DESET ZAPOVIJEDI BOŽJIH
>>>Ako se misli na psovku,,psovanje Boga,onda tu zapovjed ne kršim,,ali spomenem nekad bez veze,,ono"Bože moj,,ili daj Bože,,itd.Tone mislim da je u drugoj zapovjedi obuhvaćeno,samo psovka!
Ne svetkujem nikakav dan!Tu valjda grešim ali mislim da ne,,,Kažem valjda jer zapovjed tako kaže!No ja to ne vjerujem,ne vjerujem da je bitno!
Mislim da sam neke sitnice znao maznut!
Možda sam slagao,,nisam siguran ni da jesam ni da nisam!
Poželio sam valjda da mi je žena lipa kao Markova npr no nikad nisam Markovu bario niti bi ona mogla mene osvojit!
Poželio sam imati kuću kao Ivan ali nikad nebih htjeo njegovu otet ili nepošteno zaraditi!
SEDAM GLAVNIH GRIJEHA
>>Ako se pod bludnost smatra sex sa drugom ženom,,samo to,,,nisam taj grijeh učinio!
Na svim ostalima stvarima padam jer,,bar na trenutak , sve sam ovo prekršio!
Hvala Bogu da nijedan od ovih grijeha ne vlada menom!
I hvala mu da sam svjestan da sam pretjerao i da se kajem!
I znam da mi je sve oprostio!
- Ja sam Gospodin Bog tvoj; nemaj drugih Bogova uz mene.
- Ne izusti imena Gospodina Boga svoga uzalud.
- Spomeni se da svetkuješ dan Gospodnji.
- Poštuj oca i majku, da dugo živiš i dobro ti bude na zemlji.
- Ne ubij.
- Ne sagriješi bludno.
- Ne ukradi.
- Ne reci lažna svjedočanstva.
- Ne poželi tuđega ženidbenoga druga.
- Ne poželi nikakve tuđe stvari
>>>Ako se misli na psovku,,psovanje Boga,onda tu zapovjed ne kršim,,ali spomenem nekad bez veze,,ono"Bože moj,,ili daj Bože,,itd.Tone mislim da je u drugoj zapovjedi obuhvaćeno,samo psovka!
Ne svetkujem nikakav dan!Tu valjda grešim ali mislim da ne,,,Kažem valjda jer zapovjed tako kaže!No ja to ne vjerujem,ne vjerujem da je bitno!
Mislim da sam neke sitnice znao maznut!
Možda sam slagao,,nisam siguran ni da jesam ni da nisam!
Poželio sam valjda da mi je žena lipa kao Markova npr no nikad nisam Markovu bario niti bi ona mogla mene osvojit!
Poželio sam imati kuću kao Ivan ali nikad nebih htjeo njegovu otet ili nepošteno zaraditi!
SEDAM GLAVNIH GRIJEHA
- Oholost,
- Škrtost,
- Bludnost,
- Zavist,
- Neumjerenost u jelu i piću,
- Srditost,
- Lijenost
>>Ako se pod bludnost smatra sex sa drugom ženom,,samo to,,,nisam taj grijeh učinio!
Na svim ostalima stvarima padam jer,,bar na trenutak , sve sam ovo prekršio!
Hvala Bogu da nijedan od ovih grijeha ne vlada menom!
I hvala mu da sam svjestan da sam pretjerao i da se kajem!
I znam da mi je sve oprostio!