Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Vjera kao talac znanosti?

power_settings_newLogin to reply
+7
Caesar
Spart
slisch
ararat
moki72
Euro
Izrail
11 posters

descriptionVjera kao talac znanosti? - Page 5 EmptyRe: Vjera kao talac znanosti?

more_horiz
slisch je napisao/la:

Svećenici su plaćenici religije, zašto onda evolucionistički profesori ne bi bili svećenici te iste evolucionističke religje? Logično, zar ne? Ili ti je ovo suviše revolucionarna ideja?

Ju ju ajme meni.
Eto nije ni to znanstveno ali što drugo reći.

descriptionVjera kao talac znanosti? - Page 5 EmptyRe: Vjera kao talac znanosti?

more_horiz
U potpunosi se slazem sa slisch.ja sam provela mnogo vremena u Njemackoj i impresioniralo me koliko je slobodna Njemacka u pogledu vjere i religije i koliko suu ljudi otvoreniji za neke stvari nego ovdje.medutim primjetila sam da se bas oni koji su se toliko otvoreni prema Bogu i daju se kao misionari i pomazu svugdje ISPRAZNILI duhovno i da upravo njima treba duhovna obnova.Neznam koliko to ima veze sa ovom temom ali eto poceli ste o tome pricati.Very Happy
Znanost opet ponavljam dokazuje Boga u mnogo razlicitih aspekata...

more_horiz
Istina je napisao/la:
U potpunosi se slazem sa slisch.ja sam provela mnogo vremena u Njemackoj i impresioniralo me koliko je slobodna Njemacka u pogledu vjere i religije i koliko suu ljudi otvoreniji za neke stvari nego ovdje.medutim primjetila sam da se bas oni koji su se toliko otvoreni prema Bogu i daju se kao misionari i pomazu svugdje ISPRAZNILI duhovno i da upravo njima treba duhovna obnova.Neznam koliko to ima veze sa ovom temom ali eto poceli ste o tome pricati.Very Happy
Znanost opet ponavljam dokazuje Boga u mnogo razlicitih aspekata...

možeš li mi navesti neke aspekte?

more_horiz
slisch je napisao/la:

Bespredmetno je da analiziramo naše hrvatsko vjerničko društvo. Da ljudi uistinu vjeruju ono što tvrde mnogo što-šta u našem društvu bi izgledalo radikalno drugačije. Ili su lopovi, lažovi, preljubočinioci, ubojice ... tek između onih par postotaka srba, ateista i muslimana? Vrijedi razmisliti?

Da, ne moramo mi analizirati. Možemo navesti i zaključke do kojih su drugi došli!!!
Evo zaključka od prije par mjeseci koji je iznio Vlado Košić:
"Što vrijedi to što u Hrvatskoj živi 90% Hrvata katolika, kada se nedjeljom na misi ne pojavi niti njih 10%.!!!"

pozdrav

Euro

more_horiz
to je za mene žalosno
znam za taj ili sličan podatak

ali, za utjehu, opet je 3 puta više nego li u Belgiji, njemačkoj i drugim zapad.europ.zemljama gdje to iznosi sam0 2-3 % !

more_horiz
U Nizozemskoj i Njemačkoj se npr. protestantske crkve sve više prazne, a to se objašnjava "promjenom u društvenim odnosima". Kao, treba više raditi da se više zaradi, a manje se vodi brige o Bogu! Cilj života je postao stjecanje imetka i kupovne moći, a Bog je izgleda ostao kao cilj kod malobrojnih pojedinaca.

pozdrav

Euro

more_horiz
Izrail je napisao/la:
slisch je napisao/la:

Svećenici su plaćenici religije, zašto onda evolucionistički profesori ne bi bili svećenici te iste evolucionističke religje? Logično, zar ne? Ili ti je ovo suviše revolucionarna ideja?

Ju ju ajme meni.
Eto nije ni to znanstveno ali što drugo reći.

A što drugo reći za one koji prodaju hipoteze i teorije kao čistu znanstvenu istinu. Tu je problem, kako god da ga osloviš ili imenuješ. Onaj koji propovjeda vjeru (a evolucionisti vjeruju) je nekakav misionar, evanđelista, svećenik... jer kao potvrdu onoga što priča navodi: "Vjerujem..." Čista znanost barata samo činjenicama i tu nema govora o nekoj vjeri. Tu su jedan plus jedan uvijek dva.

more_horiz
Tu su jedan plus jedan uvijek dva.

Znanosti da, ali vjeri je moguc i drugaciji rezulat. Very Happy

more_horiz
dominik je napisao/la:
Tu su jedan plus jedan uvijek dva.

Znanosti da, ali vjeri je moguc i drugaciji rezulat. Very Happy

Naravno, zato se vjera i znanost razlikuju. Znanost ostaje samo na onome što može opipati, eksperimentalno potvrditi, ponoviti... a religija prelazi na hipotetičko područje: vjerujem, pretpostavljam, osjećam...

more_horiz
E pa nije tako...Znanost ne ostaje samo na onome stoe se moze opipati, eksperimentalno dokazati itd,jer postoje i hipoteze i mnoge druge direktne i indirektne stvari koje se naprosto moraju povezati...A kad krot vjeru dodemo do Boga onda ga se za dokaz nevjernicim moze dokazati i znanstveno u poptunosti,ako je to potrebno...

more_horiz
Istino, ti ovdje govoriš o alatima znanstvenika (hipoteze, teorije, logika...) no, ne zaboravi da se u egzaktnoj znanosti računa samo ono što se može eksperimentalno dokazati ili na drugi način potvrditi.

S druge strane, vjeruj mi da čovjeku koji je vjerom došao do Boga ne stoji baš mnogo argumenata u ruci kojima bi mogao mahati pred nevjernicima a kojima bih im pružio bile kakve potpuno opipljive dokaze postojanja Beskrajnoga.

Nikad neću zaboraviti svoj susret s jednim čovjekom koji nije vjerovao da su ljudi bili na Mjesecu. Ja, onako mlad i odlično informiran upinjao sam se svim silama da bih shvatio kako je to potpuno jalov posao. Nema načina išta u ikoga uvjeriti ako čovjek ima svoj "tvrd" predstav po nekom pitanju. Kako nevjernika tako i vjernika! Kada bi i anđeo sišao s neba i progovorio nevjerniku ovaj bi samo pomislio kako halucinira ili ima jaku autosugestiju.

OK, slažem se da razuman čovjek pod pritiskom činjenica i dokaza slaže i revidira svoju sliku svijeta u zavisnosti od svoje spoznaje. Realno je da djeca imaju dječju sliku svijeta a odrasli ipak ponešto drugačiju. Zar ne?

more_horiz
Pa naravno Isus sam kaze da blago onima koji vjeruju a da nisu vidjeli.Narvno da vjera na neki nacin iziskuje dokaze.S tim se slazem, ali samo kaze da znanost nije u svojim postupcima toliko daleko od Boga...Postoje matematicke jednadbe,kemijske,fizicke pojave,itd koje dokazuju postojanje Boga te ako je potrebno zasto to ne upotrijebiti za pridobijanje ljudi Kristu a i drugu stvar zasto ne deministicirati pojam znanosti na koju mnogi krscani gledaju kao na nesto lose i negativno a uopce nije tako....

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply