uh...dobro, ako ti tako kazes.
ali opet, ne treba citati te stvari.
Euro je napisao/la:dominik je napisao/la:zasto bi i jedan normalan krscanin citao knjige laznih religija? radi rasprave? pa onda radi rasprave moze ici u bordel tako da moze kasnije raspravljati s prostitutkama!!!
to su sve nebuloze....
podrzavam Justina 100%!
citanje lazi nikamo ne vodi, a najmanje u istinu.
Molim te da prije nego donosiš ubuduće ovakve izjave lijepo pročitaš o čemu smo Justin i ja razgovarali.
Tako da ne upadaš u razgovor s neba pa u rebra.
Justin nije pročitao te knjige, ali se želi raspravljati o tome što piše u tim knjigama !!! To si Dominik stavi u pamet !!!
I još nešto - Justina nitko ne tjera da čita knjige koje neće.
Njemu samo ne dajem za pravo da priča ono o čemu ne zna!!!
pozdrav
Euro
dominik je napisao/la:uh...dobro, ako ti tako kazes.
Ja osobno se nikada nebi usudio tekst koji govori o Bogu, proglašavati lažnim ako ga ne poznam jako, jako dobro.
Justin je napisao/la:Što se tiče ove teme, da odgovorim cubeli:
Istina je da u Bibliji nemamo detaljna objašnjenja o ovome, ali ovaj topic je bilo korisno otvoriti iz razloga što je upravo ovo pitanje stoljećima bilo postavljano kršćanima, koji jadni nisu znali iznaći pravi odgovor.
Ali danas imamo dobar odgovor, a ateisti imaju jedan razlog manje da ne vjeruju u Bibliju i biblijskog Boga.
(ali začudo, danas imamo više ateista nego ikad prije ... uvijek se sjetim Isusovih riječi: "Ako ne slušaju Mojsija i proroke, da tko i iz mrtvih ustane, neće vjerovati!")
Justin je napisao/la:Što se tiče ove teme, da odgovorim cubeli:
Istina je da u Bibliji nemamo detaljna objašnjenja o ovome, ali ovaj topic je bilo korisno otvoriti iz razloga što je upravo ovo pitanje stoljećima bilo postavljano kršćanima, koji jadni nisu znali iznaći pravi odgovor.
Ali danas imamo dobar odgovor, a ateisti imaju jedan razlog manje da ne vjeruju u Bibliju i biblijskog Boga.
(ali začudo, danas imamo više ateista nego ikad prije ... uvijek se sjetim Isusovih riječi: "Ako ne slušaju Mojsija i proroke, da tko i iz mrtvih ustane, neće vjerovati!")
Justin je napisao/la:Na topicu Buddhizam nisam govorio o sadržaju drugih svetih spisa, nego o svjetonazorima općenito.
Justin je napisao/la:
Moja poanta je da Biblija jedina kaže da nas samo Bog može izbaviti od našeg grešnog stanja, i da je to Isus učinio tako što je umro na križu.
Justin je napisao/la:
U drugim religijama čovjek se može sam spasiti (postići nekakvo "samooslobođenje", božansku narav ili što već), s više ili manje pomoći od strane bogova/božanstva.
Justin je napisao/la:
Cijelu raspravu sam započeo iz samo jednog razloga: ubolo me u oko razmišljanje da za Bibliju opravdano možemo reći da je samo "jedna od" mnogih drugih svetih spisa...
Euro je napisao/la:
1. Mene osobno ne smeta to što vjeruju Budisti i Hindusi, jer me svojom religijom ne ugrožavaju. I zato sam miran.
2. Ali me svakako zanima ovo - kada u Hrvatsku dođe neki
prosvjetljeni duhovni učitelj s istoka onda želim vidjeti zašto je on
prosvjetljen i o čemu on to govori kada govori o Bogu i o svojem
predanju Bogu cijeli svoj život. Zanima me i to kako se oslobodio
grijeha, a nije kršćanin !!! To je za mene interesantno, jer želim
znati što govore druge religije o tim krucijalnim stvarima o kojima
govori i kršćanstvo.
|
|