roman. Iz toga slijedi da
nuzno postoji NadSvemir koji znanost ne moze dotaknuti u smislu
objasnjavanja uzroka i posljedica, ali kao sto se i vidi moze pokazati
da postoji.

more_horiz
Srz argumenta je u dva pokusa. Prvi koji opovrgava teoriju skrivenih varijabli, a drugi takozvani EPR eksperiment pokazuje da to sto ne mozemo znanstveno objasniti ipak ima strukturu.

more_horiz
Opet si mi kopirao onaj post za koji sam rekao da mi već nije jasan. Misliš li da uređenost svemira (tj. taj "roman") podrazumijeva da postoji neka sila izvan svemira koja njime upravlja (tj. koja nasumična slova slaže u roman)? Da, postoji, ali ona nije izvan svemira.

Hajdemo ovako: sav materijalni svemir nastaje iz nečega - to se na subatomskoj razini može vidjeti. Elektroni i manje čestice "uskaču" u postojanje i iskaču iz njega, neprekidno. Odakle uskaču i kamo iskaču? Pa upravo u polje nulte točke. U tom smislu polje nulte točke jest Bog, jer nas vjera uči da je Bog stvoritelj materijalnog svemira. No polje nulte točke nije IZVAN svemira, nego je u samoj srži svemira. Ono je zapravo jedini dio čitavog svemira koji može postojati neovisno o ostatku svemira. Isto kako korijen može postojati bez nadzemnog dijela biljke, ali nadzemni dio ne može bez korijena. U tom je smislu u njemu sadržan čitav svemir.

more_horiz
Mislis li da cu ulagati jos vremena u ovo? Ako ti nije jasna argumentacija do sada, a vrlo je jasno navedana, nece ti biti jasna ni ako ja potrosim jos puno vremana objansnjavajuci i to iz razloga sto si po mojoj dijagnozi jednostavno zatvoren za istinu.

more_horiz
Još ću te jednom zamoliti da mi objasniš liniju razmišljanja po kojoj je dokazano da nadsvemir postoji, ali istovremeno nije objašnjiv znanstveno.
Pazi, ja tvrdim da postoji polje nulte točke koje proizvodi MATERIJALNI svemir. No postoji hiperonim koji obuhvaća oba ta pojma - i polje nulte točke i materijalni svemir, i to ja zovem svemirom. Zamisli si to kao nadzemni dio biljke, koji raste iz korijena. Ali i korijen i nadzemni dio biljke su biljka. S time da ako odsječeš nadzemni dio biljke, a ne ukloniš korijen, narast će nova biljka. Isto tako, sve i da nestane kompletan materijalni svemir, ostaje još uvijek polje nule točke, kao čisti potencijal za nastanak novog svemira. Dakle, u tom slučaju polje nulte točke i jest sav svemir, a ovo danas je posljedica polja nulte točke.

Evo puno toga o svemiru i mnogim drugim temama:Priča o svemu nevezano za temu. - Page 5 Icon_biggrin

http://www.galaksija.info/forum/index.php

more_horiz
Povratak Medenog je napisao/la:

Evo puno toga o svemiru i mnogim drugim temama:Priča o svemu nevezano za temu. - Page 5 Icon_biggrin

[url=http://www.galaksija.info/forum/index.php
http://www.galaksija.info/forum/index.php[/quote[/url]]

Predlazem ti da ovaj link reklamiras i na konzervativnim forumima-Priča o svemu nevezano za temu. - Page 5 Icon_basketball Priča o svemu nevezano za temu. - Page 5 Icon_basketball Priča o svemu nevezano za temu. - Page 5 Icon_basketball

more_horiz
braslav je napisao/la:
Mislis li da cu ulagati jos vremena u ovo? Ako ti nije jasna argumentacija do sada, a vrlo je jasno navedana, nece ti biti jasna ni ako ja potrosim jos puno vremana objansnjavajuci i to iz razloga sto si po mojoj dijagnozi jednostavno zatvoren za istinu.

Onda ti je dijagnoza kriva.
Argumentacija mi prije svega nije jasna zbog toga što upotrebljavaš izraze koji su prestručni za jednog društvenjaka. Kad te tražim da mi pojasniš na elementarnom nivou ti mi kopiraš jedan te isti post i onda još bahato tvrdiš da ti se "ne da ulagati vrijeme u ovo". I još mi imputiraš da sam zatvoren za istinu. Ja te nisam tražio da se uključiš u ovu raspravu, ali ako se uključuješ, onda raspravljaj kako spada, tako da i poučiš ako te netko pita. Ja nisam ovdje da trolam, nego da nešto i naučim.

Sad sam pročitao članak o EPR eksperimentu i meni i dalje nije jasno zašto bi on implicirao nekakav nad-svemir koji je nešto drugo od polja nulte točke.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply