Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Krštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad?

power_settings_newLogin to reply
+44
tripo 41
Putnik
Juditha
piramida4
sivko5
Roby Boby
Luna Tic
bs91k
bogec
cchh90cc
Gubavac
Magic Master
davor_ze
piramida3
albatros
stefani
smirnof
amos
usamljena
stranac
Caesar
jakob
emanuel
magdalena
melkisedek
Sinke
dragan
jony
vivi
No Nick
Totus Tuus
Aladin
braslav
forestsilvy
msomi
Izrail
GAZDAMATAS
Mali princ
Ruta
laodikejac
cubela
Spart
dominik
kainos
48 posters

descriptionKrštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad? - Page 16 EmptyRe: Krštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad?

more_horiz
Pogledaj svoj prijašnji post.Napisao si da si prvo vidio onaj moj nepostojeći post i onda si ga još jednom pogledao sa drugom osobom i tu sam te skužio koliko si iskren.Znači ti sjediš pred kompom vidiš moj post nemožeš vjerovat i onda zoveš kompića da te uvjeri u to šta vidiš.I ja sad tebi da vjerujem,ma daj molim te.Stranac kaže da je vidio post Usamljene a danas ga nema,znači ako je zapamtio post Usamljene zapamtio bi i moj pogotovo ako je tamo bila takva nebuloza.Melkisedek je pisao na istoj temi u isto vrijeme i da sam tako nešto napisao sigurno bi me on odma ispravio.A ti s takvim tonom nećeš pričat samnom.Nemoj mi se uopće obraćat.

descriptionKrštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad? - Page 16 EmptyRe: Krštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad?

more_horiz
albatros je napisao/la:
Pogledaj svoj prijašnji post.Napisao si da si prvo vidio onaj moj nepostojeći post i onda si ga još jednom pogledao sa drugom osobom i tu sam te skužio koliko si iskren.Znači ti sjediš pred kompom vidiš moj post nemožeš vjerovat i onda zoveš kompića da te uvjeri u to šta vidiš.I ja sad tebi da vjerujem,ma daj molim te.Stranac kaže da je vidio post Usamljene a danas ga nema,znači ako je zapamtio post Usamljene zapamtio bi i moj pogotovo ako je tamo bila takva nebuloza.Melkisedek je pisao na istoj temi u isto vrijeme i da sam tako nešto napisao sigurno bi me on odma ispravio.A ti s takvim tonom nećeš pričat samnom.Nemoj mi se uopće obraćat.

I necu ti se vise obracati, resena stvar.

more_horiz
albatros je napisao/la:

Amos nece tebi,ali ne pokusavaj se ti ovakvim drskostima obracati,jer takvo ponasanje po pravilniku foruma nosi sankcije sa sobom. forumasima tema je zakljucana.

more_horiz
Ja se samo brinem da li su Katolici kršteni kao djeca spašeni?

more_horiz
piramida4 je napisao/la:

Treba znati da krštenje nije uslov za spasenje, krštenje je samo spoljašnji znak da je neko već spašen,nešto čime mi pokaujemo poslušnost Božijoj reči, ali samo krštenje ne može nikog spasti.

more_horiz
amos je napisao/la:
piramida4 je napisao/la:

Treba znati da krštenje nije uslov za spasenje, krštenje je samo spoljašnji znak da je neko već spašen,nešto čime mi pokaujemo poslušnost Božijoj reči, ali samo krštenje ne može nikog spasti.

To sam se uvijek pitao...jer kad sam bio beba krsten sam pa me zanimalo trebam li se ponovo krstiti jer sam spasen...

more_horiz
Ali što nije krštenje svjesni čin kojim prihvaćamo Isusa u svoj život kao svog spasitelja?
Ako smo dijete, onda smo toga nesvjesni.
Šta ne treba prije krštenja ispovijediti grijehe?
Ako smo tek rođena djeca, nemamo grijeha.
Da li bi onda, kada odrastemo i shvatimo sve ovo, trebalo ponoviti krštenje, jer je u prvom trenutku, to krštenje, bilo za djete nesvjesni čin, bez sjećanja, želje, odgovornosti?

more_horiz
piramida4 je napisao/la:
Ali što nije krštenje svjesni čin kojim prihvaćamo Isusa u svoj život kao svog spasitelja?
Ako smo dijete, onda smo toga nesvjesni.
Šta ne treba prije krštenja ispovijediti grijehe?
Ako smo tek rođena djeca, nemamo grijeha.
Da li bi onda, kada odrastemo i shvatimo sve ovo, trebalo ponoviti krštenje, jer je u prvom trenutku, to krštenje, bilo za djete nesvjesni čin, bez sjećanja, želje, odgovornosti?

Upravu si za dijete.Ono nije svjesno nicega.
Ali ja znam ljude koji su se krstili samo da bi drugi vidjeli i da bi se mogli pohvalit a Isusa uopce nisu prihvatili niti ga poznaju Krštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad? - Page 16 Icon_pale

more_horiz
Ja sam krsten kao beba. Mislim da je potpuno svejedno kada se covjek krsti. Bitno je samo da se krsti.

more_horiz
U crkvi živog Boga to nikada nije bilo pitanje. To pitanje je nastalo dolaskom filozofa u crkvu! Zna se kada se čovek može krstiti. Onda kada se može pokajati! Dela Apostolska 2:38. Jer tek onda nakon pokajanja i krštenja može primiti Svtog Duha. A beba ili malo dete, niti se može pokajati, niti može primiti veru, još manje može primiti obećanog Svetog Duha. Jedino što može je da se prinese Bogu u molitvi i blagoslovi, da Bog od početka usmerava njegove korake spasenju kada jednog dana bude u mogućnosti da TO PRIHVATI!

more_horiz

more_horiz
Novi zavjet govori da je
preduvjet za krštenje obraćenje, odnosno vjera "Tko bude vjerovao i
pokrstio, spasit će se" (Mk 16,16). U apostolskoj crkvi samo oni koji
su povjerovali u evanđelje, bili su kršteni (Dj 8,12.36-37; 18,Cool.

more_horiz
Magic Master je napisao/la:
Ja sam krsten kao beba. Mislim da je potpuno svejedno kada se covjek krsti. Bitno je samo da se krsti.

c/p
Sveta misa ili sakrament nije gablec pa da na ploči ispred crkve kredom stoji istaknuta dnevna ponuda: “zadušnica, pjevana - 150 kn”. Želite li se vjenčati, nemate pojma gdje vam se to najviše isplati, hoćete li otići u crkvu Svetog Kuzme i Damjana, gdje svećenik obavi stvar s odgodom, u šest rata, ili vam je pametnije u Prečistog srca Marijinog, gdje su vjenčanja na akcijskom sniženju od trideset posto.

Nakon mise za pokojnog ćaću velečasni vas neće upitati: “Imate li našu karticu?”, nema posebnih pogodnosti dovedete li novog vjernika. Ne znaju se tarife, nema računa. Poželite li se žaliti na krštenje jedinca, sedamnaest godina kasnije, kada on ukrade susjedov skuter, s obrazloženjem da se mali očito ne ponaša kao krštena duša i da je u sakramentu vjerojatno nešto zeznuto, nijedan svećenik neće vam uvažiti reklamaciju i vratiti pare.

more_horiz
Većina ljudi iz protestantsko - reformatorskog miljea reći će: "Odrasli ljudi se trebaju krstiti na temelju obraćenja i osobne vjere!" Ja se slažem s tim, jedino što predstavlja problem odrediti koji je donji prag dječjeg doba, ili donji prag odraslog, to je vrlo često pitanje kojeljudi postavljaju. Recimo i djeca odrasla u kršćanskim obiteljima, kada trebaju biti krštena, ona od malih nogu uče o Kristu i Božjoj riječi.

more_horiz
ispričavam se, uz dječju dob trebalo bi pisati gornji prag

more_horiz
Malu djecu se može posvetiti a ne krstiti.

more_horiz
Mene zanima samo jedno pitanje u vezi toga dali Biblija brani da se djeca Krste ili ne?

more_horiz
bs91k je napisao/la:
Mene zanima samo jedno pitanje u vezi toga dali Biblija brani da se djeca Krste ili ne?

A gdje nalaze?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply