Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Krštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad?

power_settings_newLogin to reply
+44
tripo 41
Putnik
Juditha
piramida4
sivko5
Roby Boby
Luna Tic
bs91k
bogec
cchh90cc
Gubavac
Magic Master
davor_ze
piramida3
albatros
stefani
smirnof
amos
usamljena
stranac
Caesar
jakob
emanuel
magdalena
melkisedek
Sinke
dragan
jony
vivi
No Nick
Totus Tuus
Aladin
braslav
forestsilvy
msomi
Izrail
GAZDAMATAS
Mali princ
Ruta
laodikejac
cubela
Spart
dominik
kainos
48 posters

descriptionKrštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad? - Page 14 EmptyRe: Krštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad?

more_horiz
Nigdje nisam rekao da je Isus krstio malu djecu,znam samo da je zapovjedio apostolima da idu po svjetu i krste ljude.Vidimo iz Biblije da su apostoli poslušali Isusa i kako Biblija kaže krstili su cijele o bitelji i nigdje nisu čekali da neko navrši petnaest godina.Evo otprilike to sam pisao,hoćeš ti sad meni odgovorit na moje pitanje?

descriptionKrštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad? - Page 14 EmptyRe: Krštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad?

more_horiz
Caesar je napisao/la:
Dina je napisao/la:

Ma nije problem u mojoj iskrenosti,nego u tvojoj namjeri.Pred malo si tvrdio da je Isus krstio malu djecu,a kad sam te za molila za redke iz Biblije za tu tvrdnju nisi dao odgovor.Molim te ako hoces ozbiljno u repliku samnom odgovor na to pitanje.Na tvoju tvrdnju da je Isus krstio djecu prihvatam samo odgovor s redkom iz Biblije,nikakva logika X ne dolazi u ob zir.

Nije tvrdio, ili barem ja nisam vidio da je tvrdio. Ako imaš dokaze za suprotnu tvrdnju, izvoli nam ih predočiti. Za ovakvo nešto netko drugi vjerojatno bi dobio po prstima, ali sva sreća da vrijedi, kao u najslabijoj karici ''sam sebe ne mogu kazniti''.

Čovjek je naprosto tvrdio da je sv. Pavao krstio cijele obitelji. Što je točno, i možemo potvrditi u sljedećim navodima:

"Pošto se pak krsti ona i njezin dom, zamoli: "Ako smatrate da sam vjerna Gospodinu, uđite u moj dom i ostanite u njemu." (Dj 16, 15)

"Te iste noćne ure uze ih, opra im rane pa se odmah krsti - on i svi njegovi." (Dj 16, 33)

"A nadstojnik sinagoge Krisp povjerova Gospodinu zajedno sa svim svojim domom. I mnogi od Korinćana koji su to slušali povjerovaše i pokrstiše se." (Dj 18, 8 )

"A da, krstih i Stefanin dom. Inače ne znam krstih li koga drugoga." (1 Kor 1, 16)

Pitanje je sada da li se u vašoj crkvi krste čitavi domovi, ili samo odrasli? Katolička crkva slijedi upute apostola, i nikome ne uskraćuje krsne vode, jer se to obećanje odnosi na sve - ljude svih naroda bez izuzetka, i mladih i starih, kao što zbori sv. Petar:

"Petar će im: "Obratite se i svatko od vas neka se krsti u ime Isusa Krista da vam se oproste grijesi i primit ćete dar, Duha Svetoga. Ta za vas je ovo obećanje i za djecu vašu i za sve one izdaleka, koje pozove Gospodin Bog naš." (Dj 2, 38-39)

Slusaj ti Cezare,za brisanje posta se dobiva ban!

more_horiz
smirnof je napisao/la:
Nigdje nisam rekao da je Isus krstio malu djecu,znam samo da je zapovjedio apostolima da idu po svjetu i krste ljude.Vidimo iz Biblije da su apostoli poslušali Isusa i kako Biblija kaže krstili su cijele o bitelji i nigdje nisu čekali da neko navrši petnaest godina.Evo otprilike to sam pisao,hoćeš ti sad meni odgovorit na moje pitanje?

Govoris li ovo ciste savjesti pred Bogom i pred forumom?Za brisanje postova se dobija ban.

more_horiz
Apsolutno čiste savjesti govorim.nisam obrisao nikakav post niti neznam kako se to radi.Nego ti mi nisi odgovorila dali u adventističkoj Crkvi osubu koju pastor krsti pita dali vjeruje u dar proroštva Ellen White i u njene božanski inspirirane spise.

more_horiz
Smirnofe Gospod je veći od savesti.

more_horiz
smirnof je napisao/la:
Apsolutno čiste savjesti govorim.nisam obrisao nikakav post niti neznam kako se to radi.Nego ti mi nisi odgovorila dali u adventističkoj Crkvi osubu koju pastor krsti pita dali vjeruje u dar proroštva Ellen White i u njene božanski inspirirane spise.

Apsolutno čiste savjesti govorim.nisam obrisao nikakav post niti neznam kako se to radi

Ili ja neznam sto je savjest ili ti ne zelis vidjeti sto je cista savjest.Ma ja cu ti odgovoriti dokumentom ako treba,ali za tvoju tvrdnju da neznas obrisati post mozes li mirno doci pred Bogom na molitvu,mozes li mirno primiti euharistiju,ne prodaje se Krist dragi moj tako jeftino on je podnio kriz Golgote za tebe i mene,sto ti je sad bitnije,ostati kod tvrdnje da nisi to tvrdio i ako ja imam svjedoke,a Nebo je najveci svjedok.

more_horiz
Naravno,tako da kad kažem da nešto govorim čiste savjesti svijestan sam da Gospodin zna dali mi je savjest čista ili nije.

more_horiz
smirnof je napisao/la:
Naravno,tako da kad kažem da nešto govorim čiste savjesti svijestan sam da Gospodin zna dali mi je savjest čista ili nije.

A sto je onda sa svjedocima,koji su bili prisutni?
I dalje tvrdis da si ciste savjesti,i da sve mozes napraviti savim miran?Moliti se uzeti euharistiju i ostalo,i da ne shvatas koliko si ozalostio Krista i koliko si mu teske rane opet nanio tvojom tvrdnjom.Ja cu ti oprostiti kao x puta do sada u x nikova,a s Bogom moras sam srediti,a ako si pravi vjernik
ti ces postupiti po Biblijskim principima,a ja znam da te nisam optuzila,a imam zato i svjedoke,a NEBO mi je najveci svjedok.

more_horiz
Prvo me optužiš za brisanje postova,mada do sada dok mi nisi rekla nisam imao pojma da postoji uopće takva nogućnost osim kod moderatora kad su upitanju psovke i govori mržnje.Sada opet da mjenjam nikove,a ja od početka do sada pa i u buduće smirnof katolik ili papista,kršten u katoličkoj Crkvi kasnije odpadnik da bi me nakon toliko godina Majka Crkva opet dočekala širom otvorenih ruku i da pokajao sam se za odpadništvo i sve grijehe za koje se i svaki dan kajem,tako da mogu slobodno reći da dostojanstveno primam sv.pričest u koju gledam kao i u samog Krista.Nego tebe ja molim sedamnaest puta da odgovoriš na moje pitanje,a ti ništa a baš me zanima.

more_horiz
Mislim da kad običan član obriše post ostane samo prazan prostor i to se može skužiti...sad sam došao i ne znam o čemu se radi...dobro smirnof nešto se oduži tvoj godišnji odmor, a rekao si da si pomorac....trebaš od nečega živjeti....jer ovdje visiš i prije i poslije podne...pa čovjek ima dojam da ti je zadaća ili posao obilaziti forume a pogotovo one na kojima piše dosta protestanata i praviti razdor...ja nisam rekao da je to tako, rekao sam dojam....no za sve one koji misle da će se ovaj forum ugasiti ili zatvoriti ili srušiti, moram reći da se varaju....

more_horiz
smirnof je napisao/la:
Prvo me optužiš za brisanje postova,mada do sada dok mi nisi rekla nisam imao pojma da postoji uopće takva nogućnost osim kod moderatora kad su upitanju psovke i govori mržnje.Sada opet da mjenjam nikove,a ja od početka do sada pa i u buduće smirnof katolik ili papista,kršten u katoličkoj Crkvi kasnije odpadnik da bi me nakon toliko godina Majka Crkva opet dočekala širom otvorenih ruku i da pokajao sam se za odpadništvo i sve grijehe za koje se i svaki dan kajem,tako da mogu slobodno reći da dostojanstveno primam sv.pričest u koju gledam kao i u samog Krista.Nego tebe ja molim sedamnaest puta da odgovoriš na moje pitanje,a ti ništa a baš me zanima.

Zanci i dalje tvrdis isto!A svjedoci ti nisu vazni niti Nebo kao svjedok,necu ljude opterecivati da se javno jave ,ali hvala vam svima koji ste se meni javili i znate da je BOG ISTINIT I PRAVEDAN i da ce svakome po djelima njegvim suditi.
Velika je Slava Kristova,mnogo puta je bio od ljudi izdavan ali ostao je u svojoj Velicini.
Spremna sam stradati za Krista.

more_horiz
Krizostome hvala ti što se brineš za moju egzistenciju ali sada je nepovoljno za navigat pogledaj šta se dešava u Somaliji:).Otići ću ja još na more jer kako kažu stari "ploviti se mora". A sad ozbiljno preporučujem naše mornare za molitvu braći i sestrama i ovdje na forumu koje su nedavno oteli somalijski gusari.Što se tiče foruma nebi nikako htio da se ugasi jer smatram da je jako dobar i da se iz njega može dosta naučiti.Nego mene najviše zanima zašto me je Dina potjerala sa foruma bez ikakvog obrazloženja,a ja sam samo pitao dali pastor pita adventistu koji se krsti dali vjeruje u dar proroštva EGW i njene božanski inspirirane spise.Dina neznam da li si me zabunom izbacila sa foruma jer ako nisi onda mi napiši što sam skrivio i slobodno napiši ako me neželiš ovdje više vidjet ,ja ću tvoju odluku kao administratorice ispštovat i nećeš ma više nikad vidjet na ovom forumu.Vaš Smirnof

more_horiz
Dina:

100% tocno,a je li jedno novorodjence svjesno svoje nove kupke u Duhu?

A je li Isus bio svjestan svog izabranja i sjedinjenja sa Logosom u trenutku dok je Marija rekla "da" i umjesto Njega anđelu?

more_horiz
albatros je napisao/la:
Krizostome hvala ti što se brineš za moju egzistenciju ali sada je nepovoljno za navigat pogledaj šta se dešava u Somaliji:).Otići ću ja još na more jer kako kažu stari "ploviti se mora". A sad ozbiljno preporučujem naše mornare za molitvu braći i sestrama i ovdje na forumu koje su nedavno oteli somalijski gusari.Što se tiče foruma nebi nikako htio da se ugasi jer smatram da je jako dobar i da se iz njega može dosta naučiti.Nego mene najviše zanima zašto me je Dina potjerala sa foruma bez ikakvog obrazloženja,a ja sam samo pitao dali pastor pita adventistu koji se krsti dali vjeruje u dar proroštva EGW i njene božanski inspirirane spise.Dina neznam da li si me zabunom izbacila sa foruma jer ako nisi onda mi napiši što sam skrivio i slobodno napiši ako me neželiš ovdje više vidjet ,ja ću tvoju odluku kao administratorice ispštovat i nećeš ma više nikad vidjet na ovom forumu.Vaš Smirnof

Riječ je o postu koji si navodno izbrisao, a kojeg su vidjeli i neki drugi forumaši da je postojao.

more_horiz
Ništa ja nisam izbrisao niti namam pojma kako se to radi,zar nisi ti rekao da bi se to odmah skužilo jer bi ostao prazan prostor.

more_horiz
Dina je napisao/la:
Spremna sam stradati za Krista.

amen Nedaj se iznervirati Dina.Video sam i ja taj cudni post , i nisam imao vremena da odgovorim na njega, bas sam hteo da kazem da sam Isus nije nikog krstavao, kad cap nema ga.I trebalo mi je malo vremena da se raspitam sa jos nekim oko te cudne cinjenice i evo i mene, pa sta bude bice.
zajedništvo

more_horiz
haim je napisao/la:
Dina:

100% tocno,a je li jedno novorodjence svjesno svoje nove kupke u Duhu?

A je li Isus bio svjestan svog izabranja i sjedinjenja sa Logosom u trenutku dok je Marija rekla "da" i umjesto Njega anđelu?

Pricamo o Gospodu zar ne , mislim da to bas i nije prikladno poredjenje.Gresan covek i bezgresni Bog, hm ne ide to tako.

more_horiz
Nisi ti stari moj vidio nikakav post od mene koji bi takvo što govorio i to jako dobro znaš.Krizostom je i sam rekao da bi se tkvo što vidjelo jer bi ostao prazan prostor.Jedini post koji je jučer netko izbrisao sa ove teme je onaj od Usamljene a otprilike glasi ovako:"Zahvaljujem svim revnim katolicima na odgovarima" taj post je jučer bio danas ga više nema.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply