Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Homoseksualnost

power_settings_newLogin to reply
+42
braslav
amos
magdalena
matej24
Mika
Eutanasije
Domenika
otpadnik
servus dei
Surrealist
QEA
crusader
Medeni
mickey_mouse
Fazlija
Hell master
Daniel
Želislav
Mila
cubela
ararat
moki72
Cosa Nostra
Spart
Istina
NJEGOVA
Češljugar
Bhakti
senka
Feba
Euro
Izrail
Djuro Djuric
simply
Justin
Totus Tuus
mirjam
Aladin
vivi
ziger
dominik
kainos
46 posters

descriptionHomoseksualnost - Page 9 EmptyRe: Homoseksualnost

more_horiz
ararate...we

Ne znam jel gore tebi homoseksualcu, ili nama ženama koje znamo misliti. Twisted Evil

Šta god da okrenemo, sve je nekome grijeh, jednom je ovo, drugome je ono, biblijski dijalozi postanu nekad "ratište", ja se umorila, vjeruj mi!.

more_horiz
Noemi je napisao/la:
ararate...we

Ne znam jel gore tebi homoseksualcu, ili nama ženama koje znamo misliti. Twisted Evil

Šta god da okrenemo, sve je nekome grijeh, jednom je ovo, drugome je ono, biblijski dijalozi postanu nekad "ratište", ja se umorila, vjeruj mi!.

Bravo Noemi!

Uvijek ce biti ljudi koji ce pouceni svojim dogmama i svojim misljenjima dodavat i oduzimati Biblijeske stihove i pouke,ovisno o njihovim afinitetima.Mnogi od njih se zato biti pritiv zene koje propovjedaju,kako se oblace,stvaljaju li maramu na glavu,homsexsualaca,...ali ce podrzavati rastavu i mnoge druge stvari koje im odgovarju tako da se ja ararate na tvom mjestu nebi previse brinula....radi i cini po svojoj savjesti a ko ce kako tumaciti Bibliju Bogu nije ni bitno, nego mu je bitno nase srce!

more_horiz
Noemi je napisao/la:
ararate...we

Nije samo do misliti, već željeti spasiti..ali nalazimo se u svijetu koji ej opisao Pavao i Petar a naznačio Isus:
Svijet
Velika Britanija dobila prvoga gradonačelnika transseksualca Piše: njd
Foto: AFP
Homoseksualnost - Page 9 Gr-v
Velika Britanija je dobila prvoga gradonačelnika transseksualca koji se rodio kao muškarac, začeo dvoje djece i potom promijenio spol.
Liberalna demokratkinja Jenny Bailey (45) u četvrtak je postala čelnicom Gradskog vijeća Cambridgea. Svoj spol promijenila je u 30-im godinama života.
"To je fantastično", rekla je Bailey. "Ponosna sam što sam prošla kroz nešto tako teško i uspjela iz svega izaći kao bolja osoba. Ako me pitate što je to što me određuje kao osobu, reći ću vam da sam roditelj, inženjer i žena".
"Kada prođete kroz iskustvo promjene spola i nađete se na drugoj strani, sretni ste da jednostavno možete nastaviti s normalnim životom, uobičajenim problemima i to je divna prilika. Nikako ne želim da to utječe na moju ulogu gradonačelnice", izjavila je Bailey.

"Ljudi me mogu doživljavati kako žele. Međutim, ljudi koji su promijenili spol samo žele nestati i postati normalni, dakle, ja ne želim da me to određuje", dodala je..

-------

nije sve to tako jednostavno..po nekom edemskom "rasizmu".. da je Eva kriva ..Stavite se u položaj Isusa koji je umro i uskrsnuo za sve ljude bez razlike ...

abraham

more_horiz
Ja imam jednog homoseksualca u razredu i malo mi ide na živce,ali mislim da mu ne bih ništa učinio pretjerano nažao.

more_horiz
Iz nekog iskustva, koje sam stekao sa homoseksualcima stekao sam utisak da su napadni, da se pretvaraju da su dobri. Jer kada su njihovi nagoni u pitanju, tada znaju da budu veoma losi.

Cak znaju biti agresivni.

To sam video jos u Brazilu. Tamo na jedan vrlo pokvaren nacin zavode mlade decake i cak ih i siluju na prevaru, zato ja imam neki stav prema njima kao izopacenima.
Zao mi je sto tako pisem, ali tako sam ih doziveo.

Ovo je grubo sto sam napisao i ako se zatrazi da povucem ove reci ja cu sve sto sam napisao odma obrisati.

U Sodomu i Gomoru su se upravo takvi i pokazali, kada su stekli dominaciju.

Medjutim, opet mislim da se to generalno ne moze kazati za sve njih. Mozda sam ja zbog tih losih iskustava u predrasudama.
Stacu, ali dobro kod njih nisam video. Nisam sreo ni jednog da je bio ok, i da mi se napadno nije udvarao.

To mi se desilo jednom i u Pancevu. Covek bio homic, ja ga vodio u Crkvu i propovedao Jevadjelje, i udvarao mi se a da ja nisam odma shvatio sta cini. Problem je u tome sto mu nisam davao nikakvog povoda. Kada sam mu lepo rekao da ja sa time nemam nista, on je postao bezobrazan i napadan. Dok mu naravno nisam pokazao zube, a imam ih stvarno velike. To mi se nije desilo sa njima jedanput.

Sto su, bre takvi, ako je to stanje prirodno?

Ja verujem da iza toga stoje cak i neke druge sile.

Izvinite na ovoj otvorenosti, ali evo prilike da homoseksualci objasne o cemu je rec. I da li je to bas tako kao sto ja njih vidim.

more_horiz
Krizostom je napisao/la:
Da li kao kršćani dozvoljavate istospolne brakove?

A ja bih postavio pitanje ovako:
je li se postaje homoseksualac ili se takav rađa?
Hvala.

more_horiz
eto jevrenjine ja sam gay, imam sve prijatelje koji su hetero i imaju cure, nikad se nikome od njih nisam udvarao.
ne silujem i ne zavodim djecu niti muskarce koji nisu gay i ne daju nikakve znakove da zele da im se udvara

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Iz nekog iskustva, koje sam stekao sa homoseksualcima stekao sam utisak da su napadni, da se pretvaraju da su dobri. Jer kada su njihovi nagoni u pitanju, tada znaju da budu veoma losi.

Cak znaju biti agresivni.

To sam video jos u Brazilu. Tamo na jedan vrlo pokvaren nacin zavode mlade decake i cak ih i siluju na prevaru, zato ja imam neki stav prema njima kao izopacenima.
Zao mi je sto tako pisem, ali tako sam ih doziveo.

Ovo je grubo sto sam napisao i ako se zatrazi da povucem ove reci ja cu sve sto sam napisao odma obrisati.

U Sodomu i Gomoru su se upravo takvi i pokazali, kada su stekli dominaciju.

Medjutim, opet mislim da se to generalno ne moze kazati za sve njih. Mozda sam ja zbog tih losih iskustava u predrasudama.
Stacu, ali dobro kod njih nisam video. Nisam sreo ni jednog da je bio ok, i da mi se napadno nije udvarao.

To mi se desilo jednom i u Pancevu. Covek bio homic, ja ga vodio u Crkvu i propovedao Jevadjelje, i udvarao mi se a da ja nisam odma shvatio sta cini. Problem je u tome sto mu nisam davao nikakvog povoda. Kada sam mu lepo rekao da ja sa time nemam nista, on je postao bezobrazan i napadan. Dok mu naravno nisam pokazao zube, a imam ih stvarno velike. To mi se nije desilo sa njima jedanput.

Sto su, bre takvi, ako je to stanje prirodno?

Ja verujem da iza toga stoje cak i neke druge sile.

Izvinite na ovoj otvorenosti, ali evo prilike da homoseksualci objasne o cemu je rec. I da li je to bas tako kao sto ja njih vidim.
Evanđelje nas uči da onom tko nas ošamari,da mu pokažemo i drugi obraz,ali ja ne znam kako bih na ovo eagirao...pogotovo da vidim da mi netko tako nešto pokušava s nekim bližnjim ili u budućnosti možda sinom...

more_horiz
Pa to znaci radi ovog jednog primjera ili vise njih da sve homosexsualace treba staviti u siti kos?Da su svi isti?Ili?Mislim za ne povjerovati....
Znaci sve cemo sad trpati u isti kos bez obzira na sto i svi su isti?A di su oni posteni i dobri homosexsulaci koje znam?Njihove primjere nitko ne vadi na povrsinu.Nego samo lose.Pa zna se o zasto....

Zadnja promjena: ; sub 26 svi 2007, 13:41; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Baš tako, Istino.
Mnogo toga pokazuje da su ljudi neobrazovani i netolerantni. Šta mene briga šta netko radi u svom krevetu, jel tako?
Osim toga, nikom ne piše na čelu o čemu razmišlja, ko zna koliko ima ljudi koji u svojoj mašti rade svašta a boje se učiniti ?

Zato, bolje da sebe dovodimo u red, a pustimo druge ljude da sami nađu svoj odnos sa Bogom.

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Baš tako, Istino.
Mnogo toga pokazuje da su ljudi neobrazovani i netolerantni. Šta mene briga šta netko radi u svom krevetu, jel tako?
Osim toga, nikom ne piše na čelu o čemu razmišlja, ko zna koliko ima ljudi koji u svojoj mašti rade svašta a boje se učiniti ?

Zato, bolje da sebe dovodimo u red, a pustimo druge ljude da sami nađu svoj odnos sa Bogom.

Tako je Naomi.Mrzim samopravednost i netoleranciju jer znam da nije od Boga.isus nam je dao primjer svega pa i u tome...Moramo sami na sebi raditi i pustiti druge da odgovarju Bogu za svoj zivot, a mi ih iako grijese ljubavlju jedino mozemo "popraviti" (ako im je to potrebno) a u svakom slucaju ih moramo prihvatiti zbog onoga sta imaju je u srcu...A to je Isus!I osim toga tko sam ja da znam tajne srca?Ono sto u danasnjem krscanskom svijetu najvise "sjaji"obicno je u skrivenosti srca najgore...Bog jedino zna i sudi po srcu,a ne po vanstini...

more_horiz
Istina je napisao/la:
Pa to znaci radi ovog jednog primjera ili vise njih da sve homosexsualace treba staviti u siti kos?Da su svi isti?Ili?Mislim za ne povjerovati....
Znaci sve cemo sad trpati u isti kos bez obzira na sto i svi sus isti?A did su oni posteni i dobri homosexsulaci koje znam?Njihove primjere nitko ne vadi na povrsinu.Nego samo lose.Pa zna se o zasto....

Pa istino nije bas sve tako kako si protumacio.

Naravno da ih ne treba stavljati u isti kos. Jer to samo izaziva nepovoljne reakcije. Ja sam hteo otvoreno da kazem moje iskustvo. A sto ono nije bilo bas prelepo, sta ja mogu. Hoces li da pisem neistinu, prijatelju moj?

Ako si ti istino, iskusio sa njima nesto lepo napisi to i kazi da nije sve tako kod svih. Kao i sto kad nas nazovi normalnih nije isto. To bi bio bolji odgovor.

Moj brat u Minhenu svratio, covek imao potrebu da ode u wc, u poljski toalet. I taman poceo da obavlja potrebu, kad ga iza ledja jedan tip dopro udari po donjem delu ledja.
Kako mi je brat malo nezgodne naravi, iznenadjen time, nije se tako necemu ni u snu nadao, okrene se i zvekne coveka pesnicom tacno u bradu.

Jednog dana isao sam ulicom, bilo letnje vreme, ja mlad u punoj zivotnoj formi, veoma ukusno obucen, gledam izloge u malom gradicu Obrenovcu. U to vreme sam bio vec pred majstorskom titulom jednog borilackog sporta. Nisam bio hriscanin.
Kad iznenada neko me dosta snazno udari po donjem delu ledja.
Iznenadjen i ljut, okrenem se da vidim o cemu se radi. Tada vidim jednog cicu, mali i celav, zgoljav i vrlo ruzan, ujedno prljav, kako se podlo cereka i bezi sto ga noge brze nose, rugajuci se.
Pogledam ga onako ljuto, i u prvi mah pomislim da potrcim i stignem ga, pa da ga dobro polomim, jer sam u njemu prepoznao lokalnog homica. Ali kada sam malo razmislio, gledajuci njegove fizicke predpozicije, odustao sam. Jer da sam ga tada uhvatio i poceo da bijem, verovatno bi cica veoma lose prosao.

Pa prijatelju moj istino, kako ja ovakav covek, sa ove strane seksualnih opredeljenja mogu da pricam o njima koji mislite drugacije, nesto lepo kada to nisam nikada doziveo? Da sam samo jednom doziveo nesto lepo, dobro i fino od njihove strane, ja bih to i napisao.

Ja ne zelim nikoga da vredjam. I neka spava ko sa kim hoce. I neka ljudi rade sta hoce. Bog ce to suditi.
Ali zasto napadati druge ljude i seksualno uznemiravati?

I danas, kao hriscanin, osecam grozotu i odvratnost, pri samoj pomisli da mi se udvara muskarac. A kamo li da me udara po zadnjici zato sto mu se svidjam.
Vidis ja nikoga ne osudjujem, vec samo pokusavam da kazem koliko sam negativnosti sreo u susretu sa homoseksualcima. Pa mi prijatelju ti objasni u cemu ja gresim i argumentuj dokaze moje zablude.

Zadnja promjena: ; sub 26 svi 2007, 15:27; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Jos da dodam cinjenicu da ja homoseksualnost ne razumem. I verovatno zbog vise nemilih dogadjaja sa njima, negde duboko u sebi gajim i predrasude.

Ali, to ne znaci da mislim da ih Bog ne moze ili da ne zeli spasiti.

Svako ljudsko bice, uvek ima, otvoren put k Bogu preko Isusa Hrista.

more_horiz
uf Jevrenjine ti imas sve neke dramaticne dogadjaje.poljski wc u minhenu hahahaha...aj dobro, pa muskarci te opsjedaju svuda...ono tapsanje po donjem dijelu ledja je valjda nabacivanje?
nisi vidio da se sportasi i po guzici malo kad su u igri za ohrabrenje i da se i prijatelji grle?
nista.bog nas uci da smo svi vrijedni ljubavi i da je svaki covjek jednako dobar kao i mi sami ako ne i bolji od nas.zao mi je ako si stekao pogresan dojam o nama homicima.inace za nas je veliki rizik nabacivati se nekome za koga nismo 100 % sigurni da je gay...vjeruj mi, zato to i ne radimo.bar ne vecina...

more_horiz
Ma prijatelju moj ararat, da vidis samo ovo, jednom ja bio kod moje tetke u Nemackoj. Kad dodje njen postar.

Pricaju oni nesto, i smeju se.
Kad ce ona meni: "Moj postar kaze da mu se svidjas." "On je gay."
"Molim, sta pricas?"
"Da, da," nastavi ona sva ozbiljna "kaze da ako budes spavao sa njim odma ce ti kupiti mercedes."
Ala sam bio ljut.

Ma sada kada se mislim, pitam se da se nisu zezali sa mnom.
Eto vidis, kad bih bar moja sada htela da mi kupi merdju za jedno spavanje.

Veruj mi mogao bih da budem prijatelj i sa vama. Samo bez udvaranja.
I jednom cu da probam i njima da propovedam Jevadjelje. Da vidim kako reaguju.
Da i da ti odgovorim, ne napadaju mene muskarci svuda, vec muskarci koji se valda osecaju kao zene. Jesam li pogodio? A da znas napadale me i zene.
Jedva sam ih se otarasio, kada ti kazem.

more_horiz
hahhaaha...a valjda si tako neodoljiv sta da kazem.pa masa gay ljudi ti ide u crkvu nemoj misliti da nikad nismo dosli u doticaj s evandjeljem, da ne idemo u crkvu itd...ima nas svecenika, ima nas rimokatolika, pravoslavaca, protestanata...
pa ne osjecamo se kao zene, vise kao muskraci nego zene definitivno.pa svi smo ti mi muskarac i zena u jednom tijelu slikovito govoreci, kako smo i nastali spajanjem muskarca i zene, bitno je samo koji princip prevladava, i to ne samo kod gay ljudi.eto ti primjera i veza u kojima zena "nosi hlace" tj. ponasa se kao musko u vezi.ima toga puno...
i je li to neki oblik homoseksualnosti...vjerovatno...ali nije sve tako banalno i jednostavno kao sto mislis

more_horiz
ararat je napisao/la:
nitko od nas nema govoriti da mu je Biblija mjerodavna za sve jer tad ne bi zivio u ugodnom okruzenju surfao i slicno vec bi propovijedao okolo i bio u africi i zivio asketski.

Ararat, Krist je umro za sav svijet, a ne samo za Afrikance Very Happy Mislim da imaš krivo poimanje kršćanstva. Kršćanstvo nije asketizam i Afrika, već čitav svijet i punina života! Postoje ljudi koje je Bog pozvao u Afriku, koje je pozvao u neku đunglu i tamo sigurno neće voziti BMW i živjeti na visokoj nozi, ali takvi su rijetki. Asketizam sam po sebi nije kršćanskoga duha, već je u kršćanstvo došao kroz nekršćansku platonističku filozofiju da je duh nešto dobro, a tijelo zlo. Kršćanstvo i Bog jesu za tijelo, a ne protiv njega. Konačna nada kršćanstva je uskrsnuće tijela. Bez spasenja tijela spasenje nije potpuno. Bog je stvorio materijalni svijet i rekao da je dobro. Ono što je Bog proglasio dobrim ne može duh Kristov sad proglašavati zlim. Dakle tko tako smatra pod utjecajem je svjetovne, a ne Kristove misli. Kad bismo se svi povukli u asketizam, ošli u neku pustinju i meditirali tko bi ljudima propovijedao Evanđelje što je Božja zapovijed? Tko bi išao i iscjeljivao bolesnike?- što je opet Božja zapovijed. Tko bi brinuo za sirotinju? Tko bi se brinuo za svoje bližnje, obitelj, djecu, a Isus je rekao tko zanemari svoje da je gori od nevjernika. Tko bi ovo, tko bi ono?! Nitko!!! Svi bi vegetirali u pustinji na svom dijelu pijeska i nemali veze ni sa kim, ali to onda više nije kršćanstvo. Znam da sad ovo što govorim odn. pišem nema veze s homosexualnošću, no ta mi rečenica upala u oči pa sorry ali morala sam odgovoriti.
P.S. nemoj to sad shvatiti kao da ja tebi pametujem da ti kao ne znaš što je kršćanstvo. Ne, ne mislim to postići ovim postom, već razbiti neke predrasude o kršćanstvu i što bi kršćanstvo trebalo biti.

more_horiz
shvacam donekle mila...ne zelim sad da ovo odvede van okvira rasprave o homoseksualnosti ali biblija sama kaze ako se zelimo spasiti moramo se odreci ovozemaljskoga zivota,bog od nas trazi radikalne promjene.kaze da ako smo mlaki da ce nas ispljuniti iz usta.kaze da ako nas oko sablaznjava da ga iskopamo...nisu li apostoli napustili ribarenje i svoje obitelji i sve i posli za isusom, sve do smrti?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply