Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Mariologija

power_settings_newLogin to reply
+45
10
servus dei
jakob
Surrealist
Medeni
pavao
apostol
Istina
emanuel
Caesar
Peaceful_warior
ILIJA
moki72
tomahowk1
mikic
Trešnja
Djuro Djuric
Češljugar
gideon
Tomasso
forestsilvy
Stena
dominik
Totus Tuus
cubela
bolna
No Nick
kon
Darko
Sinke
Mistagog
Justin
Živac
braslav
Wiklif
Spart
Izrail
laodikejac
hrvoje hrki
Daniel
Ruta
Mali princ
samaritanka
mirjam
kainos
49 posters

descriptionMariologija - Page 7 EmptyRe: Mariologija

more_horiz
Dragi Katolici, niste nepoželjni. Dragi adventisti, niste nepoželjni. Dragi baptisti, kalvinisti, evangelisti i ostali ...isti, niste nepoželjni.

Vaša Noemi I love you

Meni paše da smo radosni, vedri, da se osjeti naša vjera u Boga, naše posvećenje i predanost, poštivanje drugog čovjeka, paše mi da pomažemo jedni drugima svojim savjetom kad to tražimo, ne paše mi da bilo tko od nas ponižava svoju religiju i uvjerenje iznoseći javno pa da oni koji se s tim ne slažu gaze po tome.

Nisi me uopće razumio, čak si se osjetio napadnut. Neutral Zašto, brate? Ja poštujem tebe.

more_horiz
Joshua je napisao/la:
Da se mene pita,ovakve suvisle teme kao što su mariologija,ne bi niti postojale na forumu jer cilj nam je govoriti o Kristu našem Spasitelju.Vjerujem da se još neki ovdje slažu sa mnom. obred

Čuj nisu katolici otvorili ovu temu ali smo snagom argumenata branili svoja uvjerenja.
Ne vidim razlog zatvaranja ove teme.
Odnosno njeno zatvaranje bi bio znak da smo ovdje nepoželjni.
No nemogu se oteti dojmu da budući im je ponestalo argumenata neki članovi su se latili kamenja.
Čemu to ja se pitam?
Mir vama braćo jer samo mir daje Gospodin naš Isus Krist.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Izrail je napisao/la:
Joshua je napisao/la:
Da se mene pita,ovakve suvisle teme kao što su mariologija,ne bi niti postojale na forumu jer cilj nam je govoriti o Kristu našem Spasitelju.Vjerujem da se još neki ovdje slažu sa mnom. obred

Čuj nisu katolici otvorili ovu temu ali smo snagom argumenata branili svoja uvjerenja.
No nemogu se oteti dojmu da budući im je ponestalo argumenata neki članovi su se latili kamenja.
Čemu to ja se pitam?

Izrael,daj saberi se vec nekoliko puta sam ti rekla,da upravo potenciras nepozeljnost ,katolika na ovom forumu TO NIJE TOCNO,ali i prije tebe je bilo ovdje i jesu predivni ljudi katolici,koji se oslanjaju na svoje vjerovanje i argumente,i ne idu okolo i vicu jaoj,dira me jaoj,tuce me ,nemoj me molim te tjerati da posezem za Freundom,i da ti javno tumacim neke stvari-evo ti jasno i glasno-MI NA OVOM FORUMU TRAZIMO MEDJUSOBNO UVAZAVANJE A NE MEDJUSOBNO PONIZAVANJE,mi smo za harmoniju razlika,a najvise nam je stalo do KRISTA i njegove ljubavi,kako cu voljeti Krista koga ne vidim ako mrzim tebe koga vidim.Molim te Izrael ,menjaj strategiju u ime Isusa i njegove ljubavi prema nama.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Pa onda sam ja problem zar ne?

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Joshua je napisao/la:

Čemu to ja se pitam?

Držimo se Svetih argumenata a ne nesvetih.
Nitko ne može u Duhu Svetom reći Kip! a da ne huli na Duha Svetog.Smatram da bi dijalog trebalo voditi po principu moje krpice - moje, tvoje krpice -tvoje, a ne da šijemo zajedničku haljinu ili da nekoga oblačimo u naše krpice ili prekrajamo drugima haljine.
Pitanje mariologije nije bit spasenja.Bit spasenja je neposredovani pristup vjerniku u Nebesku svetinju putem koji je oblikovao sam Krist bez ičije pomoći kako bi vjernik imao direktan pristup opravdanju vjerom..Ako imamo samo dvije grupe argumenata po principu moje -tvoje krpice, tada ih ne moramo pojačavati kamenjem ili okrepljivati neistinama.Biblija i biblijska tradicija ne omogućava obožavanje Božjih slugu ili obožavanje kipova..
Zato što je Marija veličanstvena žena, majka Isusa, iz toga po pismu ne proizlazi da je trebamo ubožavljati..Niti imamo znak sa Neba da je trebamo obožavati niti umanjivati.. nebo nas poziva da sluge cijenimo a ne obožavamo..

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
Izrail je napisao/la:

obred Nisi ti, nego duh kojim ides,pa vidi opet ti kazem Hrkija,zivca,braslava,pa tako cemo se bolje naci ,svi kod Kristovih nogu,bolje cemo,biti ljudi jedni drugima.Ma znas, ja sam ti toliko zavoljela,katolkinju samaritanku,katolika malog,princa,mali dragu katolkinju mirenu,da ovaj forum ne bi mogla zamisliti bez njih,i kristovi apostoli nisu bili svi isti po misljenju, a ti ja smo po karakteru izgleda najblizi Petru,moli ali hvala Bogu da ga je Krist ljubio,budi tu sa nama i uvazavaj principe i krscanske,cascu cinite jedan drugim vecim ,od sebe,sto ne zelis da tebi netko cini, ne cini ni ti njemu....a i ti bi mi jako nedostajao na ovom forumu.obred </BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
I meni Embarassed

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
D
Izrail je napisao/la:

Daj molim te Izrael,odi na www.katolink.net i vidi sto pise na ekumenizmu svecenik angelus u postu od juce 6:55::27a za to sto ces biti dobar evo ti adresa predivnih krscanskih himni
www.breadsite.org/classic.htm idemo se malo duhovno uzdizati.moli </BLOCKQUOTE>

more_horiz
amazing grace
na
www.breadsite.org/classic.htm

more_horiz
Ne vidim da ovo ima veze s ovom temom.

Čudni ste mi vi.
Eto da odem na temu Naše molitve i napišem našu molitvu rekli bi da hulim i da vas provociram.

Smetaju vam argumenti na ovoj temi gdje ja pišem samo o temi pa ju hoćete zatvorit.

Ekumenske molitve vam smetaju i ne želite sudjelovati.
Mada u njima mi nastojimo moliti samo svima prihvatljive molitve koje nikog ne "uznemiravaju".

Oprostite ali sumnjam da iza deklarativnih riječi ne stoje djela ljubavi.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Izrail je napisao/la:
Ne vidim da ovo ima veze s ovom temom.

Čudni ste mi vi.
Eto da odem na temu Naše molitve i napišem našu molitvu rekli bi da hulim i da vas provociram.

Smetaju vam argumenti na ovoj temi gdje ja pišem samo o temi pa ju hoćete zatvorit.

Ekumenske molitve vam smetaju i ne želite sudjelovati.
Mada u njima mi nastojimo moliti samo svima prihvatljive molitve koje nikog ne "uznemiravaju".

Oprostite ali sumnjam da iza deklarativnih riječi ne stoje djela ljubavi.

Ma covjece ,od prve sekunde nam to zelis podmetnuti,iako ocito vidis da da smo ljudi dobre volje velika duha i srca, i stalno te pozivam na Krista,daj napravi pauzi ,i vidi horizontalu i vertikalu ljubavi,da li sve stima,nemoj se s nama osjecati ovako, ili onako nego, vidi kako bi svatko ko ima cisti Kristov duh vidio,volimo te,hocemo tvoje argumente,ali bez kastrativnih pobuda,dira me,gura me,necu vise tako,pa prerastao si odavno doba adolescencije, i u krscanstvu ti je to tako,neke stvari moras progutati da nebi koga Kristovog sablaznio,Petre moj blizance.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Čujte jmo mi na temu a nemojmo o meni suditi.
Svima želim obilje Božjeg blagoslova i milosti.
I neka u svakom od vas bude duša Marije.
Amen.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Izrail je napisao/la:
Čujte jmo mi na temu a nemojmo o meni suditi.
Svima želim obilje Božjeg blagoslova i milosti.
I neka u svakom od vas bude duša Marije.
Amen.

Mislis na duh Kristov.obred </BLOCKQUOTE>

more_horiz
Nije li usamljeno ponavljati uvijek Isus, Isus, ... ljepse je kada se u molitvama vidi cijela obitelj kojoj je glava naravno Isus.

molitva je kao kada se toj osobi donese buket cvijeca, Isus se ne ljuti ako bukete cvijeca poklanjamo i drugima...

more_horiz
Ponasate se kao da stovanje Marije oduzima nesto Kristu, da je tako ne bi molio zdravo Mariju.

more_horiz
ma daj molim vas, moje srce plače kada vidim da se spominje da us svakom od nas bude duša Marije...a zašto vjeć jednom svi ljudi puste na miru tu predivnu ženu neka počiva u miru, i to mislim na onu predivnu biblijsku Mariju, a ne ovu koja se "javlja" ili pak onu koja je "kraljica" ili pak "suotkupljiteljica"....meni je to vrlo žalosno, ovo sad što braslav kaže da nam je usamljeno ponavljati Isus, Isus, to prekrasno ime Yehoshua da nam je usamljeno ponavljati....i kaže da koristimo cijelu obitelj....ma koju obitelj braslava moj...BOG nije Obitelj, BOG JE BOG, Otac, Sin i Duh Sveti, NEMA MAJKE, Isus ima majku koju je trebao za svoje Čovjekovo Tijelo...ne za svoju OSOBU KAO MI! molim vas, Bog je tako velik i nedokučiv, nemojte Ga stavljati u svoje kutije malih umova ili malih crkava....o Gospodine, što ti rade, molim Te, dođi i ispravi ova lažna učenja i donesi taj mir koji je pravi za razliku od ovog lažnog....

more_horiz
braslav je napisao/la:
Ponasate se kao da stovanje Marije oduzima nesto Kristu, da je tako ne bi molio zdravo Mariju.
da oduzima Mu slavu koja SAMO NJEMU pripada

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Ma
braslav je napisao/la:

obred Ma nije tako,mi kao protestanti postivamo Mariju kao Isusovu majku,ali ne moze ,obred se dopustiti vodjenje marioloskog rata,ti moli Mariju ja Krista,i sve u redu,ali me nemoj s njom ponizavati i vrjedjati.......dopusti da iz tvoje molitve osjetim duh ljubavi,postenja,casti,dostojanstva i sve tako redom sto cini jednog krscanina kompletnom licnoscu,a ne kako nekom reko juris svjetsko prvenstvo nogomet,snjezna kraljica,manifestacija,krscanstvo je duh postojanosti,stalnog uzrastanja,mjenjanja,nesto predivno,izgradnja karaktera slicnog Kristovom karakteru,konacno krscanstvo je i kultura komuniciranja.
</BLOCKQUOTE>

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply