Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Mariologija

power_settings_newLogin to reply
+45
10
servus dei
jakob
Surrealist
Medeni
pavao
apostol
Istina
emanuel
Caesar
Peaceful_warior
ILIJA
moki72
tomahowk1
mikic
Trešnja
Djuro Djuric
Češljugar
gideon
Tomasso
forestsilvy
Stena
dominik
Totus Tuus
cubela
bolna
No Nick
kon
Darko
Sinke
Mistagog
Justin
Živac
braslav
Wiklif
Spart
Izrail
laodikejac
hrvoje hrki
Daniel
Ruta
Mali princ
samaritanka
mirjam
kainos
49 posters

descriptionMariologija - Page 26 EmptyRe: Mariologija

more_horiz
Da,uvjeren sam u to; kad spominjem brata onda mislim na brata u Kristu.
Moja se majka po pitanju vjere ponašala onako kako su je učili od malena.
Ja vjerujem kako je Bog pogledao u čisto srce ove žene i kao odgovor na molitvu moje majke ja sam sada spašen.
Isto tako uvjeren sam da molitva krunice znači obraćanje Mariji, a to najblagoslovljenija među svim ženama nikad nije željela.
U svojim molitvama obraćam se isključivo trojedinom Bogu i imam tu radost koju ne vidim kod susjeda, kolegica na poslu itd. koje je netko naučio da napamet ponavljaju riječi upućene ženi koja je od Boga odabrana da porodi Spasitelja kojemu slava u vijeke vijekova.Amen

more_horiz
gideon je napisao/la:
Da,uvjeren sam u to; kad spominjem brata onda mislim na brata u Kristu.
Moja se majka po pitanju vjere ponašala onako kako su je učili od malena.
Ja vjerujem kako je Bog pogledao u čisto srce ove žene i kao odgovor na molitvu moje majke ja sam sada spašen.
Isto tako uvjeren sam da molitva krunice znači obraćanje Mariji, a to najblagoslovljenija među svim ženama nikad nije željela.
U svojim molitvama obraćam se isključivo trojedinom Bogu i imam tu radost koju ne vidim kod susjeda, kolegica na poslu itd. koje je netko naučio da napamet ponavljaju riječi upućene ženi koja je od Boga odabrana da porodi Spasitelja kojemu slava u vijeke vijekova.Amen

MA , U KRIVU SI
shvaćam da su ti neki mrzitelji BDM ispirali mozak godinama pa ne vidiš ono što vide i mala djeca
kad molimo krunicu molimo Bogu , a samo preko Marijinog uagovora!

TKO BI MOGAO ODBITI ZAGOVORE " NAJPONIZNIJE SLUŽBENICE GOSPODNJE..."

more_horiz
Ne poznajem niti jednog mrzitelj BDM.

more_horiz
Izrael, zna li se istorijski kada se prvi puta pocelo postovati Mariju na nacin kako ovde iznose katolici? malo sam kratak sa vremenom da ovo proverim, a jako me zanima.

Poz.

more_horiz
gideon je napisao/la:
Isto tako uvjeren sam da molitva krunice znači obraćanje Mariji
Nebi se složio tu s tobom. Molitva krunice je jako Kristocentrična i svaka Marijanska pobožnost. Ali to možeš znati samo ako si to iskusio. Svaka prava Marijanska pobožnost neminovno vodi većoj pobožnosti i ljubavi prema Isusu. Jer to je ono što nas Marija uči: "Što god vam rekne, učinite". (napominjem da je ovo Biblijski citat Laughing )

more_horiz
No Nick je napisao/la:
Izrael, zna li se istorijski kada se prvi puta pocelo postovati Mariju na nacin kako ovde iznose katolici? malo sam kratak sa vremenom da ovo proverim, a jako me zanima.
Poz.

Pa počelo se na Gospodinovu zapovjed koju je s križa izrekao "Evo ti Majke"
A ako misliš na krunicu nju je sv. Dominik oblikovao kao Evanjđelje nepismenih i tome je služila prvotno.
poz.

more_horiz
Izraele, nisam na to mislio. Dogadjaj sa kriza je namenjen iskljucivo apostolu Ivanu da se stara i brine o njoj, a ne da joj se moli i sl. Mislio sam na postovanje koje ovde iznose katolici, na njeno vasnesenje i sl. Mrzi me da pogledam kroz istoriju, ali ako nadjem vremena, naci cu nesto.

Poz.

more_horiz
Marijina uloga u djelu spasenja zgodno je vidljiva
već u samom njezinom imenu ...

M A R I A :
M = Mater Dei (Majka Božja)
A = Advocata nostra (Zagovornica naša)
R = Regina coeli (Kraljica neba)
I = Immaculata (Bezgrešna)
A = Auxilium christianorum (Pomoćnica kršćana)

more_horiz
No Nick je napisao/la:

Poz.

Napišem ti ja, samo kad budem imao vremena...imam jednu dobru knjigu od bivšeg katolika (mislim da je bio svećenik, ali nije bitno) Edoarda Labanchia...
knjiga se zove "Mariologija ili kršćanstvo" - Počeci razvoja kulta Marije, Isusove majke - Razlozi evanđeoskog neslaganja...tu piše sve....ima kojih 90 stranica...

more_horiz
Ja sam jednom prilikom usput citao od Duranta istoriju, i iznenadio se da dosta pise o tome, a cini mi se da je katolik!

Izraele, Mariji je pravo ime bilo "Mirjam", bila je jevrejka, a ne "Marija". To je razlika. A sve one epitete koje si uz nju naveo-nemam reci. Nemam reci.

more_horiz
No Nick je napisao/la:

Izraele, Mariji je pravo ime bilo "Mirjam", bila je jevrejka, a ne "Marija". To je razlika. A sve one epitete koje si uz nju naveo-nemam reci. Nemam reci.

Daj molim te pa što se tim dokazuje ili hoćeš reći da se Isus zvao Isus na hebrejskom. lol!
Čak neki nedobronamjerni židovi iz sprdnje prevode njegovo ime s hebrejskog na hrvatski s Joško.
Mladi moj prijatelju daj se naj blamirati.lol!

more_horiz
Molitva krunice je jako Kristocentrična i svaka
Marijanska pobožnost. Ali to možeš znati samo ako si to iskusio. Svaka
prava Marijanska pobožnost neminovno vodi većoj pobožnosti i ljubavi
prema Isusu.

Bio sam pripadnik jedne molitvene grupe gdje nas je svećenik poticao na moljenje krunice.Niti ja niti bilo tko drugi nismo bili ništa bliži Isusu.

Potičem iz religiozne obitelji, molitva krunice i marijanska pobožnost je nešto s čim sam odrastao,no nitko od tih osoba mi ne priča o Spasitelju.Nisam vidio kod osoba koje prakticiraju krunicu plodove Duha Svetoga.Ako netko moli krunicu 70-80 godina tada bi to ,ako si ti u pravu, bilo normalno.Doživljavam da mi moja tetka, moja rodica, moja susjeda kažu kako im nitko s toliko ljubavi nije govorio o Kristu. Čudno da krunicanje ne dovodi do toga!

Veličanstvena Marija je kliknula, a i ja s njom:Slavi duša moja Gospodina, klikče duh moj u Bogu, Spasitelju mom

Ja, dragi moj prijatelju nisam trebao ni crkvu ni džamiju ni popa ni pastora ni religiju ni dobra djela. Trebao sam isto ono što i Marija: SPASITELJA.

more_horiz
Daj molim te pa što se tim dokazuje ili hoćeš reći da se Isus zvao Isus na hebrejskom. lol!
Čak neki nedobronamjerni židovi iz sprdnje prevode njegovo ime s hebrejskog na hrvatski s Joško.
Mladi moj prijatelju daj se naj blamirati.

Izvini, molim te, izraele, a u cemu se ja to blamiram????

Miryam. In English this Hebrew name is usually rendered by the spelling “Miriam” in the Tanakh and “Mary” in the New Testament. This unfounded and artificial distinction produced by translators subtly drives a wedge between Yeshua’s mother and her own Jewishness. The original Miriam was the sister of Moshe Rabbenu (“Moses, our teacher”; Exodus 2: 4–Cool and a prophet (Exodus 15:20); in some respects she is seen as a role-model for the Jewish woman leader of today. But the name “Mary” evokes in the reader’s thinking an otherworldly image of “Madonna and Child,” complete with haloes, beatific smiles and angels in array, instead of the New Testament’s portrayal of a down-to-earth Jewish lady in an Israel village managing her wifely, maternal and other social responsibilities with care, love and faith.[1]

[1] David Stern, The Jewish New Testament Commentary.

Jel' mozda u ovome??

more_horiz
Isusa se prvotno svjedoči životom. Riječi su često suvišne. Vidimo primjer nama blizak - Majka Terezija. Ivan Pavao II.
Svaka njihova gesta je ljude poticala na razmišljanje, na suze, obraćenja, poštovanje.

more_horiz
sto se tice Majke Tereze-nemam reci. Ljudi su umirali na njenim rukama, i ona je za primer, svakako. Sta bese od njene beatifikacije??

A sto se tice pokojnog pape-ne bih o tome, ne smatram njega bas tolikim svecem, ali sigurno je bio covek koji je imao duboke mislis, doduse cesto kreirane od strane sadasnjeg pape, to se zna. Svejedno, dobro si kazao, nas zivot, prijatelju, nas zivot je nekom Biblija!!

more_horiz
Totus Tuus je napisao/la:
Isusa se prvotno svjedoči životom. Riječi su često suvišne. Vidimo primjer nama blizak - Majka Terezija. Ivan Pavao II.
Svaka njihova gesta je ljude poticala na razmišljanje, na suze, obraćenja, poštovanje.

Znaš li nekoga koji se obratio Gospodu zbog neke propovijedi I.P. II.?

more_horiz
Dizma je napisao/la:
Znaš li nekoga koji se obratio Gospodu zbog neke propovijedi I.P. II.?
Naravno da znam, znam ih puno samo iz mojeg bližeg kruga, recimo, baš prekjučer sam pričo s osobom koji mi je posvjedočio da, u trenutku kad je gubio vjeru, sve je stavio pod veliki upitnik, i mislio je odustat, baš je zbog pape Ivana Pavla II se vratio Bogu.
Reko sam da se svjedoči prvotno životom, daleko da bih isključivao propovjedanje riječima, pa bio bi, u najmanju ruku luđak i fanatik kad bi to govorio. Ali, osoba koja želi propovijedati te nebeske stvarnosti, treba ih prvo živit. To sam želio reći. Da meni nekim čudom dođe u ruke napisana propovijed sv. Pavla po kojoj se obratilo x ljudi, i da je pročitam pred mnoštvom ljudi, teško da bi se dogodio isti efekt, jer je on bio čovjek koji to živi svim svojim bićem. Kad sam već do toga došao, zbog ovoga i dosta ljudi odlazi iz katoličke Crkve, vjerujem da vam je poznato draga moja braćo protestanti, jer za oltarom u crkvi nalaze dobro pripremljenu i racionalno promišljenu propovijed, iznesene neke divne i krasne misli koje možda ni sam propovjednik ne razumije; umjesto da za oltarom vide srce, čovjeka koji gori od ljubavi Božje.
sunny

more_horiz
P.S.
Vjerujem da vas dosta ima negativno mišljenje o papama općenito, ali vas molim, draga braćo, nemojte generalizirat, nemojte ograničeno gledat, gledajte u čovjeka, a ne u titulu. Ivan Pavao II je prije čovjek, a onda papa. Nemojte dijelit ljude, jer Bog ne dijeli! Pozivam vas da pročitate koju crticu iz života toga čovjeka. I da vidite zašto su neki okorjeli grešnici, kad bi njega vidili i zbog njega prestajali radit neke stvari. Znate primjer jedne sicilijanske mafije (koliko se sijećam), kad je pokojni papa propovijedao da je žalostan što se takve stvari rade u Italiji i u svijetu (govorio je o mafiji), došlo je nekoliko mafijaša, sami su se predali, rekli da su spoznali kako su živili, nije ih bilo briga oće li ih njihovi bivši suradnici progonit, izašli su u javnost i kad su ih ljudi pitali što ih je potaklo na to, rekli su Ivan Pavao II.
Ja tog čovjeka cijenim, i ovaj potpis koji možete čitat ispod svake moje poruke su riječi koje je on uzeo za svoje geslo.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply