Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Homoseksualnost

power_settings_newLogin to reply
+42
braslav
amos
magdalena
matej24
Mika
Eutanasije
Domenika
otpadnik
servus dei
Surrealist
QEA
crusader
Medeni
mickey_mouse
Fazlija
Hell master
Daniel
Želislav
Mila
cubela
ararat
moki72
Cosa Nostra
Spart
Istina
NJEGOVA
Češljugar
Bhakti
senka
Feba
Euro
Izrail
Djuro Djuric
simply
Justin
Totus Tuus
mirjam
Aladin
vivi
ziger
dominik
kainos
46 posters

descriptionHomoseksualnost - Page 14 EmptyRe: Homoseksualnost

more_horiz
ti mislis da me ne mrzis jer racionaliziras svoju mrznju kroz biblijske stavove.ali to opet ne mozes razumijeti pa...nema veze

more_horiz
mislim da ja poznajem svoje srce bolje nego ti...hahaha...ja mrzim taj grijeh homosekualizma a ne mrzim ljude...ja ne mrzim charlesa mansona što je pobio desetine ljudi, nego mrzim ta ubojstva što je napravio...kao što Bog mrzi ni jednog čovjeka nego sve ih voli, ali mrzi njihova djela...

more_horiz
ararat,ne osuđujemo mi tebe,niti te mrzimo,krivo si shvatio ove stvari koje ti izlažemo.

more_horiz
joj češljugaru molim te dovoljno je procitati tvoje postove....
najvaznije je da sam ja slobodan od vase mrznje.daniel i ja mislim da bolje poznajem svoje srce od tebe...eto vidis a ti mislis da to nije tako.
ti mislis da imas moc da osudis djelo a ne covjeka?to vi svi mislite ovdje?da mozete to razdvojiti?
ja cu vam reci - ne mozete.to ne moze nitko.ili bolje reci - moze samo jedan

more_horiz
ararat je napisao/la:
joj češljugaru molim te dovoljno je procitati tvoje postove....
nisam ja manje vrijedan zato što sam češljugar

more_horiz
to nitko nije rekao ali tvoji postovi govore vise od rijeci...a kad se pogleda tvoja dob sve je jasno.danas svi imaju stav...ali neki ne znaju ni na temelju cega ni kako ni zasto...

more_horiz
ararate, sve više dobijam dojam da ti ustvari želiš da ti mi kažemo kako je spavanje sa osobom istog spola bljutavo, odurno, gadno. Ja te ne mogu zamisliti u krevetu s muškarcem i da s njim imaš seks. Ti si za mene, kako te doživljavam, dobar i očajan mladi čovjek, i tvoja podsvijest se objavljuje kroz tvoje rečenice, ja ti mogu zaželjeti samo najbolje, a ti se sam sa sobom dogovori , želiš li ostatak života provesti pod lupom sramote ili se želiš rasteretiti, osloboditi i doživjeti veliku radost i olakšanje.

S ovim što kažem ne mješam Bibliju i Boga. Nego ti toplo dajem podršku i morala sam ti reći da osjećam bol i patnju za tobom, jer te doživljavam kao pametnog i dragocjenog, možeš puno pomoći drugim ljudima.

Ne osuđujem te, samo razgovoram. Imam tugu i suze za tebe, al neznam zašto. Mir tebi, meni i svima.

more_horiz
Rekla sam da Stari zavjet necu komentirati jer kao sto Isus osobno kaze a ne ti Danijele BOG NAM JE DAO MOJSIJEV ZAVJET RADI OKORJELOSTI NASIH SRCA dok je sad u NOVOM sve drugacije...Toliko o tome.O Rimljanima sam rekla sto mislim i kako to tumacim..... A sto se tice da homsexsualci odlaze u pakao...Zaista se pitam citate li vi Bibliju?Isus,Pavao i ostli pisu DA PEDOFILI odlaze u pako odnosno Biblijski napadaci na djecake, sto opet svakom ko ima malo soli u glavi moze biti jasno da nije isto sto i homosexsualizam...Jer je ovo UZIMANJE TUDE SLOBODE i to treba baciti u dno pakla a OVO JE DOGOVRNA VEZA dva covjeka...Mislim da treba imati malo,samo malo intelekta da bi se to skuzilo....
I na kraju ne tonite u svoju samopravednost i misljenu da ste u pravu jer Isus kaze MNOGI SU U MOJE IME ISTJERIVALI DEMONSKE DUHOVE,LIJECILI BOLESNE,GOVORLI TUDIM JEZICIMA,ALI JA CU IM U ONAJ DAN RECI ODLAZITE OD MENE JER VAS NE POZNAJEM.Nemojte zbog svoje samopravednosti biti medu njima....Ararte drzim ti fige i Krist te ljubi i PRIHVACA svojom ljubavlju.AMEN!I ti bas kao sta Naomi kaze moras biti slobodan i dozvoliti da te Isus oslobodi u dusi, a ne od homosexsualizma...To je sasvim druga stvar..

more_horiz
Istino, da li bi ti mogla voditi ljubav sa ženom?

Ili, sa životinjom?

Da li je po tebi normalan obrazac ponašanja, seksati se s osobom istog spola?

Ja također podržavam ararata s jedne strane ljudskosti, da se susretne sa sobom, i vidi doista što želi od sebe imati. I rekla sam da to ne miješam se Bogom i Biblijom.
Čisto ljudski. Ne osuđujem ga, no s obzirom na to da javno govori o sebi, znači , očekuje se dijalog, i on je svjestan da svatko ima svoje mišljenje o tome. Ja ga jednostavno ne mogu zamisliti da s muškarcem vodi ljubav. Eto.

more_horiz
Rimljanima...

1:21 Jer premda upoznaše Boga, ne iskazaše mu kao Bogu ni slavu ni zahvalnost, nego ishlapiše u mozganjima svojim te se pomrači bezumno srce njihovo.
1:22 Gradeći se mudrima, poludješe i
1:23 zamijeniše slavu neraspadljivog Boga likom, obličjem raspadljiva čovjeka, i ptica, i četveronožaca, i gmazova.
1:24 Zato ih je Bog po pohotama srdaca njihovih predao nečistoći te sami obeščašćuju svoja tijela,
1:25 oni što su Istinu - Boga zamijenili lažju, častili i štovali stvorenje umjesto Stvoritelja, koji je blagoslovljen u vjekove. Amen.
1:26 Stoga ih je Bog predao sramotnim strastima: njihove žene zamijeniše naravno općenje protunaravnim,
1:27 a tako su i muškarci napustili naravno općenje sa ženom i raspalili se pohotom jedni za drugima te muškarci s muškarcima sramotno čine i sami na sebi primaju zasluženu plaću svoga zastranjenja.

Korinćanima...

6:9 Ili zar ne znate da nepravednici neće baštiniti kraljevstva Božjega? Ne varajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputnici, ni muškoložnici,
6:10 ni kradljivci, ni lakomci, ni pijanice, ni psovači, ni razbojnici neće baštiniti kraljevstva Božjega.
6:11 To evo, bijahu neki od vas, ali oprali ste se, ali posvetili ste se, ali opravdali ste se u imenu Gospodina našega Isusa Krista i u Duhu Boga našega.

more_horiz
da da,to je opasno.treba gledati na ono što Bog kaže.

more_horiz
Pa da imam takvih sklonosti vodila bi ljubav sa zenom,jer smatram da Bog nema nista protiv toga nego nasa pohotna i samopravedna srca...Sa zivotinjama nebi jer je to sasvim nesto drugo...Ali o tome nebi jer je to druga tema.
Muskoloznici kad se prevede sa originalnog znaci Pedofili sto je krivi prevod jer nekim krscanskim religijama odgovara da ljudi to poistovjecuju sa homesxualizmom...I procitaj original pa ces vidjeti sto zaista i pise i u kome kontekstu...????Toliko o tome.Kao sta rekoh kroz stoljeca su ljudi vadili i izbacivali citate iz Biblije kako im se svidalo, tako kaciti se za jedan citat mislim da je suludo....sta je onda sa ratom u Iraqu koji vode krscani (nanovorodeni),razvodima,propovjedanu zena u Crkvi..Da ali kad se potegni ta teme onda se mijenjaju misljennja i Biblija se pocne uzimati a Pavao je reko to zato sto zbog ovoga i onaga..Bog nije htio da okrenemo drugi stranu da volimo neprijatelje zbog toga i toga iako Biblija izricito pise o protiv rata i neznam cega .Naravno kad je u pitanju homosexsualizam onda jedan ciata znaci sve a kad su u pitanju neke druge stvari ona cijela Biblija ne znaci nista...Nego moze pisati na milion mjesta nesto, krscani ce to okreniti onako kako im odgovara...O tome ja pricam...Licimjerje.Nista drugo!!!!

more_horiz
Svakako, ja se slažem s tobom. Mnogi se ufuraju u svoje maske kršćanina i rade nešto kao kolektivno dobro, izbjegavajući istinu.

more_horiz
Istina je napisao/la:
Pa da imam takvih sklonosti vodila bi ljubav sa zenom,jer smatram da Bog nema nista protiv toga nego nasa pohotna i samopravedna srca...Sa zivotinjama nebi jer je to sasvim nesto drugo...Ali o tome nebi jer je to druga tema.Muskoloznici kad se prevede sa originalnog znaci Pedofili sto je krivi prevod jer nekim krscanskim religijama odgovara da ljudi to poistovjecuju sa homesxualizmom...I procitaj original pa ces vidjeti sto zaista i pise i u kome kontekstu...????Toliko o tome.Kao sta rekoh kroz stoljeca su ljudi vadili i izbacivali citate iz Biblije kako im se svidalo, tako kaciti se za jedan citat mislim da je suludo....sta je onda sa ratom u Iraqu koji vode krscani (nanovorodeni),razvodima,propovjedanu zena u Crkvi..Da ali kad se potegni ta teme onda se mijenjaju misljennja i Biblija se pocne uzimati a Pavao je reko to zato sto zbog ovoga i onaga..Bog nije htio da okrenemo drugi stranu da volimo neprijatelje zbog toga i toga iako Biblija izricito pise o protiv rata i neznam cega .Naravno kad je u pitanju homosexsualizam onda jedan ciata znaci sve a kad su u pitanju neke druge stvari ona cijela Biblija ne znaci nista...Nego moze pisati na milion mjesta nesto, krscani ce to okreniti onako kako im odgovara...O tome ja pricam...Licimjerje.Nista drugo!!!!
hmmmmm, poslanica rimljanima nekomentirana...no dobro...inače grčka riječ koja je tamo navedena MOŽE značiti i pedofiliju I muškarca koji na neprirodan način seksualno tjera svoje tijelo...a neprirodan način kako Pavao kaže u 1. poglavlju Rimljanima je i homoseksualizam...govoriš da će kršćani okreniti RIječ kako njima paše i to je točno, zatvaraš oči nad citatima koje govore PROTIV homoseksualzima a otvaraš na sumjnivim citatima koji o tome ne govore...i što onda govoriš o licemjerju?

more_horiz
Istina je lijepo napisala, da kad bi imala takve sklonosti, vodila bi ljubav sa ženom, iako je kršćanka. Vrlo hrabro.

Da ja imam takve sklonosti, ka ženama, ne bih vodila ljubav s njima, nego bih se jako borila protiv toga. Jer ne želim da mnome vlada strast i pohota za ženskim sisama i ostalim.

Pohota da vlada nad čovjekom, hm...postoje sile u ljudima koje treba nadići, jer ne pripadaju ustrojstvu nebeskih dimenzija gdje prebiva Bog sklada i Ljubavi.

Po meni nije ljubav dati se istom spolu. Više, nadopunjavanje nečega što inače nedostaje, pa se krpi takvim odnosom. Možda nekoj ženi nedostaje nježnost pa je traži kod druge žene u bliskom odnosu? Mislim da to ipak spada u sferu psihoanalitike, zato odoh s teme, jer nije moje područje.

Pozdrav svima, ljudski - u zdravlje!

more_horiz
http://citaonica.adventisti.cg.yu/pages/Teologija/biblija%20i%20homoseksualnost.htm

Osoba koja ima homoseksualne tendencije neće prije biti isključena iz carstva Božjeg od osobe koja pada u iskušenje da ispolji sebičnost, ljutnju, ili da ogovara. Svi se moramo oduprijeti iskušenju da reagirmo podlježući griješnim impulsima. Kao što Pavao kaže: »I ovakovi bijaste neki, nego se opraste i posvetiste i opravdaste imenom Gospoda našega Isusa Krista i Duhom Boga našega« (1 Kor. 6,11).

more_horiz
Svagdašnji život kršćanina u svijetu:
Pogledajte:
http://www.lifedevelopment.info/
http://www.lifedevelopment.info/1-love
http://www.lifedevelopment.info/10-justice

Zadnja promjena: ; ned 03 lip 2007, 20:50; ukupno mijenjano 10 put/a.

more_horiz
BIBLIJSKO UČENJE

Ono što niko ne može da
negira jeste da je Biblija vrlo jasna, direktna i nepromenjiva kada
je riječ o osudi homoseksualnog ponašanja.

„Sa muškarcem ne leži
kao sa ženom, gadno je.“

(3. Moj. 18,22).

„Ko bi muškarca obležao
kao ženu, učiniše gadnu stvar obojica, da se pogube.“

(3. Moj. 20,13).

„Tako i ljudi ostavivši
putno upotrebljavanje ženskoga roda, raspališe se željom svojom
jedan na drugoga, i ljudi s ljudima činjahu sram.“

(Rimljanima 1,27).

„Ne varajte se… ni
adžuvani…carstva Božijega neće naslijediti.“

(1. Kor. 6,9,10).

Isus nije izričito
govorio protiv homoseksualnog ponašanja, ali to ne znači da je takvo
ponašanje i odobravao. Možemo reći da u svojim propovjedima Isus
nije spomenuo ni incest ni silovanje, ali nema sumnje da je takva
ponašanja osuđivao. U stvari, on je stalno potvrđivao u uzdizao
starozavjetne moralne norme i starozavjetni moralni zakon.

Edvard Velč /Edward
Welch/ nastavlja u istom smislu i dodaje: »Isusova služba je
pokazala da je On bio zastupnik podređenih grupa kao, na primer,
siromašnih, fizički unesrećenih, i žena. Da je odobravao
homoseksualne odnose, a da to nije rekao, to bi bio strahovit
promašaj u njegovoj inače progresivnoj službi u kojoj nije
ispoljavao strah od kriticizma drugih.«
[11]

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.