Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Mariologija

power_settings_newLogin to reply
+45
10
servus dei
jakob
Surrealist
Medeni
pavao
apostol
Istina
emanuel
Caesar
Peaceful_warior
ILIJA
moki72
tomahowk1
mikic
Trešnja
Djuro Djuric
Češljugar
gideon
Tomasso
forestsilvy
Stena
dominik
Totus Tuus
cubela
bolna
No Nick
kon
Darko
Sinke
Mistagog
Justin
Živac
braslav
Wiklif
Spart
Izrail
laodikejac
hrvoje hrki
Daniel
Ruta
Mali princ
samaritanka
mirjam
kainos
49 posters

descriptionMariologija - Page 33 EmptyRe: Mariologija

more_horiz
Shocked
laodikejac je napisao/la:
vi ste sastavili Bibliju? Kad u kojem veku? Ako ste je sastavili što ne živite po njoj?
Prijatelju bez razloga se nerviraš, ja sam par puta bio nazvan Heretikom, ne samo ovde na forumu nego i na pravoslavnom i katoličkom! Biću uvek jeretik za svakoga ko odbacuje nauk Biblije! Još gore je to kad neko kaže: e mi smo Bibliju sastavili, a ne živite po njoj! Ako ste je sastavili, onda sigurno imaš malo više informacija: odakle si i iz koje glave uzeo molitve o Mariji?

Ondašnje Hrišćanstvo i današnje se razlikuju veoma! Hristos je kazao: kad dođe sin čovečij, hoće li naći vere na zemlji? To pitanje stoji i dan danas pred našim očima, koje je isto i nama upućeno! Hrišćani onog vremena su živeli životom Biblije, današnji (koji sebe nazivaju crkvom Božjom) žive životom paganstva, jer se paganstva nisu nikad ni odrekli, pa je samo primilo obličje pobožnosti (plašt hrišćanstva) a sile se njezine odrekli, a kako bi prihvatili silu Božju kad sve više i više tonu u dubinu u kojoj nema povratka-dubina nemorala, ostavljanje ili menjanje zapovesti Božjih, na svakih par god. se proglašavaju kojekakvi sveci, kojima se mole, pale sveće, kadi i sl. To samo draži Boga moj prijatelju!

Ako tvrdiš da je KC. sastavila Božju reč, onda nemoj da je čitaš zato što ti ja to preporučujem, čitaj je upravo zato što je ona sastavila, i ne zaboravi: ŽIVI TAKO!!!

Svako dobro u Gospodu ti želim!

pa tko ti kaže da ne živim , ili se barem trudim živjeti

ali zašto ti govoriš da trebamo živjeti , ako nam djela nisu bitna za spasenje:afro:afro: , nego samo vjera:shock: Embarassed flower

zar, nam nije bitno samo čitati, komentirati bibliju i razbacivati se sa napamet nabubanim citatima:pop:

more_horiz
kakva vam je vera takva su vam dela, ne samo vaša nego i naša pa i svima! Ne može trnje smokve da rađa!
Ja Bibliju ne komentarišem na osnovu čitanja samo, već i na osnovu življenja! Verom se samo spašavamo u prihvatanje Hristove žrtve a ne kroz drugih posrednika, a delima samo pokazujemo jesmo li zaista primili Hrista! Dela nikad nisu bila uslov za spasenje, jer i naša dela bila dobra ili zla izići će na sudu Božjemu, prema tome da se niko ne pohvali ja imam dobra dela, jer Bog zna čovečje srce! Da je moglo delima da se čovek spasi ne bi trebala žrtva Hristova, pa tako i Kain ubi Avelja što mu Bog nije pogledao na žrtvu, jer je bila od del a ne od vere! Tako i nama, Hristos daje spasenje svima onima koji ga verom prihvataju, seti se priče svadbenoga ruha(haljine), da nisu mogli bez Božje Pravednosti da uđu na svadbu Jagnjetovu!

Svako dobro u Gospodu!

more_horiz
No Nick je napisao/la:
Izrael: Toliko navodno čitate Bibliju a promakla vam je činjenica da su Gospodina raspeli baš oni koji su čitali Bibliju više od svih nas ovdje skupa.

Jaoj, prijatelju dragi, mislim da vec rekoh jednom! Isusa su razapeli i pismoznalci, i teolozi, i bogoslovi, i pape, i kardinali, i biskupi, i svecenici, i pope, i patrijarsi!!! Nemoj samo prozivati one koji citaju Bibliju, vec i one koji idu u sarenim i skupocenim haljinama, one koji traze da im se klanja, one koji se nazivaju "oci"! Jel' to ok??

E pa da ja tebi na nešto ukažem.
Razlika između farizeja i carinika je u tomo što je farizej gledao grijehe drugih a carinik se kajao za svoje.
Carinik nađe milost kod Gospodina.
E sad možeš ti nosat na plećima katoličke pastire tj suditi im što nesmiljeno činiš, i ne prepustit ih sudu Kristovu ali osim velikog umora mira nećeš imati.
Zašto se ne zabrineš kad te zboog tvojih tekstova netko poistovjeti s carinikom i pismoznancem? afro

more_horiz
prijatelju ko vas sudi, ne sude li vas vaša djela?
Kako to govoriš da vas sudimo? Iznosim samo ono što piše u Svetoj Božjoj reči, ako nešto nije u skladu sa njome, pa makar i moja dela ili vera bili, spreman sam da tražim od Boga oprost, ako nisu u skladu vaša dela ili vera sa Božjom rečju ko vas onda sudi?

Što se tiče carinika, priču znaš, ali se carinik kajao za svoja dela, i što je najvažnije ostavio ih je, ne čini ih više, dok je RKC. ostala ista, ne menja se niti hoće, i još više draže Boga nebeskoga sa svojim ikonama, kipovima i barbikama! Sve to unosi nesklad u jednom hrišćanskom životu ako uopšte i smem da ga nazovem hrišćanskim! Jer hrišćanstvo je propovedanje Hrista, živeti po Njegovoj svetoj volji, uzdizanje samoga Boga i nijednog drugog posrednika kao na pr. Marija ili bilo koji drugi svetac pa makar bili i najbliskiji u ono vreme i samom Isusu Hristu! Odstupanje od Njegovi svetih zapovesti koje se menjaju i cepkaju kako se kome hoće! A za koje će se sigurno dati Bogu odgovor u dan strašnoga suda!

Prijatelju nemam nameru da me pogrešno razumeš, ali imam i te kako da shvatiš da Marija nije ništa drugo nego jedan kult iza koga se krije Luciferizam!
Jer mrtvi ne znaju ništa!!! U grobu ko ćete slaviti? Pa tako i ona čeka vaskrsenje Svoga Gospoda Isusa Hrista!

Želim ti svako dobro u Gospodu!

more_horiz
laodikejac je napisao/la:
prijatelju ko vas sudi, ne sude li vas vaša djela?
Kako to govoriš da vas sudimo? Iznosim samo ono što piše u Svetoj Božjoj reči, ako nešto nije u skladu sa njome, pa makar i moja dela ili vera bili, spreman sam da tražim od Boga oprost, ako nisu u skladu vaša dela ili vera sa Božjom rečju ko vas onda sudi?

Što se tiče carinika, priču znaš, ali se carinik kajao za svoja dela, i što je najvažnije ostavio ih je, ne čini ih više, dok je RKC. ostala ista, ne menja se niti hoće, i još više draže Boga nebeskoga sa svojim ikonama, kipovima i barbikama! Sve to unosi nesklad u jednom hrišćanskom životu ako uopšte i smem da ga nazovem hrišćanskim! Jer hrišćanstvo je propovedanje Hrista, živeti po Njegovoj svetoj volji, uzdizanje samoga Boga i nijednog drugog posrednika kao na pr. Marija ili bilo koji drugi svetac pa makar bili i najbliskiji u ono vreme i samom Isusu Hristu! Odstupanje od Njegovi svetih zapovesti koje se menjaju i cepkaju kako se kome hoće! A za koje će se sigurno dati Bogu odgovor u dan strašnoga suda!

Prijatelju nemam nameru da me pogrešno razumeš, ali imam i te kako da shvatiš da Marija nije ništa drugo nego jedan kult iza koga se krije Luciferizam!
Jer mrtvi ne znaju ništa!!! U grobu ko ćete slaviti? Pa tako i ona čeka vaskrsenje Svoga Gospoda Isusa Hrista!

Želim ti svako dobro u Gospodu!

pa gdje imaš u Bibliji siguran dokaz da BDM je umrla i da je pokopana

ali, btw , i da je tako kako tvrdiš , pa i neki mrtvi , samo oni kojima Bog da takvu milost , mogu se ukazivati ljudima na zemlji

zar ti misliš , da svemogući Bog -stvoritelj svega , ne može to napraviti
zar misliš da je njemu problem da se BDM ukazuje
a na drugom mjestu , samo tako ,olako kažeš , to se ukazuje sotona:evil: Exclamation

znači , po tebi sotona se može ukazivati kao BDM - znači uzeti njen lik , a svemogućem , apsolutnom Bogu je to nemoguće:affraid: Question

eto vidiš koliko si u zabludi , a samo zato jer te oci , preci u vjeri krivo naučavaše i napaljivaše protiv Ponizne službenice Božje- BDMarije:pale:

more_horiz
Ne mogu prihvatiti da mrtve treba stovati.

Sotona je lukav, moze nam doci u oblicju mrtvih i praviti nam dar mar u glavi od religije.

Treba biti oprezan i ispitati zasto Biblija kaze da mrtvi neznaju nista.

more_horiz
pa prijatelju hrki, ti sebe si počeo spustat na nekoj nižoj lestvici, mislio sam da sa tobom mogu da razgovaram na način dokazivanja, međutim ako nema dokaza da je Marija uskrsla još manje ih imam da se je i uznela na nebo, a znamo od koje god. se je proglasilo njeno uznesenje i da je ona spasiteljica! Što se uopšte sa kontekstom Biblije neuklapa!
Kako to za Hrista ima da se je uzneo, a za Mariju nema? Kako to da Marija Isusova majka, vama najsvetija i najveća a da nema ni traga ni glasa o njoj da se je uznela?

I nemoj da misliš ako ne verujem da se je Marija nije uznela na nebo, da time i ne verujem da je Bog svemogući!
Bog je svemogući ali se ni Marija nije uznela-jer zato nemam dokaze, a dokaze koje mi pruža Međugorje, ili sl. takva mesta ili izjave jednog pape su za mene ništa! Čvrsto verujem da je Bog mudar i da zna šta radi, a ne da se igra sa ljudima žmurke: evo ovde se malo pojavila, pa onde malo, pa ovo rekla, pa ono isl.to mi ne izgleda na ništa normalno ako smem tako da se izrazim a po najmanje da je Božja objava-pre bih kazao da je prevara sotonska i to baš onim ljudima koji ne istražuju reč Božju, a govore da istražuju! Da istražuju ne bi u takve stvari verovali i odavali veliku pažnju!
Drugo, nisam olako rekao da se umesto Marije ukazuje sotona, i iza toga ne stojim ja nego Božja reč! Pogledaj kako se je ukazivao "Samuilo" caru Saulu, pa znamo da to ukazivanje je i bilo od sotone! Bog ne šalje ljudima neka ukazivanja, Bog šalje ljudima jasne poruke:što možeš da vidiš u Bibliji kako su bile upućivane! Jer za to trebam i vreme i mesto na ovm forumu da se sve to opiše!
Što se tiče sotone da se ne može ukazivati kao svemogući to nisam ni jednom prilikom izjavio, ako znaš gde molim da me citiraš! Zapravo on će i pred sam Hristov dolazak da se pretvara u Hrista, tako da je moguće takve predstave koje će doći od nj. strane biti samo razotkrivene/prepoznate pomoću Biblije-Božje reči i ničeg drugog! Zato nam Isus ukazuje na Pismo-jer mi nemamo život večni u Pismo (ono svedoči za Nj.samo) isto ako ga čitamo ili posedujemo, već ako ga istražujemo i živimo po Nj. svetoj volji-jer ako tako i dalje nastupamo (bez proučavanja) važe za nas one reči: varate se ne znajući ni Pisma ni sile Božje!

Još jedno te molim da me shvatiš: nemoj da se uvrediš što pišem na ovakav način, pokušavam da budem što manje primećeniji, ali kad je u pitanju jedan ljudski život koji može da bude izgubljen za večnost zbog sotonskih obmana tu moram da budem diskretan, tu ne volim da milujem, znam da nisam ni voljen zbog toga, jer na neki način i to jeste napad možda na ono u šta ti veruješ ali nikako na tebe kao osobu, jer si mi postao drag u svom ovom diskutiranju, a verujem da će obojici doneti blagoslov ovakav razgovor! Želim ti obilje Božjih blagoslova i da te Bog blagoslovi u istraživanju Njegove reči!
Svako dobro u Gospodu!

more_horiz
a što je s Jeremijom 44:15 i Kraljicom Neba u kontekstu poganog božanstva,koliko mi se čini?ako je kraj blizu,onda je i ta sigurno negdje aktivna.ne mora biti u međugorju.

more_horiz
Mali princ je napisao/la:
Katolički nauk u Mariji je vrlo jednostavan u biti, i svatko tko ima otvoreno srce, malo razuma i predanosti Bogu ga može shvatiti i prihvatiti.
Dakle, da bi se Sin Božji začeo u ljudskom biću, to biće mora biti potpuno predano Bogu, treba biti ideal kakvi ljudi trebaju biti da bi se u njima nastanio Sin Božji. Marija to potvrđuje pred anđelom Gabrijelom(koji je Božji glasnik) kada se predaje: Neka mi bude po Volji tvojoj. Tog časa začinje po Duhu Svetom, u tom času se Sin Božji inkarnira u materiju.
Ta predanost je kod Marije je bila nazočna cijeli njen život, bila je pobožna i služila je Boga. Sam pristanak je finale. Cijeli njen život je, ponavljam, ideal kako bi svaka osoba trebala živjeti da se u njoj nastani Sin Božji. To oličenje predanosti Volji je svijetlo koje vodi svakog katolika.
I naposljetku, razumljivo je da osoba, prva među ljudima, bi uznesena k Bogu. To je samo čista uzročno-poslijedična veza njene uloge u Spasenju. To nije dokumentirano u Bibliji, to je istina, ali se nameće kao zaključak ako u Duhu promotrimo cijeli plan Objave.

1. Na osnovu čega netko tvrdi da je Marija bila pobožnija od Ilije ili Enoha, npr? Pa za njh dvojicu barem jasno piše da su uzneseni - oni su prvi uzneseni, a ne Marija.
2. Piše li igdje u Bibliji da nam Marijin život mora biti primjer kako da živimo? Pa zar se uopće i može puno znati o tome kako je ona živjela? Njen život se puno ni ne spominje... Ali zato se u detalje opisuje kako je ISUS živio! Pročitajmo 1. Petrovu 2:21-25, pa recimo TKO NAM TREBA BITI PRIMJER - ISUS ILI MARIJA? Nije li bogohulno pridavati Mariji (ili Enohu ili Iliji ili bilo kojem drugom čovjeku) tu čast, koju Biblija daje Isusu?

more_horiz
Izrail kaze:E pa da ja tebi na nešto ukažem.
Razlika između farizeja i carinika je u tomo što je farizej gledao grijehe drugih a carinik se kajao za svoje.
Carinik nađe milost kod Gospodina.
E sad možeš ti nosat na plećima katoličke pastire tj suditi im što nesmiljeno činiš, i ne prepustit ih sudu Kristovu ali osim velikog umora mira nećeš imati.
Zašto se ne zabrineš kad te zboog tvojih tekstova netko poistovjeti s carinikom i pismoznancem? afro

Eh, prijatelju, a da ti pocnes malo citati ono sto sam ja napisao, slazes se??? Boli me bre uvo ko ce od papa i kardinala ili protestanta biti spasen, tako se ne tangiram oko toga, covece, gledam sebe da se ja kako izvucem iz ovog zlog sveta, a sta ti meni pripisujes?? Cime se ja to bavim, molim te, oko cega se ja to opterecujem i brinem??

Daj covece, ili citaj postove i pokusaj razumeti sto pisem, ili me se okani.

Uz duzan rispekt i postovanje ti ovo kazem. Ne osecam se prijatno kada mi nesto tak pripisuju.

more_horiz
Čuj moje reakcije su preblage budući si pljuvao papu i nazivao ga antikristom a da nemaš niti jedan dokaz za to.
Samim tim moja reakcija je odmjerena i dobronamjerna.

more_horiz
Justin je napisao/la:
Mali princ je napisao/la:
Katolički nauk u Mariji je vrlo jednostavan u biti, i svatko tko ima otvoreno srce, malo razuma i predanosti Bogu ga može shvatiti i prihvatiti.
Dakle, da bi se Sin Božji začeo u ljudskom biću, to biće mora biti potpuno predano Bogu, treba biti ideal kakvi ljudi trebaju biti da bi se u njima nastanio Sin Božji. Marija to potvrđuje pred anđelom Gabrijelom(koji je Božji glasnik) kada se predaje: Neka mi bude po Volji tvojoj. Tog časa začinje po Duhu Svetom, u tom času se Sin Božji inkarnira u materiju.
Ta predanost je kod Marije je bila nazočna cijeli njen život, bila je pobožna i služila je Boga. Sam pristanak je finale. Cijeli njen život je, ponavljam, ideal kako bi svaka osoba trebala živjeti da se u njoj nastani Sin Božji. To oličenje predanosti Volji je svijetlo koje vodi svakog katolika.
I naposljetku, razumljivo je da osoba, prva među ljudima, bi uznesena k Bogu. To je samo čista uzročno-poslijedična veza njene uloge u Spasenju. To nije dokumentirano u Bibliji, to je istina, ali se nameće kao zaključak ako u Duhu promotrimo cijeli plan Objave.

1. Na osnovu čega netko tvrdi da je Marija bila pobožnija od Ilije ili Enoha, npr? Pa za njh dvojicu barem jasno piše da su uzneseni - oni su prvi uzneseni, a ne Marija.
2. Piše li igdje u Bibliji da nam Marijin život mora biti primjer kako da živimo? Pa zar se uopće i može puno znati o tome kako je ona živjela? Njen život se puno ni ne spominje... Ali zato se u detalje opisuje kako je ISUS živio! Pročitajmo 1. Petrovu 2:21-25, pa recimo TKO NAM TREBA BITI PRIMJER - ISUS ILI MARIJA? Nije li bogohulno pridavati Mariji (ili Enohu ili Iliji ili bilo kojem drugom čovjeku) tu čast, koju Biblija daje Isusu?

pa BDM se ne mora " takmičiti na taj način kako ti postavljaš pitanje" sa Ilijom i Enohom

ona je od Boga odabrana da prihvati ili neprihvati milost da bude Bogorodica , ona koja će 9 mjeseci u svom tijelu nositi i 30 godina ga odgajati , živjeti sa Bogom -Isusom:!:

gdje ćeš veće milosti , časti i miline:heart:
samo što su neki previše u proučavanju STAROG zavjete, pa ne vide ljepotu i vrijednost osoba iz NOVOG zavjeta:(

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:

ona je od Boga odabrana da prihvati ili neprihvati milost da bude Bogorodica , ona koja će 9 mjeseci u svom tijelu nositi i 30 godina ga odgajati , živjeti sa Bogom -Isusom:!:

gdje ćeš veće milosti , časti i miline:heart:
samo što su neki previše u proučavanju STAROG zavjete, pa ne vide ljepotu i vrijednost osoba iz NOVOG zavjeta:(

Brate odlično si ovo napisao, potpisujem sve.
Eto čini se kako neki ne shvaćaju ili se ponašaju bar tako, kao da Mesija Gospodin nije došao.

more_horiz
Dakle, Marija je bila najpobožniji čovjek koji je ikad živio na Zemlji?

Ok. Čak i da jest, na temelju čega nam je ONA primjer kako trebamo živjeti, ako Biblija na nekoliko mjesta kaže da nam ISUS treba biti primjer, te da je On bio JEDINI OD LJUDI BEZGREŠAN (Hebrejima 4:15)!

Marija i sama priznaje da je Bog njezin Spasitelj! Na temelju čega netko tvrdi da ona nije bila grešnica i da joj nije trebao Spasitelj?

PRIZNAJTE DA NEMATE BIBLIJSKE ODGOVORE NA OVO.

A AKO NEMATE BIBLIJSKE ODGOVORE, ONDA SE ZAPITAJTE ČIJA TEOLOGIJA JE ISPRAVNIJA...

more_horiz
Justin je napisao/la:
Dakle, Marija je bila najpobožniji čovjek koji je ikad živio na Zemlji?

Ok. Čak i da jest, na temelju čega nam je ONA primjer kako trebamo živjeti, ako Biblija na nekoliko mjesta kaže da nam ISUS treba biti primjer, te da je On bio JEDINI OD LJUDI BEZGREŠAN (Hebrejima 4:15)!

Marija i sama priznaje da je Bog njezin Spasitelj! Na temelju čega netko tvrdi da ona nije bila grešnica i da joj nije trebao Spasitelj?

PRIZNAJTE DA NEMATE BIBLIJSKE ODGOVORE NA OVO.

A AKO NEMATE BIBLIJSKE ODGOVORE, ONDA SE ZAPITAJTE ČIJA TEOLOGIJA JE ISPRAVNIJA...

Ali brate Justine affraid ,

pa ja zbilja ne znam otkud tebi takvi zaključci
nitko tko časti BDM , ne isključuje Krista
ja mislim da ti kao i mnogi reformirani krivo shvaćate naš odnos prema BDM:heart:

more_horiz
Hrki, ne skreći s teme i odgovori mi na pitanje koje sam postavio; ne volim da se stalno vadiš na te fore da ja ne razumijem vašu nauku....

DAKLE:

Na temelju Biblije:
- ISUS JE JEDINI BEZGREŠAN
- ISUS NAM TREBA BITI NAJVEĆI PRIMJER, A NE MARIJA

Razumijem dobro vašu nauku - vi tvrdite da je Marija bila bez grijeha. Ali Biblija tvrdi suprotno.

more_horiz
Justin je napisao/la:

Razumijem dobro vašu nauku - vi tvrdite da je Marija bila bez grijeha. Ali Biblija tvrdi suprotno.

Pa gdje tvrdi da je Marija počinila grijeh??

more_horiz
evo malo o poniznosti , i oholosti

mnogi su uvjerenja da mnogo čitaju, studiraju, znaju neke citate napamet i da su zato Bogu mili ili (ne daj Bože ) odabrani:

Gabrijel me pozdravio sa milosti puna, a ja sam se nazvala službenicom Gospodnjom, i tad sam postala Majka Isusa Krista. Milosti i prednosti, kojima me Bog uzvisio, da budem Mati Njegovog Sina, uvijek su me zadr­žali u najdubljoj poniznosti. Znala sam, da sve što sam primila, iz ruke je Gospodnje i zato mi zao duh nije mogao škoditi s oholosti.

I što sam se niže ponizavala, bila sam više uzdi­gnuta.Nema veće ludosti, nego se oholiti nečim što nije naše. Ne polazi velike važnosti što posjeduješ kakve odlike, već kako ih upotrebljavaš da Bogu budu mile.

Što ti koristi veliko znanje, tjelesna ljepota, izva­nredne duševne sposobnosti, kad sve to upo­trebljavaš u zle svrhe?

Mnogi, kad bi imali darove što ih ti posjeduješ mnogo bi ih bolje upotrebili. Veliki talenti ne čine te blaženim sami po sebi; dapače protivno, ako ih ne upotrebljavaš na čast Božju, ili ako ih zakopaš kao zli sluga u Evanđelju. Ne prezri ni one koji su sa manje dobrih darova obdareni, nego ti. Čovjek jednostavan, ako je pobožan, dopada se i bez velikih sposobnosti Bogu više, i veći je u kraljevstvu nebeskom, nego mudraci ovoga svi­jeta, koji veliku mudrost posjeduju, ali su pokvarenog srca, te su naduti zbog svojih spo­sobnosti.

Svaki put, kad se spomeneš Božjih dobročinstava, prezri svaku ispraznost i neurednu ponosi-tost. Promisli uvijek od koga si primio darove, i da ćeš jednom strogi račun dati kako si ih upotrije­bio.

Bez poniznosti ne dopadaš se Bogu niti ljudima. Pa ni meni se takav ne dopadaš, jer ja ljubim na svojim štićenicima sjaj poniznosti. Nikada sebi ne utvaraj da si bolji od drugih, jer ne znaš da li su možda drugi mnogo dostojniji u Božjim očima.

Promotri samo svoje prestupke i odmah će se tvoja oholost smanjiti. Ne prezri niti grješnika, kao što ni ja sama nije-sam prezrela Petra ni Magdalenu, jer tko zna neće li grješnici u nebu na višem mjestu biti i u krepostima te preteći?

Ludost je, kad koji za kojom čašću teži koja ne dolazi od Boga, jer time samo ističe svoje samo­ljublje.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply