Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

S kim su se Kain i Abel ozenili?

power_settings_newLogin to reply
+10
hrvoje hrki
Euro
Konin
dominik
cubela
forestsilvy
Izrail
Justin
dragan
Istina
14 posters

descriptionS kim su se Kain i Abel ozenili? - Page 4 EmptyRe: S kim su se Kain i Abel ozenili?

more_horiz
uh...dobro, ako ti tako kazes.

ali opet, ne treba citati te stvari.

descriptionS kim su se Kain i Abel ozenili? - Page 4 EmptyRe: S kim su se Kain i Abel ozenili?

more_horiz
Dobro...ako ti tako kažeš Dominik.

pozdrav

Euro

more_horiz
Euro je napisao/la:
dominik je napisao/la:
zasto bi i jedan normalan krscanin citao knjige laznih religija? radi rasprave? pa onda radi rasprave moze ici u bordel tako da moze kasnije raspravljati s prostitutkama!!!

to su sve nebuloze....

podrzavam Justina 100%!

citanje lazi nikamo ne vodi, a najmanje u istinu.

Molim te da prije nego donosiš ubuduće ovakve izjave lijepo pročitaš o čemu smo Justin i ja razgovarali.

Tako da ne upadaš u razgovor s neba pa u rebra.
Justin nije pročitao te knjige, ali se želi raspravljati o tome što piše u tim knjigama !!! To si Dominik stavi u pamet !!!

I još nešto - Justina nitko ne tjera da čita knjige koje neće.
Njemu samo ne dajem za pravo da priča ono o čemu ne zna!!!

pozdrav

Euro

Upravo tako.Nemozes komentirati nesto o cemu neznas,pa bilo to lazno ili ne...Onda kazes ja vjerujem u to i to,tu knjigu nisam citao i necu komentirati....Mislim to bi po meni bilo normalno.

more_horiz
dominik je napisao/la:
uh...dobro, ako ti tako kazes.

ali opet, ne treba citati te stvari.

Zamisli da pričaš sa nekim čovijekom i želiš mu pričati o Kristu. On nikada nije pročitao Bibliju i ne želi. Ti mu je ponudiš, a on ti kaže, ja sam nešto drugo i neželim čitati laži.
Šta bi mislio o tom čovijeku? Proglašavati nešto laž, iako neznaš ništa o tome? To je fanatizam, a ne potraga za Istinom.
Ja osobno se nikada nebi usudio tekst koji govori o Bogu, proglašavati lažnim ako ga ne poznam jako, jako dobro.
Zamisli da ti se slučajno desi da tekst koji je stvarno ispunjen Božjim Duhom, proglasiš lažnim....

more_horiz
Ja osobno se nikada nebi usudio tekst koji govori o Bogu, proglašavati lažnim ako ga ne poznam jako, jako dobro.

Jahve je Bog. Nema bogova do Njega. Sve ostalo su idoli i varke. Isus Krist ce unistiti sve lazne "bogove" i demone u jezeru vatre u Strasni Dan Gospodnji.

Bjezite iz laznih religija, bjezite da ne platite pravednu placu za svoje grijehe.

more_horiz
Neitki nije reako da nisu u pravu Dominik,ali nemozes biti toliko iskljuciv.Kako ce se ljudi obratiti Kristu ako je prvo sto cuju OSUDU!Nemoj ovo,nemoj ono...Upravo ce ih to potjerati u krive realigije,jer ih tamo nitko nece osuditi i vrijedati,ako sto ti ovdje cinis...Bez obzira jesi li u pravu ili ne...

more_horiz
prva rijec Ivana Kristitelja, Isusa i apostola bila je: Obratite se!
~ L. Ravenhill

jesu li svi oni bili u krivu? kako ja ikoga osudjujem, sudac je taj koji ima pravo suditi i pripisati kaznu i dati je na izvrsenje. ja nemam pravo na ista od toga, ja samo poznajem zakon i upozoravam ljude na suca, da se pomire dok jos mogu.

more_horiz
Opet cu ponoviti isto sto sam rekla jer se nadam da ces konacno zaista cuti sto govorim.Jer ti govoris o jednoj a o drugoj stvari.Nitko nije rekao da nemas pravo.Imas naravno protiv laznih religija treba ustati i reci ljudima (samo treba znati koje su to,ali to je druga tema),ali nacin nije da upoznas nekoga sa Bog tako sto ga prvo osudis zbog njegove "krive"vjere i napadnes ga...Nacin je pokazati mu ljubavlju da je tvoja vjera ona prava vjera...

more_horiz
kako? Jedini nacin na koji ja vidim da bi se to moglo uciniti tako da ako je gladan da ga nahranim, ako je gol da ga obucem ako je u potrebi - da mu pomognem.

more_horiz
Mozes jos na jedan naci odbaciti dogme i prepucavanja, iskljucivost i fanatizam i propovjedati covjeku o ljubavi i znacenju Boga...

more_horiz
Na topicu Buddhizam nisam govorio o sadržaju drugih svetih spisa, nego o svjetonazorima općenito.
Moja poanta je da Biblija jedina kaže da nas samo Bog može izbaviti od našeg grešnog stanja, i da je to Isus učinio tako što je umro na križu. U drugim religijama čovjek se može sam spasiti (postići nekakvo "samooslobođenje", božansku narav ili što već), s više ili manje pomoći od strane bogova/božanstva.

Cijelu raspravu sam započeo iz samo jednog razloga: ubolo me u oko razmišljanje da za Bibliju opravdano možemo reći da je samo "jedna od" mnogih drugih svetih spisa...

Eto, protiv takvog svjetonazora se ja borim i nemam namjeru ulaziti u sadržaj bilo koje druge svete knjige, osim BIBLIJE (osim ako to doista bude potrebno). Nedavno sam ponudio argumente koji pokazuju da je glupavo trpati Bibliju u isti koš kao i druge "svete knjige".
Volio bih da se svi nad time zamislimo.

Nadam se da sad svi razumiju o čemu ja raspravljam na temi buddhizam.

Ljudi smo i osjetljivi smo... Ali pokušajmo jedni druge shvatiti.

more_horiz
Što se tiče ove teme, da odgovorim cubeli:
Istina je da u Bibliji nemamo detaljna objašnjenja o ovome, ali ovaj topic je bilo korisno otvoriti iz razloga što je upravo ovo pitanje stoljećima bilo postavljano kršćanima, koji jadni nisu znali iznaći pravi odgovor.
Ali danas imamo dobar odgovor, a ateisti imaju jedan razlog manje da ne vjeruju u Bibliju i biblijskog Boga.

(ali začudo, danas imamo više ateista nego ikad prije Smile ... uvijek se sjetim Isusovih riječi: "Ako ne slušaju Mojsija i proroke, da tko i iz mrtvih ustane, neće vjerovati!")

more_horiz
Justin je napisao/la:
Istina je da u Bibliji nemamo detaljna objašnjenja o ovome, ali ovaj topic je bilo korisno otvoriti iz razloga što je upravo ovo pitanje stoljećima bilo postavljano kršćanima, koji jadni nisu znali iznaći pravi odgovor.
Ali danas imamo dobar odgovor, a ateisti imaju jedan razlog manje da ne vjeruju u Bibliju i biblijskog Boga.

(ali začudo, danas imamo više ateista nego ikad prije Smile ... uvijek se sjetim Isusovih riječi: "Ako ne slušaju Mojsija i proroke, da tko i iz mrtvih ustane, neće vjerovati!")

Nadam se da ni ti niti Dominik mene krivo ne shvacate misleci da ste u krivu kad govorite da je Biblija jedini put do Boga.Naravno da i ja to smatram i vec dosta dugo vjerujem.Nisam niti protiv toga da se ljudima kaze istina,pa niti da se Bibliju stavlja sa drugim knjigam u isti kos...Naravno da ste u tome u pravu...Ali covjek u zivotu,pa i Isus nam je dao primjer nesmije optuzivati,suditi i stavljati svoje misljenje kao jedino ispravno nego ljudima kroz ljubav mora pokazati istinu, drugaciju i bolju od one na koju su navikli...A to se osudom i fantazmom i dogmam nemoze postici...To je jedino sto ja tvrdim....

Pozdrav!

Zadnja promjena: ; pet 20 srp 2007, 21:19; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Justin je napisao/la:

ĆUBELA znači piše pod nickom Istina??
ako sam dobro shvatio

more_horiz
Justin je napisao/la:
Na topicu Buddhizam nisam govorio o sadržaju drugih svetih spisa, nego o svjetonazorima općenito.

Eto, o tome ja govorim. Justin je rekao da nije pročitao niti jedan drugi religijski spis osim Biblije, a onda ide iz svog neznanja raspravljati o drugim svjetonazorima !!!

Justin je napisao/la:

Moja poanta je da Biblija jedina kaže da nas samo Bog može izbaviti od našeg grešnog stanja, i da je to Isus učinio tako što je umro na križu.

Pa mislim da je već stvarno postalo glupo da ti dokazujem da je Budha živio 500 godina prije Isusa i da se u istočnjačkim religijskim spisima Isus zato i ne spominje. A Krišna se pojavio na zemlji 3200 godina prije Isusa.

Justin je napisao/la:

U drugim religijama čovjek se može sam spasiti (postići nekakvo "samooslobođenje", božansku narav ili što već), s više ili manje pomoći od strane bogova/božanstva.

Opet pišeš na osnovu neznanja. Nema bogova u Budhizmu.

Justin je napisao/la:

Cijelu raspravu sam započeo iz samo jednog razloga: ubolo me u oko razmišljanje da za Bibliju opravdano možemo reći da je samo "jedna od" mnogih drugih svetih spisa...

Da, samo si to učinio na topicu Budhizam. I zato si na tom topicu postao off-topic. Sasvim je normalno da na topicu Budhizam ljudi pišu o Budizmu.
A dotakli smo se i Hinduističkih religija. No, ti bi želio da na topicu Budhizam veličamo kršćanstvo i pišemo da je to jedina ispravna religija.
To je za mene kao kršćanina OK, ali ima tamo i ljudi koji se ne slažu s tobom, jer si pisao da je Biblija savršeno napisana, neupitna i da nema kontradikcija. A pogledaj samo cijeli ovaj Forum i trud ljudi da jedni drugima dokažu kako su krivo i jedni i drugi shvatili biblijske tekstove!!!
Mislim da ti je Konin odgovorio na to na potpuno ispravan način držeći se Biblijskih navoda i povjesnih činjenica.

Mene osobno ne smeta to što vjeruju Budisti i Hindusi, jer me svojom religijom ne ugrožavaju. I zato sam miran.
Ali me svakako zanima ovo - kada u Hrvatsku dođe neki prosvjetljeni duhovni učitelj s istoka onda želim vidjeti zašto je on prosvjetljen i o čemu on to govori kada govori o Bogu i o svojem predanju Bogu cijeli svoj život. Zanima me i to kako se oslobodio grijeha, a nije kršćanin !!! To je za mene interesantno, jer želim znati što govore druge religije o tim krucijalnim stvarima o kojima govori i kršćanstvo.

pozdrav

Euro

more_horiz
Ja definitivno nisam ĆUBELA.Ko je to upce???

more_horiz
Bravo Euro!U potpunosti si u pravu.Ako si siguran u ono u sto vjerujes onda ti nece smetati poslusati ostale u sto oni vjeruju i nesto nauciti...I onda mozda i pokaziti da je tvoje vjerovanje (neznam kako da se drugacije izrazim)"bolje"od drugoga..

more_horiz
Euro je napisao/la:

1. Mene osobno ne smeta to što vjeruju Budisti i Hindusi, jer me svojom religijom ne ugrožavaju. I zato sam miran.

2. Ali me svakako zanima ovo - kada u Hrvatsku dođe neki
prosvjetljeni duhovni učitelj s istoka onda želim vidjeti zašto je on
prosvjetljen i o čemu on to govori kada govori o Bogu i o svojem
predanju Bogu cijeli svoj život. Zanima me i to kako se oslobodio
grijeha, a nije kršćanin !!! To je za mene interesantno, jer želim
znati što govore druge religije o tim krucijalnim stvarima o kojima
govori i kršćanstvo.

1. Hindusi i budisti ne mogu ugrozavati krscane (osim da ih ubijaju),
jer istiniti krscanin se nikada nece "preobratiti", tko je pio vodu
zivota, tesko moze opet se vratiti kladencima, iako je moguce da neki
slabi u vjeri i nedovoljno obraceni - otpadnu. S druge strane hindusi i
budisti ugrozavaju nevjernike jer otezavaju im primanje krscanstva i
spasa. I trece, kao sto Pavao rece: "pogani vrazima žrtvuju, ne Bogu." (1 Kor 10,20)

2."Odgovori mu Isus: "Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni."
(Iv 14,6) Primjetimo iskljuciv Isusov odgovor: "NITKO". Nikakav
"ucitelj" laznih religija nema znanja o Bogu. Moze on poznavati svojeg
nekog "boga", ali sa Ocem i Kristom nema nista. A znamo da je JHWH
jedini Bog. Oslobodjenje od grijeha je nemoguce u drugim vjerama, moguc
je doduse neki farizejizam, ali mi kod toga ne znamo sto je unutra, a
Isus je rekao da su iznutra truli. Ap. Ivan (mislim da on) je i rekao da rodjeni od Boga ne grijesi, dakle oslobodjen je od grijeha, a nanovorodjenje je po Duhu
Svetome i postize se vjerom u Isusa Krista. Tako da su nikakve sanse da
netko iz drugih vjera moze biti slobodan od grijeha. Jedino sto mogu je
pokusati, kao sto je L. Ravenhill rekao: "Sotona moze sve glumiti osim
svetosti, a i to je pokusao samostanima." Kljucno je rijec - pokusao -
jer monasi i asketi koliko god "sveto" djelovali - opet ne znamo sto je
u njima, a otkriti ce se pred Kristovim Sudistem. Mijenja sam da tko se
zakljuca u samostan moze djelovati sveto, ali pravi svetac je onaj koji
ostane svet medju gresnicima, jer i bizuterija i zlato svijetle, ali
bacis li ih u blato i ostavis tamo neko vrijeme sto ce se dogoditi?
Zlato ce oprano - ostati svijetlo i cisto, dok ce bizuterija biti puna
hrdje i trulezi. Tako se i ljudi kusaju.

Toliko od mene, ostaj mi Euro u zdravoj nauci Isusa Krista i
krscanstva, znamo kome pogani zrtvuju i sto mi svjedocimo kada idemo
takve slusati?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply