Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Homoseksualnost

power_settings_newLogin to reply
+42
braslav
amos
magdalena
matej24
Mika
Eutanasije
Domenika
otpadnik
servus dei
Surrealist
QEA
crusader
Medeni
mickey_mouse
Fazlija
Hell master
Daniel
Želislav
Mila
cubela
ararat
moki72
Cosa Nostra
Spart
Istina
NJEGOVA
Češljugar
Bhakti
senka
Feba
Euro
Izrail
Djuro Djuric
simply
Justin
Totus Tuus
mirjam
Aladin
vivi
ziger
dominik
kainos
46 posters

descriptionHomoseksualnost - Page 13 EmptyRe: Homoseksualnost

more_horiz
tako da vjerovatno RKC crkva i njeni teolozi ne razumiju Bibliju bolje od tebe

more_horiz
ararat je napisao/la:
tako da vjerovatno RKC crkva i njeni teolozi ne razumiju Bibliju bolje od tebe

''Mišlju, rječju, djelom i propustom.''
Očito nije baš svejedno što god misli dok god to isto ne provedemo u djelo.
(no ne želim se previše u to petljat, nisam katolički teolog, ali mi je ovo palo na pamet)

more_horiz
fakat hahahahaha...misao tj ideja postaje rijec a rijec djelo...oh shit.hahaha.trebam lobotomiju.moram prestati misliti:)

more_horiz
ararat je napisao/la:
fakat hahahahaha...misao tj ideja postaje rijec a rijec djelo...oh shit.hahaha.trebam lobotomiju.moram prestati misliti:)

Pa ne znam baš da je smiješno. Neutral

more_horiz
Ejmo sad simply vidjeti ko nezna Bibliju.Sto pise u Mateju 19 COVJEKU NIJE DOZVOLJENO OTPUSTiTI SVOJU ZENU OSIM ZBOG PRELJUBA JER SU JEDNO TIJELO i to ponavlja tri puta u istom pasusu?????To pise na tri mjesta dalje u Evanjdeljima.Pa sad toliko o tome ko nezna Bibliju.Samo radi preljuba i jedino radi preljuba se smije rasatati.I to pise ISUS za mene jedini koga slusam.A tamo istio pise da nam JE MOJSIJE radi okorjelosti nasih srca morao dati zakon u kojom muz moze odpustiti zenu sa otpusnim pismom.I toliko o Starom zavjetu.U tu se dokazuje ko slijedi Crkvene doktrine.Ljudi procotajte Matej 19 pa mi recite kako vi to tumacite.Smije li se razvest ili ne, osim radi preljuba?
Osim toga ja nisam rekla da ne vjerujem Rimljanima kao sto ti kazes (neznam gdje sam ja to napisla)nego sam rekla da je originlani prijevod drugaciji i da ja taj citat drugacije shvacam, bas kao i Amerikanci koji sad u ime krscanstva misle da je rat opravan, jer drugacije tumace Bibliju.I s tim sam htjela reci DA SVI DRUGACIJE TUMACIMO Bibliju.Kad nesto govoris procitaj prvo ko je sto napisao.Osim toga zasto si toliko uvjeren da je tvoje tumacenje jedino ispravno?Da nisi upao u samopravednost?
Inace u istom pasusu pise upravo o tome da neki nisu sposobni za zenidbu zbog toga sto su ih ljudi takvima ucinili, sto su takvi rodeni ili radi radosne vijesti. I bravo ararate ja bas mislim da se taj pasus odnosi na homosexsuilace i slicne ljude, jer homosexsualnost jest genetska i S TIM SE RADA, za one ne informirane.

more_horiz
Istina evo za tebe: 1 Korinćanima 6:9, Levitski Zak. 18:22....svatko tko je homoseksualac a želi biti kršćanin, može opravdati sebe kroz Bibliju naravno da Bog nema protiv toga ništa, ali to je samo njihovo opravdanje koje ne želi se promjeniti da ugodi Bogu...evo ti Istine: SVATKO TKO SE NE POKAJE ZA HOMOSEKSUALNOST ODLAZI NAKON SMRTI U PAKAO...a Riječ nije tu za one koje se ne žele promjeniti nego nastaviti sa svojim tadašnjim životom, nego za one koji žele živjeti kako Bog to hoće kako bi se spasili...inače nitko se ne rađa sa homoseksualnim sklonostima nego je to ili izborom ili posredstvom demonskih djela na tom čovjeku...

more_horiz
Istina je napisao/la:
Inace u istom pasusu pise upravo o tome da neki nisu sposobni za zenidbu zbog toga sto su ih ljudi takvima ucinili, sto su takvi rodeni ili radi radosne vijesti. I bravo ararate ja bas mislim da se taj pasus odnosi na homosexsuilace i slicne ljude, jer homosexsualnost jest genetska i S TIM SE RADA, za one ne informirane.

Narode, ali je problem što se oni MOGU ženiti. Odnosno mogu raditi sve što se radi u braku samo sa osobom suprotnog spola. Dakle, samo je stvar preusmjerenja pa umjesto da imaju svjetovne brige sa ženom imaju s muškarcem. Umjesto da imaju sex sa ženom imaju s muškarcem. I kakva korist onda od tog ''celibata''? Jel na čast Kraljevstva Božjeg? Ima li Božje kraljevstvo nešto od toga?!

more_horiz
istino nemoj se muciti.ovi ce ljudi i dalje tvrditi da znaju bibliju bolje od drugih da je pravilnije tumace i da je Duh bas njih nadahnuo.daniel pise o nekavim demonima a znanost je rekla svoje.iako se ljudi obicno slazu sa znanoscu tek kad im odgovara kad se uklapa u njihove dogme...a navodno religija i znanost su komplementarne.
Bog nam je dao drukciju moc spoznaje, nekom vecu nekom manju.ne bacaj biserje pred svinje.doci ce sud a onda cemo vidjeti kome ce biti receo : odlazi od mene sotono

more_horiz
ararat molim te da mi napišeš citat iz Levitskog Zakona 18:22....što se tiče znanosti, ti inače nisi svjestan da su skoro svi evolucionisti, "veliki znanstvenici" većinom ateisti? jer njihova znanost po kojoj misle da SVE znaju im negira Boga...inače evolucija kao teorija sve više i više ima manjak dokaza...a što se tiče demona koji potiču homoseksualizam, nemoj se igrati sa duhovnim svijetom ako ga ne poznaješ, molim te...ali citat mi napiši

more_horiz
daj daniel ne pravi se neki veliki teolog.stari zavjet hellou!!!!!levitski pise tamo svasta fakat svasta...znam sto pise o homoseksualnosti ne brini se
lako je reci da su znanstvenici ateisti jer bukvalno shvacas boga i tvoj um ne moze dokuciti mnogo toga...a sve koje se usude spoznati istinu lako je nazvati bogohulnicima.to je srednji vijek veliki teologu.demoni???
u necjem srcu su svakako demoni mrznje i zasljepljuju ga

more_horiz
44)" A robove i ropkinje, budeš li ih htio imati, možete kupiti, i muške i ženske, od naroda koji su oko vas. (45) Možete ih kupovati i od pridošlica koji s vama borave; od njihovih obitelji što žive s vama i rođeni su u vašoj zemlji. Takvi mogu postati vašim vlasništvom. (46)
Njih možete predati u nasljedstvo svojoj djeci da ih zavazda naslijede u baštinu. Prema njima možete postupati kao prema robovima."
(Levit. 25,44-46 )

vjerujes i u ovo?

more_horiz
Kad bih sve jezike ljudske govorio i anđeoske, a ljubavi ne bih imao, bio bih mjed što ječi ili cimbal što zveči. Kad bih imao dar prorokovanja i znao sva otajstva i sve spoznanje; i kad bih imao svu vjeru da bih i gore premještao, a ljubavi ne bih imao - ništa sam! I kad bih razdao sav svoj imutak i kad bih predao tijelo svoje da se sažeže, a ljubavi ne bih imao - ništa mi ne bi koristilo. Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. Ljubav nikad ne prestaje. Prorokovanja? Uminut će. Jezici? Umuknut će. Spoznanje? Uminut će. Jer djelomično je naše spoznanje, i djelomično prorokovanje. (A kada dođe ono savršeno, uminut će ovo djelomično. Kad bijah nejače, govorah kao nejače, mišljah kao nejače, rasuđivah kao nejače. A kad postadoh zreo čovjek, odbacih ono nejačko. Doista, sada gledamo kroza zrcalo, u zagonetki, a tada - licem u lice! Sada spoznajem djelomično, a tada ću spoznati savršeno, kao što sam i spoznat! A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav - to troje - ali najveća je među njima ljubav.»
amen

more_horiz
mislim da ne razumiješ bit Božanske Osobnosti prijatelju moj, i nemoj nabacivati Kor 13...ljubav prema Bogu je držanje Njegovih zapovjedi, to valjda znaš, a pošto se Bog ne mjenja, ako je rekao da MRZI homoseksualnost onda to i sada mrzi što god ti mislio o tome...ako te Duh Sveti ne okrivljuje za to onda najvjerjatnije ga ni nemaš, a ako Ga nemaš onda nisi zapećaćen za Kraljevstvo...i tu je ta jednostavna mudrost...što se tiče robova, to je Božji Zakon i on se mjenja, no promjena Zakona o homoseksualnosti nije bila, za to ti potvrđuje Korinćanima 6:9...ja ti govorim istinu a ti ne želiš slušati jer voliš izgleda grijeh i ne želiš patiti zbog toga, no ako više voliš svoj grijeh nego Boga onda ni ne zaslužuješ živjeti u Kraljevstvu, makar mislio da se možeš izvući sa Kor 13...Ljubav Prema Bogu je DRŽANJE ZAPOVJEDI...a sada odi pročitat Korinćanima 6:9

more_horiz
vazno da ti razumijes "bit bozanske osobnosti " .....
mislim da trebas procitati sve moje postove na ovu temu a ne ulijetati sad kad je tema vec jaaaako razvijena
ne da mi se rapravljati s fundamentalistima koji znanost nazivaju poganom

more_horiz
gledaj, ne radi se o meni i što ja znam, spusti taj ponos malo, ja te niti osuđujem niti te ne želim povrijediti...ako ne želiš slušati što RIječ Božja kaže po tom pitanju, tvoja volja, ali stvar je u tome dok god ti budeš u tom grijehu, tvoja vječnost je zapećaćena u paklu...i to je istina...a sada što se mene tiče ti možeš i postati dečko Dorina Manzina, mene to ne zanima, ja sam ti samo rekao što piše i kako Bog gleda na to, makar ti mislio da ti bolje znaš...God bless

more_horiz
pazite samo da ne zastranite u miješanje new-agea s Biblijskom naukom.

more_horiz
procitaj postove malo pomnije...ta se rasprava proteze na pitanje odnosa religije i znanosti, denominacije, pitanje razdijeljenosti crkvi i različitih tumacenja biblije i njenih prijevoda i verzija....ja sam samo ovdje da osvjedocim svoje iskustvo o tome...koje je sokantno znam jer otvara mogucnosti da ipak mozda na razini pojedinca stvari funkcioniraju pomalo drukcije, ili bar mozda funkcioniraju.
ne poznajes me...ne znas sta stoji iza mene, kakav zivot,kakav covjek, kakve kvalitete, kakvo obrazovanje...a opet me mrzis.mozes se uvjeravati da je ti samo slusas Bozju rijec ali nazalost to nije istina.
UMJESTO OPROŠTAJA

reci onima koje budeš volio poslije mene da su oči tvoje već jednom osvojile svijet. i ruke da su tvoje rastvorile ocean, podijelivši ga na dva dijela.

onima koji te budu ljubili u noćima bez sna, ispripovijedaj: ja već prođoh zemljom u kojoj nasta potop. i vidjeh lice utopljenika. tijelo mu bijaše poput čigre vitko. ali srce njegovo bijaše lomača.

pričaj onima koji te budu slušali, o izvoru gubavih. o logu u kojem ostadosmo nejač. o planinama na koje se uspinju mnogi, a čije vrhove gledaju tek izabrani. o cvijeću, pričaj, koje zasadismo u gudurama skrivenim. istom, kako veliko je i okrutno disanje zemlje. i o tome kako je uzaludno prkositi samoći trava.

intenzivno razmišljam kada smo i zašto prestali vjerovati u bajke?

ako ti jednom opet, u noćima balzaha, lahor ledeni probudi misao sjetnu, ne sumnjaj: bit ću tvoj sve dok me bude bilo u obrisima tvoje sjene

(Vinko Kalinić, Adame, koji jesi )

more_horiz
pa ja te ne mrzim čovječe! ti mene sada osuđuješ da ja tebe mrzim, a ja to uopće ne radim....ako želiš pomnije razgovarati o svom problemu odnosno po tebi neproblemu javi mi se na pvt...ovi zaključujem ovu raspravo...God bless

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply