Imama jedno pitanje koje me muci,upoznavajuci forum,pocinjem razlikovati denominacije.Da li ateista takodje moze biti posten,iako se ne zaklinje u zapovjedi.
apostol je napisao/la:Imama jedno pitanje koje me muci,upoznavajuci forum,pocinjem razlikovati denominacije.Da li ateista takodje moze biti posten,iako se ne zaklinje u zapovjedi.
Dizma je napisao/la:apostol je napisao/la:Imama jedno pitanje koje me muci,upoznavajuci forum,pocinjem razlikovati denominacije.Da li ateista takodje moze biti posten,iako se ne zaklinje u zapovjedi.
Zašto baš ateista? Svaki čovjek može biti pošten pred drugim ljudima. A nema nijednog koji bi bio zaista pošten pred Bogom: "Kao što je pisano: Nema pravedna, nema
nijednoga." (Rim 3,10) "Jer svi sagriješiše i nemaju slave Božje." (Rim 3,23) Netko se može zaklinjati u zapovijedi, a nije pošten pred Bogom, a drugi se ne zaklinje u zapovijedi a opet nije pošten pred Bogom. Pred Bogom ne možemo ništa kriti.
Ali i za religioznog čovjeka i za agnostika i za ateistu postoji rješenje: "I opravdavaju se zabadava milošću njegovom
po otkupu, koji je u Kristu Isusu." (Rim 3, 24) A to je već druga priča i već sam malo off topic.
Justin je napisao/la:
A ako samo uključimo logiku u ovo - jasno nam je da ne može netko s Bogom biti pomiren, ako ni ne želi prihvatiti činjenicu da Bog postoji i da ga poziva na odluku. Zar ne?
Aladin je napisao/la:www.nevesta-hristova.org[/quote[/url]]Ateista može biti pošten u ljudskom smislu gledanja, ali poštenje ne donosi spasenje, spasenje donosi primanje Isusa Hrista od Boga narečenog pravednika. Inače, čemu Njegova žrtva, ako se dobrim delima možemo opravdati.
A što se tiče ateizma. U Psalmu Davidovom piše: "Bezumnik reče u srcu svome nema Boga!" Ovo pišem da vidiš kako Bog gleda na ateiste.
Ovo nije uvreda već odgovor na tvoje pitanje.
Brat Aladin
[url=http://www.nevesta-hristova.org
Mali princ je napisao/la:Justin je napisao/la:
A ako samo uključimo logiku u ovo - jasno nam je da ne može netko s Bogom biti pomiren, ako ni ne želi prihvatiti činjenicu da Bog postoji i da ga poziva na odluku. Zar ne?
To je točno, no u glavi ne moraju svi ljudi imati isto pod pojmom Bog. Tako da su neki vjernici moguće sotonisti, a neki ateisti najpredaniji Bogu.
Aladin je napisao/la:Ateista može biti pošten u ljudskom smislu gledanja, ali poštenje ne donosi spasenje, spasenje donosi primanje Isusa Hrista od Boga narečenog pravednika. Inače, čemu Njegova žrtva, ako se dobrim delima možemo opravdati.
A što se tiče ateizma. U Psalmu Davidovom piše: "Bezumnik reče u srcu svome nema Boga!" Ovo pišem da vidiš kako Bog gleda na ateiste.
Ovo nije uvreda već odgovor na tvoje pitanje.
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org[/quote]
Sta sad treba raditi,ici u neku crkvu,a svuda kradu i lazu..</BLOCKQUOTE>
Djuro Djuric je napisao/la:Znači ja kao ateist mogu napraviti više dobrih dijela ljudima od nekog vjernika,i on će ipak biti vrijedniji bogu?Pod pretpostavkom da bog postoji,naravno.
Djuro Djuric je napisao/la:Da,ljudi misle da su nešto silno dobri kada šalju novac koji nije ni 0.1% nnjihove imovine u dobrotvorne svrhe,a kad bi trebalo napraviti i najmanju osobnu žrtvu,ne bi im to ni palo napamet.Ljude i treba dijeliti samo na dobre i zle,jer ako zao vjernik vrijedi više od dobrog ateista,to potkopava same temelje vaše vjere.
Djuro Djuric je napisao/la:Pa normalno.
|
|