Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Biblija

power_settings_newLogin to reply
+7
Živac
Mali princ
braslav
Daniel
forestsilvy
mirjam
Spart
11 posters

descriptionBiblija - Page 2 EmptyRe: Biblija

more_horiz
<BLOCKQUOTE>

forestsilvy je napisao/la:
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>Pa ako ju proucavamo ovako,kako to mi cinimo jednostranao,sigurno da nije sva istina,ali ako koristimo vise metoda,povjesnu,induktivnu i ostale,onda moramo donjeti i drugacije konkluzije.</BLOCKQUOTE>

mozes li precizirati, nisam bas dobro razumijela, Biblija je istina za tebe ili nije?

Precizno Biblija je istina za mene,i iz nje nitko nesmije sto oduzeti, ili dodati,samo ako ju pravilno razumije...zato i stalno potenciram metode razumjevanja Biblije,trudim se koliko u mojoj ljudskoj moci stoji i zivjeti po njoj.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>

Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>Pa ako ju proucavamo ovako,kako to mi cinimo jednostranao,sigurno da nije sva istina,ali ako koristimo vise metoda,povjesnu,induktivnu i ostale,onda moramo donjeti i drugacije konkluzije.</BLOCKQUOTE>

mozes li precizirati, nisam bas dobro razumijela, Biblija je istina za tebe ili nije?

Precizno Biblija je istina za mene,i iz nje nitko nesmije sto oduzeti, ili dodati,samo ako ju pravilno razumije...zato i stalno potenciram metode razumjevanja Biblije,trudim se koliko u mojoj ljudskoj moci stoji i zivjeti po njoj.</BLOCKQUOTE>

ok razumijela, ali to je i danas problem sto ljudi ne mogu bez Boga ama bas nista, jer ljudska snaga je nula, samo s Duhom Svetim mozemo opstati i dolazenjem svaki dan pred Bozje prijestolje milosti trazeci Njega.

more_horiz
braslav je napisao/la:
Biblija je istina i s tim se slazem, ali nije sva istina jer recimo kada bi Krist ponovo dosao na svijet mogla bi se prosiriti s novim pricama i svime sto bi Isus rekao. Bolje je reci da je Logos sva istina, a Isus njegovo utjelovljenje, a pismo samo zapis o zivotu Isusovom. Radi se o ciscenju pojmova.

Po kome bolje reci? Po tvome misljenju? Hm, bitnija je Bozja Rijec nego tvoja.

A ovo po tvom misljenju? Ha bitnija je Bozja Rijec nego tvoja.

Bozja Rijec nije neko pismo pa makar bilo i sveto nego druga Bozanska osoba Logos. Razumijte vec jednom da Logos nije isto sto i Krist i nije isto sto i sv. pismo. Npr u Logosu je sva matematika, a u sv. pismu mislim da uopce nema matematike, pa kako moze onda Logos biti isto sto i sv. pismo.

more_horiz
Gdje piše da je Biblija jedina istina?

more_horiz
Ako nećemo vjerovati Bibliji,tada dolazi u pitanje i naše pouzdanje u Boga jer negiranjem autoriteta Svetog Pisma,negiramo ono što je Bog htio otkriti.

more_horiz
braslav je napisao/la:
braslav je napisao/la:
Biblija je istina i s tim se slazem, ali nije sva istina jer recimo kada bi Krist ponovo dosao na svijet mogla bi se prosiriti s novim pricama i svime sto bi Isus rekao. Bolje je reci da je Logos sva istina, a Isus njegovo utjelovljenje, a pismo samo zapis o zivotu Isusovom. Radi se o ciscenju pojmova.

Po kome bolje reci? Po tvome misljenju? Hm, bitnija je Bozja Rijec nego tvoja.

A ovo po tvom misljenju? Ha bitnija je Bozja Rijec nego tvoja.

Bozja Rijec nije neko pismo pa makar bilo i sveto nego druga Bozanska osoba Logos. Razumijte vec jednom da Logos nije isto sto i Krist i nije isto sto i sv. pismo. Npr u Logosu je sva matematika, a u sv. pismu mislim da uopce nema matematike, pa kako moze onda Logos biti isto sto i sv. pismo.

A di to pise u Bibliji? Logos druga bozanska osoba? Znam da su 3 bozanske osobe, Otac , Sin i Duh Sveti.
Nazalost puno ljudi vole izmisljati ono sto nije sadrzano u Rijeci. Ne valja to, jer svi cemo doci pred sud.

more_horiz
Joshua je napisao/la:
Ako nećemo vjerovati Bibliji,tada dolazi u pitanje i naše pouzdanje u Boga jer negiranjem autoriteta Svetog Pisma,negiramo ono što je Bog htio otkriti.

Tako je, ljudi se puno zavaravaju, citam trenutno Poziv od Ricka Joynera, odlicna knjiga.

more_horiz
A di to pise u Bibliji? Logos druga bozanska osoba? Znam da su 3 bozanske osobe, Otac , Sin i Duh Sveti.

"U početku bijaše Riječ
i Riječ bijaše u Boga
i Riječ bijaše Bog.
(...)
I Riječ tijelom postade
i nastani se među nama
i vidjesmo slavu njegovu
- slavu koju ima kao Jedinorođenac
od Oca - pun milosti i istine." (Iv 1:1,14)

U grčkom izvorniku Riječ je Logos.

No stvarno mislim da bi netko tko se fura na Bibliju ovaj citat trebao jako dobro znati. Rolling Eyes

more_horiz
Joshua je napisao/la:

Nitko ne osporava autoritet Svetog Pisma, no mene zanima kako biste nekom nekršćaninu objasnili pretpostavku da je Biblija jedina sveta knjiga?

more_horiz
Da bi netko prihvatio Bibliju kao Knjigu nadahnutu od Boga,treba biti osvjedočen prije svega Duhom Svetim.Dakle vjera je bitna,a Bog je taj koji djeluje u tom slučaju,a ne mi.Možemo pokušat nekom pojasnit i čak dokazat znanstveno da Biblija potvrđuje samu sebe kroz povijest,ali ako vjera nije prisutna pri tome,tada je to samo na razini intelekta.

more_horiz
Živac je napisao/la:

"U početku bijaše Riječ
i Riječ bijaše u Boga
i Riječ bijaše Bog.
(...)
I Riječ tijelom postade
i nastani se među nama
i vidjesmo slavu njegovu
- slavu koju ima kao Jedinorođenac
od Oca - pun milosti i istine." (Iv 1:1,14)

U grčkom izvorniku Riječ je Logos.

No stvarno mislim da bi netko tko se fura na Bibliju ovaj citat trebao jako dobro znati. Rolling Eyes

To se zove ljudsko mudrovanje u Bibliji i Bog upozorava na to. Da je Bog htio da su tri Bozanske osobe Otac Duh Sveti i Logos onda bi tako pisalo, ali nije, vec je Otac Sin i Duh Sveti. Bog jeste i Rijec ali ne na taj nacin

more_horiz
Mali princ je napisao/la:
Joshua je napisao/la:

Nitko ne osporava autoritet Svetog Pisma, no mene zanima kako biste nekom nekršćaninu objasnili pretpostavku da je Biblija jedina sveta knjiga?

Kao sto je naveo, osvjedocenje Duhom Svetim no hard core evidence ces naci u arheoloskim spisima. Postavila sam temu Biblija vjerodostojna? a to je samo glimps od dokaza. Ima ih na pretek

more_horiz
Kroz citanje Biblije dobivamo postepeno slicni karakter kao Isus.
Ona nas harbri da prezivimo i iztrajemo u ovom gresnom svetu.

more_horiz
Recimo da je moj tata otišao kad sam imao 10 godina u jednu daleku zemlju, jer je morao zbog rata, npr...
I ja ga otada nisam vidio... Ali on mi je redovito pisao pisma, pomoću kojih je htio sa mnom da održi kontakt...
Što mislite, koliko će meni njegova pisma biti značajna? Hoću li ih čitati?

Isto je i s Biblijom. Ona je skup Božjih pisama nama, pisama u kojima izražava svoju ljubav prema nama i pomoću kojih mi možemo s Njim uspostaviti čvrsti odnos...
Ljudi koji su shvatili vrijednost Biblije, rekli su da im je ona "slađa od meda" i da je "vrijednija nego zlato i drago kamenje" (psalmist David).

more_horiz
Biblija je Bozja Rijec i kao takva Bozja Rijec je jedina istina,
sad ako covjek ne vjeruje da je Biblija Bozja Rijec i jedina istina, vec slijedis svoje misljenje i svoja uvjerenja jer mislis da su istina, well guess what, postoji jedna istina a ne bilijun , naime kada ljudi imaju svoju istinu onda ona sluzi da opravda njihovo djelovanje, tj grijeh. Bog se ne da izrugivati i svi cemo jednom stati pred Njega i svako koljeno ce kleknuti i priznati da je On kralj nad Kraljevima svidjelo se to covjeku ili ne, jer istina sama sebe nece podrediti lazi,da bi opravdala grijeh jer onda ne bi bila istina.__________________

Amen!Aleluja! Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

descriptionBiblija - Page 2 Emptyre:

more_horiz
braslav je napisao/la:

Pa neverujem da si u pravu, procitaj Ivanovo evandjelje 21.25 stih i mozda ces promeniti misljenje.Drugo nije kada, kao da se pretpostavlja da ce doci, nego da doci ce i onda biblija vise nece biti potrebna, mada bih i tada voleo da je imam.

Inace bez biblije nema zivota, i koliko god se trudio da pokusam da objasnim kakva osecanja u meni budi Bozija rec, pa boljim se pocecu da smaram.Ali pomocu nje mi Bog govori, stvarno govori.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply