Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptionMoze li krscanin prihvatiti eutanaziju? EmptyMoze li krscanin prihvatiti eutanaziju?

more_horiz
Koji su dobri razlozi za neprihvatanje eutanazije?

descriptionMoze li krscanin prihvatiti eutanaziju? EmptyRe: Moze li krscanin prihvatiti eutanaziju?

more_horiz
mislim da ne postoji niti jedan opravdani razlog zašto bi kršćanin prihvatio eutanaziju u svom ili nečijem drugom slučaju. dokle god čovjek živi, ma koliko to bezizlazno izgledalo, postoji prilika da Bog preokrene situaciju. padaju mi na pamet slučajevi ljudi iz Isusove zemaljske službe koji su dolazili Kristu i doslovno ga vukli da moli za njihovu djecu, centurion za slugu i dr. nitko od njih nije rekao: "Nema izgleda za ozdravljenje, ubrzajmo stvar i prekratimo im muke"

descriptionMoze li krscanin prihvatiti eutanaziju? EmptyRe: Moze li krscanin prihvatiti eutanaziju?

more_horiz
Svako neprirodno prekidanje zivota je ubistvo, tako da je to prvi valjani razlog za odbijanje eutanazije.Jer bez obzira na to koliko je osoba bolesna niko nema pravo osim Gospoda da zaustavi bilo ciji zivot, pa cak ni sama osoba nema pravo na svoj zivot.Zivot nam je dan na koriscenje a ne u vlasnistvo.Mada jedan Hriscanin/ka nikada nije bez nade i ne odlucuje se na takve poteze, a onaj koji nije Hriscanin/ka ako mu se prekine zivot gubi mogucnost spasenja.

more_horiz
slazem se s navedenim,a sto mislite o cinu ubojstva u slucaju eutanazije?
Je li to direktno krsenje zapovijedi NE UBIJ?

more_horiz
Dina je napisao/la:
slazem se s navedenim,a sto mislite o cinu ubojstva u slucaju eutanazije?
Je li to direktno krsenje zapovijedi NE UBIJ?

Jeste direktno krsenje, i ne samo to nego ako se i bolesnik slucajno slozi sa tim, to je i samoubistvo.Tako da je to kompletan gnusni zlocin inspirisan laznim sotonskim duhom milosrdja , dok se iza svega pokvareno smeje zli jer je uspeo da za vecnost prevari jos jednu dusu.
Ma kako nam se cepalo srce gledajuci muke bolesnika, uvek moramo znati da dok Gospod ne odluci da zaustavi ovozemaljski zivot nekog, mi nemamo pravo na to.

more_horiz
da nisam ovako razmišljao o eutanaziji, čitao sam puno o tome, ali mislim da je to ubistvo, bez obzira iz milosti ili kako god se to zvalo!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply