procitaj postove malo pomnije...ta se rasprava proteze na pitanje odnosa religije i znanosti, denominacije, pitanje razdijeljenosti crkvi i različitih tumacenja biblije i njenih prijevoda i verzija....ja sam samo ovdje da osvjedocim svoje iskustvo o tome...koje je sokantno znam jer otvara mogucnosti da ipak mozda na razini pojedinca stvari funkcioniraju pomalo drukcije, ili bar mozda funkcioniraju.
ne poznajes me...ne znas sta stoji iza mene, kakav zivot,kakav covjek, kakve kvalitete, kakvo obrazovanje...a opet me mrzis.mozes se uvjeravati da je ti samo slusas Bozju rijec ali nazalost to nije istina.
UMJESTO OPROŠTAJA
reci onima koje budeš volio poslije mene da su oči tvoje već jednom osvojile svijet. i ruke da su tvoje rastvorile ocean, podijelivši ga na dva dijela.
onima koji te budu ljubili u noćima bez sna, ispripovijedaj: ja već prođoh zemljom u kojoj nasta potop. i vidjeh lice utopljenika. tijelo mu bijaše poput čigre vitko. ali srce njegovo bijaše lomača.
pričaj onima koji te budu slušali, o izvoru gubavih. o logu u kojem ostadosmo nejač. o planinama na koje se uspinju mnogi, a čije vrhove gledaju tek izabrani. o cvijeću, pričaj, koje zasadismo u gudurama skrivenim. istom, kako veliko je i okrutno disanje zemlje. i o tome kako je uzaludno prkositi samoći trava.
intenzivno razmišljam kada smo i zašto prestali vjerovati u bajke?
ako ti jednom opet, u noćima balzaha, lahor ledeni probudi misao sjetnu, ne sumnjaj: bit ću tvoj sve dok me bude bilo u obrisima tvoje sjene
(Vinko Kalinić, Adame, koji jesi )