Nitko ne osporava krstenje odraslih. Ja samo konstatiram kako Biblija ne zabranjuje Krstenje djece.
crusadercro je napisao/la:Nitko ne osporava krstenje odraslih. Ja samo konstatiram kako Biblija ne zabranjuje Krstenje djece.
Molim , u čemu je teološka opravdanost u odnosu
na Pavlovljev nauk o krštenju u kojem je presudno namjerno susličivanje
Kristovoj smrti što kod neupučene djece nema kao ni kod beba a tako ni
kod odraslih ako ih se ne obasja evanđeljem..Kako se bebe obasjavaju
evanđeljem?Ne radi li se o vrsti posvećenja beba..?Što sama beba dobija
krštenjem tj posvećenjem?
abraham je napisao/la:Bez Kristove mesijanske smrti i bez susličavanja Kristovoj smrti ne možemo dobiti pravo da se nazovemo djecom Božjom i da budemo..
Rođenje odozgore je stvarno moguće samo po Kristovoj pobjedi nad naravlju starog Adama koji je zemljan a Krist Novi Adam je Životvorni Duh kojemu tjelesno susličenje dobijamo preobraženjem po uskrsnuću pravednih pri Njegovom drugom dolasku..
Sjećamo li se kako je Isus piao da li se možete krstiti mojim krštenjem tj. mesijanskim krštenjem prije no se ono zbude..
Krštenje Duhomi ognjem provodi Krist ..Krštenje u ime Trojstva u suštini znači da čovjek ne daje tu narav već Duh po vjeri u Kristovu smrt..Bitni činilac je vjera..
abraham je napisao/la:Odgovori Ti meni - što je Nova narav ako čovjek ne mora proči susličenje Kristu ?
abraham je napisao/la:Krštenjem u Kristovu smrt prijelaz je iz zemaljske naravi u narav Duha životnog - tako uči apostol Pavao.
Dakle radi se o kozmičkoj biti ne samo postizanje prava na neraspadljivost već i na samu neraspadljivost..Dakle promjena koju sama krštenička voda ne daj ..
abraham je napisao/la:
Kada je Isus položio ruke na djecu ukazao je na običaj posvećenja djece koje je značilo poziv ostajanja u nadi i vjeri svjedočanstva proroka o Kristu kao sjemenu nepropadljivom..
Zaboraviti ovu nadu je priječenje djeci dolazak kraljevstvu nebeskom..
Tako bi roditelji trebali biti vjenčani a ne nevjenčanjem spriječavati djeci..
U harmoniji evanđelja koja se sagledava i čuje Duhom Svetim iz izjave Pustite djecu...kako se sagledava krštenje male djece kao dio krštenja Novozavjetne crkve?
Sve je zapravo vrlo jasno. I zato inzistiram na pitanju vjerujete li vi Isusu kad kaže da je krštenje od vode i Duha nužno za spasenje? Dovoljno je dat odgovor na to pitanje, da bi se vidjelo i ostalo. No zatvaranje očiju pred tim pitanjem, uistinu znači svjesno izabrat ne gledanje cjelokupne situacije.
magdalena je napisao/la:
-Katekizam Katoličke crkve[161]
"Vjerovati u Isusa Krista i onoga,koji ga je poslao radi našeg spasenja,nužno je da bismo se spasili...nitko se nikada ne može bez nje(vjere) opravdati.
Ako se opravdanje postiže krštenjem...
-Zašto Isus nikada nije krstio nikoga(Iv 4:2)?
-Zašto je raskajanom razbojniku na križu,koji se nikada nije krstio,Isus rekao:"Zaista,kažem ti,danas ćeš sa mnom biti u raju"(Lk 23:43)?
-Kako to da su Kornelije i svi prisutni s njim primili Svetog Duha bez krštenja(Dj 10:44-4)?
-Zašto je Pavao rekao;"Jer Krist me nije poslao da krstim,nego da propovijedam Radosnu vijest"(1.Kor 1:17)?
-Zašto se krštenje ne spominje u velikom broju Biblijskih stihova koji govore o spasenju,npr."Uistinu,ja se ne stidim evanđelja,jer je ono sila Božja za spasenje svakom vjerniku"(Rim 1:16)
Pobude roditelja koji krste svoju djecu su čestite i iskrene.Međutim,roditelji ne mogu u ime svog djetetaodlučiti hoće li ono primiti Božji dar spasenja i nono rođenje.
Biblija uči da se svatko mora odlučiti sam za sebe:
"A svima koji ga primiše dade vlast da postanu djeca Božja:onima koji vjeruju u njegovo ime:koji nisu rođeni od krvi,ni od volje tjelesne,ni od volje muževljeve,nego-od Boga."(Iv1:12-13)
Zbog svega toga katolici odrastaju u uvjerenju da su već izmireni s Bogom i da su u putu za nebo.Njihov je krsni list pred Bogom bezvrijedan,jer se mnogi ne uzdaju u Spasitelja,već u sakramente i u onu koja je dijeli,tj.Rimokatoličku crkvu.
magdalena je napisao/la:http://www.gotquestions.org/Hrvatski/krstavanje-male-djece.html [/quote[/url]]Sve je zapravo vrlo jasno. I zato inzistiram na pitanju vjerujete li vi Isusu kad kaže da je krštenje od vode i Duha nužno za spasenje? Dovoljno je dat odgovor na to pitanje, da bi se vidjelo i ostalo. No zatvaranje očiju pred tim pitanjem, uistinu znači svjesno izabrat ne gledanje cjelokupne situacije.
U izrazu "tko se ne rodi od vode i Duha"(Iv 3:5) grčka riječ prevedena kao "i" može se prevesti i kao "dakle".Tada bi pisalo Tko se ne rodi od vode,dakle Duha"ili "tko se ne rodi od vode,naime Duha".Ovo se gledište može podkrijepiti činjenicom da se u Ivanu 7:38-39 o Svetom Duhu govori kao o vodi.
Biblija uči da su se i Židovi i pogani oduvijek spašavali jedino vjerom(Postanak15:6;Habakuk 2:4;Djela 20:21):
Vjera je temeljni odaziv koji Bog očekuje od nas,a nedostaje u krštavanju male djece.
[url=http://www.gotquestions.org/Hrvatski/krstavanje-male-djece.html
Sve je zapravo vrlo jasno. I zato inzistiram na pitanju vjerujete li vi Isusu kad kaže da je krštenje od vode i Duha nužno za spasenje? Dovoljno je dat odgovor na to pitanje, da bi se vidjelo i ostalo. No zatvaranje očiju pred tim pitanjem, uistinu znači svjesno izabrat ne gledanje cjelokupne situacije
I vjera je nužna za spasenje, i krštenje je nužno za spasenje. Na žalost, iz nekog razloga vi pretpostavljate da je jedno ili drugo spasonosno, umjesto da vidite da je i jedno i drugo.
................,
................,
I još jednom ponavljam, vi za djecu neizravno kažete da im ne treba niti jedno niti drugo i tako ste otvoreno protiv tvrdnji Isusa (bilo koji prijevod da prihvatimo).
I naravno, to se ne slaže s Pavlovom tvrdnjom da djeca mogu biti sveta po vjeri roditelja, te ako te vjere nema da su i djeca nečista. To izričito piše. A nečistoća se uklanja pranjem. U slučaju djece, po vjeri roditelja
abraham je napisao/la:Sve je zapravo vrlo jasno. I zato inzistiram na
pitanju vjerujete li vi Isusu kad kaže da je krštenje od vode i Duha
nužno za spasenje? Dovoljno je dat odgovor na to pitanje, da bi se
vidjelo i ostalo. No zatvaranje očiju pred tim pitanjem, uistinu znači
svjesno izabrat ne gledanje cjelokupne situacije
I
vjera je nužna za spasenje, i krštenje je nužno za spasenje. Na žalost,
iz nekog razloga vi pretpostavljate da je jedno ili drugo spasonosno,
umjesto da vidite da je i jedno i drugo.
................,
................,
I
još jednom ponavljam, vi za djecu neizravno kažete da im ne treba niti
jedno niti drugo i tako ste otvoreno protiv tvrdnji Isusa (bilo koji
prijevod da prihvatimo).
I naravno, to se ne slaže s Pavlovom
tvrdnjom da djeca mogu biti sveta po vjeri roditelja, te ako te vjere
nema da su i djeca nečista. To izričito piše. A nečistoća se uklanja
pranjem. U slučaju djece, po vjeri roditelja
Pokušaj se smiriti u svom križarskom pohodu izmišljanja vjere i nevjere o počecima milosti i krštenja u odnosu MI-VI..
Jer, ako si kršten kao beba, krizman itd..normalno bi bilo da si kršten i kao odrastao po primjeru Isusa
kako bi prestao djeliti lekcije onima koji su i obrezani i kršteni i
krizmani i kršteni uranjanjem i kršteni Duhom i imaju Duha Svetoga i
jesu rođeni od Boga i ne samo da imaju pravo da se zovu djecom Božjom
već i jesu Njegova djeca tj. imaju ne samo pravo da budu već to i jesu
- pa bili kod MI ili kod Vi ili kod Onih..
Naravno da vjerujem Isusa vjerom Njegovom jer sam zaista
stvarno prošao kroz Njegovu smrt i sada sam u Njegovom životu jer me je
oživio živototvornim Duhom..
Samo si zaboravio krštenje Križem..pa Te pitam jesi li se krstio Kristovim križem?
|
|