hrvoje hrki je napisao/la: moram ti spomenuti jer olako prelaziš preko toga
to sam ti naveo da ne misliš da je to propaganda neke katolkinje
Kako si mogao pomisliti da ja mislim da je to propaganda jedne katolikinje kad sam ti napisala u postu DA ZNAM da je pravoslavka i da mi to ne moraš spominjat. Jer sam predpostavila da ćeš se sad toga uhvatiti kao pijan plota i to će ti biti argument ajme ajme ''dobar'' da mi dokažeš kako je ona u pravu. Da li ti uopće čitaš moje poruke ili nasunce odgovaraš? Tepeš svoje i ne slušaš druge ni najmanje?
a zašto ti ne ostavljaš pod moguće da je ona Božji poslanik
Ostavljam, ali se ne slažem s nekim stvarima. Ne mislim da netko nije Božiji samo zato što je pravoslavan ili katolik, ali se ne slažem da svi trebamo biti katolici jer po tome ispada da su katolici savršeni što je smiješno samo po sebi. Ne moraš mi sad citirat katekizam i koješta kako je vaša crkva i sveta i grešna (nadam se da si pročitao što sam sad napisala). Jer jedno je vaša terorija, a drugo je praksa. Jedno je što imate na papiru, a drugo u srcu.
vjerujem da o njoj nisi ništa pročitala, a a priori si protiv njenih poruka ( kažeš vassula hoće da svi postanemo katilici)
Pročitala sam! Trebao si napisati predpostavljam, a ne vjerujem. Ako ti je vjera i za druge stvari tako utemeljena...
Pa ona to želi, Hrki. Ok, Isus joj je rekao.
dobro ,vjerojatno te još ljuti tompson i "hrvatski nacionalizam", ali što reče izrail, šta bi mi hrvati uvijek nešto trebali nešto dokazivati i braniti se
Ne ljuti me Thompson
Pa zar misliš da bih se ja zbog toga ljutila?! Bože sačuvaj! Čudi me samo što sad citiraš Izraila, a on te svako malo podbada.
a po meni sve njene poruke su u skladu sa naukom i doktrinom Crkve
Da, nisam ni sumnjala. Jedini pravi! Nitko kao vi. Svi trebaju biti kao vi. Pa da - kako da ne. Oholosti ljudska!
Nemoj sad misliti da mislim da si ti ohol, ta tendencija oholosti je sveprisutna u katoličkoj crkvi, mislim da se za to treba pokajati, a ne se s time busati u prsa. I ja sam nekoć mislila da je moja crkva nešto posebno i najbolja na ovim područjima i imala sam razloga to vjerovati dok god me Krist nije tako lijepo spustio na zemlju. Baš kad sam mislila kako smo mi super i upravo u tom trenutnku kad sam se zgražavala nad slavljenjem u jednoj crkvi jer mi naravno ne slavimo tako katastrofalno i kao mrtva puvala kroz jednog brata je došla proročka riječ za mene i Isus mi je na fin način očitao bukvicu - od tada mislim drugačije i ne ponižavam drugu braću. A vjeruj mi nisam bila svjesna da sam ohola. A moja oholost nije bila ni do koljena oholosti koju prepoznajem kod katolika! Sjeti se samo vaše ''nepogrešive'' crkve koja je prije naučavala da van vas nema spasenja, a sad smo braća!!! Zamisli! Pa da si živio prije onda bi tepao tu politiku i bio 100% uvjeren (žalosno) da si u pravu, a s obzirom da si se rodio u ovom vremenu sad furaš ekumenizam, zoveš zalutalu braću (ali braću - pazi to do nedavno nismo ni bili) nazad. I zato mi je toliko smiješno, da ne upotrijebim izraz glupo kad jedna inteligentna, zdrava, normalna osoba može tako nešto tupiti bez da upotrijebi svoj mozak i držati se crkvenog učenja ko pijan plota, a da je istovremeno svjesna da se to mijenja. Mislim da sad ovo što pišem ni nema nekog smisla kao što kaže Dominik. A možda i ima, možda će ipak ovo nekome nešto reći - to moje iskustvo s Kristom mislim. Ja sam ti/vam podijelila svoje iskustvo pa sad ako nekome bude na izgradnju bude, a ako ne što ja tu mogu.