Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

VASSULA RYDEN- Božja glasnica u službi ekumenizma

power_settings_newLogin to reply
+3
Mila
Izrail
hrvoje hrki
7 posters

descriptionVASSULA RYDEN- Božja glasnica u službi ekumenizma - Page 2 EmptyRe: VASSULA RYDEN- Božja glasnica u službi ekumenizma

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Mila je napisao/la:
apostol je napisao/la:
No pa kaj,to je , tolerancija.

Hahahahaha baš si me lijepo nasmijao. lol!

E,jesil i ti adventistica,vidi na Vicarius Filli Dei-apologetika,svi koji nesto kazu drugacije,su prozvani,a mnogi sute,koju prorocicu oni drze?</BLOCKQUOTE>

descriptionVASSULA RYDEN- Božja glasnica u službi ekumenizma - Page 2 EmptyRe: VASSULA RYDEN- Božja glasnica u službi ekumenizma

more_horiz
apostol je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>
Mila je napisao/la:
apostol je napisao/la:
No pa kaj,to je , tolerancija.

Hahahahaha baš si me lijepo nasmijao. lol!

E,jesil i ti adventistica,vidi na Vicarius Filli Dei-apologetika,svi koji nesto kazu drugacije,su prozvani,a mnogi sute,koju prorocicu oni drze?</BLOCKQUOTE>

Nisam adventistica. Nisam čitala tu temu, a sad nemam vremena, tako da ne znam o čemu se tamo raspravlja. Ali znam da adventisti drže do Elen White ako si me to pitao.

more_horiz
Mila je napisao/la:
hrvoje hrki je napisao/la:
budući da se zadnjih dana na mnogim temama zakuhalo, pa se u ime tolerancije, kršćanskog zajedništva i ljubavi poziva da se malo smire duhovi, pokrenuti ću ovu temu jer mislim da se dotiče kršćanskog ekumenizma

Koje tolerancije?! Da svi budu katolici?! To je tolerancija?! Kršćanskog zajedništva?! Kakvih svih kršćana kad bi po Vassuli trebali biti svi katolici?! KRŠĆANSKI ekumenizam?! To je katolički ekumenizam! Ok, znam da je pravoslavka, znam... Ne moraš mi to naglašavat.
Zaista misliš da ćeš ovime odkuhat zakuhano?!

ne znam da li ste ranije čitali o vassuli rayden , koja ima objave od Isusa , BDM i arkanđela Mihaela, anđela Danijela
njeno djelovanje ima naziv Pravi život u Bogu (tlig) i prvenstveno se bori da se kršćanske crkve i zajednice ujedine i da Mistično Tijelo Kristovo na zemlji opet bude jedno

Odnosno opet bude katoličko.

ti tako tumačiš

ali, vassula je pravoslavka ( do 1985 praktični nevjernik) , muž joj je protestant, tako da ne vidim njen razlog da nešto izmišlja ili kako ti kažeš pogoduje katolicima

otkud znaš da Bog-Duh sveti ne govori preko nje:?:
misliš li da je Bogu drago da se Božja riječ- Istina , Objava tumači na 100-tine načina
odnosno da Tijelo Kristovo na zemlji - njegova Crkva bude razdijeljena na 100, 666 ili neznam preko 1000 crkvica i zajednica:(

jedna od poruka koju Bog šalje ljudima i Crkvama je da se za početak ujedine datumi slavljenja Uskrsa

more_horiz
Mila je napisao/la:
budući da se zadnjih dana na mnogim temama zakuhalo, pa se u ime tolerancije, kršćanskog zajedništva i ljubavi poziva da se malo smire duhovi, pokrenuti ću ovu temu jer mislim da se dotiče kršćanskog ekumenizma

Koje tolerancije?! Da svi budu katolici?! To je tolerancija?! Kršćanskog zajedništva?! Kakvih svih kršćana kad bi po Vassuli trebali biti svi katolici?! KRŠĆANSKI ekumenizam?! To je katolički ekumenizam! Ok, znam da je pravoslavka, znam... Ne moraš mi to naglašavat.
Zaista misliš da ćeš ovime odkuhat zakuhano?!

ne znam da li ste ranije čitali o vassuli rayden , koja ima objave od Isusa , BDM i arkanđela Mihaela, anđela Danijela
njeno djelovanje ima naziv Pravi život u Bogu (tlig) i prvenstveno se bori da se kršćanske crkve i zajednice ujedine i da Mistično Tijelo Kristovo na zemlji opet bude jedno

Odnosno opet bude katoličko.

ti tako tumačiš

ali, vassula je pravoslavka ( do 1985 praktični nevjernik) , muž joj je protestant, tako da ne vidim njen razlog da nešto izmišlja ili kako ti kažeš pogoduje katolicima

otkud znaš da Bog-Duh sveti ne govori preko nje:?:
misliš li da je Bogu drago da se Božja riječ- Istina , Objava tumači na 100-tine načina
odnosno da Tijelo Kristovo na zemlji - njegova Crkva bude razdijeljena na 100, 666 ili neznam preko 1000 crkvica i zajednica:(

jedna od poruka koju Bog šalje ljudima i Crkvama je da se za početak ujedine datumi slavljenja Uskrsa

A rekla sam ti da mi ne moraš spominjati da je pravoslavka! Nisam ja rekla da ona pogoduje katolicima, već je to možda netko drugi rekao. Ona što sam ja rekla jest: DA LI MISLIŠ DA ĆEŠ TIME POKAZATI KRŠĆANSKU TOLERANCIJU I SMIRITI ZAKUHANE STRASTI OVDJE NA FORUMU?! Molim te odgovaraj na ono što te pitam, a ne što bi ti htio da nam stalno naglašavaš u svojoj oholosti da ste vi jedini pravi na Petru s puninom istine itd itd. I što sad mi moramo pasti u nesvjest od sreće kako ste vi tolerantni što nas želiti učiniti katolicima?! A kako vi reagirate da vas netko želi učiniti protestantima?! Odmah udarite paljbu, a očito tebi još nitko ovdje nije udario paljbu. Valjda im je i smiješno i glupo.

more_horiz
draga mila, svaki razgovor s hrkijem je uzaludan.

pusti, pusti raspre i katolike ovdje, znaju oni dovoljno, ali su u ropstvu. I najbolji nacin da im pomognes je molitva da im Bog oprosti i otvori oci za djela koja cine protiv Njega.

more_horiz
moram ti spomenuti jer olako prelaziš preko toga
to sam ti naveo da ne misliš da je to propaganda neke katolkinje

a zašto ti ne ostavljaš pod moguće da je ona Božji poslanik

vjerujem da o njoj nisi ništa pročitala, a a priori si protiv njenih poruka ( kažeš vassula hoće da svi postanemo katilici)
dobro ,vjerojatno te još ljuti tompson i "hrvatski nacionalizam", ali što reče izrail, šta bi mi hrvati uvijek nešto trebali nešto dokazivati i braniti se

ne želim ulaziti u daljnje off topic polemike, ako netko ima nešto reći o vassuli neka kaže
barem što se tiče doktrina koje iznosi , a po meni sve njene poruke su u skladu sa naukom i doktrinom Crkve

Zadnja promjena: ; čet 05 srp 2007, 13:17; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
dominik je napisao/la:
draga mila, svaki razgovor s hrkijem je uzaludan.

pusti, pusti raspre i katolike ovdje, znaju oni dovoljno, ali su u ropstvu. I najbolji nacin da im pomognes je molitva da im Bog oprosti i otvori oci za djela koja cine protiv Njega.

Ovo je bezobrazno i uvredljivo i nije dostojno ovog foruma a niti ljudskog morala a kamoli kršćanskog.

more_horiz
Izraile, tebe vec duze znam na internetu.

Slobodno kazem svima da razgovor s tobom je takodjer gubitak vremena. Ti si dovoljno cuo i nisu ucinio svoje srce pravim, a i cesto vidim sto iz tog srca izvire i zao mi zbog sablazni.

Ali Bog ce svima suditi.

more_horiz
dominik je napisao/la:
Izraile, tebe vec duze znam na internetu.

Slobodno kazem svima da razgovor s tobom je takodjer gubitak vremena. Ti si dovoljno cuo i nisu ucinio svoje srce pravim, a i cesto vidim sto iz tog srca izvire i zao mi zbog sablazni.

Ali Bog ce svima suditi.

I tebi će zbog ovih riječi, nemoj misliti da neće i svakom onom koji ima stav u srcu "Hvala ti što nisam kao ovaj carinik". Sam sebe osuđuješ.

more_horiz
Priznajem svaki sud Gospodina Isusa Krista nada mnom. Ne bunim se i priznajem da Sud Bozji, znam da nicime ne zasluzujem raj te zasluzujem pakao po svakoj tocki svog zivota, te ako i u paklu zavrsim biti ce mi drago da me moj Gospodin svojom Svetom Odlukom bacio u pakao i pjevati cu mu hvale i molitve u muci svojoj. Ako je tako Njegova volja.

No, ja se pouzdajem u obecanje Krista mog Gospodina o uskrsnucu, te zalogu i jamstvu Duha Svetoga. Neka bude Bozja volja!

more_horiz
Ti sisvoj gospodar i čini što hoćeš ali zbog suđenja zajednice i nas pojedinačno sebe osuđuješ.
Katolička Crkva uči da se zla djela osuđuju a nikako čovjek.

more_horiz
dominik je napisao/la:
Priznajem svaki sud Gospodina Isusa Krista nada mnom. Ne bunim se i priznajem da Sud Bozji, znam da nicime ne zasluzujem raj te zasluzujem pakao po svakoj tocki svog zivota, te ako i u paklu zavrsim biti ce mi drago da me moj Gospodin svojom Svetom Odlukom bacio u pakao i pjevati cu mu hvale i molitve u muci svojoj. Ako je tako Njegova volja.

No, ja se pouzdajem u obecanje Krista mog Gospodina o uskrsnucu, te zalogu i jamstvu Duha Svetoga. Neka bude Bozja volja!

ma daj , pusti to

jesi li čitao šta od vassule
šta ti se čini?
ima li tu barem trunke istine , po tebi?

more_horiz
Hajde ti Hrki napiši zašto je VASSULA RYDEN- Božja glasnica u službi ekumenizma? Daj nam malo obrazloži to !

Pošto si započeo ovaj topic napiši nam nešto od njenih proroštava, pa ako se ispune onda ćemo znati da je Božji glasnik !!! Drugog načina nema.

pozdrav

Euro

more_horiz
JA ĆU PRIVUĆI SVE LJUDE K SEBI

1. listopada 1998.

Otvori mi uho, Gospodine, probudi me od sna. Ispruži svoju moćnu ruku s Nebesa i podigni me!

Ah, Vassula, čitava se Nebesa raduju kad se u našim nebeskim Dvorima čuje glas pravoga djeteta... Iz taloga pretvorio sam te u srebro, a iz srebra u najrjeđi dragulj. Dijete moje, neka tvoje oči budu uprte naprijed! Budi poput dražesna vijenca oko moje glave i ispuni mi Srce radošću izdržavajući patnju u tišini za moju ljubav.

Ljudi će te često napadati, ali nikad te ne će nadvladati. Tvoj rad za moju ljubav nikad ne će biti uzaludan, nego će oploditi polja podučavanja, unapređujući naraštaje.

Neka moj jezik pjeva Tvoj Himan ljubavi!
Neka moje usne naviještaju Tvoju pravednost i velika djela Tvoje Ljubavi!

Moja je naklonost na tebi i ti imaš moje blagoslove. Ah, dijete moje, riječi mržnje lete svuda oko mene, premda ne dajem razloga neprijateljstvu.

Shvatila sam da Isus misli i na mene.

Na moju vjernost uzvraćaju mi optužbom.

Ali tko se može oduprijeti moći Tvoje ruke?

Nitko... Nitko se nije odupro moći moje ruke! Nisam li pokazao svoju snagu kad su me ljudi zlostavljali? Poznato je da oholicu uništavam svojom svemogućom moći! Moli se za toga što suklja vatrom na svoju dušu...

Na Rodosu u Grčkoj pravoslavni vikar, nakon što je saznao da jedan mladi Židov, pročitavši poruke "Pravi život u Bogu", tražio da bude kršten u Grčkoj pravoslavnoj crkvi, odbio je tom mladiću dati odobrenje. Poslali smo jednoga našeg prijatelja odvjetnika da moli vikara, ali je vikarovo srce bilo još tvrđe. Zato je Isus tražio da molimo za vikarovu dušu, koji je u svojoj ludosti odbacuje.

Neka ovaj narod (Izrael, ali i oni Židovi koji su otkrili Istinu i krstili se, a ima ih mnogo), koji sam toliko ljubio, napreduje u pravednosti, ostane u mojoj ljubavi i drži moje Zapovijedi. Ja sam Put, Istina i Život!

Čuj, Izraele, onaj koji vas je raspršio okuplja vas! A ja ću vas čuvati, Izraele (novokrštenike), kao z jenicu oka svojega. Zato, drag mi sine Izraele, ti se me zaista prihvatio snagom mojega Duha Svetoga! Napreduj u mojoj Božanstvenosti i u mojoj ljubavi! Ljubi me kao što ja ljubim tebe. Kažem ti, ja ću privući sve ljude k sebi, jer su u meni vječni život i slava. Budi jedno u mojemu Imenu i slijedi me u mojim stopama krvlju poškropljenima. ©ic

Vassula, ja, Isus, s tobom sam. Tvoj Stvoritelj i Otkupitelj koji te je oblikovao, s tobom je i na tvojoj strani.© Dopusti mi urezati u tebe ostatak svojega Himna ljubavi.

Počini u meni i ja ću počinuti u tebi, toliko ljubljena moja! Ja, Isus, blagoslivljam te! ic

more_horiz
UĐI U BOŽANSKU RADOST SVOJEGA SPASITELJA

15. listopada 1998.

Gospodine, daj riječi mojim ušima i prilagodi mi srce da ih razumijem. Da, jer Tvoja je Riječ, milosrdni Gospodine, moja sreća, moja radost, znanje ovoga pripovijedanja. Neka Tvoja Riječ uvijek bude spremna na mojim usnama! I usta mi ispuni ničim drugim nego samo ovom Nebeskom mànom.

Ah, Vassula, nisam li za tebe napisao stotine stranica pouka i znanja kako bi mogla raširiti Istinu i zvonkim riječima odgovarati onima koji te pitaju? Ja sam pravedan u svemu što moja ruka poduzme. Usredotoči se sada na mene, za moju slavu, i ne dopusti svojemu duhu da ti diktira. Neka ništa ne stane između tebe i mene.

Tamna primisao proletjela mi je mozgom: "Što ako griješim?" Željela sam biti sigurna.

Nisam li ja, u svojoj božanskoj velikodušnosti, uresio tvoju dušu u kojoj boravim? Nisi li vidjela plodove mojih milosti? Ljubljena moja, neka to blago koje sam ti povjerio bude spasenje mnogim dušama. Svojom Božanskom vlašću pozvao sam te i odredio da, unatoč svojim slabostima, obnoviš moju Kuću i moju čast. Ako to (ova objava) nije bilo istinsko, bi li tvoja duša, kao i duše drugih, bila privučena da me hvali i čezne za dugom kontemplacijom o mojemu Božanstvu, velikodušno govoreći o mojoj stalnoj nazočnosti? Nisam li ja sebe odjenuo u tebe, čak i u vidljivu obliku?

Gospodin misli na trenutke kad ljudi vide njega umjesto mene, kad moje lice iščezne.

I reci mi, tko te pomirio s Ocem, pokazujući tebi i po tebi sjaj i istinsku sliku Očevu? I tko te je poučavao da smo mi (Presveto Trojstvo) zaručeni sa svojim stvorenjem? Uzdaha moje milostivosti, koje sam ti pokazao, ima mnogo! Budi sigurna, ljubljena moja, da sam te ja doista pozvao na svoj kraljevski banket.

Kad Zaručnik nakon slavlja vodi svoju mladu u privatnost, da intimno razgovara, i drži je na svojemu Srcu, saginjući se prema njoj, hoće li ona odbiti? ... Bi li ti odbila? Zato budi aktivna kad želim da budeš aktivna i među mnoštvom! Ali sada provodi svoje vrijeme sa mnom u svetoj kontemplaciji, počivajući u meni, prepuštajući se mojemu pravom zadovoljstvu. Nemoj misliti da ćeš biti manje plodonosna! Dođi, uđi u Božansku radost svojega Spasitelja.

Predivne riječi našega Gospodina uvjerile su me.

Zapamti, ljubljena moja, da je istinska i čista teologija kontemplacija o meni, vašemu Bogu i Ljubitelju ljudskog roda.

Budi blagoslovljena.

more_horiz
moram ti spomenuti jer olako prelaziš preko toga
to sam ti naveo da ne misliš da je to propaganda neke katolkinje

Kako si mogao pomisliti da ja mislim da je to propaganda jedne katolikinje kad sam ti napisala u postu DA ZNAM da je pravoslavka i da mi to ne moraš spominjat. Jer sam predpostavila da ćeš se sad toga uhvatiti kao pijan plota i to će ti biti argument ajme ajme ''dobar'' da mi dokažeš kako je ona u pravu. Da li ti uopće čitaš moje poruke ili nasunce odgovaraš? Tepeš svoje i ne slušaš druge ni najmanje?

a zašto ti ne ostavljaš pod moguće da je ona Božji poslanik

Ostavljam, ali se ne slažem s nekim stvarima. Ne mislim da netko nije Božiji samo zato što je pravoslavan ili katolik, ali se ne slažem da svi trebamo biti katolici jer po tome ispada da su katolici savršeni što je smiješno samo po sebi. Ne moraš mi sad citirat katekizam i koješta kako je vaša crkva i sveta i grešna (nadam se da si pročitao što sam sad napisala). Jer jedno je vaša terorija, a drugo je praksa. Jedno je što imate na papiru, a drugo u srcu.

vjerujem da o njoj nisi ništa pročitala, a a priori si protiv njenih poruka ( kažeš vassula hoće da svi postanemo katilici)

Pročitala sam! Trebao si napisati predpostavljam, a ne vjerujem. Ako ti je vjera i za druge stvari tako utemeljena...
Pa ona to želi, Hrki. Ok, Isus joj je rekao.

dobro ,vjerojatno te još ljuti tompson i "hrvatski nacionalizam", ali što reče izrail, šta bi mi hrvati uvijek nešto trebali nešto dokazivati i braniti se

Ne ljuti me Thompson Very Happy Pa zar misliš da bih se ja zbog toga ljutila?! Bože sačuvaj! Čudi me samo što sad citiraš Izraila, a on te svako malo podbada. Rolling Eyes

a po meni sve njene poruke su u skladu sa naukom i doktrinom Crkve

Da, nisam ni sumnjala. Jedini pravi! Nitko kao vi. Svi trebaju biti kao vi. Pa da - kako da ne. Oholosti ljudska!
Nemoj sad misliti da mislim da si ti ohol, ta tendencija oholosti je sveprisutna u katoličkoj crkvi, mislim da se za to treba pokajati, a ne se s time busati u prsa. I ja sam nekoć mislila da je moja crkva nešto posebno i najbolja na ovim područjima i imala sam razloga to vjerovati dok god me Krist nije tako lijepo spustio na zemlju. Baš kad sam mislila kako smo mi super i upravo u tom trenutnku kad sam se zgražavala nad slavljenjem u jednoj crkvi jer mi naravno ne slavimo tako katastrofalno i kao mrtva puvala kroz jednog brata je došla proročka riječ za mene i Isus mi je na fin način očitao bukvicu - od tada mislim drugačije i ne ponižavam drugu braću. A vjeruj mi nisam bila svjesna da sam ohola. A moja oholost nije bila ni do koljena oholosti koju prepoznajem kod katolika! Sjeti se samo vaše ''nepogrešive'' crkve koja je prije naučavala da van vas nema spasenja, a sad smo braća!!! Zamisli! Pa da si živio prije onda bi tepao tu politiku i bio 100% uvjeren (žalosno) da si u pravu, a s obzirom da si se rodio u ovom vremenu sad furaš ekumenizam, zoveš zalutalu braću (ali braću - pazi to do nedavno nismo ni bili) nazad. I zato mi je toliko smiješno, da ne upotrijebim izraz glupo kad jedna inteligentna, zdrava, normalna osoba može tako nešto tupiti bez da upotrijebi svoj mozak i držati se crkvenog učenja ko pijan plota, a da je istovremeno svjesna da se to mijenja. Mislim da sad ovo što pišem ni nema nekog smisla kao što kaže Dominik. A možda i ima, možda će ipak ovo nekome nešto reći - to moje iskustvo s Kristom mislim. Ja sam ti/vam podijelila svoje iskustvo pa sad ako nekome bude na izgradnju bude, a ako ne što ja tu mogu.

more_horiz
Mila je napisao/la:
Čudi me samo što sad citiraš Izraila, a on te svako malo podbada. Rolling Eyes

A zašto to tebe smeta?
Pa da me podbada vas tisuću ako netko od vas kaže nešto suvislo ja to prihvatim. Zašto sve svaćate osobno u ovom virtualnom svijetu?

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Mila je napisao/la:
Čudi me samo što sad citiraš Izraila, a on te svako malo podbada. Rolling Eyes

A zašto to tebe smeta?
Pa da me podbada vas tisuću ako netko od vas kaže nešto suvislo ja to prihvatim. Zašto sve svaćate osobno u ovom virtualnom svijetu?

Da. U pravu si.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply