Izrail je napisao/la: UČENIK10 je napisao/la:
smrtni grijeh, kad postavaljas takvo pitanje vec pokazujes time da ne poznajes bibliju, jer me to nebi pitao, jer je Bog dozvolio da se jede meso....
znaci meso nije grijeh...
Baš me raduje što ti poznaješ Sveto pismo = Bibliju. Sigurno ćeš mi moći odgovoriti na moja pitanja koja ću sada postaviti?
UČENIK10 je napisao/la: za mene je jer bi isao protiv svojih uvjerenja i protiv onoga sto mi je Bog rekao...
Da li je tebi Bog nešto rekao izvan Svetog Pisma? Kako vi komunicirate?
UČENIK10 je napisao/la: ako se razbolis, to znaci da si negdje pogrijesio i da nesto krivo radis,
Gdje to piše u Bibliji?
UČENIK10 je napisao/la: a inace moje misljenje je da bi bilo bolje svakom krscaninu da ne jede meso,
Gdje to piše u Bibliji?
UČENIK10 je napisao/la: a ja ti preporucam da pitas Boga da ti kaze da li je dobro jesti meso, ali naravno da su neciste ziv. zabranjenje
Kako da ga pitam i još važnije kako da budem siguran da je glas koji mi odgovori baš glas Gospodnji.
UČENIK10 je napisao/la: Bog je rekao da ce nas spasiti od bolesti ako budemo drzali njegove zakone, ako se razbolimo to znaci da ih nismo drzali, a hrana utjece na nas vise od icega drugoga
Gdje to piše u Novom Zavjetu?
UČENIK10 je napisao/la: Pitaj Boga da ti kaze da li je meso dobro?
Već je to rekao u Svetom pismu. Ili ti smatraš da su ovi odgovori koje tebi daje "bog" iznad Riječi Božje u Svetom Pismu?
sve se poklapa s Biblijom. preko molitve i biblije i tokom dana me Duh Sveti vodi i tako mi kaze neke stvari i neke istine, ali te istine provjerim u bibliji...
Izlazak 15,26: Zatim reče: "Budeš li zdušno slušao glas Jahve, Boga svoga, vršeći što je pravo u njegovim očima; budeš li pružao svoje uho njegovim zapovijedima i držao njegove zakone, nikakvih bolesti koje sam pustio na Egipćane na vas neću puštati. Jer ja sam Jahve koji dajem zdravlje.
znaci ako si se razbolio, znaci da si krsio zapovjedi a to je grijeh, bolest ne dolazi od Boga nego od sotone, a sve sto je od sotone je grijeh.
tako sto ce ti Bog npr. zgaditi meso, Bog ce te voditi pravim putem, ako mu dopustis, ali vidim da ti to ne zelis koliko vidim...
Rim 14,21: Dobro je ne jesti mesa i ne piti vina i ne uzimati ništa o što se tvoj brat spotiče.
Izreke 23,20: Ne druži se s vinopijama ni sa žderačima mesa...
1.Kor. 8,7: Ali nemaju svi toga znanja. Neki, navikli na idole, još jedu meso kao idolima žrtvovano i
njihova se savjest kalja jer je nejaka.
ono sto je tu vazno, je to sto meso i losa hrana utjece na nasu krv i na nase misli i na nasu moralnost, utjece lose na nas ako se lose hranimo i kako kaze, kalja nasu savijest i savijest slabi ako netko pretjeruje i ponasa se prema tijelu lose, a znamo da je nase tijelo hram Duha Svetoga i da ga treba cuvati, a Bog ce svakome tko ga pita, da li da jede meso ili ne, reci da ne jede meso, u to sam siguran 100%...
pa naravno da je Bog sve rekao u Bibliji, ali mi Bibliju ne mozemo tumaciti sami, nego tebamo moliti Boga da nam Bog pomogne i kaze nam sto je istina, a moj brat iz crkve mi je pricao jucer svoj iskustvo i trazio je Boga da mu zgadi ribu, jer se nije dobro osjecao i htio je prestati jesi ribu i Bog mu je zgadio ribu...Bog sigurno ne zeli da jedemo meso, vidimo da vegetarijanci dulje zive i da su zdraviji od mesojeda, a Bog sigurno zeli da budemo zdravi i da dulje zivimo i da se brinemo za zdravlje svoje jer ono sto jedemo utjece na savijest, ako jedes puno mesa,mlijeka i jaja tada ces biti puno agresvniji i puno nemirniji i kazu da je danas svako komad mesa zarazen rakom...