dragan je napisao/la:Ma ja mislim da Isus nikada nije ni hodao po ovoj Zemlji. Bog je nama kroz Evanđelje samo htio reći koliko nas voli, da bi čak i to bio spreman učiniti
Kako misliš da Isus nikada nije hodao po Zemlji?
dragan je napisao/la:Ma ja mislim da Isus nikada nije ni hodao po ovoj Zemlji. Bog je nama kroz Evanđelje samo htio reći koliko nas voli, da bi čak i to bio spreman učiniti
Justin je napisao/la:
Bio bih ti neizmjerno zahvalan, ako bi detaljnije objasnio na koji način Katolici ovo primjenjuju na subotu.
Jer, meni se čini da se ovo ne može primijeniti na subotu.
Hej, polako ljudi. Ajmo sad stati na loptu i ući malo dublje u ovo. Ne znam jeste li svjesni da zvučite poput agnostika? Vjerujete li vi u nadahnutost Biblije ili ne?
Izraile, pišeš u zagonetkama,
ali molio bih te da se lijepo izjasniš, ako želiš bilo što dokazati. Ne
razumijem što si htio reći kad si spomenuo događaj s Lotom i njegovim
kćerima? Muslimani koriste isti argument da dokažu da Biblija nije
nadahnuta. I reci kakav je to "naš kreacionizam"? Jesmo li Dragan i ja
napisali išta što nije u skladu s Biblijom? Nije u redu ovako
kritizirati, bez argumenata.
Izrail je napisao/la:
Ne pišem uopće ali "vaš kreacionizam" čija je odlika doslovnost onoga to piše bez tumačenje koje bi bilo adekvatno i koje vas dovodi do situacije kad se susrećete s očitim incestom u slučaju Lota i njegovih kćeri.
Istina je napisao/la:Dragane takav sarkazam nije potreban jer kao sto si i sam na
Istina je napisao/la:
par mjesta napisao svi mozemo Bibliju drugacije tumaciti, a opet biti u milosti Bozjoj.I ono sto ti mislis ne znaci nuzno da je prava i jedina istina...Zar ne?Ja samo pitam,jer covjek koji nezna pita...Ili je bolje da se svi pravimo da sve znamo???
Istina je napisao/la:
Pa ja nisam ni rekla da su svi popreko opcili jedni sa drugima,ali kazem da i je i to moguce posto u Bibliji tocno ne pise kako je to izgledalo,a onda mozez zakljuciti da je bilo i ovako i onako.Zar ne????
dragan je napisao/la:Šala Justin, šala. Potaknuta trendom relativizacije biblijskih istina. Jednog dana bi se i ovo gore moglo čuti.
Istina je napisao/la:
Justine pa naravno da smtram da smo svi potomci Adama i Eve i da smo svi braca i sestre i da je vjetovatno u ono vrijeme incest bio dozvoljen samo kazem da neke stvari treba pogledati sa svih strana jer da je malo diskutabilno pricati o incestu koji se moze povezati onda s a mnogo drugih nepozljenih konotacija.Ja ne zagoravam niti jednu teoriju nego samo pitam jer me zanima ko sto misli.Teorija o dva postanka glasi da je Bog stvorio zemlju prvi puta i onda nije stvarao covjeka kao sto u Bibliji pise,prvih sedam dana i tada su nastali ljudi koji su nakon toga evoulirali u covjeka i tada ponovno u Postanku pise o postanku covjeka...Sad je to u kratko...Treba procitati pocetak Biblije..Vidjet ces da se moze shvatiti kao da su u 1,2,3 poglavlju spomenuta dva postanka..Inace ja zaista nezanm kako je to bilo,niti podrzavam iti jednu teoriju,pitam...
Istina je napisao/la:
Justin pa to sto ti pises o Lotu je meni uvijek bilo nelogicno da su ga kceri uhvatile na spavanj i zacele s njim...Prijevara,incest i tako na kraju to je Bog sve dopustio???Opet kazem neznam...Zato i jesam ovdje da vas pitam i da o tome razgovaramo....
Istina je napisao/la:Dragane.Ponekad mi se cini da govorim francuski...Ili?Ja apsulotno ne govorim o moralnim nacelima niti bilo cemu slicno Dragane i iznenado bi se koja su moja nacela???Pa zar ne kuzis da jednostavno konsttiram da U BIBLIJI NE PISE TOCNO TKO SE UDAO ZA KAINA I ABELA i da nam to daje prostora za raspravu???
|
|