Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Mariologija

power_settings_newLogin to reply
+45
10
servus dei
jakob
Surrealist
Medeni
pavao
apostol
Istina
emanuel
Caesar
Peaceful_warior
ILIJA
moki72
tomahowk1
mikic
Trešnja
Djuro Djuric
Češljugar
gideon
Tomasso
forestsilvy
Stena
dominik
Totus Tuus
cubela
bolna
No Nick
kon
Darko
Sinke
Mistagog
Justin
Živac
braslav
Wiklif
Spart
Izrail
laodikejac
hrvoje hrki
Daniel
Ruta
Mali princ
samaritanka
mirjam
kainos
49 posters

descriptionMariologija - Page 6 EmptyRe: Mariologija

more_horiz
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>
braslav je napisao/la:
Jevrejin je napisao/la:
Kako bi dragi moj prijatelju, trebali s njom prijateljovat?

evo kako prijateljevati s Marijom mozes joj se obratiti s

Zdravo Marijo milosti puna
Gospodin s tobom
blagoslovljena si ti medju zenama
i blagoslovljen je plod utrobe tvoje Isus
Sveta Marijo majko Bozja
moli za nas gresnike sada
i na casu smrti nase.

A vidi tek kako se mozes Bogu DIREKTNO obratiti:

Oce nas,koji jesi na nebesima!
Sveti se ime tvoje!
Dodji kraljevstvo tvoje!
Budi volja tvoja kako na nebu tako
na zemlji!
Kruh nas svagdasnji daj nam danas!
I otpusti nam duge nase kako i
mi otpustamo duznicima svojim!
I ne uvedi nas u napast,nego izbavi nas
od zla!
Da,ako i vi oprostite ljudima njihove pogreske,oprostit ce i vama vas
Otac nebeski.Ako li vi ne oprostite
ljudima njihovih pogresaka,ni vas Otac nece oprostiti vasih.
O hvala ti Oce nas nebeski da imamo mogucnosti ,da mi kao grjesni ljudi kroz Kristovu smrt ,imamo ti se prava obratiti,neka je slavljeno ime tvoje vavjeka.

</BLOCKQUOTE>

Mislis da neznam za najljepsu molitvu ikada?

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Da li je Marija ziva?

Jednog dana majka je dobila vest da joj je sin poginuo u ratu. Bila je slomnjena od bola. Sve se srusilo, jer su bili veoma bliski.

Jednoga dana neki covek pozvao ju je da dodje da razgovara sa svojim sinom. Trebala je doci na spiritisticku seansu. Ali ona je odgovorila: Mrtvi ne znaju nista.
Sledeci put covek je dosao i porucio joj je ono sto joj je sin kazao. Bila je to tajna koju su samo ona i on znali.
Majcina ljubav, nije izdrzala.
Otisla je i kada je medium pozvao njenog sina on se pojavio pred njom. Tako je dugo vremena dolazila i razgovarala sa njim. Cinila je to svake sedmice.

Jednog dana, neko je zazvonio na njena vrata. Na pragu, stajao je njen sin. Kada ga je ugledala, rekla mu je: "Nismo se dogovorili da se vidio danas!"
Sin je zacudjen pitao: "O cemu govoris majko?"
Trebalo im je dugo vremena da shvate sta se desava.

Ko je onda razgovarao sa majkom ako je kao sto se pokazalo njen sin ostao ziv i nije poginuo na bojistu?

Marija moze da se pojavljuje, moze, ali da li je to Marija?

Ono sto se mnogi hriscani boje da shvate, ili razumeju, jeste cinjenica da je sotona i njegovi demoni dobio silu preobrazavanja u razna druga oblicja. On moze da imitira svakoga. Da uzme ljudsko obilicje, a i da se pretvori u andjela. On ima silu da vara, da cini cudesa.
Da, draga moja braco, odgovor mozemo dobiti i danas.

Ono zelim da vam napomenem, jeste da je danas na sceni veliki sukob izmedju dobra i zla. Istine i lazi. Pravde i nepravde.
Ali nepravda, laz i zlo, su se preodenuli u dobro, glume dobro i sire svoje zablude kao istinu, kao pravdu i dobro.

Ako mi zbog ljubavi budemo cutali, zbog toga da se nebismo s nekim malo zakacli ili trpeli, mi cinimo poguban kompromis. I ako ne razotkrivamo zabludu, onda smo na njenoj strani i cuvamo svoj zivot.
Ali, ko hoce da sacuva svoj zivot, izgubice ga.

Jednom priatelju mojih roditelja se ukazao Isus i kazao: "Pokloni mi se!"
Ovaj mu odvrati: "Isus je moj brat i nikad mi ne bi tako nesto rekao"
prikaza je odmah nestala.

more_horiz
Braslav, ovo je dobro.

Kako se samo setio da to kaze?

Strava i uzas! Jasno je da nije sve sto vidimo i cujemo pravo.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:

Kako se samo setio da to kaze?

Milost

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Lepo ti manipulises,

Tko sam manipulira svugdje vidi manipulaciju.

Svako onaj tko se bez mržnje u srcu i jeziku moli Gospodinu Isusu ima Marijinu dušu koja kliče "Neka mi bude" po volji Tvojoj.

Tko ima oči neka čita

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Da li je Marija ziva?

Marija moze da se pojavljuje, moze, ali da li je to Marija?

Ono sto se mnogi hriscani boje da shvate, ili razumeju, jeste cinjenica da je sotona i njegovi demoni dobio silu preobrazavanja u razna druga oblicja. On moze da imitira svakoga. Da uzme ljudsko obilicje, a i da se pretvori u andjela. On ima silu da vara, da cini cudesa.....
Ono zelim da vam napomenem, jeste da je danas na sceni veliki sukob izmedju dobra i zla. Istine i lazi. Pravde i nepravde.
Ali nepravda, laz i zlo, su se preodenuli u dobro, glume dobro i sire svoje zablude kao istinu, kao pravdu i dobro.

Ako mi zbog ljubavi budemo cutali, zbog toga da se nebismo s nekim malo zakacli ili trpeli, mi cinimo poguban kompromis. I ako ne razotkrivamo zabludu, onda smo na njenoj strani i cuvamo svoj zivot.
Ali, ko hoce da sacuva svoj zivot, izgubice ga.

Sotona , vrhovnik Antikrista - Čovjeka bezakonja -
usavršava svoje zlo na osnovu iskustva sa zanemarivanjem Kristove sadašnje službe u nebeskoj svetinji od strane vjernika, laika i klera..
Uzročnici pojačane moći Vrhovnog vođe Antikrista je najnovija mješavina istine i laži u čijem pripravljanju sudjeluje svaki vjernik koji nije u Kristu u Nebeskoj svetinji, koji ne prati Janje kud god ono ide, svi koji se ne klanjaju Bogu već silama tame.Ne budimo sudionici Babilonskih grijeha..Dolazi vrijeme ukazanja i vizija koja će zapljusnuti sadašnji svijet kako bi bilo izazvano lažno vjersko probuđenje kao sotonin bedem pred istinskim vjerskim probuđenjem izazvano Svetim Duhom , probuđenje kojeg će mać Istine i svjetlo Kristovog dolaska poraziti moć mješavine istine i laži te nanijeti poraz silama tame.One će se razbjesniti i Bog će dopustiti da se pokrenu sve sile zlih anđela, čovjećanstvo će pasti u veliku i posljednju nevolju, svaki današnji vjernik će biti okušan
- hoće li ostati vjeran Bogu ili Antibogu - Vođi Antikrista..Svuda će bjesniti oluja sedam posljednjih zala, nevjernici koji su se opijali lažnom religijom umirt će od straha pred Kristovim drugim dolaskom, njihovo kajanje će biti prekasno..Ali, i oni koji se bore protiv mješavine istine i laži mogu se prevariti i sami sebe zadojiti nebiblijskim stanovištima o opravdanju vjerom.
Jedno takvo stanovište je rezultat neposvećenosti u iskustvu opravdanja vjerom.Nekritički odnos prema opravdanju vjerom kao idolu i opravdanju vjerom kao iskustvom u Isusu Kristu izvor su protestantske slabosti koja doprinosi mješavini i izaziva opasne kompromise...

Zadnja promjena: ; čet 18 sij 2007, 11:46; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Kakve ovo veze ima s temom
Mariologija - Page 6 Lol

more_horiz
istina Abrahame potpuna, pitanje je tko bi od nas danas ZAPRAVO išao u arenu s gladnim lavovima radi vjere u Isusa? mislim da Bog priprema takvu jednu vrstu kušnje, naoružajte se kao što kaže Pavao u Efežanima 6;10-20 i nek Bog Otac, Sin i Duh Sveti imaju milosti prema svima nama...

more_horiz
Čuj neki nikako da shvate koje je danas vrijeme i da se lavovima ne predaje u arenama.
Nije mi jasno zašto se teme ne držite.
Zar je argumenata ponestalo???Mariologija - Page 6 Icon_rr

more_horiz
Dragi katolici, prije no što ste započeli pisati na ovom forumu, dogovarali ste se za bitku svjedočenja na drugim forumima. Da li ovo ovdje i na drugim topicima spada u to?
Mi smo protestanti i volimo Mariju, no držimo da za naše spasenje nije potrebno moliti se ikome osim Bogu.

To znate i ipak ste počeli s bitku s vašim vjerovanjem a znali ste da se striktno držimo deset Božjih zapovijedi.

Zašto onda stalno pišete jedno te jedno? Zašto ne pišete o vlastitom doživljaju vjere, Marije i na ljudski način podijelite s nama vaša iskustva?
Zašto nateravate mak na konac kad znate da su rasprave beskorisne i rađaju nedobru atmosferu.

Niti vas osuđujem, niti vas misioniram, niti vodim bitku, ma ništa ljudi moji?

Ako ste katolici kako tvrdite, budite onda pravi katolici. Ja sam slušala Ivana Pavla II. Predivna osoba, puna duha i ljubavi. Katolički papa kojeg sam jako voljela jer je bio izuzetan vjernik i čovjek. Ugledajte se na njega. Sinoć sam slušala njegovu molitvu Oče naš kako je pjeva. Čitam Ivan od križa i Terezu Avilsku. Kod njih ovakvog ponašanja nema kako vi date vidjeti.

Ponašate se nametljivo, postaje dosadno. Slavite Boga u svom srcu. Vaša intimna stvar je vaša vjera i iskustva a ako imate nešto korisno da podijelite s nama, izvolite. Otvorite nove topike, i pišite nam iskustva obraćenja, vašu spoznaju.

Čuvajte vašu vjeru svetinjom, vaše sakramente i ljubav prema Mariji a ne ovako povlačiti njeno po forumskim provokacijama, kako radite. To je sramotno. Iako sam protestant, izgleda da je više poštujem od vas.

U duhu ljubavi pozvam vas da date najbolje iz sebe van. A bitke koje ste započeli na drugim forumima preokrenite na bitku za čisto srce i pobožan život.

Vaša Noemi

descriptionMariologija - Page 6 Emptyp

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Kakve ovo veze ima s temom
Mariologija - Page 6 Lol

Jer su Demoni i demonske sile pobjeđene na križu, sada je njihov bijes još veći nego na Golgoti.Sa svecima i uznesenjima Sotona -Poglavar Antikrista
vara i svađa katolike i protestante, opijajuči jedne i druge da vjeruju laži..

Otkrivenje 18,2.."Pade , pade veliki Babilon, i postade *boravištem demona* i skloništem svih nečistih duhova, skloništem svih nečistih ptica, skloništem svih nečistih i odurnih životinja, jer su svi narodi pili od vina srdžbe i vina njezina bluda, jer su kraljevi zemlje s njom provodili blud...

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Dragi katolici, ....

Jesmo li mi nepoželjni što iznosimo argumente na za to otvorenoj temi.
Moramo li pisati kako tebi paše?

Čemu ova rasprava skroz izvan teme.

more_horiz
Abrahame svi smo u opasnosti od zabluda i pogresaka.

Zaista tesko te je razumeti.

Ipak ovde se radi o sukobu, kada se u temi o Mariji, izmedju dva stava sta Marija danas treba biti, da li je ona vazna za nase opravdanje ili ne.
Opravdanje verom je posebna tema, u kojoj mi, dragi brate, nemamo nikakvog dela.

A potpuno si u pravu kada kazes da je velika opasnost u nekritickom odnosu prema opravdanju verom kao idolu i u razlici opravdanja verom kao iskustvu.

Ja znam, iz licnog iskustva, ali i iz pisnanih dokumenata velikih biblijskih licnosti, da cesto i ne svojoj zeljom, covek moze zaboraviti svoju zavisnost od Boga i upasti u zamku opravdanja verom kao idola. I to se, kako vidimo, svima i svakome desava. Tu smo jednaki, sve dok jednog dana ne sazrimo te verom zivimo, verom se spasavamo. Kao i pravdamo.
Da nam, mili Bog, daruje svoj dar opravdanja verom sto pre, samo i najvise u iskustvu.

more_horiz
Da se mene pita,ovakve suvisle teme kao što su mariologija,ne bi niti postojale na forumu jer cilj nam je govoriti o Kristu našem Spasitelju.Vjerujem da se još neki ovdje slažu sa mnom. obred

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Čuj neki nikako da shvate koje je danas vrijeme i da se lavovima ne predaje u arenama.
Nije mi jasno zašto se teme ne držite.
Zar je argumenata ponestalo???Mariologija - Page 6 Icon_rr

Danas su lavovi u Crkvama , u Državama, na Ulici, na Poslu, na Stadionima, u Parlamentima, u Glavama, u Dušama , u Srcima, u Umovima, u Vjeri i Djelima,
no , ne bi trebali biti na forumima.
Što mislite da Vas stigne Marijin gnjev jer sramotite Isusa i predaju koja se držala Isusa..Pročitjte viziju Hildegarde, prave katolkinje, - ona je vidjela ovo vrijeme, sadašnje vrijeme - pjene zmije- pjene otrova zmije- vrijeme zmije koja se bori protiv Krista sramotom koju nanosi Crkvi lažno svećenstvo i lažno vjerništvo..Njeni argumenti su dovoljni!Crkvu najviše sramote iz nje same - vjernici koji namjesto Boga , u stvari obožavaju Antiboga, jer, umjesto da slušaju glas Krista oni slušaju Antikrista, umjesto da imaju imitatio christi oni imaju imitatio antichristi.Ali, među lavovima se kreću i protulavovi - anđeli istine, anđeli svjetla koji bojuju protiv sila tame
suptilnijim argumentima -Krvlju Isusa Krista i Svjedočanstvom Njegovim - protiv krvožeđa sotone i protiv njegova svjedočanstva mješavine istine i laži.Bog nam je dao Svjetlo za sadašnje vrijeme, svjetlo Biblije, svjetlo koje rasvjetljava Kristov drugi dolazak - svjetlo koje dolazi iz Kristove desnice iz
Nebeskog suda , iz Svetinje nebeske, iz sudskih knjiga koje se otvoriše
da sud prime i mrtvi i živi..A ovo je sadašnje svjetlo -Krv Isusa Krista iz Nebeske svetinje i Njegova služba u njoj.Svi koji žele zadržati svoja imena u knjizi života , moraju, u toku ovog vremena, najpjenušavijeg otrova zmije,
u ovo vrijeme Božjeg suda, poravnati sve sa Bogom i sa bližnjima, jer nitko ne zna točno kada će Božji glas objaviti:"Svrši se"
stražimo i molimo se Bogu jer ne znamo kada će vrijeme nastati!
Molim za oproštenje marijance.Neka im tema ostane..Odbacimo druge idole -idol Ostatka - samoobožavanje iz razloga što nam je Bog dao istinu za sadašnje vrijeme.Stavimo naglasak našeg porvljanja na usrdnost i savršenu poniznost kristovih učenika.Velika usrdnost - rod duhovni - raste iz poniznosti potrebne za sadašnje vrijeme kako bi ojačala postojanost iz Otkr. 14..Ne upuštjmo se u svjedočenje bez Duha Svetog i čistote Isusove krvi.Imajmo stalnu vezu sa nebeskom svetinjom - idimo za Janjetom kuda god ono krene..

Zadnja promjena: ; čet 18 sij 2007, 12:47; ukupno mijenjano 3 put/a.

more_horiz
Marija je mesto gde se podmetanjem, preuvelicavanjem podize tenzija i rusi mir zajednice sa Hristom.
Ako mi gledamo u stvoreno ljudsko bice, ako na njega usmerimo nasu paznju, oci nam se automatski skrecu sa Hrista nasu veliku ljubav. Ne da mi Njega nesto volimo, nego ON nas, bezgranicnom ljubavlju, budi, da Mu uzvratimo ljubavlju.
Ta ljubav, ljubav Hristova, budi i pokrece nasu ljubav prema Bogu. Zato, gledati ljudsko bice, i uzeti ga kao primer, smanjuje merilo, unizuje nasu ljudsku prirodu, koja samo preko Hrista raste u meru visine Bozje ljubavi, u jednakost i jedinstvo bozanske prirode.

Ustanimo, bez sukoba, zauzmimo cvrst stav za NAJprimer i pisimo, govorimo i slavimo BogoCoveka Isusa Hrista!

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Izrail je napisao/la:
Noemi je napisao/la:
Dragi katolici, ....

Jesmo li mi nepoželjni što iznosimo argumente na za to otvorenoj temi.
Moramo li pisati kako tebi paše?

Čemu ova rasprava skroz izvan teme.

Ne ,to nitko nije rekao,nego ti od 12.1.pokusavas stalno isticati katolike,iako je i prije tebe bilo na ovom forumu i katolika i ova tema,ali ljudi su isli s jednim finim krscanskim duhom,pa nitko od nas nije toliki.........da ne bi znao da postoje razlike, u vjerovanjima.Ali smo se trudili da bez isticanja svojih parola,u duhu ljubavi Kristove svatko svoje objasni,pa sto netko tu jednom rece uzmi ako ti je dobro, i sto ti se svidja,a ja dodajem nemoj tudje rusiti ,da bi pokazao,kako je tvojr najbolje.Mi samo na ovom forumu zelimo mir Kristov,i ljubav bratsku sa svima,postivajmo harmoniju razlika i to je sve,ajd ,sad budi fer uzmi pol sata pa procitaj postove i vidi, ko koliko koga napada praznim imenima,ili se ljudi trude pokazivati svoja ucenja u miru i ljubavi.M znas stoji u bibliji ako imam sva znanja ovoga svjeta a ljubavi nemam nista sam.Kao sto vidis,svi mi mozemo plahte svojih vjerovanja rasiriti,uzeti sablju i bum,bum,a gdje je tu Krist,koliko bi ga ozalostili s time.Da li on je umro samo za ove ili one,nego za cjeli ljudski rod.Ajmo krscanski diskutirati ,a ne kak kumice kak ,ti rece neki dan,moj je sirek bolji,tvoji piceki stari,ma daj,govorimo ti da ne prihvatamo takav dijalog,ponizavanja nego uvazavanja.Moli se Bogu to je jedan od darova Bozjih,pitaj svecenika.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Drage sestre i braco,

Dobro je sto nam brat Abaraham daje smerne i uljudne ukore. Treba se zasita paziti da ne izgubimo osecaj duznosti i nase misije.

Mi smo pozvani da pridjemo onima koji su u tami neznanja. Moramo se, iako su provokacije jake i sracunate da pometu i destabilizuju, udici iznad njih i blagoscu opominjati na opasnosti pogresne i nadute argumente.

Na zalost, ja prvi gresim u tome.

Ali kada vidim kako neki sa tolikim neukusom uzdizu jednu osobu koja je bila samo po telu, majka Hristu, jer je to bio Bozji plan i znak ljudima, kako bi prepoznali Velicanstvenog Bozjeg Sina kao Spasitelja kada bude dosao na Zemlju, ispunim se revnoscu za Boga.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply