Dina je napisao/la: Kako tebi objasniti,da me nije niti malo briga kome pripadas,ali te rijeci izdaju....i hvala Bogu da on oducuje o broju spasenih...a ne mozes reci da Krist nije umro za sve ljude i svima dao jednake sanse spasenja.Sve ostalo je na ljudima koji cuju glas Njegov...hoce li ga prihvatiti ili ne.
Ja se s brojem spasenih ne zamaram,moja je zadaca spremiti sebe za spasenje,izgraditi takav karakter s kojim mogu cuti glas...dobri i vjerni slugo.
To je pametno. Propovjedajući drugima, treba gledati da kako i sami ne budemo izbačeni. No, ako držiš propovjed ili pišeš, ili razgovaraš sa ljudima i kažeš da će se spasiti vjernih koji u našem vremenu žive kao što je pijeska morskoga, nećeš li stati na klizavo tlo i suprot Riječi Božjoj koja kaže:
"A sin čovječiji, kad dođe, hoće li naći vjeru na zemlji?"
"Ali će u poslednje dane biti kao u vrijeme Nojevo..."
"2Ti 3:1 Ali ovo znaj da će u pošljednje dane nastati vremena teška.
2Ti 3:2 Jer će ljudi postati samoživi, srebroljupci, hvališe, ponositi, hulnici, nepokorni roditeljima, neblagodarni, nepravedni, neljubavni,
2Ti 3:3 Neprimirljivi, opadači, neuzdržnici, bijesni, nedobroljubivi,
2Ti 3:4 Izdajnici, nagli, naduveni, koji više mare za slasti nego za Boga,
2Ti 3:5 Koji imaju obličje pobožnosti, a sile su se njezine odrekli. I ovijeh se kloni. "
"Jer je mnogo zvanih, ali je malo izabranih..."
"Mat 7:13 Uđite na uska vrata; jer su široka vrata i širok put što vode u propast, i mnogo ih ima koji njim idu.
Mat 7:14 Kao što su uska vrata i tijesan put što vode u život, i malo ih je koji ga nalaze."
Sa brojem spašenih se naravno ne treba zamarati, to Gospod odlučuje, ali ne znati šta znači biti zapečaćen i koliko će zapečaćenih biti, opasno je kockanje i sa vlastitim vječnim životom i životima duša koje su ti povjerne.