Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Homoseksualnost

power_settings_newLogin to reply
+42
braslav
amos
magdalena
matej24
Mika
Eutanasije
Domenika
otpadnik
servus dei
Surrealist
QEA
crusader
Medeni
mickey_mouse
Fazlija
Hell master
Daniel
Želislav
Mila
cubela
ararat
moki72
Cosa Nostra
Spart
Istina
NJEGOVA
Češljugar
Bhakti
senka
Feba
Euro
Izrail
Djuro Djuric
simply
Justin
Totus Tuus
mirjam
Aladin
vivi
ziger
dominik
kainos
46 posters

descriptionHomoseksualnost - Page 18 EmptyRe: Homoseksualnost

more_horiz
otpadnik je napisao/la:
Zasto se danas povladjuje homoseksulanosti?

Sta se to desava?

To su posljedice liberalizma i demokracije kojoj smo dopustili da prijeđe granice normalnog ljudskog ponašanja! Isto tako što je ljudima postalo svejedno za okolinu te svi razmišljaju samo o sebi a moj bližnji koga briga za njega! Ako se hoće uništit neka se uništi zašto bi meni bilo stalo? Takav način je doveo da sve to zajedno prijeđe u jednu veliku krajnost koja je dovela do danas vidljivih posljedica. Hvala. Mir vam u Isusu Kristu.

more_horiz
Licno veoma sam razocaran danasnjim odnosom hriscanstva prema homoseksualnosti.

Za mene je to nakaradno i najruznije spajanje ljudi.

more_horiz
otpadnik je napisao/la:
Licno veoma sam razocaran danasnjim odnosom hriscanstva prema homoseksualnosti.

Za mene je to nakaradno i najruznije spajanje ljudi.

Možeš li molim te malo više objasniti? Što te to razočaralo u odnosu kršćanstva i homoseksualizma? Hvala.

more_horiz
Mislim da danas hriscanstvo kukavicki bezi od priznanja svojih stavova o homoseksualnosti. Na neki nacin ga sve vise opravdava, iako znamo da je to Sodomski greh koji ce dovesti do propasti sveta.

more_horiz
otpadnik je napisao/la:
Mislim da danas hriscanstvo kukavicki bezi od priznanja svojih stavova o homoseksualnosti. Na neki nacin ga sve vise opravdava, iako znamo da je to Sodomski greh koji ce dovesti do propasti sveta.

Da tu se slažemo. Čini se da današnji kršćani nemaju osobnu zajednicu sa Bogom. Sve što znaju ili su naučili od Crkve ili im je prenjeto tradicijom. A ,naravno, nitko se ne želi isticati i da ga se zbog toga proziva. Ljudi se srame zajednice s Bogom ne shvaćajući da se samim time srame i Boga. Krist je rekao da, što će ta zajednica biti čvršća, samom svojom pojavom(u kojoj će dominirati Krist) ćemo osuđivati ljude oko nas jer će u nama boraviti svjetlost koja će rasvjetljavati tamu koja nas okružuje. Na kraju krajeva Krist je rekao da ako nismo spremni svega se odreći radi njega nismo ga dostojni. A on je jedini put, istina i život i nema drugog imena pod nebom. Pa zar da ga se sramim i radim kompromise na moralne zakone i istinu imajući na umu da je život svoj položio za mene? Pa bio bih najveći prokletnik , nezahvalnik i ništarija kada bih to napravio! Zato treba ostati dosljedan u zakonu i istini pod cijenu svega jer što čovjek može Bogu dati u zamjenu za svoju dušu? Ništa, apsolutno ništa. Svega se odričem u životu samo da zadobijem Krista jer on je jedina dragocjenost po kojoj imam život i u kojoj imam mir, spokoj i ljubav. Bez obzira što će reći današnje društvo i kakvim će me sve nazivima etiketirati! Ja sam Božje djete i Kristov predstavnik kao kršćanin i moje ponašanje, život i stavovi su u skladu sa time . Inače sam licemjer i ništarija ! Zapitajte se onda kako vi svojim životom predstavljate Krista? Kako ljudi ,promatrajući vaš život, vide Krista? Na način kako ga predstavlja Sveto Pismo ili? Zapitajte se i ozbiljno razmislite o tome. Hvala

more_horiz
Sada bi smo trebali dati odgovor na pitanje da li je homoseksualnost bolest ili poremecaj. Ili je posledica greha? Ustvari kako covek postaje homoseksulano sklon?

Da li na tom podrucju veliki uticaj imaju demoni?

more_horiz
otpadnik je napisao/la:
Sada bi smo trebali dati odgovor na pitanje da li je homoseksualnost bolest ili poremecaj. Ili je posledica greha? Ustvari kako covek postaje homoseksulano sklon?

Da li na tom podrucju veliki uticaj imaju demoni?

Homoseksualnost je poremećaj koji može uznapredovati u bolest kao i svaka vrsta ponašanja koja izlazi iz granica opće-normalnog ljudskog ponašanja ( primjerice kleptomanija, ovisnost o seksu i sl.) Kao i svaki drugi poremećaj i bolest posljedica je grijeha i demona koji svakodnevno čovjekov um bombardiraju nečistim i uznemiravajućim mislima i nagonima koji, ako im se čovjek prepusti, odvode čovjeka u psihičko -fizičku propast. Um kontrolira tijelo ne tijelo um!! Barem bi tako trebalo biti a nesposobnost kontroliranja svojih poriva i nagona jest psihički poremećaj. Pa zamislite na što bi svijet ličio da se svi prepustimo svojim nagonima i porivima! Pa nismo životinje; umna smo i svjesna bića pa se stoga tako trebamo i ponašati. Ipak ja takve ne osobe ne osuđujem jer takvo ponašanje je najčešće ili posljedica neke traume ili posljedica okoline u kojem borave ili posljedica ogdoja na kraju krajeva. Vjerovali ili ne postoje ljudi koji svoju odgajaju na takav način. Ali najčešće je posljedica društva koje je totalno moralno , mentalno i fizički propalo pa sad svoj destruktivni utjecaj prenose na sve ostale. Tim ljudima treba pomoć i razumijevanje jer ni vide i ne razumiju u kakvom se duhovno-umno-tjelesnom stanju nalaze a ne osuda i kamenovanje. Hvala.

more_horiz
Kao i svaki drugi poremećaj i bolest posljedica
je grijeha i demona koji svakodnevno čovjekov um bombardiraju nečistim
i uznemiravajućim mislima i nagonima koji, ako im se čovjek prepusti,
odvode čovjeka u psihičko -fizičku propast. Um kontrolira tijelo ne
tijelo um!! Barem bi tako trebalo biti a nesposobnost kontroliranja
svojih poriva i nagona jest psihički poremećaj.

Manemoj!
Homoseksualnost NIJE psihicki poremecaj, nego sexualni poremecaj. To su dvije razlicite stavke koje ne treba mijesati!
Je si li Ti Gubavce cuo za pojam "Seksualna orijentacija" ?
Um kontrolira tijelo ne
tijelo um!

UM i tijelo su jedno! Kontroliras se u cjelovitosti, a nagon je nagon, kakav si stvoren takav jesi. Cak ni Biblija ne moze odluciti je li to dobro ili nije, da li su takvi muskarci otpadnici ili dobricine..

more_horiz
Po meni Biblija jasno govori da su ti ljudi izopaceni. Ujedno i logika kaze da su izopaceni. Ovo jeste gruba rec, i zao mi je sto je upotrebljavam, medjutim, po meni ona je najbolja definicija homoseksualnosti.

Musko je musko i ne moze musko da bude zensko. Tacno je da u glavi neko moze da se oseca kao zensko i ako je musko, ali onda je to poremecaj to jest izopacenost.

Biblija kaze da su ti ljudi u problemu i da ih Bog ne moze prihvatiti ako se ne promene. Jer je Bog stvorio musko i zensko, da se spajaju i mnoze.

A to ni u jednom drugom slucaju nije moguce, osim kada se sastanu musko i zensko. Tek tada se dobijaju deca. Deca koja se radjaju od muskog i zenskog, dokaz su izopacenosti u homoseksualnosti. Prema tome to bi trebao da bude poremecaj u glavi osobe koje sebe vidi zenskom a ima telo muskarca. Ili muskarca koji bi da spava sa muskarcem, jer se on smatra zenskom i on ga prihvata kao takvog.
Ja bih bio toliko otvoren da bih to nazvao i opsednutoscu.

more_horiz
crusader je napisao/la:
Kao i svaki drugi poremećaj i bolest posljedica
je grijeha i demona koji svakodnevno čovjekov um bombardiraju nečistim
i uznemiravajućim mislima i nagonima koji, ako im se čovjek prepusti,
odvode čovjeka u psihičko -fizičku propast. Um kontrolira tijelo ne
tijelo um!! Barem bi tako trebalo biti a nesposobnost kontroliranja
svojih poriva i nagona jest psihički poremećaj.

Manemoj!
Homoseksualnost NIJE psihicki poremecaj, nego sexualni poremecaj. To su dvije razlicite stavke koje ne treba mijesati!
Je si li Ti Gubavce cuo za pojam "Seksualna orijentacija" ?
Um kontrolira tijelo ne
tijelo um!

UM i tijelo su jedno! Kontroliras se u cjelovitosti, a nagon je nagon, kakav si stvoren takav jesi. Cak ni Biblija ne moze odluciti je li to dobro ili nije, da li su takvi muskarci otpadnici ili dobricine..

Kao prvo rekao sam da je homoseksualnost poremećaj koji ima tenziju , ako čovjek toliko umno propadne ,prerasti u bolest . To su ljudi koji imaju problem, koji ako ne riješe, može dovesti do niza drugih problema i na kraju krajeva svakakvih umno fizičkih oboljenja. Pročitaj post u cjelosti i sagledaj cjelu sliku. Svo ljudsko ponašanje jest utemeljeno u psihi tj. umu. Ako je psiha zdrava čovjek je zdrav i njegovo ponašanje na svim poljima je zdravo ako nije zdrav u psihi onda je i njegovo ponašanje devijantno. I isti taj um upravlja tijelom i ako je um bolestan i tijelo je bolesno, i navike i ponašanje su bolesne. Još jednom da naglasim: sve počinje i kreće od uma !!! Um je, na kraju krajeva sredstvo preko kojeg će ili raditi Bog (savjest) ili ona druga strana i totalno nas razrušiti. Ali to ne znači da se homoseksualce ili bilo koga koji je opterećen grijehom ili bilo kakvim problemima ne treba tretirati i poštovati kao ljude , pomoći im , biti im podrška ; baš naprotiv. Ja nikoga ne osuđujem jer nisam tu da sudim i nemam na to prava stoga i ne želim nikoga etiketirati ni bilo što . Na kraju krajeva i ja sam grješan i pun svojih bolesti i otpadništva tako da nemam pravo upirati prstom. Ja sam samo dao svoje mišljenje.Treba biti fer , otvoren i pun kršćanske ljubavi i suosjećanja prema svima i pomoći im uputiti ih na pravi put. Hvala.

Zadnja promjena: Gubavac; pet 13 lip 2008, 23:37; ukupno mijenjano 2 put/a.

more_horiz
Šta si Ti Gubavče apsolvent-psihologije? Upravo si homiće proglasio teškim bolesnicima. Bolesno ovo.. bolesno ono...
Ja sam ti malo prije htio naglasiti što je s onima kojima je to genetski prirođeno? Koji su se takvi rodili i to breme nose do kraja svojih života? Ne bi išao Bibliju ni spominjati. Pusti ti demone koje stvara um.
Što je to "Genetska mana" ?

more_horiz
Kazimo da je genetska mana, posledica greha. Moze doci do mane, ali ona ima svoj uzrok u odvajanju od Boga i Bozje volje za svakog coveka.
Ne zaboravi da se svaki covek radja gresan. Svako je gresan, na neki svoj poseban nacin, i svako ima ovu ili onu izopacenost. Svi smo mi u istom kosu, kao i homoseksualci, svako na svoj nacin.

Homoseksualnost je posledica greha. A greh ima lek. Isus je sve nase grehe poneo na Sebi umrevsi na krstu.

Znaci postoji resenje.

more_horiz
Ja sam ih proglasio ljudima koji imaju problem. Ali ti jednostavno voliš izvrtati moje riječi. To nije normalno ljudsko ponašanje. Niti prirodno. Niti moralno. Niti Bogom dano. A što je sa borbom protiv vlastitog tijela? Nije li duh u sukobu sa tijelom? Nije li najveća naša borba protiv vlastitog tijela ? Duh je jak ali je tijelo slabo....

Zadnja promjena: Gubavac; pet 13 lip 2008, 23:30; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
otpadnik je napisao/la:
Kazimo da je genetska mana, posledica greha. Moze doci do mane, ali ona ima svoj uzrok u odvajanju od Boga i Bozje volje za svakog coveka.
Ne zaboravi da se svaki covek radja gresan. Svako je gresan, na neki svoj poseban nacin, i svako ima ovu ili onu izopacenost. Svi smo mi u istom kosu, kao i homoseksualci, svako na svoj nacin.

Homoseksualnost je posledica greha. A greh ima lek. Isus je sve nase grehe poneo na Sebi umrevsi na krstu.

Znaci postoji resenje.

Amen! Aleluja! Grijeh jest bolest i sklonost kršenju Božjih zakona te općih i moralnih načela. Ali to nije bit mojih riječi Crusader. Bit je da je Bog iz svoje ljubavi prema nam dao svog jedinorođenog Sina koji je na sebe uzeo sve grijehe čovječanstva i umro na križu da bi mi mogli živjeti. Mi smo svi grešni i puni opačine i bolesti svaki na svoj način. Ali imamo utjehu i ozdravljenje i život u Kristovoj ljubavi na Golgoti. Još bih rekao Da Bog mrzi grijeh a ne grešnika što je pokazao svojim odnosom prema nama. Krist je isto tako pokazao svojim životom tu ljubav prema grešniku. I ja kao grešnik koji je upoznao tu ljubav samo želim i druge koji su u problemima, bolestima, grijehu uputiti ka toj ljubavi koja liječi i u kojoj imamo život. Na kraju krajeva Krist je rekao: " Ja sam put , istina i život..." Zato dođimo ovakvi kakvi jesmo k toj ljubavi i pustimo da nas oblikuje u karaktere ljubavi koji će svojim životima svjedočiti O ljubavi Oca i ljubavi Sina prema nama palima i odmetnutima. Hvala.

more_horiz
Bio se predstavio na jednom katoličkom forumu anonimni doktor medicine koji je ujedno priznao da je i homoseksualac. (Ne mogu naći taj link). Kaže da se svakodnevno molio Bogu da ga oslobodi grešnih misli i požuda, te je na kraju shvatio da će ga ta "mana" pratiti do kraja života. I dalje živi i radi pošteno svoj posao. Vidi neke stvari i spoznaje što drugi ne mogu na isti način vidjeti, jedino što ga ne privlače žene. S muškarcem nije nikad bio u kontaktu jer javnost nezna da je homosexualac.

Dakle, nije bludničio, pa nije napravio niti grijeh, stoga, ako su mu se vrtjele samo bludne misli, onda to još nije prešlo u bolest, te ga se ne može pripisati luđakom.

A Bog najbolje zna što će učiniti sa homosexualcem koji tijekom svojeg ovozemaljskog boravka na Zemlji čineći dobro i pomagao bližnjem prema tome i nagraditi.

more_horiz
crusader je napisao/la:
Bio se predstavio na jednom katoličkom forumu anonimni doktor medicine koji je ujedno priznao da je i homoseksualac. (Ne mogu naći taj link). Kaže da se svakodnevno molio Bogu da ga oslobodi grešnih misli i požuda, te je na kraju shvatio da će ga ta "mana" pratiti do kraja života. I dalje živi i radi pošteno svoj posao. Vidi neke stvari i spoznaje što drugi ne mogu na isti način vidjeti, jedino što ga ne privlače žene. S muškarcem nije nikad bio u kontaktu jer javnost nezna da je homosexualac.

Dakle, nije bludničio, pa nije napravio niti grijeh, stoga, ako su mu se vrtjele samo bludne misli, onda to još nije prešlo u bolest, te ga se ne može pripisati luđakom.

A Bog najbolje zna što će učiniti sa homosexualcem koji tijekom svojeg ovozemaljskog boravka na Zemlji čineći dobro i pomagao bližnjem prema tome i nagraditi.

..."crusader"...

Zaista postoje ljudi, koji od malih nogu,
imaju sklonost, ka istom spolu. Oni zato nisu krivi,
nebi htjeli biti takvi...a jesu...!!
Sama sklonost nije grijeh...sve dotle dok takva osoba,
živi ćisto i nije u intimnoj vezi s nikim.
Takvi ljudi znaju biti veoma požrtvovni, u svome zvanju,
a bližnji im je (kao) transfer, preko kojeg prenose svoju ljubav,
i svoju patnju, bol i ćežnju...biti kao svi "normalni" ljudi...!
Suvremena psihologija i psihijatrija danas, ih ne smatra bolesnicima,
a najmanje luđacima...!!

more_horiz
Grijeh jest bolest to je ono što ja tvrdim ništa drugo. I padom u Edenskom vrtu cjelo se čovječanstvo razboljelo. Ali imamo rješenje te bolesti u isusu Kristu čija nas ljubav sve liječi i daje nam život.

more_horiz
crusader je napisao/la:

Mi nemožemo svojom snagom pobijediti grijeh i sve ono što princ tame ubacuje u naš um; to može samo Krist učiniti. Ali zato ono što mi možemo jest umrijeti svojoj sebičnosti, svojemu ja, svojmu pravu, poniziti se i otvoriti srce Kristu koji će nas onda promijeniti i učiniti da budemo po volji Ocu. I tako onda umirati sebi , svojemu ja , oholosti i sebičnosti svaki dan našega života. I odvojiti se od svega što nas odvaja od Boga i oneogućuje rast naše zajednice sa Bogom. I onda će Kristova ljubav i snaga u nama donijeti pobjedu nad svim niskostima, prijevarama i obmanama,grijesima i bolestima koje ubacuje u naš um princ tame. Hvala.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply