Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

mozgalica

power_settings_newLogin to reply
5 posters

descriptionmozgalica Emptymozgalica

more_horiz
Ovdje je mjesto za mozganje. kavica uz kavicu. Pa da.
Mozgala sam malo. scratch

Pa sama sa sobom popričala. lol!

I, onda odlučila da to podijelim s vama. pijani

Mozgala sam malo o bogovima. Židovski, kršćanski, muslimanski, hinduistički, indijanski.....možda ima još koji al ne pada mi na pamet trentno.

E, kad sam to obavila pivo , onda sam mozgala kako su kršćani i hinduisti napravili podjelu na : katoličkog,pravoslavnog i protestantskog boga. smjeh

Hinduisti imaju svoga Krišnu, Šivu,Brahmu, Višnu, pa i podbogove. afro
Osim njih imaju avatare.

Kršćani imaju anđele i svece.

Muslimani imaju jednog boga.
Hinduisti imaju puuuuuunoooo bogova.

mouse

I, onda, moja glava pametna shvati, najbolji su budisti. smjeh
Oni nemaju boga svoga, nego su sami sebi bog i batina.

Zašto kažem najbolji? Jer...pepsi ,
Ta imaju najjeftiniju filozofiju. Eto zato.

Prvo, budizam nije religija. Već time su se spasili od mogućih, budućih troškova, jer da religija živi, treba joj lova.
Drugo, budizam je filozofija, pa smatraju da možeš filozofirati i bos i gol, i sit i gladan, ne trebaju ti knjige, biblije, dovoljno ti je da nađeš neko drvo u blizini, sjedneš pod drvo i zaspiš a svi misle kako si svetac i mudar.

pecanje

descriptionmozgalica EmptyRe: mozgalica

more_horiz
umirem od smijeha

umirem od smijeha

<BLOCKQUOTE>E, Noemi,ovako nesto samo moze smozgati tvoj mozgic.Pa ti si sila,sto nas nagovaras na budiste,i sad neznam sto je bolje svetac ili mudrac.?</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Pa, mogu ti reći da je budizam najzastupljena filozofija. kako

Evo kako. Oni ti vole prazninu. Puno truda ulažu da pokažu svojim primjerom kako je dobro biti prazan. I ući u prazninu, ništavilo, nirvanu. Kažu da si u nirvani kad si skroz prazan. Twisted Evil

Ta se praznina jako vidi i očituje kod nas. Izgleda nismo ni svjesni koliko je budizam praznine proširen na našem tlu. Basketball

Prazan novčanik, prazan frižider, prazna špajza, prazna šupa, prazan stomak, prazno srce, ma milina, svuda praznina.
Veliki dio ljudi u nas živi budistički. jedan manji deo živi kršćanski. A to se vidi po božiću kojeg sad treba da slavimo.
cheers

Jedan velik dio živi budističku prazninu, a manji dio kršćansku puninu.
Fenomenalno, drunken

Kolko para samo troše na piće , klopu, darove. No
Bolje da zasade još drveća, trebaće za one koji uskoro prelaze na prazninu. Sve je manje posla. lol!

more_horiz
E Noemi svega se ti sjetiš misli al di je ono kad moraš bit ćelav i nositi sandale klanja jel to budizam ili hari krišna.stalno to brkam

more_horiz
Nego, razmišljam ja opet. Twisted Evil
Kako je toooo dobro biti svečenik,pastor,propovijednik! Sve ti nabave: auto, laptop, kopirni, stan ti plaćaju, režije, ujedno si glavni, svi te pokorno slušaju jerbo piše da se mora poštovati onaj koga je Bog uposlio na to radno mjesto.
pirat

Ne mora nikud ići, a što bi kad svi dolaze k njemu na jedno mjesto. Okupani, počešljani, onako sveto držanje, slatke riječi, nitko ne smrdi na znoj i bijeli luk i slaninu, ma prekokrasno! alien

Ali...kad ljudi dođu kući, lupe nogom psa kraj vrata, zalupe vratima, obrecnu se na ženu: stara, daj jesti! Dijete oće nešto da pita, al čaća nema vremena, upravo je počela utakmica! Basketball

Ajmo sad popi. Popa, pastor, pričer dođe iz crkve kući, malo prilegne poslije jela, mazne pivicu, podrigne i zasanja slatki san od sedamsto članova u crkvi.
Digne se zadovoljan, pun ushita jer je sanjo divan san, i odveze se malo kod prijatelja na šah il tenis. bounce

A, kako bi bilo da je popa obišao malo onog koji gleda utakmicu i donio djetetu čokoladu i posjedio s malcem kojih pola sata, da mu ulije nešto čovječnog u dušu, jerbo kraj onakog čaće može postati gori neg što je on Crying or Very sad

more_horiz
Dan Božića drugi, Sveti Stjepan, u mojem kraju počinje drugi dan budističe seanse.

Pater familias se budi, oko 12, nakon Božićnog kršćanskog punjenja raznim delicijama, iz flaše i tanjura. Pogotovo iz flaše.

Slijedi obred ritualnog pražnjenja na WC školjci. Pa pogled u ogledalo, slijedi egzistencijalno pitanje koje najbolji učenik budizma dobiva od svog učitelja: Tko sam ja? Kako se zovem? Gdje sam sinoć bio? I kamo idem danas?

QUO VADIS STJEPANE?

A pogled u daljine, zjenice široke, krvave bjeloočnice...očito je da je Štef bio u transu nadnaravnog.

Pa još jedno pražnjenje, nirvana u umu, želucu i duhu. Čak odbija i ručak, posti taj dan, uzima samo vodu i malo limuna, možda mineralnu....

Pa sodu....

Tek predveče slijedi ponovno punjenje jer dolaze dečki, odnosno bratija po učeništvu da nastave noćne obrede tantre lijeve desne ruke, kojom se nektar toči u krčage blaženstva.....

Praznina slijedi......

more_horiz
drunken Sleep smjeh umirem od smijeha umirem od smijeha umirem od smijeha

more_horiz
E ,pa vi ste nepremostivi u vasim mozgalicama,a ja vam zivim u okruzenju gdje nitko nikoga za nista nepita,ove vase mozgalice cu morati pohraniti u moj arhiv.Jer kad i vi budete gradjani Europe-ako ju do kraja jos bude morat cete se priviknuti,na elektronskog Stefeka,i Svecenika,i to jos ovakav dodje vam svetiti vodicu i blagosiljati kucicu.O dragi Bogo ,al bi tebi moralo biti zlo, da ti sve ovo uzmes za stvarnost.Cool

more_horiz
lol! Mali veliki prince, kako vidim, poštivaš osnovna štefovska pravila: broj 1! ne propustiti s bratijom ophode i hodočašća i potrošiti blagoslovene darove prirode od grožđa i šljiva. pravilo 2! - sve ostalo što je po pravilu. smjeh

Obzirom na to, u konzultaciji sa mojim kardinalom Dinkom, osnovala sam novu vjeru i ja sam papa, tj. Great Motherfather, i u sklopu danih mi ovlasti ja te sada krštavam u ime zore, podneva i sumraka i mamurluka u katoličkog talibana, oli više voleš templara, oli jezuita oli opus dei-boy.
Hapyday! ( umjesto amen) svirka O hapy dayyyy....

Tako, štambilje moje nove vjere ne mož da dobiješ, tek ih imamo 16, još moramo koji dodati,izmijeniti i smisliti. Jedino ih mož dobit za jedno cirka pet-šest tisuća eura. A ako očeš zagarantovano spasenje po štefovskim pravilima, i sigurno mjesto u raju kafedžije Štefa,uduplaj cifru. klap

Pride još dobiješ i moju svetu sliku sa posvetom mojeg kardinala Dinka, a što on napiše, moraš ponavljati 3 puta dnevno , da učvrstiš spasenje od žene s motkom, i da ne moraš ič u čišćenje metlom, nego u modernu veš mašinu na čišćenje...nakon valjanja u blatu jarka... pijani

Nemoj da se usudiš navalit mi poreznu na vrat, jerbo ću te kaznit,pa češ čučat na pragu štefove birtije, šta da porezna vidi onolike veš mašine u mojoj prostoriji? rofl rofl rofl

more_horiz
E koliko kosta indulgencija kod tebe i tvog kardinala?

more_horiz
Sve to određuje moj kardinal Dinko! spava na komp I to samo kad je dostupan, jer puno radi we

Mene se teško može dobiti, ali za dobro uramljenog Rebranta oli Pikakasoa, i napustiću sve obaveze pecanje i svečano se pojaviti i pročitati na mom trgu poslanicu koju mi napiše moja desna ruka, Dinko , kad se nadahne. kavica

more_horiz
Mislim uposliti Maloga Princa da napravi nacrte za novi trg. Ak može mukte, super, ak ne, daćemo mu da bira koju oče veš mašinu đabe. Zvaće se Virtualis dinas santus agapeus.
Hapyday!I love you

more_horiz
Dina je napisao/la:
E ,pa vi ste nepremostivi u vasim mozgalicama,a ja vam zivim u okruzenju gdje nitko nikoga za nista nepita,ove vase mozgalice cu morati pohraniti u moj arhiv.Jer kad i vi budete gradjani Europe-ako ju do kraja jos bude morat cete se priviknuti,na elektronskog Stefeka,i Svecenika,i to jos ovakav dodje vam svetiti vodicu i blagosiljati kucicu.O dragi Bogo ,al bi tebi moralo biti zlo, da ti sve ovo uzmes za stvarnost.Cool

Hrvati su bili uljuđeni Europljani i jeli za stolom s priborom za jelo još prije 1000 godina, dok su današnji europljani jeli ovce zajedno s krznom.

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Mislim uposliti Maloga Princa da napravi nacrte za novi trg. Ak može mukte, super, ak ne, daćemo mu da bira koju oče veš mašinu đabe. Zvaće se Virtualis dinas santus agapeus.
Hapyday!I love you

Ali taj će ti trg biti od željeza budći da nisam građevinar, pardon ne od željeza budući da utječe na dotok magnetnog polja do čovjeka, treba biti od izolatora da nas ne sprže svi oni amperi, pa ćemo stoga upotrebiti neku keramiku, karbonska vlakna, no to je skuuuupoooo.

more_horiz
umirem od smijeha

I, jel to utjecalo na DNK?

more_horiz
<BLOCKQUOTE>E; Prince; kako su samo uspjeli odrzati tradiciju,cudo da ih entropija nije dokraicila ;tako dugo i jedni i drugi ocito si malo pospan,pobrkao si perfekt i prezent.klopa A gdje su bili vegetarijanci:P ?

<BLOCKQUOTE>
Mali princ je napisao/la:
Dina je napisao/la:

Hrvati su bili uljuđeni Europljani i jeli za stolom s priborom za jelo još prije 1000 godina, dok su današnji europljani jeli ovce zajedno s krznom.
</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Noemi je napisao/la:
Hapyday!I love you

Ali taj će ti trg biti od željeza budći da nisam građevinar, pardon ne od željeza budući da utječe na dotok magnetnog polja do čovjeka, treba biti od izolatora da nas ne sprže svi oni amperi, pa ćemo stoga upotrebiti neku keramiku, karbonska vlakna, no to je skuuuupoooo.

Jesil vidio Mali Prince,kad zemske ugovaraju posao,cak,cuk,ti pravis trg.ma moze i od mjedi nije briga.sunny </BLOCKQUOTE>

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Hapyday!I love you

Ali taj će ti trg biti od željeza budući da nisam građevinar, pardon ne od željeza budući da utječe na dotok magnetnog polja do čovjeka, treba biti od izolatora da nas ne sprže svi oni amperi, pa ćemo stoga upotrebiti neku keramiku, karbonska vlakna, no to je skuuuupoooo.

Nije grof, pardon papica cicija, smjeh samo ti navali, nek se vidi raskoš, dobro mi ide kao vođi nove vjere. svirka

Pa ne brini, imam savjetnka, kardinal Dinko raspolaže sa tajnim računima u Švicarskoj i Barceloni, i Real Madre, ti samo zbrajaj i oduzimaj, ćemo da pljatimo, veruješ ti meni, jel da veruješ kau

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply