Dina je napisao/la:
Ma nije problem u mojoj iskrenosti,nego u tvojoj namjeri.Pred malo si tvrdio da je Isus krstio malu djecu,a kad sam te za molila za redke iz Biblije za tu tvrdnju nisi dao odgovor.Molim te ako hoces ozbiljno u repliku samnom odgovor na to pitanje.Na tvoju tvrdnju da je Isus krstio djecu prihvatam samo odgovor s redkom iz Biblije,nikakva logika X ne dolazi u ob zir.
Nije tvrdio, ili barem ja nisam vidio da je tvrdio. Ako imaš dokaze za suprotnu tvrdnju, izvoli nam ih predočiti. Za ovakvo nešto netko drugi vjerojatno bi dobio po prstima, ali sva sreća da vrijedi, kao u najslabijoj karici ''sam sebe ne mogu kazniti''.
Čovjek je naprosto tvrdio da je sv. Pavao krstio cijele obitelji. Što je točno, i možemo potvrditi u sljedećim navodima:
"Pošto se pak krsti ona i njezin dom, zamoli: "Ako smatrate da sam vjerna Gospodinu, uđite u moj dom i ostanite u njemu."
(Dj 16, 15)"Te iste noćne ure uze ih, opra im rane pa se odmah krsti - on i svi njegovi."
(Dj 16, 33)"A nadstojnik sinagoge Krisp povjerova Gospodinu zajedno sa svim svojim domom. I mnogi od Korinćana koji su to slušali povjerovaše i pokrstiše se."
(Dj 18, 8 )"A da, krstih i Stefanin dom. Inače ne znam krstih li koga drugoga."
(1 Kor 1, 16)
Pitanje je sada da li se u vašoj crkvi krste čitavi domovi, ili samo odrasli? Katolička crkva slijedi upute apostola, i nikome ne uskraćuje krsne vode, jer se to obećanje odnosi na sve - ljude svih naroda bez izuzetka, i mladih i starih, kao što zbori sv. Petar:
"Petar će im: "Obratite se i svatko od vas neka se krsti u ime Isusa Krista da vam se oproste grijesi i primit ćete dar, Duha Svetoga. Ta za vas je ovo obećanje i za djecu vašu i za sve one izdaleka, koje pozove Gospodin Bog naš."
(Dj 2, 38-39)