Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Krštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad?

power_settings_newLogin to reply
+44
tripo 41
Putnik
Juditha
piramida4
sivko5
Roby Boby
Luna Tic
bs91k
bogec
cchh90cc
Gubavac
Magic Master
davor_ze
piramida3
albatros
stefani
smirnof
amos
usamljena
stranac
Caesar
jakob
emanuel
magdalena
melkisedek
Sinke
dragan
jony
vivi
No Nick
Totus Tuus
Aladin
braslav
forestsilvy
msomi
Izrail
GAZDAMATAS
Mali princ
Ruta
laodikejac
cubela
Spart
dominik
kainos
48 posters

descriptionKrštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad? - Page 7 EmptyRe: Krštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad?

more_horiz
jony je napisao/la:
Dj. 2: 37 Kad su to čuli, ražali im se u srcu, i rekoše Petru i ostalim apostolima: "Što da činimo, ljudi braćo?" 38 Petar im reče: "Pokajte se, i svaki od vas neka se krsti u ime Isusa Krista za oproštenje grijeha svojih, i primit ćete dar Duha Svetoga;

Mislim da je brat Petar ovdje iznio formulu - recept - za spasenje:

1. POKAJATI SE
2. KRSTITI SE U IME ISUSA KRISTA
3. PRIMITI DUHA SVETOG

Mislim da je potrebno slijediti formulu do samih njezinih detalja. Ako se ne pokajemo - nikakva korist od krštenja. Ako se krstimo na kriv način - opet nismo primjenili formulu i konačan rezultat neće biti spasenje!

Stoga, kštenje vrijedi samo ako smo se pokajali (što djeca ne mogu), krstili u Ime Isusa Krista, i primili Duha Svetog! Ne možemo očekivati Duha Svetog ako se nismo prije krštenja pokajali ili se nismo krstili u Ime Isusa Krista.

Dobro si istaknuo paradigmu tj "recept" za krštenje..
U tome je najbitnije prije kao nepokajan doći ka Kristu privučen Njegovom ljubavlju i izravno primiti od Isusa osvjedočenje o griješnosti i milosti koju nam pruža Isus u direktnom susretu koji je omogućen Duhom ..Mi imamo slobodan pristup Kristu u Njegovoj službi pomirenja..Pitanje je koliko su djeca toga duhovno svjesna...

descriptionKrštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad? - Page 7 EmptyRe: Krštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad?

more_horiz
abraham je napisao/la:
Dj. 2: 37 Kad su to čuli, ražali im se u srcu, i rekoše Petru i ostalim apostolima: "Što da činimo, ljudi braćo?" 38 Petar im reče: "Pokajte se, i svaki od vas neka se krsti u ime Isusa Krista za oproštenje grijeha svojih, i primit ćete dar Duha Svetoga;

Mislim da je brat Petar ovdje iznio formulu - recept - za spasenje:

1. POKAJATI SE
2. KRSTITI SE U IME ISUSA KRISTA
3. PRIMITI DUHA SVETOG

Mislim da je potrebno slijediti formulu do samih njezinih detalja. Ako se ne pokajemo - nikakva korist od krštenja. Ako se krstimo na kriv način - opet nismo primjenili formulu i konačan rezultat neće biti spasenje!

Stoga, kštenje vrijedi samo ako smo se pokajali (što djeca ne mogu), krstili u Ime Isusa Krista, i primili Duha Svetog! Ne možemo očekivati Duha Svetog ako se nismo prije krštenja pokajali ili se nismo krstili u Ime Isusa Krista.

Osobno mislim da su mnogi današnji kršćani zapeli na 2. točki!

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Misija po Isusu Kristu:

(Mt 28,16)

(Mk 16,14-18; Lk 24,36-49; Iv 20,19-23; Dj 1,6-8)

16Jedanaestorica pođoše u Galileju na goru kamo im je naredio Isus. 17Kad ga ugledaše, padoše ničice preda nj. A neki posumnjaše. 18Isus im pristupi i prozbori:

"Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji! 19Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga 20i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!""I evo, ja sam s vama u sve dane - do svršetka svijeta."
Krštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad? - Page 7 Welcome_home_hahlbohm_l

Kako je Krist nas ljubio tako da ljubimo i sve koje ljubi..i istomišljenike i neistomišljenike..Zato se Krist krstio...

Zapazimo redoslijed :

-Učiniti sve narode učenicima
- učeći ih čuvati sve zapovijedi koje nam je zapovijedio Isus
--učiti...pa potom krstiti ili krstiti pa potom učiti, ili po redoslijedu osvjedočenja..?
Krštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad? - Page 7 Marys_worship_jekel
Pokajnica koja pripravlja Krista za pogreb

Krštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad? - Page 7 Pentecost1
10 dana nakon uznesenja Isusa učenici su bili kršteni Duhom Svetim..
A što je krštenjem ognjem?
*Krštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad? - Page 7 Flames_Picture209</BLOCKQUOTE>

Zadnja promjena: ; uto 05 lip 2007, 17:26; ukupno mijenjano 3 put/a.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>*Krštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad? - Page 7 Flames_Picture209

*Krštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad? - Page 7 Flames_Picture209
*Krštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad? - Page 7 Flames_Picture209</BLOCKQUOTE>

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Abraham je na ovom forumu pod posebnom protekcijom, jer je istomišljenik moderatora. Ni sam ne znam koliko je tema u kojima sam sudjelovao fizički ugušio sa 5-6 postova za redom s hropom teksta i slika i slično - i najčešće je većina toga bila nevazano za temu. Međutim, noemi i dina baniraju neke druge neistomišljenike i javno ih ukoravaju - međutim, abraham očigledno nije taj.

Na kraju krajeva, one su urednice foruma i mogu radit što god hoće! I rade!

Znas jony,ako cemo sjedeti na forumu i nista ne nauciti jedni o drugima steta je,a ovo o nepravednim opomenama,bilo bi dobro i argumentirati,i ne optuzivati,nikoga.Mislim ,da je ovo forum s najvecom tolerancijom,ali neke stvari su ipak ne dopustive,i nece biti dopustene.Kako je interdenominacijski forum,mora se jako paziti,na toleranciju,i to je princip ovog foruma i nista vise.
Pisi s mirom,uzme sve ljude kao Kristovu bracu i buduce stanovnike neba i sve ce biti uredu.Krštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad? - Page 7 010107NA8_prv

Krštenje djece ili krštenje odraslih - pitanje je sad? - Page 7 P</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Krstionica u Izraelu?
video:
http://video.msn.com/v/us/msnbc.htm?g=ec907208-b35a-471e-91e9-05bfa03b7328&f=00&fg=copy

more_horiz
Odrasli naravno, krštenje je individualna odluka svake osobe koja se odluči sljediti Isusa.

more_horiz
Biblija ne brani krstenje djece. Sugerira na nekoliko mjesta krstenje cijelog doma, tj. svih ukucana, pri cemu ne pise da se djeca izuzimaju. Naglasava nuznost krstenja, te nam govori kako je krstenje zamijenilo obrezanje, a znamo da su se obrezivala djeca. Dakle meni Bozja Rijec vrlo jasno kaze da se mogu djeca krstiti i to mi je i vise nego dovoljno da u to vjerujem.

more_horiz
Zašto je po tebi Isus čekao 30 godina da se krsti i to tamo gdje ima puno vode? Zar nam nebi on trebao biti primjer u svemu?

more_horiz
dragan je napisao/la:
Zašto je po tebi Isus čekao 30 godina da se krsti i to tamo gdje ima puno vode? Zar nam nebi on trebao biti primjer u svemu?

Isus se obrezao kao dijete, budući da je krštenje došlo kao "duhovno obrezanje" Njegovom Žrtvom.

Krštenje je zamijenilo obrezivanje, koje se primjenjivalo na djecu koja nisu niti znala niti vjerovala u Boga.

more_horiz
Budući smo s Njime surazapeti , suumrli, suukopani, suuskrišeni - to potvrđujemo krštenjem koje je Ivan osporavao učiniti nad Isusom , ali , argument je Isusov bio - da se ispuni svaka pravda..
Pavao je nastojao postići susličnost Kristovoj smrti - to ne može dijete..Dakle koji je razlog i svrha krštenja djece ako je obrezanje ispunilo svoju zavjetnu zadaću dolaskom sjemena nepropadljivog...

more_horiz
abraham je napisao/la:
Budući smo s Njime surazapeti , suumrli, suukopani, suuskrišeni - to potvrđujemo krštenjem koje je Ivan osporavao učiniti nad Isusom , ali , argument je Isusov bio - da se ispuni svaka pravda..
Pavao je nastojao postići susličnost Kristovoj smrti - to ne može dijete..Dakle koji je razlog i svrha krštenja djece ako je obrezanje ispunilo svoju zavjetnu zadaću dolaskom sjemena nepropadljivog...

Ali uistinu, tko može postići susličnost Kristovoj smrti? Ako smo kršteni , tad On na nas izlijeva Svoju Milost i Svoje Spasenje i niti sami ne možemo doći do ikakve spoznaje ništa manje nego dijete.

PS: Odoh na more. Pozdrav u Kristu!

more_horiz
Isus se krstio iz drugog razloga. Mi se nemozemo sa njime usporedjivati. Za razliku od njega mi smo gresni, kao sto veli psalam: Evo, gresan sam vec rodjen, u grijehu me zace majka moja. (Ps 51, 7)

more_horiz
Isus se krstio da nama grešnicima pruži primjer kak bi trebali i mi. Istina je da se rađamo sa urođenom sklonošću prema grijehu, ali novorođenje treba biti svjesna i osobna odluka pojedinca, a ne mame i tate.

more_horiz
Gdje Biblija konkretno veli da se djecu netreba ili nesmije krstiti?

more_horiz
Nigdje. Ali zato postoji masa tekstova koji govore da novorođenje treba biti osebna odluka pojedinca, a ne roditelja.

more_horiz
Da, postoji masa tekstova koji nam govore o praksi i vjerovanju Crkve u prvim stoljecima a zovu se Apostolska Predaja ili Tradicija. http://www.scripturecatholic.com/baptism.html

more_horiz
crusadercro je napisao/la:
Gdje Biblija konkretno veli da se djecu netreba ili nesmije krstiti?

Ali kako ja znam i kod katolika u nekim formacijama se krstavaju odrasli.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply