Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

VASSULA RYDEN- Božja glasnica u službi ekumenizma

power_settings_newLogin to reply
+3
Mila
Izrail
hrvoje hrki
7 posters

descriptionVASSULA RYDEN- Božja glasnica u službi ekumenizma - Page 4 EmptyRe: VASSULA RYDEN- Božja glasnica u službi ekumenizma

more_horiz
Duhovnost Presvetoga Trojstva u Pravom životu u Bogu
Vassula Rydén, Rodos, Grčka, svibnja 1997.

Isus je rekao:
„Bez mene ćeš živjeti kao i svijet.
Sa mnom ćeš živjet kao na Nebu.
Bez mene tvoje će crte biti kao kod svijeta.
Ali sa mnom tvoje će crte biti kao moje.
Ostani u meni, ukorijenjena u mene.
Nikad ne zanemaruj svoj dar.
Stavi me na prvo mjesto i daj mi svoje vrijeme.“

(20. svibnja 1994.)
Što znači Duhovnost Presvetoga Trojstva
u Pravom životu u Bogu

Prvo i najvažnije, Pravi život u Boguznači biti gorljiv susresti Boga i upoznati ga onakvim kakav On zaista jest; znači otvoriti se i imati poseban i intiman odnos s njim. Bez te intimnosti mi mu se ne možemo približiti. Uvijek će nam biti dalek, tamo negdje „gore“ i na takvoj udaljenosti mi ga ne možemo ljubiti. Ono što on danas od nas traži jest dijalog s njim, jednostavan razgovor srca-srcu, uključivanje Boga u naš svakodnevni život, ponašanje prema njemu kao prema najboljem prijatelju, a opet nikad ne zaboravljajući da je On Svet.

Pravi život u Bogu znači naučiti neprestance moliti. A moliti bez prestanka znači živjeti u savršenom jedinstvu s Bogom i u Bogu, svakodnevno živjeti „mi, nas“ kako nas je Isus učio. Znači naučiti voditi taj od srca-srcu razgovor s Bogom.

Biti u stalnoj molitvi prva je zapovijed, jer to je plod naše ljubavi prema Bogu, želja da budemo stalno s njim. Ta ljubav će se iz naših srdaca izliti u srca naših bližnjih, ljubeći ih, a što je druga zapovijed.

Zato moramo biti spremni svakodnevno Bogu prikazivati svoju volju i potpuno mu se predati, tako da možemo živjeti čvrsto stojeći nogama na zemlji, ali srcem i dušom na Nebu. Isus ne voli mlake. On želi iskreno srce.

Ako se ne predamo Bogu u cijelosti, mi mu vezujemo ruke. Njegova se volja tada ne može vršiti u nama. Moramo se potpuno ukorijeniti u njemu. Biti ukorijenjen u Bogu znači postati sličan njemu, nasljedovati Isusa; znači ljubiti Boga i ljubiti bližnjega svoga. Ne možemo govoriti o miru i sjedinjenju a ne biti ukorijenjeni u Bogu.

Pravi život u Bogu znači širiti Kraljevstvo Božje i učiniti Trojedinog Boga poznatim. Znači otkriti pravu sliku Božju, Oca našega, tako da ga naš duh zaziva „Aba!“

Pravi život u Bogu znači vršiti djela milosrđa i ljubavi što veseli Boga. Isus je rekao: „Na Sudnji dan vi ćete biti suđeni mjerom svoje ljubavi!“

Pravi život u Bogu znači biti svjedok Svevišnjega, svjedok Božje ljubavi, govoriti svijetu da premda su ljudi zaboravili Boga, Bog, u svojoj vjernoj ljubavi i milosrđu, nije zaboravio njih pa čak ako smo i najgrješniji na svijetu. Njegova ljubav prema nama nema kraja.

Naš Otac Nebeski rekao je: „...Dijete moje, ti nisi bez Oca. Ja koji sam JA JESAM tvoj sam Otac! Ti nisi bez kuće! Moje Kraljevstvo, moj sjaj i istina tvoj su dom. Tebi nije uskraćena hrana, jer ja, svojom vlastitom rukom hranim tvoja usta iz svojih usta svojom Rječju. (...) Moja je ljubav na vama i zato sve što činim u ove dane za spasenje je vašeg naraštaja...“ (26. veljače 1995.)

Pravi život u Bogu znači dopustiti Duhu Svetomu da preobrazi našu dušu u raj, tako da on postane svjetlo naših očiju, smisao našeg bića, pokret našeg srca, naš smijeh, naša radost i kraljevski ures naše duše; naš himan Himnu i naš amen Amenu. Mi moramo umrijeti sebi i svojim strastima koje mu priječe da našoj duši podari neuništivost, puninu milosti i da joj udijeli nebo gdje će slaviti Boga.

Pravi život u Bogu znači ostati vjeran Majci Crkvi i tradiciji. To znači prikazivati Bogu molitve iz srca, žrtve, pokoru i post.

Pravi život u Bogu znači postati dijete Majke Božje, jer njezino Bezgrješno Srce nikad nije odijeljeno od Presvetoga Srca Isusova, nego je u savršenom jedinstvu s njim.

Pravi život u Bogu znači pohoditi Presveti Oltarski Sakrament i biti s Isusom. Moramo zamoliti Duha Svetoga da nam udijeli duh pobožnosti da naučimo klanjati se Božanskom Sakramentu i da se sa strahom Božjim odnosimo premo pravom Tijelu i pravoj Hrani, pravoj Krvi i pravom Piću.

Isus je kazao: „... osloni se na mene i ja ću te voditi k svojemu Svetohraništu gdje te čekam dan i noć, ja vam se dajem svakog dana, (...) Sve što trebam jest ljubav, ljubav i klanjanje ...“ (1. lipnja 1989.)

Pravi život u Bogu znači moliti se za jedinstvo i za sjedinjenje datuma Uskrsa, jer je to velika želja našega Gospodina Isusa Krista. Mi možemo biti prvi plodovi okupljajući se i zajedno moleći jednim srcem i jednim glasom.

Isus je rekao: „Potrebni su mi poniznost i ljubav, i obraćenje vaših srdaca da bi to bio temelj vašeg sjedinjenja.“

Neka moto Pravog života u Bogu bude:
Na zlo uzvratiti ljubavlju

Jer, kao što nam Isus govori, ljubav je korijen stabla krjeposti. Bez tog korijena stablo nema krjeposti, nema ploda. „Srce Gospodinovo je ljubav, a srce zakona temelji se na ljubavi.“

Pisano je: „Ne sudi!“ Jezik je najgori od svega! Jer jezik koji prima Svetu pričest je isti onaj koji sudi, kritizira, huli. Zato Isus kaže: „Volio bih da postite, ali i ustima!“

Isus govori kako bi On želio da molimo:

Isus je rekao: „Od svih vas tražim da naučite kako moliti.♥ Kad molite, molite iz srca. Potrebne su mi molitve koje dolaze iz vašeg srca, a ne s vaših usana. Ne molite brzo! Saberite se i molite polagano, gledajući u mene. Ja sam nazočan. Neka vaše molitve stignu do mene. Naučite biti u stalnoj molitvi. Time ne mislim da beskrajne sate budete na koljenima! Ne, nego samim razmišljanjem o mojoj nazočnosti bit ćete u stalnoj molitvi. Vaš će duh biti uzdignut k meni. Sve što kažete ili učinite, ili mislite, bit će za mene.♥ Potrebna mi je posveta i vjernost. Ljubite me bez mjere i želite me.

Ja sam vaš Spasitelj i Tješitelj. Zato, dođite k meni bez ustezanja. Ja ću vas utješiti. Dat ću vam nadu. I zato, ne smanjujte svoje molitve i žrtve. Povećavajte ih tako što ćete biti u stalnoj molitvi..“ (16. prosinca 1988.).

O „polaganju ruku“

Papa Ivan Pavao II. u svojoj knjizi „Moj poziv“ pisao je kako je „polaganje ruku“, koje je bilo prakticirano u prvobitnoj crkvi, nastavljeno kao istinski znak apostolskog poslanja Crkve, preneseno Duhom Svetim i pokazano u Pavlovu učeniku Timoteju.

Sveti otac kaže da zbog vjerodostojnosti „polaganje ruku“ mora biti popraćeno molitvom, meditacijom i žarkom molitvom Bogu za darove Duha Svetoga: mudrosti, razuma, savjeta, jakosti, znanja, pobožnosti i straha Božjeg. On citira sv. Tomu Akvinskog koji je pisao da kroz darove Duha Svetoga, čovjekov duh postaje osjetljiv prema svjetlu Božjem, svjetlu istinskog znanja i nadahnjuje ljubav. U Djelima apostolskim 8, 14-17, imamo ovaj događaj:

„Kad su apostoli u Jeruzalemu čuli da je Samarija primila riječ Božju, poslaše tamo Petra i Ivana. Kad oni siđoše Samarijancima, pomoliše se za njih da prime Duha Svetoga, jer još ni na jednog od njih ne bijaše sišao; bijahu samo kršteni u ime Gospodina Isusa. Tada Petar i Ivan položiše na njih ruke, i oni primiše Duha Svetoga.“

Meditacija od Oca Nebeskoga

„Ja sam Bog pun sućuti i moje Srce može biti dirnuto. Dođite i naučite:

- ujutro sij svoje sjeme ljubavi,

- u podne sij svoje sjeme mira,

- uvečer sij svoje sjeme pomirenja.

Onda idi i pokupi svoj urod i ponudi ga meni, svojemu Ocu na Nebu. A ja ću vam reći: „U svojoj si velikodušnosti, dijete moje, zaslužio svoju nagradu na Nebu.“

Odozgo vas sve pozivam:

Dođite! Dođite i sklopite mir sa mnom, svojim Bogom, i imat ćete moje blagoslove. Vratite se k meni i živjet ćete zauvijek.“ Α Ω (18. lipnja 1994.)

descriptionVASSULA RYDEN- Božja glasnica u službi ekumenizma - Page 4 EmptyRe: VASSULA RYDEN- Božja glasnica u službi ekumenizma

more_horiz
evo nešto sa stranice: http://www.tlig-hr.net/stranice.php?kateg=4

Presveto Trojstvo!
Drži nam oči usmjerene k Srcu Božjem
i podari našoj duši ono što joj nedostaje!
Pomaži nas, o Presveto i Božansko Trojstvo,
Izlijevajući svoje ulje na nas,
Tako da ostanemo nerazrješivo sjedinjeni s Tobom u Tvojoj volji.
I pripravi nas za slavnu vladavinu svojega Kraljevstva na zemlji
U kojem ćeš Ti biti bît našega svagdanjeg života
I znak na našem čelu,
A ljubav, zastava iznad naših glava."

(Bog Otac, 25. veljače 1998.)

BILJEŽNICA 108.
ODA PRESVETOMU TROJSTVU

3. veljače 2003.

Vassula, objavljuj sva moja čudesa svakom narodu! Nevini i čestiti primit će me raširenih ruku i okoristit će se mojim čudesima!

Moram ponovno poučavati svoj narod da nauči iskazivati štovanje Ocu, meni i Duhu Svetomu. Iskazivati štovanje našoj slavi i moći! Štovanje našemu milosrđu i dobroti! Štovanje našim čudesima i našim znakovima! Eto zato ih moram ponovno poučavati kako bi naučili tražiti moje Sveto Lice i prepoznati ga!

Kad se vaši temelji ruše, ne trebam li ja intervenirati? Niste li čitali da nikad nisam prestao djelovati?[1] A povjerovati da sam prestao obogaćivati svoje stvorenje obiljem darova kao u stara vremena, najpogubnija je hereza! Svako djelo koje učinim puno je slave i veličanstva! Moja su djela uzvišena i oni koji im se raduju imaju pravo usmjeriti svoje oči na njih!

Glasnice moja, pohitaj na zapovijed svojega Kralja zapisivati ovu Odu, dajući joj ime:
"ODA PRESVETOMU TROJSTVU!"

Zatim je obznani u svakome gradu, svakom kraju! I časti nas. Sad će ti se obratiti Otac.

To je bio Krist Gospodin, a dalje je nastavio naš Otac Nebeski:

Stvorenje, ne plači! Na tuguj! Nego raduj se i veseli! Neka se ne čuju tužaljke kad vam vaš Stvoritelj pjeva! Namjesto toga otvorite svoje srce tako da vas moja slava i moje svjetlo kraljevski odjenu! Ni uši ne zatvarajte svojemu Kralju koji vam donosi to bogatstvo s Neba! Bog, kojega smatrate nepristupačnim, nevidljivim ili skrivenim bićem, sada vam pomaže! Radujte su u ovim vremenima milosrđa i budite sretni!

O soju toliko ljubljeni! Zašto ste dopustili da vas pustošenje i propadanje toliko obuzmu i zaposjednu? Recite mi, kakvu sam korist primio iz vaših ruku?

Kad moj narod stenje i jauče pod težinom tjeskoba, ili plače pod tiranijom svojih neprijatelja, nitko ne misli zapitati: "Gdje je Bog koji je učinio da radosna Oda zazvuči?"

Nitko ne priznaje da je svoje ruke zaprljao bezboštvom!

Ti sam osuđuješ svoj život, stvorenje!

Moja vas Oda sada vodi k pokajanju i k priznavanju mene! Premda ste tijelo i kost, i zemaljska tvar, ja sam vas obdario svojim Duhom i stvorio vas prema svojoj slici!

Mnogi od vas danas s nevjericom pitaju: "Kako se to skriveno biće iznad svakog bića, potpuno nepojmljivo, koji je Bog, može očitovati na taj najmističniji način u ova naša sadašnja vremena i izraziti se tako izravnim izričajima kroz jednu od nas, koja je također prah i pepeo?"

Budući da vi ne možete prijeći k meni, ja sam, u svojoj uzvišenoj svjetlosti i znanju, voljan uputiti svoju Odu tom naraštaju koji je u očajničkoj potrebi za spasenjskom pomoći, objaviti vam se na ovaj način…

Prema tome, ja sam slobodan pjevati vam i podsjetiti vas na vaše prave temelje! Ja vam pjevam kako bih vas okrijepio i utješio, zacijelio slomljena srca i proizveo čudesa u vašemu srcu.

Moja je Oda slatka kao med svim ustima! I poput glazbe na vinskoj gozbi!

Budući da sam ja Stvoritelj svih i uzrok vašeg postojanja, ja sam svuda i nitko za mene ne može reći: "Bog se ne pokazuje na takav način!" Kako možete izreći takve riječi kad ste vi u mraku?

Namjesto toga, skačite od veselja i provirujte iz svoje tame! Jer, tko je kao ja?

Otac, Ja Sam;
Liturgijski himan vaše duše, Ja Sam;
Sjajni Bog, Ja Sam!

Sveto pismo kaže: "Blaženi čista srca, jer oni će Boga gledati!"

Danas, Vassula, svatko vidi toliko daleko koliko je kadar vidjeti! Ali ja vam svima kažem: I vi se možete uračunati među moje svece koji su dostojni gledati me, ako dopustite mojemu Duhu Svetomu da prođe kroz vas, da razbije svu vašu nečistoću! A kad se jednom čistoća zadobije, bit će vam dano viđenje mene!

Ah, naraštaju, od samog početka mi smo vas stvorili na sliku svoje naravi rekavši: "Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična!" Ali kao što znate, đavao vas je u svojoj zavisti i mržnji prema meni i vama doveo da se suočite sa smrću!

Ali Zima je prošla i Proljeće je osobno došlo na zemlju i otkupilo vas da vas opet iznova odjene svojom slavnom i božanskom ljepotom! Pa čega se onda bojite?

Dođite sada svi vi koji me želite i zbijte se oko mene! Dođite i slušajte tu Odu koja dolazi iz nebeskih spremišta…

Blagoslovljen onaj koji me prigrli! Ja ću ga utvrditi u našem jedinstvu

more_horiz
LUK 13:23 Tada ga upita netko: "Gospodine, je li samo malo onih, koji se spasavaju?" On im reče:

LUK 13:24 "Trudite se da uđete na uska vrata, jer vam kažem: "Mnogi će tražiti da uđu, a neće moći.

LUK 13:25 Je li se jedanput digao domaćin i zatvorio vrata, tada ćete stajati vani, kucati na vrata i zvati: Gospodine, otvori nam! A on će vam odgovoriti: Ne znam vas, odakle ste.

LUK 13:26 Tada ćete odgovoriti: Ali mi smo s tobom jeli i pili; po ulicama našim ti si učio.

LUK 13:27 A on će reći: "Kažem vam, ne znam, odakle ste. Odstupite od mene svi, koji činite nepravdu!

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply