hrvoje hrki je napisao/la:
Pa pojasni nam ti malo
kako te je znanost dovela do bolje spoznaje Trojstva, Duha svetoga, pretvorbe itd:?:
Mješaš malo pojmove, ne govorim ja da će te znanost dovesti do Boga. Ja govorim o pristupu, da bi Boga spoznao, treba ti nešto više od vjere, a to je znanstveni pristup, metodologija. Isti principi kao kod "tehnološke znanosti", samo što se ne primjenjuju na materiju, nego na duh.
Bolje je pitanje kako će ti samo vjera pomoći da spoznaš Trojstvo, Duh, pretvorbu, itd.?
U Trojstvo vjerujem, ali samo direktan uvid mi može omogućiti spoznaju Trojstva, shvaćanje različitih aspekata Jednog Boga.
Sveti Duh osjećam i vidim da djeluje, znači ne samo da vjerujem u Duh Sveti, nego i znam da postoji, ali čak i to znanje mi nemože ništa pomoći u razumijevanju Duha i principa Njegovog djelovanja.
Preobrazba je također nešto, do čega se dolazi i što se odvija po nekim zakonitostima i pravilima. Vjerovanje u preobrazbu ti neće pomoći da se probraziš. Samo poznavanje zakonitosti i djelovanje u skladu s njima će te dovesti do preobražaja.
Ponavljam, vjera je jako bitna, ali to je samo početni korak, bez vjere ne možeš napredovati, ali napredovanje se sastoji u poznavanju, izučavanju zakonitosti i djelovanju u skladu s njima.