Ovdje je mjesto za mozganje. uz kavicu. Pa da.
Mozgala sam malo.
Pa sama sa sobom popričala.
I, onda odlučila da to podijelim s vama.
Mozgala sam malo o bogovima. Židovski, kršćanski, muslimanski, hinduistički, indijanski.....možda ima još koji al ne pada mi na pamet trentno.
E, kad sam to obavila , onda sam mozgala kako su kršćani i hinduisti napravili podjelu na : katoličkog,pravoslavnog i protestantskog boga.
Hinduisti imaju svoga Krišnu, Šivu,Brahmu, Višnu, pa i podbogove.
Osim njih imaju avatare.
Kršćani imaju anđele i svece.
Muslimani imaju jednog boga.
Hinduisti imaju puuuuuunoooo bogova.
I, onda, moja glava pametna shvati, najbolji su budisti.
Oni nemaju boga svoga, nego su sami sebi bog i batina.
Zašto kažem najbolji? Jer... ,
Ta imaju najjeftiniju filozofiju. Eto zato.
Prvo, budizam nije religija. Već time su se spasili od mogućih, budućih troškova, jer da religija živi, treba joj lova.
Drugo, budizam je filozofija, pa smatraju da možeš filozofirati i bos i gol, i sit i gladan, ne trebaju ti knjige, biblije, dovoljno ti je da nađeš neko drvo u blizini, sjedneš pod drvo i zaspiš a svi misle kako si svetac i mudar.
Mozgala sam malo.
Pa sama sa sobom popričala.
I, onda odlučila da to podijelim s vama.
Mozgala sam malo o bogovima. Židovski, kršćanski, muslimanski, hinduistički, indijanski.....možda ima još koji al ne pada mi na pamet trentno.
E, kad sam to obavila , onda sam mozgala kako su kršćani i hinduisti napravili podjelu na : katoličkog,pravoslavnog i protestantskog boga.
Hinduisti imaju svoga Krišnu, Šivu,Brahmu, Višnu, pa i podbogove.
Osim njih imaju avatare.
Kršćani imaju anđele i svece.
Muslimani imaju jednog boga.
Hinduisti imaju puuuuuunoooo bogova.
I, onda, moja glava pametna shvati, najbolji su budisti.
Oni nemaju boga svoga, nego su sami sebi bog i batina.
Zašto kažem najbolji? Jer... ,
Ta imaju najjeftiniju filozofiju. Eto zato.
Prvo, budizam nije religija. Već time su se spasili od mogućih, budućih troškova, jer da religija živi, treba joj lova.
Drugo, budizam je filozofija, pa smatraju da možeš filozofirati i bos i gol, i sit i gladan, ne trebaju ti knjige, biblije, dovoljno ti je da nađeš neko drvo u blizini, sjedneš pod drvo i zaspiš a svi misle kako si svetac i mudar.