jony je napisao/la:Dj. 2: 37 Kad su to čuli, ražali im se u srcu, i rekoše Petru i ostalim apostolima: "Što da činimo, ljudi braćo?" 38 Petar im reče: "Pokajte se, i svaki od vas neka se krsti u ime Isusa Krista za oproštenje grijeha svojih, i primit ćete dar Duha Svetoga;
Mislim da je brat Petar ovdje iznio formulu - recept - za spasenje:
1. POKAJATI SE
2. KRSTITI SE U IME ISUSA KRISTA
3. PRIMITI DUHA SVETOG
Mislim da je potrebno slijediti formulu do samih njezinih detalja. Ako se ne pokajemo - nikakva korist od krštenja. Ako se krstimo na kriv način - opet nismo primjenili formulu i konačan rezultat neće biti spasenje!
Stoga, kštenje vrijedi samo ako smo se pokajali (što djeca ne mogu), krstili u Ime Isusa Krista, i primili Duha Svetog! Ne možemo očekivati Duha Svetog ako se nismo prije krštenja pokajali ili se nismo krstili u Ime Isusa Krista.
Dobro si istaknuo paradigmu tj "recept" za krštenje..
U tome je najbitnije prije kao nepokajan doći ka Kristu privučen Njegovom ljubavlju i izravno primiti od Isusa osvjedočenje o griješnosti i milosti koju nam pruža Isus u direktnom susretu koji je omogućen Duhom ..Mi imamo slobodan pristup Kristu u Njegovoj službi pomirenja..Pitanje je koliko su djeca toga duhovno svjesna...