Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

descriptiončisto srce i novi duh Emptyčisto srce i novi duh

more_horiz
Ono što možemo zadobiti usvajanjem vrednoća Evanđelja jest novi duh i čisto srce. Kada se to unutarnje transformiranje dogodi, tada se to očituje i izvana, u svakodnevnom životu. Nije dovoljno samo poznavati Evanđelje znanjem, Evanđelje se može i mora iskusiti. Evanđelje je sila božja za spasenje i promjenu postojećeg stanja. Novo stanje zadobivamo prihvaćanjem Boga i predanošću Bogu.
Novo stanje ne možemo zadobiti samo ako naučimo napamet Bibliju.

Riječ Božja ima praktičnu moč da mijenja ljudsku narav, ukoliko čovjek jeste ponizan u duhu. Pred Bogom uzvisitost, bahatost , oholost i količina znanja ne znače puno jer On , da bi mogao operirati nas iz grijehovnih stanja, treba naše skrušeno, ponizno predanje. Cjelovito, a ne polovično.

Onaj, koji se cjelovito preda Gospodu, iskusi milinu i slatkoću bivanja u Gospodu. Jedan od najvećih znakova da smo se predali jeste POSLUŠNOST.

Poslušnost Gospodu je veća od ikoje žrtve.

Kada smo se cjelovito predali Gospodu, tada on stanuje u nama, i blagosilja nas mirom, skladom i neizrecivom radošću.

Do toga stanja, bliskosti i zajedništva sa Gospodinom može doći svatko tko je iskren i ne skriva se od samoga sebe i od Gospoda.

Pred Gospodom nema tajni, no ljudska narav je sklona raditi sebi opravdanja, zataškivanja i to je prepreka ka izlijevanju milosti odozgo.

Gospod može uraditi u nama preporod samo ako svjesni sebe iskreno dođemo k Njemu takvi kakvi jesmo, bez glume i licemjerja.

descriptiončisto srce i novi duh EmptyRe: čisto srce i novi duh

more_horiz
Draga Naomi u potpunosti sui u pravu,ali problem nastaje kad covjek prati nauku ljudsku i svoje osobno iskustvo sa Bogom zamjeni necijim drugim prihvacajuci u biti necije tude iskustvo Isusa...To je po meni krivo...Svi mi smo drugaciji i svi moramo iskusiti Boga drugacije...Jer ako ga zaista ne pozanjemo bit cemo u onaj dan osudeni,a poznavati nekoga mozemo samo kad IMAMO OSOBNI ODNOS s nekim...

more_horiz
Istina je napisao/la:
Draga Naomi u potpunosti sui u pravu,ali problem nastaje kad covjek prati nauku ljudsku i svoje osobno iskustvo sa Bogom zamjeni necijim drugim prihvacajuci u biti necije tude iskustvo Isusa...To je po meni krivo...Svi mi smo drugaciji i svi moramo iskusiti Boga drugacije...Jer ako ga zaista ne pozanjemo bit cemo u onaj dan osudeni,a poznavati nekoga mozemo samo kad IMAMO OSOBNI ODNOS s nekim...

Da, o tome sam razmisljao. Kada cujem necija 'iskustva' prosto se pitam o kom to Bogu oni govore... Smile I shvatio sam da je kriterij Sveto Pismo. Ono je jedino merodavno da ispita svako iskustvo, bilo nase bilo tudje. Pa, ako je u skladu sa Pismom, nemamo se cega bojati. Zar ne?

more_horiz
Amen ! Aleluja! Mudro mi zborite forumaši! Hvala. Mir vam u Isusu Kristu Gospodinu našemu.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply