Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

setanisti

power_settings_newLogin to reply
+9
ragnarok
vijesnik
UČENIK10
Konin
Euro
Fazlija
Bhakti
Mila
Hell master
13 posters

descriptionsetanisti - Page 5 EmptyRe: setanisti

more_horiz
fazlija .. ima dvije verzije setanizma 1. da je bio sin adama i eve..to je nova gnostička verzija i ja ne vjerujem u nju...

druga je stara 7000 godina, utemeljitelji svečenici koji su živjeli u pustinji jer se seat smatrao pustinjom ... set pripovjeda jednostavan život to znači da prema prijateljima trebaš biti milostiv u vjek u pomoči, kao što oaza daje svoje darove drugima , te biti okrutan prema drugim akao što radi pustinjski vjetar....

more_horiz
sto nije koncept sotonizma, zivi kako hoces da zivis i cini sto ti je drago i sto ti mislis da je uredu?

jesi pogledao film?

more_horiz
.. službeno te ignoriram...

more_horiz
Hell master je napisao/la:
set pripovjeda:
- jednostavan život
- prema prijateljima trebaš biti milostiv uvjek u pomoči
- biti okrutan prema drugima

I to je to. 3 osnovne postavke i gotova religija?! Jel' to sve sto ta religija propovjeda?! Nema svetih tekstova, nema obreda, nema praksi, nema filozofije... Dobra neka religija, ne zauzima mnogo prostora. Stane u kutiju sibica. Lako se nosi, jer ne zauzima mnogo prostora.

Eto sto biva kada djeca nesto procitaju u rubrici Vjerovali ili ne, pa se ufuraju bez dubljeg poznavanja i ulazenja u stvar.

more_horiz
to je najjednostaviji opis.. gle setianizam nije skužbena religija nego sustav filozofije i života.. ne moliš se ti setu da ti on pomaže , jer set je govorio da ljudi moraju vladati svijetom i da su za to sposobni ..on ti samo da savjet kako bi bilo najlakše vladati svijetom i da te taj isti svijet ne pregazi...
svetih tekstova ima ali je sve to u skup cjelokupne egipatske mitologije te knjige mrtvih...
set nije želio da religija sputava ljude..kao što je slučaj sa današnjim svim religijama...

more_horiz
to je najjednostaviji opis

Dobro, a jel' ima kakav malo siri opis, preko 3 recenice?

setianizam nije skužbena religija nego sustav filozofije i života

Sustav koji stane u 3 retka, stvarno opsezan sustav zivota?!

set je govorio

Gdje je govorio? Imate li kakve spise? Koja tradicija stoji iza toga svega? Ili to djeca pricaju u skoli pod odmorom sto su citali na omotu nekog CD-a?

svetih tekstova ima ali je sve to u skup cjelokupne egipatske mitologije te knjige mrtvih

Drugim rijecima, nema svetih tekstova te tradicije, nego se posudjuju (pripisuju) tekstovi drugih tradicija?!

set nije želio

Kako mi znamo sto je Seth zelio? Jel' kroz pjesme nekog metal banda?!

more_horiz
ajme..jesi čitao knjigu mrtvih?? pretpostavljam da ne.. set je živio u doba bogova i tada je govorio tako kažu spisi.. i cijela egipatska mitologijama..to je govorio narodu u pustinji i oni su a počeli štovati na isti način kako se i danas..i kao 3 nema tog metal benda koji priča o setu..

more_horiz
bas cudno kako su vecina metal bendova protiv ISUSA KRISTA,a nisu protiv bude,allaha,krisne, bas cudno, to je sigurno slucajnost? kao i evolucija!

more_horiz
UČENIK10 je napisao/la:
bas cudno kako su vecina metal bendova protiv ISUSA KRISTA,a nisu protiv bude,allaha,krisne, bas cudno, to je sigurno slucajnost? kao i evolucija!

Znas ono staro pravilo: sto vise stisces, vise ti curi izmedju prstiju. Druge religije ne strase toliko ljude ognjem i paklom, pa se ljudi manje bune protiv vjerskog praznovjerja. Osim toga, metal bandovi su na zapadu, a tu je utjecaj drugih religija mnogo manji. U islamskim zemljama se ljudi jako bune protiv zatiranja ljudskih prava, osobito prava zena i sl. I tamo vjerski dogmatici misle da su svi drugi pod utjecajem Shejtana kada traze da se zenama dopusti da voze automobile i sl.

Kada postoji neko praznovjerje onda se ljudi podjele u 3 skupine:

Teza - malobrojna skupina dogmatika koji slijepo slijede nelogicnosti i vode rat protiv svih koji nisu kao oni sami.

Antiteza - skupina onih koji se bune protiv praznovjerja, znaju protiv cega jesu, ali ne znaju za sto tocno jesu. To su na zapadu metal bandovi i sl. mladenacke budalastine nastale samo kao bunt na vjerske dogme.

Sinteza - dio ljudi pronadje novi pristup duhovnosti, prilagodjen razini svijesti i vremena u kojem zive, odbace stare dogme, zadrze ispravan dio duhovnosti i nastavi dalje. Tako nastaju novi pravci i smjerovi ljudske duhovnosti.

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
UČENIK10 je napisao/la:

Znas ono staro pravilo: sto vise stisces, vise ti curi izmedju prstiju. Druge religije ne strase toliko ljude ognjem i paklom, pa se ljudi manje bune protiv vjerskog praznovjerja. Osim toga, metal bandovi su na zapadu, a tu je utjecaj drugih religija mnogo manji. U islamskim zemljama se ljudi jako bune protiv zatiranja ljudskih prava, osobito prava zena i sl. I tamo vjerski dogmatici misle da su svi drugi pod utjecajem Shejtana kada traze da se zenama dopusti da voze automobile i sl.

Kada postoji neko praznovjerje onda se ljudi podjele u 3 skupine:

Teza - malobrojna skupina dogmatika koji slijepo slijede nelogicnosti i vode rat protiv svih koji nisu kao oni sami.

Antiteza - skupina onih koji se bune protiv praznovjerja, znaju protiv cega jesu, ali ne znaju za sto tocno jesu. To su na zapadu metal bandovi i sl. mladenacke budalastine nastale samo kao bunt na vjerske dogme.

Sinteza - dio ljudi pronadje novi pristup duhovnosti, prilagodjen razini svijesti i vremena u kojem zive, odbace stare dogme, zadrze ispravan dio duhovnosti i nastavi dalje. Tako nastaju novi pravci i smjerovi ljudske duhovnosti.

dobro, jeli ima koji bend u muslimanskim zemljama koji pjeva protiv Allaha ili muhameda, a ja sam uvjeren da nema, ako ima ja se ispicavam ako ima, ali ako je Isus pravi onda nebi trebalo biti!

more_horiz
UČENIK10 je napisao/la:
dobro, jeli ima koji bend u muslimanskim zemljama koji pjeva protiv Allaha ili muhameda, a ja sam uvjeren da nema, ako ima ja se ispicavam ako ima, ali ako je Isus pravi onda nebi trebalo biti!

To sto si ti uvjeren nema veze. Provjeri, pa onda sudi o tim ljudima. Zasto sve gradis na svojim predrasudama? Takvi kao ti su popalili tisuce ljudi na lomacama jer su bili posve uvjereni da im time spasavaju dusu od Djavla?!

more_horiz
Hell master je napisao/la:
ajme..jesi čitao knjigu mrtvih?? pretpostavljam da ne.. set je živio u doba bogova i tada je govorio tako kažu spisi.. i cijela egipatska mitologijama..to je govorio narodu u pustinji i oni su a počeli štovati na isti način kako se i danas..i kao 3 nema tog metal benda koji priča o setu..

U jedno sam posve siguran, masoni te nece pozvati u clanstvo kada napunis 21 godinu ako do tada ne prosiris malo opcu kulturi i ne razvijes sposobnost logicnog promisljanja.

more_horiz
di je još 21... ok fazlija..nisam tolko pametan ko ti..

more_horiz
Lijepo od tebe Fazlija što se koristiš tezom, antitezom i sintezom.
To je dijalektika ako se ne varam.

Ali stvar sa metal bendovima je puno jednostavnija - oni su nastali na zapadu kao dio rock kulture, na ovom trulom zapadu gdje je kršćanstvo većinska religija ( kršćanske religije ).

Prema tome nastali su kako kažeš kao posljedica plašenja ognjem i paklom.
Činjenica ostaje da metal bendovi nisu nastali u budističkim, islamskim i hinduističkim područjima. Dakle nisu dio te kulture.

A i da jesu sumnjam da bi neki metal band sastavljen od budista pjevao o Sotoni kada Sotone niti nema u budizmu.

pozdrav

Euro

more_horiz
Nebi pjevao ni u muslimanskim zemljama o sejtanu jer sejtan nije bas u istom smislu dvorogo utjelovljenje zla kao o krscanstvu. Zlo je u nama. Sejtan ti je samo los drug koji iscupa iz tebe onu losu stranu.

Ucenik 10 napisao: dobro, jeli ima koji bend u muslimanskim zemljama koji pjeva protiv Allaha ili muhameda, a ja sam uvjeren da nema, ako ima ja se ispicavam ako ima, ali ako je Isus pravi onda nebi trebalo biti!

Mislim da je fazlija dobro objasnio stvari. Bendova i trendova ima, samo oni nisu ispoljeni kroz muziku. Ljudi se izrazavaju na razne nacine. Samo stvar je da muslimani obicno "pjevaju" protiv (da nazovem) nosioca islama, a ne islama. Jer mi ne vidimo problem sa piletom u tevsiji vec sa kuharom ako pile nije ukusno.

Vjeruj mi ucenice, u muslimanskim zemljama prikazati Isusov nozni prst na TV-u ili slici kod mnogih muslimana bi se smatralo kao uvreda ili skrnavljenje samog Isusa pa time i islama. Isus ima tu cast kod muslimana da ga drzimo kao i svakog poslanika u domenu svetinje koju ne stavljas u svaki cosak pa tako ces izbjeci i da je pljujes.

more_horiz
Euro je napisao/la:
...stvar sa metal bendovima je puno jednostavnija - oni su nastali na zapadu kao dio rock kulture, na ovom trulom zapadu gdje je kršćanstvo većinska religija ( kršćanske religije ).

Da, ali vecina tzv. rock kulture je ustvari utemeljena na slijepom buntu protiv ustaljenih drustvenih vrijednosti. Tzv. buntovnici bez razloga. Tocnije, njima je vrlo okvirno jasno protiv cega jesu, ali ne i tocno za sto se zalazu. Sve sto moze sokirati nosioce ustaljenih vrijednosti je njima jednostavno zabavno. Bez obzira bili to sex, droga i rock'n rool, anarhija i punk, navijanje i nacizam, ili Sotona. Cilj je uzdrmati ustaljene vrijednosti koje guse svakog clana zajednice, ne samo njih. Oni su ustvari samo slijepa antiteza sustava koji treba promjenu. Nema tu nikakvog sustavnog zalaganja. To slijede ili balavci koji ce se do 25. godine uozbiljiti, ili umno ograniceni pojedinci (cesto iz socijalno zanemarenih slojeva, niza radnicka klasa i socijalni slucajevi kao npr. agresivne navijacke skupine i sl.).

Nitko od njih ne ulazi u bit problema, niti ti rock ili metal tzv. sotonisti ista znaju o religiji, Sotoni, Isus ili Buddhi. Njima je vazno samo pljuvati po vrijednostima koje su im naturali roditelji, skola, crkva i drustvo. Kao da su punkeri prije 20 godina procitali ijednu knjigu od teoreticara anarhizma. Nisu pojma imali o tome, a zalagali su se za anarhiju?! Sta su oni o tome znali, oni su mislili da je anarhizam kada se osisas na irokez frizuru?!

more_horiz
.. vau.. u vezi matala.. zašto optužujete cijeli metal=???

u vezi blekere.. ja slušam black metal ali nisam sotonjara...tj rijetko koji bleker je sotonjara.. black metal se vrti oko samoče, tuge te prirode.. zapravo black metal je najsnažnija glazba i koja se najviše od bilo koje druge veže za prirodu.. to je način života a ne način religijske prakse...

more_horiz
Fazlija je napisao/la:
UČENIK10 je napisao/la:

To sto si ti uvjeren nema veze. Provjeri, pa onda sudi o tim ljudima. Zasto sve gradis na svojim predrasudama? Takvi kao ti su popalili tisuce ljudi na lomacama jer su bili posve uvjereni da im time spasavaju dusu od Djavla?!

gle nema takvog benda, jer bi tada sam sotona hulio na sebe, zato ga nema.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply