Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Novi Jeruzalem

power_settings_newLogin to reply
4 posters

descriptionNovi Jeruzalem EmptyNovi Jeruzalem

more_horiz
evo malo o veličini Novog Jeruzalema

21:16 Grad se stere u četvorini: dužina mu jednaka širini. On izmjeri trskom grad: dvanaest tisuća stadija - dužina mu i širina i visina jednaka.

1 stadij je stara mjera a označava 201.168 metara u današnje vrijeme

201.168 X 12000 = 2414016 metara

= 2414 kilometara u duljini, širini i visini

to je jednako 14067333944 kubičnih kilometara i ima veći volumen od svih mora na zemlji...

smatra se da svaki monoteist od doba Abrahama bi dobio više od 3 kubična kilometra u tom gradu za živjeti...

descriptionNovi Jeruzalem EmptyRe: Novi Jeruzalem

more_horiz
Novi Jeruzalem Wow-no10Danijel Novi Jeruzalem Thanky10 za informaciju.Dva milijuna četristo četrnaest tisuća i šesnaest metara širina,dužina i visina novog Jeruzalema.To je Bog pripremio za svoju djecu.Haleluja

more_horiz
Novi Jeruzalem Earth

Novi Jeruzalem New%20Jerusalem

Novi Jeruzalem NewJerusalem3

Novi Jeruzalem 73_the_new_Jerusalem
Novi Jeruzalem Image39

more_horiz
Dakle, svaki čovjek koji bude u Novom Jeruzalemu, imat će komotno tamo prostora da osnuje obitelj... Bit će mjesta i za nove generacije... Prema tome, ne vidim razloga zašto neki kažu da u raju više neće biti prokreacije, nego samo brakova, budući da je Božji prvobitni plan bio da se čovjek razmnožava i napuni Zemlju... Hm, a možda će ipak Zemlja tada već biti NAPUNJENA... Možda će Novi Jeruzalem biti napravljen TAMAN po mjeri... Pa više neće biti potrebe za prokreacijom, jer bi svi ostali bili višak... Hm...
Ali s druge strane, razmišljam ovako: Zar je Bogu nemoguće da stvori novi planet, još jednu Zemlju, na kojoj bi živjeli Zemljani i gdje bi se nastavili razmnožavati... Zašto bi morala postojati samo jedna Zemlja u Svemiru?
Što vi mislite o tome? Mislim, nije ovo ključno pitanje, naravno... Ali zanimaju me razna mišljenja..

more_horiz
Isus je rekao da u Kraljevstvu nebeskom se ljudi vise nece zeniti. Hm...?

Meni osobno nije vazno kako cu zivjeti tamo. Tamo ce biti moj Kralj i to je sve sto je meni bitno. Jer Bog ce vladati i sve ce biti dobro.

more_horiz
Ma ja verujem da ce zivot teci nesmetano napred i mi cemo se mnoziti sa zadovoljstvom koje nam je ovde nepoznato.

Bog je Bog stvaranja.

Verujem da ce brak i dalje postojati, samo ce to biti brak daleko uzviseniji nego ovde, jer sto na um nije doslo coveku koji ljubi Boga, to mu je ON pripremio.

Seks o kome mi ni danas nemamo pravi pojam, tamo ce biti nesto uzviseno i presveto, ali naravno to je samo moja pretpostavka.
I ne govorim o tome zato sto sam ovde s tim opterecen.

more_horiz
Ja isto tako razmišljam, imenjače.

more_horiz
dominik je napisao/la:

Meni osobno nije vazno kako cu zivjeti tamo. Tamo ce biti moj Kralj i to je sve sto je meni bitno. Jer Bog ce vladati i sve ce biti dobro.

Amen! Samo kad bi svi tako razmišljali i osjećali, kao ti, brate!

more_horiz
ljudi moji, hej....pa jer vi sebe čujete što govorite? Pa uskrsli ljudi se neće ženiti niti razmnožavati jer je taj period gotov, Uskrsli ljudi će biti oženjeni za Krista, i On će im biti Muž, a Crkva Njegova Žena...muški i ženski će biti braća i sestre....e sada po mojem mišljenju pošto će 1000 g. Kraljevstvo biti na ovoj zemlji, postojati će jedno Tijelo izabranih (Ostatak) koji će nasljediti zemlju u ovom raspadljivom tijelu, a među njima su i Židovi kao izabrani narod, i oni će se množiti (da Jevrejin, oni će se seksati Smile) i napuniti zemlju, no Isus će sa Crkvom svojom vladati iz Jeruzalema iz Trećeg Hrama, dok se ne navrši 1000 godina

more_horiz
inače sad ste me podsjetili kada sam frendu govorio o Novom Jeruzalemu, i njemu je sve to bilo zapravo kao dobar dan, sve shvatljivo i to, jedino mu nije bilo shvatljivo zakej neće biti seksa... Smile ...

more_horiz
jel netko ima ideju zašto se svi anđeli crtaju kao visoki, plavi, zgodni, kao od stijene odvaljeni? možda to žene crtaju takve anđele... 

more_horiz
Kako to misliš, "taj period je gotov"? Gdje to piše u Bibliji? To da je Krist Muž, a Crkva Njegova Žena - to se odnosi i na sadašnjost, isto kao i na budućnost i to simbolizira povezanost Boga i Njegovog vjernog naroda. To nam ništa ne govori o tome hoće li ili neće na Nebu biti obitelji i brakova i prokreacije...

more_horiz
Na Zemlji neće biti 1000-godišnje kraljevstvo, nego će ovdje Sotona biti "vezan" na 1000 godina (Otk 20), a za to vrijeme će vjerni biti na Nebu, kraljevati i suditi s Bogom... PROČITAJ: Otkrivenje 20:1-5!
Pišeš:
postojati će jedno Tijelo izabranih (Ostatak) koji će nasljediti zemlju u ovom raspadljivom tijelu, a među njima su i Židovi kao izabrani narod, i oni će se množiti (da Jevrejin, oni će se seksati Smile) i napuniti zemlju, no Isus će sa Crkvom svojom vladati iz Jeruzalema iz Trećeg Hrama, dok se ne navrši 1000 godina

Vrlo zanimljivo tumačenje Smile . Ali kako ga Biblijom potkrepljuješ? I kako može netko s "raspadljivim tijelom" naslijediti zemlju? Nađi mi taj redak, koji to dozvoljava.

Baš mi je ovo zanimljivo... Svatko ima neko svoje tumačenje. Very Happy

more_horiz
pa piše:

22:24 "Učitelju, Mojsije reče: Umre li tko bez djece, neka se njegov brat oženi njegovom ženom te podigne porod bratu svomu.
22:25 Bijaše tako u nas sedmero braće. Prvi se oženi i umrije bez poroda ostavivši ženu svom bratu.
22:26 Tako i drugi i treći, sve do sedmoga.
22:27 A nakon svih umrije i žena.
22:28 Kojemu će dakle od te sedmorice biti žena o uskrsnuću? Jer sva su je sedmorica imala."
22:29 Odgovori im Isus: "U zabludi ste jer ne razumijete Pisama ni sile Božje.
22:30 Ta u uskrsnuću niti se žene niti udavaju, nego su kao anđeli na nebu.
22:31 A što se tiče uskrsnuća mrtvih, zar niste čitali što vam reče Bog:
22:32 Ja sam Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev? Nije on Bog mrtvih, nego živih!"

ako se ne žene niti udavaju onda ni nema seksa zar ne? ako su kao anđeli na nebu, a anđeli se ne seksaju onda nema ni prokreacije...

more_horiz
joj znam to tumačenje ne slažem se s tim...piše ti u Mateju 24:

24:20 "I molite da bijeg vaš ne bude zimi ili subotom
24:21 jer tada će biti velika tjeskoba kakve ne bijaše od početka svijeta sve do sada, a neće je ni biti."
24:22 "I kad se ne bi skratili dani oni, nitko se ne bi spasio. No poradi izabranih skratit će se dani oni."

ova "velika tjeskoba" je "velika nevolja" iz koje je Prava Crkva sačuvana (pročitaj 7 crkava)

izabranici ti će se množiti, a nasljednici zemlje će biti Crkva koja će vladati zemljom sa Kristom...

inače to da će na zemlji biti 1000 Kraljevstvo treba biti jer treba ispuniti proročanstva Starog zavjeta o Mesiji koji uspostavlja Mir i Red NA ZEMLJI...

zbog tih proročanstava Židovi velikim djelom nisu ni prepoznali Isusa kao Mesiju...

more_horiz
Daniel je napisao/la:
jel netko ima ideju zašto se svi anđeli crtaju kao visoki, plavi, zgodni, kao od stijene odvaljeni? možda to žene crtaju takve anđele...

Ne znam da li žene crtaju, ali očito da, jer bi muškarci sigurno puno rađe crtali zgodne anđelke...ili anđeline... Smile

Ali istina je da na temelju Biblije ne možemo znati kako anđeli izgledaju i ne možemo biti sigurni jesu li spolna bića ili ne... Ali možemo biti sigurni da su besmrtni.
U tom smislu se treba razumjeti i Matej 22:30 - "bit će kao anđeli" ovdje znači "bit će besmrtni". Brak o kojemu je u ovoj Isusovoj raspravi sa saducejima riječ, nije običan brak, nego leviratski brak, koji je imao za cilj očuvanje bratovog potomstva. Dakle, SMRT je ključna za postojanje ovog braka. Zato ovu Isusovu tvrdnju (prema važnom pravilu tumačenja) moramo tumačiti u kontekstu teme - u kontekstu rasprave o LEVIRATSKOM BRAKU i pitanju HOĆE LI NA NEBU BITI USKRSNUĆA. U tom smislu moramo razumjeti Isusovo objašnjenje da toga na Nebu neće biti - neće biti takvih brakova, jer neće biti smrti, jer ćemo svi biti besmrtni kao anđeli.
Da bi nam ovo bilo još jasnije, moramo shvatiti da su ovdje saduceji raspravljali s Isusom o SMRTI I USKRSNUĆU, a ne o SPOLNOSTI I USKRSNUĆU. Saduceji nisu vjerovali u uskrsnuće (Matej 22:23). Oni su prihvaćali kao vjerodostojne samo Mojsijeve spise. Zato nam je sada i jasnije zašto je Isus tim saducejima u tom trenutku dokazivao uskrsnuće (retci 31.32) na temelju Božjeg predstavljanja Mojsiju kod grma (Izlazak 3:6).

Neki pak ovaj tekst tumače tako, da kažu da će na Nebu biti brakova, ali neće biti prokreacije...a najjači im je argument taj, da će Zemlja biti već PUNA, pa neće više biti mjesta za nove ljude... Hm...

more_horiz
ali bolje da mi ne crtamo anđelke, ko zna kakve bi ih naslikali... Smile   već vidim da Jevrejin zamišlja jednu....hehehe

more_horiz
a da sad sam se sjetio, on je oženjen....van sliku iz glave, van! Smile

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply