Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Mariologija

power_settings_newLogin to reply
+45
10
servus dei
jakob
Surrealist
Medeni
pavao
apostol
Istina
emanuel
Caesar
Peaceful_warior
ILIJA
moki72
tomahowk1
mikic
Trešnja
Djuro Djuric
Češljugar
gideon
Tomasso
forestsilvy
Stena
dominik
Totus Tuus
cubela
bolna
No Nick
kon
Darko
Sinke
Mistagog
Justin
Živac
braslav
Wiklif
Spart
Izrail
laodikejac
hrvoje hrki
Daniel
Ruta
Mali princ
samaritanka
mirjam
kainos
49 posters

descriptionMariologija - Page 5 EmptyRe: Mariologija

more_horiz
Ne možemo tvrditi niti jedno niti drugo.Ne piše u Bibliji da je Marija umrla,a ne piše ni da je uznesena.Dakle,kakve koristi uopće raspravljat o tome kad znamo da je naš Spasitelj uskrsnuo i sjedi s desne Bogu Ocu.Krist je temelj naše vjere.

more_horiz
Čujte trebali bi nastaviti i zadržati se na onoj razini da svi trebamo biti kao Marija.
Tu je njena veličina i dodirna točka sviju nas.
Gledajmo u ono što nas veže ko sljedbenike Kristove.
Prava pobožnost prema Mariji nije sama sebi svrh i uvijek upućuje na Isusa.
Po tome se i razlikuje od krive pobožnosti.

more_horiz
Ma, da, ipak ostavimo Mariju da mirno pociva, a mi lepo gledamo samo u Isusa i dopustimo Njemu da nas on dovede sam do Oca.
Mi, kako je ovo jasno, ljudi ne treba preko Marije da se uputimo Isusu, vidite li falsifikat, vec preko Isusa treba da se uputimo Ocu.

Niko nemoze doci Bogu osim kroz Isusa.

Pazite se zamki kako mi sada treba, preko nekoga da dodjemo Isusu. To je pogresno, mi trebamo doci Isusu da bi nas On uputio na Oca, Boga Svemogucega!

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Kako bi dragi moj prijatelju, trebali s njom prijateljovat?

evo kako prijateljevati s Marijom mozes joj se obratiti s

Zdravo Marijo milosti puna
Gospodin s tobom
blagoslovljena si ti medju zenama
i blagoslovljen je plod utrobe tvoje Isus
Sveta Marijo majko Bozja
moli za nas gresnike sada
i na casu smrti nase.

more_horiz
evo nešto prebacujem sa teme međugorje, što sam odgovorio čini mi se danijelu

...pa nitko nije sljedbenik BDM u tom smislu da je odbacio Isusa Krista kao spasitelja
Isus naravno i dalje je u prvom planu
katolici imaju molitve Oče naš, Slava Ocu itd
u Zdravo Marija kaže se:
Gospodin s tobom...blagoslovljen plod utrobe tvoje Isus...
moli za nas griješnike ( zagovaraj nas kod Boga kod Isusa)...
znači mi ne molimo Mariju kao božanstvo nego kao zagovarateljicu

ali naglašavam , molimo prvenstveno Boga- nitko nije ukinuo Oče naš itd!

vama reformiranim se to od pretpostavljam starješina krivo nameće teza da je BDM za katolike Bog i da se mi molimo samo njoj , a ne Isusu!
mislim da je ovdje od mnogih više pitanje nepoznavanja molitvi i vjere katolika negoli tolika netrpeljivost prema Bogorodici:sunny:
barem se ja nadam da je tako
ne bi valjalo da je drugačije

more_horiz
Daniel je napisao/la:
Živac je napisao/la:
Na temelju čega protestanti tvrde da je Marija umrla kad nigdje u Pismu ne piše da je umrla?
imaš potpuno pravo...ali pošto je počelo kolati to mišljenje u 5 stoljeću poslije Krista, bez ikakvih svjedoka da se to zaista desilo, je ne vjerujem da se to
dogodilo...naravno, ja priznajem mogućnost pogreške i da sam ja taj koji griješim i krivo govorim

Ok. Onda ne mogu prolaziti argumenti tipa "mrtvima se ne smije moliti" ako ne znamo je li ona mrtva. A mnogi tvrde upravo da je živa, dok neki tvrde da ju i viđaju. Pa...

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Ma, da, ipak ostavimo Mariju da mirno pociva, a mi lepo gledamo samo u Isusa i dopustimo Njemu da nas on dovede sam do Oca. ......

Nisi ti shvatio ništa od mojih riječi.
Negiraš majku a Gospodin nam je nju dao za Majku pod križom.
Obrati se i vjeruj Evanđelju.afro

more_horiz
Živac je napisao/la:
Daniel je napisao/la:
Živac je napisao/la:
Na temelju čega protestanti tvrde da je Marija umrla kad nigdje u Pismu ne piše da je umrla?
imaš potpuno pravo...ali pošto je počelo kolati to mišljenje u 5 stoljeću poslije Krista, bez ikakvih svjedoka da se to zaista desilo, je ne vjerujem da se todogodilo...naravno, ja priznajem mogućnost pogreške i da sam ja taj koji griješim i krivo govorim
Ok. Onda ne mogu prolaziti argumenti tipa "mrtvima se ne smije moliti" ako ne znamo je li ona mrtva. A mnogi tvrde upravo da je živa, dok neki tvrde da ju i viđaju. Pa...
pa nikome se NE SMIJE MOLITI OSIM BOGU, pobogu

more_horiz
Moze malo manje gluposti da se prica na ovom forumu.
Za svakog zdravo razumskog protestanta, koji veruje samo u Isusa, je hula, nametati obozavanje Marije na nacin kako ovde neki to rade.

Ovde se zato radi o provokacijama, i uvredama ljudi koji nemaju argumente u Bibliji i tako falsifikuju Jevandjelje koje nigde ne pominje da je Marija nesto posebno, i da je mi trebamo moliti ili traziti nesto od nje.

Zaista se slatko smejem ovakvim shvatanjem religije. Pojedinci su veoma duhoviti kada izazivaju ljude na ovom forumu, i hoce da ih isprovociraju kako bi pogresili pred Bogom, i tako uneli nemir u njihove duse.
Iako svako od nas ima pravo na svoje misljenje, svoj stav, on, mislim, da je to u redu sto kazem, nema prava da bude napadan kao Jehovini Svedoci, a ni oni vise nisu takvi, dok istovremeno usudjuju iste zbog toga.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Moze malo manje gluposti da se prica na ovom forumu.
Za svakog zdravo razumskog protestanta, koji veruje samo u Isusa, je hula, nametati obozavanje Marije na nacin kako ovde neki to rade.

Nije obozavanje nego kao sto sam napisao prijateljevanje.

Zadnja promjena: ; sri 17 sij 2007, 17:46; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Da li neki ovde shvataju da kada mi govore o Mariji kao nekoj posebnoj zeni visoj od svake druge pobozne zene, ustvari navodi da mislim da je u pitanju Semiramida. I ova druga je sluzeci sotoni, kao njegov medium, drzala u narucju malo dete. Jednostvano vi me samo sablaznjavate i sve vise gurate od Marije.

Pa, ako vam je to drago, samo napred.

Iako ne pise da je Marija umrla, ko kaze da nije? Za mnoge ne pise da su umrli, pa to ne znaci da su zivi.
Moj tata je umro u Brazilu, i niko mi nije poslao njegovu umrlicu, pa to opet ne znaci da je vaskrsao ili da je ziv.

more_horiz
Nema razloga da se nosi mržnja na Majku Mariju.
Svaki put kad se molimo Isusu najviše smo s Marijom.
Tako da bi neki ovdje najviše bili pravo pobožni ali da ne nose mržnju prema Mariji.
Mrziti nije od Boga.

more_horiz
Lepo ti manipulises, pa kako ne shvatas da moje i tvoje reci pred Bogom ne vrede mnogo, sem sto ce nam se suditi za svaku praznu ( bezvrednu ) rec.

Ono sto Bog je kazao, preko Svoje Reci, ISUSA, to je bitno. Gde Isus kaze, Ja sam put, istina i zivot, niko ne dolazi Ocu osim preko Marije ka kojoj dolazis preko Mene.

Gde si ti to u Bibliji nasao da pise. To je inteligencija, zaista, ali ne ona na nivou normalne, vec mnogo manje, cak najmanje. Hoces li ti da mi pricamo kao razumni ljudi, koji stvarno koristimo inteligenciju ili ne?
Ali, nema problema, imam ja strpljenja, imam.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Lepo ti manipulises, pa kako ne shvatas da moje i tvoje reci pred Bogom ne vrede mnogo, sem sto ce nam se suditi za svaku praznu ( bezvrednu ) rec.

Ono sto Bog je kazao, preko Svoje Reci, ISUSA, to je bitno. Gde Isus kaze, Ja sam put, istina i zivot, niko ne dolazi Ocu osim preko Marije ka kojoj dolazis preko Mene.

Gde si ti to u Bibliji nasao da pise. To je inteligencija, zaista, ali ne ona na nivou normalne, vec mnogo manje, cak najmanje. Hoces li ti da mi pricamo kao razumni ljudi, koji stvarno koristimo inteligenciju ili ne?
Ali, nema problema, imam ja strpljenja, imam.

To je zato jer mozemo i nemoramo ici do Isusa preko Marije. Samo preko Isusa dolazimo do Oca, ali mozemo ici preko Marije i ne ici preko Marije to su jednakopravni putevi.

Ja koristim oba.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
braslav je napisao/la:
Jevrejin je napisao/la:
Kako bi dragi moj prijatelju, trebali s njom prijateljovat?

evo kako prijateljevati s Marijom mozes joj se obratiti s

Zdravo Marijo milosti puna
Gospodin s tobom
blagoslovljena si ti medju zenama
i blagoslovljen je plod utrobe tvoje Isus
Sveta Marijo majko Bozja
moli za nas gresnike sada
i na casu smrti nase.

A vidi tek kako se mozes Bogu DIREKTNO obratiti:

Oce nas,koji jesi na nebesima!
Sveti se ime tvoje!
Dodji kraljevstvo tvoje!
Budi volja tvoja kako na nebu tako
na zemlji!
Kruh nas svagdasnji daj nam danas!
I otpusti nam duge nase kako i
mi otpustamo duznicima svojim!
I ne uvedi nas u napast,nego izbavi nas
od zla!
Da,ako i vi oprostite ljudima njihove pogreske,oprostit ce i vama vas
Otac nebeski.Ako li vi ne oprostite
ljudima njihovih pogresaka,ni vas Otac nece oprostiti vasih.
O hvala ti Oce nas nebeski da imamo mogucnosti ,da mi kao grjesni ljudi kroz Kristovu smrt ,imamo ti se prava obratiti,neka je slavljeno ime tvoje vavjeka.

</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Daniel je napisao/la:

pa nikome se NE SMIJE MOLITI OSIM BOGU, pobogu

Mislio sam moliti da se mole Bogu. Bilo je rečeno da možemo moliti mamu ili tatu da se mole za nas jer su oni živi, al ne možemo Mariji jer ona nije. Pa jel možemo žive moliti da se mole za nas ili ne?

more_horiz
Izaija 7,14:
"Evo, Djevica začeti i roditi sina i nadjenut će mu se ime Emanuel - što znači : S nama Bog!"
Kako je veličanstveno, nadveličanstveno susretanje Gabrijela i Marije, njeno ponašanje, kakav je preslavan događaj kojim se Krist povezao tijelom sa ljudskim rodom..Kad bismo po Kristu uistinu cijenili utjelovljenje po Božjem planu i mi bismo našli milost kao i Marija , kao svaki sluga Božji..
Kroz Krista , stupajuči s Njim u direktnu vezu u Nebeskoj Svetinji putem koji je On ostvario za nas , za svakoga koji vjeruje Njegovom vjerom, i nas bi Duh Sveti osjenio za svagdašnji posao u blagodati..Osobno sam u Biblijskim dimenzijama razmišljanja o Mariji i Elizabeti.Zamislite onaj osječaj djevice, osječaj fizičkog ispunjenja obećanja:Krist uzima tijelo kroz Duha rođenjem... istovremmeno prema planu spasenja Elizabeta je službenica koja će roditi sina-Ivana navjestitelja Onoga koji će krstiti Duhom, onoga koji je Život svijetu, osloboditelja, Novog Adama..Realizacija - najave obećanja o ispunjenju vremena - prvi Kristov dolazak.
Jaganjac Božji, - došao da se zbude Njegov prinos da bismo se svi mogli po Njemu - u Njemu - surazapeti, suumrijeti, supokopati , suuskrisiti Duhom, ...Ali, sjetimo se Noa, njegovog prijelaza iz predpotopnog, potopljenog svijeta u poslijepotopni svijet koji je izrastao iz njega prema Božjem planu, rastao sve do Marije, koja je bila i njegov potomak, veličanstvenu nit Božjeg nauma od koje ne bismo smijeli otpasti jer ušli smo u posljednje vrijeme poslijepotopnog svijeta koji će biti potopljen ognjem ..Samo da se nađemo u posljednjem uznesenju po Kristovom drugom dolasku..Mnoštvo neobjšnjenih biblijskih tajni, koji nisu zemaljski autoriteti mogli objasniti, bit će nam razjašnjene u budućim otkrivenjima u Kristovoj vječnoj školi pored drveta života..

more_horiz
Da li je Marija ziva?

Jednog dana majka je dobila vest da joj je sin poginuo u ratu. Bila je slomnjena od bola. Sve se srusilo, jer su bili veoma bliski.

Jednoga dana neki covek pozvao ju je da dodje da razgovara sa svojim sinom. Trebala je doci na spiritisticku seansu. Ali ona je odgovorila: Mrtvi ne znaju nista.
Sledeci put covek je dosao i porucio joj je ono sto joj je sin kazao. Bila je to tajna koju su samo ona i on znali.
Majcina ljubav, nije izdrzala.
Otisla je i kada je medium pozvao njenog sina on se pojavio pred njom. Tako je dugo vremena dolazila i razgovarala sa njim. Cinila je to svake sedmice.

Jednog dana, neko je zazvonio na njena vrata. Na pragu, stajao je njen sin. Kada ga je ugledala, rekla mu je: "Nismo se dogovorili da se vidio danas!"
Sin je zacudjen pitao: "O cemu govoris majko?"
Trebalo im je dugo vremena da shvate sta se desava.

Ko je onda razgovarao sa majkom ako je kao sto se pokazalo njen sin ostao ziv i nije poginuo na bojistu?

Marija moze da se pojavljuje, moze, ali da li je to Marija?

Ono sto se mnogi hriscani boje da shvate, ili razumeju, jeste cinjenica da je sotona i njegovi demoni dobio silu preobrazavanja u razna druga oblicja. On moze da imitira svakoga. Da uzme ljudsko obilicje, a i da se pretvori u andjela. On ima silu da vara, da cini cudesa.
Da, draga moja braco, odgovor mozemo dobiti i danas.

Ono zelim da vam napomenem, jeste da je danas na sceni veliki sukob izmedju dobra i zla. Istine i lazi. Pravde i nepravde.
Ali nepravda, laz i zlo, su se preodenuli u dobro, glume dobro i sire svoje zablude kao istinu, kao pravdu i dobro.

Ako mi zbog ljubavi budemo cutali, zbog toga da se nebismo s nekim malo zakacli ili trpeli, mi cinimo poguban kompromis. I ako ne razotkrivamo zabludu, onda smo na njenoj strani i cuvamo svoj zivot.
Ali, ko hoce da sacuva svoj zivot, izgubice ga.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply