Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Koliko krave zapravo....zagadjuju?

power_settings_newLogin to reply
+3
Medeni
dragan
Domenika
7 posters

descriptionKoliko krave zapravo....zagadjuju? - Page 3 EmptyRe: Koliko krave zapravo....zagadjuju?

more_horiz
Medeni je napisao/la:
UČENIK10 je napisao/la:

Pitaj Boga da ti kaze da li je meso dobro?

Isus je ljude nahranio sa ribama,a ne sa jabukama.

riba nije necista, a to sto je Isus ljudima dao ribu ne znaci da se mi smijemo pretrpavati mesom svako malo ili koliko hocemo...

Rim 14,21: Dobro je ne jesti mesa i ne piti vina i ne uzimati ništa o što se tvoj brat spotiče.

descriptionKoliko krave zapravo....zagadjuju? - Page 3 EmptyRe: Koliko krave zapravo....zagadjuju?

more_horiz
riba nije necista

Ma nemoj. Jesi ikad išao kupovati ribu u ribarnicu.
Tamo smrdi, a ne miriši.

a to sto je Isus ljudima dao ribu ne znaci da se mi smijemo pretrpavati mesom svako malo ili koliko hocemo

Da li se smijemo pretrpavati sa ribom?
A definitivno je riba za tebe čista...

pozdrav

Euro

more_horiz
Euro je napisao/la:
riba nije necista

Tamo smrdi, a ne miriši.

a to sto je Isus ljudima dao ribu ne znaci da se mi smijemo pretrpavati mesom svako malo ili koliko hocemo

pozdrav

Euro

i konj je cist, ali je za Boga necist i zabranjen je....

a to sto riba smrdi, sto da joj radim, Bog nije zabranio ribu ali neke zivotinje je i to Isus nije ukinuo.

naravno da nas to ne spasava, ali moramo to drzati kao i ostale zapovjedi

more_horiz
UČENIK10 je napisao/la:
Euro je napisao/la:
riba nije necista

Tamo smrdi, a ne miriši.

pozdrav

Euro

i konj je cist, ali je za Boga necist i zabranjen je....

a to sto riba smrdi, sto da joj radim, Bog nije zabranio ribu ali neke zivotinje je i to Isus nije ukinuo.

naravno da nas to ne spasava, ali moramo to drzati kao i ostale zapovjedi

Ako Bog ne drži do svojih uvjerenja zašto bi se onda mi trebali držati
nekih zapovjedi koje nisu stalne,već se mijenjaju kako se i vrijeme mijenja.
Zar nije Isus rekao da moramo biti kao Otac nebeski.

Zagledah se, promotrih je i vidjeh četvoronošce zemaljske, zvijeri i gmazove te ptice nebeske. Začuh i glas koji mi govoraše: 'Ustaj, Petre! Kolji i jedi!' Ja odvratih: 'Nipošto, Gospodine! Ta nikad mi još ništa okaljano ili nečisto ne uđe u usta.' A glas će s neba po drugi put: 'Što Bog očisti, ti ne zovi nečistim.' To se ponovi do triput, a onda se sve opet povuče na nebo."

more_horiz
kako Bog ne drzi, o cemu govoris?
pa Bog je zabranio neke zivotinje i razlog jedenja tih ziv. su danasnje bolesti.

sto zelis reci da je Bog time ukinuo sve neciste ziv. i da ti sad mozes jesti sto zelis?

more_horiz
UČENIK10 je napisao/la:
kako Bog ne drzi, o cemu govoris?

Jesi li ti idolopoklonik Boga pa zato ne želiš to priznat ili ti nije dano da razumiješ Bibliju koju toliko citiraš?

more_horiz
ti si izvadio jedan kontekst i po njemu si napravio vjerovanje!

ako je svinja npr. bila necista u vrijeme Mojsija, sto danas vise nije, nego je postala cista?

more_horiz
UČENIK10 je napisao/la:

ako je svinja npr. bila necista u vrijeme Mojsija, sto danas vise nije, nego je postala cista?

A ti ćeš Bogu govoriti što da radi?

A glas će s neba po drugi put: 'Što Bog očisti, ti ne zovi nečistim.'

more_horiz
Medeni,

Zaboravio si da Učenik ima sa Bogom bliske susrete treće vrste.

Njemu se naime Bog osobno obraća, pa je sa njim na TI!!!

pozdrav

Euro

more_horiz
Medeni je napisao/la:
UČENIK10 je napisao/la:

Bog ne mjenja tako odluke i daj mi jos jedan citat koji potvrđuje tvoje uvjerenje, jedan citat nije dovoljan da bi se nesto zakljucilo.

biblija se gleda cijela a ne da se vadi jedan dio!

more_horiz
Euro je napisao/la:
Medeni,

Zaboravio si da Učenik ima sa Bogom bliske susrete treće vrste.

Njemu se naime Bog osobno obraća, pa je sa njim na TI!!!

pozdrav

Euro

to ja nisam rekao, i to nije istina

more_horiz
Onda si pročitaj ovo o tvojem razgovoru s Bogom.

I potrudi se da ti proradi pamćenje:

UČENIK10 je napisao/la:

tako sto dobijem odbijanje od te stvari ili
mi preko biblije ili preko ljudi kaze ( Bog ) da li je nesto krivo ili nije,
ali preko biblije najcesce ili nekad zna odgovor doci putem unutarenjeg
glasa...
da bi ti Bog mogao otkriti istinumoras mu predati svoje misli
i srce i dopustiti mu da te vodi i da te mjenja...

A ti sada objasni kakvi te to unutarnji Božji glasovi vode...

pozdrav

Euro

more_horiz
UČENIK10 je napisao/la:
Medeni je napisao/la:
UČENIK10 je napisao/la:

Bog ne mjenja tako odluke i daj mi jos jedan citat koji potvrđuje tvoje uvjerenje, jedan citat nije dovoljan da bi se nesto zakljucilo.

biblija se gleda cijela a ne da se vadi jedan dio!

Ima tih dijelova prilično,ali predlažem nek netko otvori novu temu koja bi
se mogla zvati:Razgovor sa učenikom10 ili tako nešto.
U svakoj temi odlutamo i stalno smo off tropic.

more_horiz
UČENIK10 je napisao/la:

smrtni grijeh, kad postavaljas takvo pitanje vec pokazujes time da ne poznajes bibliju, jer me to nebi pitao, jer je Bog dozvolio da se jede meso....
znaci meso nije grijeh...

Baš me raduje što ti poznaješ Sveto pismo = Bibliju. Sigurno ćeš mi moći odgovoriti na moja pitanja koja ću sada postaviti?
UČENIK10 je napisao/la:
za mene je jer bi isao protiv svojih uvjerenja i protiv onoga sto mi je Bog rekao...

Da li je tebi Bog nešto rekao izvan Svetog Pisma? Kako vi komunicirate?
UČENIK10 je napisao/la:
ako se razbolis, to znaci da si negdje pogrijesio i da nesto krivo radis,

Gdje to piše u Bibliji?
UČENIK10 je napisao/la:
a inace moje misljenje je da bi bilo bolje svakom krscaninu da ne jede meso,

Gdje to piše u Bibliji?
UČENIK10 je napisao/la:
a ja ti preporucam da pitas Boga da ti kaze da li je dobro jesti meso, ali naravno da su neciste ziv. zabranjenje

Kako da ga pitam i još važnije kako da budem siguran da je glas koji mi odgovori baš glas Gospodnji.
UČENIK10 je napisao/la:
Bog je rekao da ce nas spasiti od bolesti ako budemo drzali njegove zakone, ako se razbolimo to znaci da ih nismo drzali, a hrana utjece na nas vise od icega drugoga

Gdje to piše u Novom Zavjetu?
UČENIK10 je napisao/la:

Već je to rekao u Svetom pismu. Ili ti smatraš da su ovi odgovori koje tebi daje "bog" iznad Riječi Božje u Svetom Pismu?

more_horiz
Euro je napisao/la:
Onda si pročitaj ovo o tvojem razgovoru s Bogom.

I potrudi se da ti proradi pamćenje:

UČENIK10 je napisao/la:

tako sto dobijem odbijanje od te stvari ili
mi preko biblije ili preko ljudi kaze ( Bog ) da li je nesto krivo ili nije,
ali preko biblije najcesce ili nekad zna odgovor doci putem unutarenjeg
glasa...
da bi ti Bog mogao otkriti istinumoras mu predati svoje misli
i srce i dopustiti mu da te vodi i da te mjenja...

A ti sada objasni kakvi te to unutarnji Božji glasovi vode...

pozdrav

Euro

dođe ti odgovor u misli...

more_horiz
Izrail je napisao/la:
UČENIK10 je napisao/la:

smrtni grijeh, kad postavaljas takvo pitanje vec pokazujes time da ne poznajes bibliju, jer me to nebi pitao, jer je Bog dozvolio da se jede meso....
znaci meso nije grijeh...

Baš me raduje što ti poznaješ Sveto pismo = Bibliju. Sigurno ćeš mi moći odgovoriti na moja pitanja koja ću sada postaviti?
UČENIK10 je napisao/la:
za mene je jer bi isao protiv svojih uvjerenja i protiv onoga sto mi je Bog rekao...

Da li je tebi Bog nešto rekao izvan Svetog Pisma? Kako vi komunicirate?
UČENIK10 je napisao/la:
ako se razbolis, to znaci da si negdje pogrijesio i da nesto krivo radis,

Gdje to piše u Bibliji?
UČENIK10 je napisao/la:
a inace moje misljenje je da bi bilo bolje svakom krscaninu da ne jede meso,

Gdje to piše u Bibliji?
UČENIK10 je napisao/la:
a ja ti preporucam da pitas Boga da ti kaze da li je dobro jesti meso, ali naravno da su neciste ziv. zabranjenje

Kako da ga pitam i još važnije kako da budem siguran da je glas koji mi odgovori baš glas Gospodnji.
UČENIK10 je napisao/la:
Bog je rekao da ce nas spasiti od bolesti ako budemo drzali njegove zakone, ako se razbolimo to znaci da ih nismo drzali, a hrana utjece na nas vise od icega drugoga

Gdje to piše u Novom Zavjetu?
UČENIK10 je napisao/la:

Već je to rekao u Svetom pismu. Ili ti smatraš da su ovi odgovori koje tebi daje "bog" iznad Riječi Božje u Svetom Pismu?

sve se poklapa s Biblijom. preko molitve i biblije i tokom dana me Duh Sveti vodi i tako mi kaze neke stvari i neke istine, ali te istine provjerim u bibliji...

Izlazak 15,26: Zatim reče: "Budeš li zdušno slušao glas Jahve, Boga svoga, vršeći što je pravo u njegovim očima; budeš li pružao svoje uho njegovim zapovijedima i držao njegove zakone, nikakvih bolesti koje sam pustio na Egipćane na vas neću puštati. Jer ja sam Jahve koji dajem zdravlje.

znaci ako si se razbolio, znaci da si krsio zapovjedi a to je grijeh, bolest ne dolazi od Boga nego od sotone, a sve sto je od sotone je grijeh.

tako sto ce ti Bog npr. zgaditi meso, Bog ce te voditi pravim putem, ako mu dopustis, ali vidim da ti to ne zelis koliko vidim...

Rim 14,21: Dobro je ne jesti mesa i ne piti vina i ne uzimati ništa o što se tvoj brat spotiče.
Izreke 23,20: Ne druži se s vinopijama ni sa žderačima mesa...
1.Kor. 8,7: Ali nemaju svi toga znanja. Neki, navikli na idole, još jedu meso kao idolima žrtvovano i njihova se savjest kalja jer je nejaka.

ono sto je tu vazno, je to sto meso i losa hrana utjece na nasu krv i na nase misli i na nasu moralnost, utjece lose na nas ako se lose hranimo i kako kaze, kalja nasu savijest i savijest slabi ako netko pretjeruje i ponasa se prema tijelu lose, a znamo da je nase tijelo hram Duha Svetoga i da ga treba cuvati, a Bog ce svakome tko ga pita, da li da jede meso ili ne, reci da ne jede meso, u to sam siguran 100%...

pa naravno da je Bog sve rekao u Bibliji, ali mi Bibliju ne mozemo tumaciti sami, nego tebamo moliti Boga da nam Bog pomogne i kaze nam sto je istina, a moj brat iz crkve mi je pricao jucer svoj iskustvo i trazio je Boga da mu zgadi ribu, jer se nije dobro osjecao i htio je prestati jesi ribu i Bog mu je zgadio ribu...Bog sigurno ne zeli da jedemo meso, vidimo da vegetarijanci dulje zive i da su zdraviji od mesojeda, a Bog sigurno zeli da budemo zdravi i da dulje zivimo i da se brinemo za zdravlje svoje jer ono sto jedemo utjece na savijest, ako jedes puno mesa,mlijeka i jaja tada ces biti puno agresvniji i puno nemirniji i kazu da je danas svako komad mesa zarazen rakom...

more_horiz
Čovječe pa ti stvarno nepoznaš Bibliju i mješaš kruške i jabuke.
Nisi mi odgovorio po redu već nabacao ono što ti paše mada ni tako nema veze s vezom. Na taj način je ispod svakog nivoa raspravljati o Riječi Božjoj.
Tebi ona služi samo za potkrijepljivanje tvojih umišljaja.lol!

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Čovječe pa ti stvarno nepoznaš Bibliju i mješaš kruške i jabuke.
Nisi mi odgovorio po redu već nabacao ono što ti paše mada ni tako nema veze s vezom. Na taj način je ispod svakog nivoa raspravljati o Riječi Božjoj.
Tebi ona služi samo za potkrijepljivanje tvojih umišljaja.lol!

koliko puta tjedno jedes meso, jaja i mlijeko?

to ti mislis, ali procitaj ako imas vremena Izaija 44,9-20

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply