Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Uloga subote

power_settings_newLogin to reply
+4
dragan
simply
kainos
Velikomucenik
8 posters

descriptionUloga subote - Page 4 EmptyRe: Uloga subote

more_horiz
Sestro Dina,

Vrlo rado ću se moliti za svaku bolesnu osobu za koju budem imao prilike i ka kojoj me vodi Bog.

A što se tiče Božije Reči i onoga što vrlo jasno piše u Bibliji, to nije mlaćenje prazne slame već VEČNI ŽIVOT. Odbaciti ono što vrlo jasno kaže Božija Reč, vodi u velike probleme svaku osobu. Možeš se za nekog moliti ceo život,ali ako osoba odbacuje Božiju Reč, onda molitva ništa ne pomaže!

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Aladin je napisao/la:
Sestro Dina,

Vrlo rado ću se moliti za svaku bolesnu osobu za koju budem imao prilike i ka kojoj me vodi Bog.

A što se tiče Božije Reči i onoga što vrlo jasno piše u Bibliji, to nije mlaćenje prazne slame već VEČNI ŽIVOT. Odbaciti ono što vrlo jasno kaže Božija Reč, vodi u velike probleme svaku osobu. Možeš se za nekog moliti ceo život,ali ako osoba odbacuje Božiju Reč, onda molitva ništa ne pomaže!

Brat Aladin
[url=http://www.nevesta-hristova.org
www.nevesta-hristova.org[/quote[/url]]
Mislim da grjesis,jer se nedavno krstio covjek za koga se molila njegova zena cjeli zivot.Mi nikad ne znamo kad je kome upucen poziv za spasenje,i hvala Bogu da,je tako.Inace kad bi mi ljudi odredjivali vrijeme spasenja,mnoge bi nam krpe stajale na putu.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Molim poslušajmo i pomolimo se i za zabludjele:

1. O Glavo Puna Rana

2. O Glavo puna rana,
    na Tebi trnjev splet,
    o Glavo krunisana,
    a ruga Ti se svijet!
    O Čelo s koga teče
    u muci krvav znoj,
    pred Tobom ja se klanjam,
    i priznajem dug svoj!
    Za bol i muke Tvoje,
    o Kriste, ja sam kriv,
    jer Ti si radi mene
    na kri?u raspet ?iv.
    O, sad se kajem gorko,
    svom du?om kajem se;
    oposti, Kriste Spase,
    sad moje grijehe sve!
    O, hvala, Tebi hvala,
    ?to za me ispi ?uč,
    jer smrt je Tvoja dala
    spasenja meni ključ!
    O, daj da uvijek mislim
    o svetoj ?rtvi toj,
    na kri?u da Te gledam
    i vječno budem Tvoj!

3. Radujte Se Narodi

4. Radujte se narodi, kad čujete glas,
    da se Isus porodi u bla?eni čas.
    Svaki narod čuj, čuj,
    i Betlemu pristupljuj, pristupljuj.
    Vidi Bo?je otajstvo u podrtoj ?talici
    I tko trpi ubo?tvo na toj tvrdoj slamici.
    To otajstvo čuj, čuj,
    i k jaslicam pristupljuj! Pristupljuj!
    Raduje se Marija s Josipom gledeći
    Anđeo pjeva "Glorija" po zraku leteći
    I ti, svijete čitavi,
    Spasitelja pozdravi! Pozdravi!
  5. U Miru Gospodnjem

U miru Gospodnjem, kroz oluje sve,
    Ne plaši me bura ni grom!
    U vjeri i nadi ja pjevam već sad:
    Dobro mi je u Gospodu mom!

Refren

Dobro u Bogu mom,
    Dobro mi je u Gospodu mom!
    Kad Sotona prijeti i plaši me tu,
    U Kristu se tješim jer znam
    Da On je na križu pobjedio Zlog,
    I za mene je umro On sam!

Refren
    U Kristu sad živim i slušam mu glas,
    O sreća je slušati ga!
    U njemu je odmor i nebeski mir,
    I u njemu sad sretan sam ja!

Refren

Vaš abraham

more_horiz
Nisi me razumela, sestro Dina!

Rekao sam ako osoba ne prihvata Božiju Reč, možeš se moliti za nju ceo život, i to ne mora značiti ništa. A hvala Bogu za svaku spašenu dušu, bilo gde i bilo kad!

Inače pesma je vrlo lepa, često smo se je pevali!

Brat Aladin

more_horiz
2 Dragan

Kazes: "Zašto je posvećena, sa kojom svrhom? Šta se to ticalo Adama i Eve? Šta se tiče nas danas?".

Nije se ni najmanje ticalo Adama i Eve. Zakon, dekalog, se prvi put spominje tek sa Mojsijevom pojavom i to u odredjenom kontekstu. Dalje, danas nas taj zakon ne tice, niti se ikada ticao ne-Jevreja. Nigde se u Starom zavetu ne spominje da je subota drzana od strane drugih naroda. Sto se tice posvecenja, to najbolje da pitas Jevreje, oni bolje barataju Starim zavetom Smile No, pitas zasto je posvecena? Pa ti bi meni trebalo da das odgovor na to pitanje.

2 Abraham

Nije mi najasnije sta si hteo da kazes sa ova dva poduza posta.
Nisi mi odgovorio na pitanje kako ti tumacis II Knjigu Mojsijevu 31:12-17. rtmf

Pozdrav obojici victory Smile

more_horiz
Dina je napisao/la:

Mislim da grjesis,jer se nedavno krstio covjek za koga se molila njegova zena cjeli zivot.Mi nikad ne znamo kad je kome upucen poziv za spasenje,i hvala Bogu da,je tako.Inace kad bi mi ljudi odredjivali vrijeme spasenja,mnoge bi nam krpe stajale na putu.

Hajdemo biti realni i iskreni. Neke stvari se već tisućljećima znaju, a to je činjenica da se mnogi ljudi znaju promijeniti, pa čak i odbaciti sve svoje zablude, u onim starijim i zrelim godinama.
Postoji jedna lijepa indijska izreka u vezi toga:
"Kada se približava vrijeme starosti i smrti, tada čak i pas odlazi do Hrama, kako bi slušao pobožne pjesme upućene Bogu!"

pozdrav

Euro

more_horiz
Velikomucenik je napisao/la:
2 Dragan

Kazes: "Zašto je posvećena, sa kojom svrhom? Šta se to ticalo Adama i Eve? Šta se tiče nas danas?".

Nije se ni najmanje ticalo Adama i Eve. Zakon, dekalog, se prvi put spominje tek sa Mojsijevom pojavom i to u odredjenom kontekstu. Dalje, danas nas taj zakon ne tice, niti se ikada ticao ne-Jevreja. Nigde se u Starom zavetu ne spominje da je subota drzana od strane drugih naroda. Sto se tice posvecenja, to najbolje da pitas Jevreje, oni bolje barataju Starim zavetom Smile No, pitas zasto je posvecena? Pa ti bi meni trebalo da das odgovor na to pitanje.

2 Abraham

Nije mi najasnije sta si hteo da kazes sa ova dva poduza posta.
Nisi mi odgovorio na pitanje kako ti tumacis II Knjigu Mojsijevu 31:12-17. rtmf

Pozdrav obojici victory Smile

Zašto si izostavio 18.stih?
No , Hebreji su u smislu gornjih stihova trebali graditi šator od sastanka i nisu smjeli pasti u zamku raditi šator subotom..
Originalni šator je na Nebesima u kojem Krist obnaša svoju Prvosvećeničku službu..U Svetinji nad svetinjom - jeste original kovčeg zavjeta..Vidi Otkrivenje..Nebeski hram - kao mjesto predadventnog suda tiće se svih ljudi svih vremena, i predpotopnih i poslijepotopnih do kraja svijeta..
abraham
koja Ti se himna dopada od ovih:
THAT MAN OF CALVARY
THEE, O CHRIST, THE FATHER’S SPLENDOR
THEE, O IMMANUEL, WE PRAISE
THEE WE ADORE, ETERNAL LORD
THEE WE ADORE, O HIDDEN SAVIOR, THEE
THEE WILL I LOVE, MY STRENGTH, MY TOWER (Wesley)
THEE WILL I LOVE, MY STRENGTH, MY TOWER (Winkworth)
THEE WILL I LOVE, O LORD, MY STRENGTH
There Are Days So Dark That I Seek in Vain
THERE ARE LONELY HEARTS TO CHERISH

more_horiz
2 Dragan

Nije se ni najmanje ticalo Adama i Eve. Zakon, dekalog, se prvi put spominje tek sa Mojsijevom pojavom i to u odredjenom kontekstu. Dalje, danas nas taj zakon ne tice, niti se ikada ticao ne-Jevreja.

Hajde da nejdemo na Jevreje. To si na spomenutoj stranici objasnio, i tvoj stav o tim događajima mi je jasan. Ono što mi nije jasno jeste tvoje viđenje tog teksta sa kraja stvaranja.

Nigde se u Starom zavetu ne spominje da je subota drzana od strane drugih naroda.

Jesi siguran?

IZA 56:6 A tuđine, koji pristanu uz Gospoda, da mu služe, da ljube ime Gospodnje i da budu sluge njegove, sve, koji drže subotu i ne oskvrne je i drže se zavjeta mojega:
IZA 56:7 Njih ću dovesti k svetoj gori svojoj i razveseliti ih u kući svojoj molitvenoj. Žrtve paljenice njihove i žrtve zaklanice njihove ugodne su na žrtveniku mojemu, jer će se kuća moja zvati kuća molitve za sve narode.

Sto se tice posvecenja, to najbolje da pitas Jevreje, oni bolje barataju Starim zavetom Smile No, pitas zasto je posvecena? Pa ti bi meni trebalo da das odgovor na to pitanje.

Pa ja tebi mogu dati svoj odgovor, no ti moj odgovor već znaš, a ja tvoj neznam. Kako ja sad shvaćam tvoju teoriju je otprilike ovako:
Bog kaže šta ima o posvećenju i blagoslovu za subotu. A na to Adam:
Adam: Molim, kakva subota?
Bog: Ups, malo sam se izgubio u vremenu. Ovo sam trebo reći koju tisuću godina kasnije. Zaboravi.

more_horiz
2 Abraham:

Nisam izostavio 18 stih sa nekom namerom (na sta aludiras?). Sta vise, jos bolje da mi odgovoris zakljucno sa tim stihom.

Jos mi nisi odgovorio na pitanje:

Mozda sam dosadan, ali, kako ti tumacis II Knjigu Mojsijevu 31:12-18., s obzirom da smatras da je subota dana svim ljudima da je svetkuju ("Isus ne kaže da je subota stvorena radi židova, već radi čovjeka..."). Da li ona predstavlja nesto specijalno kod Jevreja, s obzirom da se kaze da je subota (i uopste ceo moralni zakon) data Jevreima kao znak izmedju njih i Gospoda.

2 Dragan:

Nije mi jasno kako si uspeo da jednim (pogresno protumacenim) stihom ustvrdis da ne-Jevreji ne samo da su znali za subotu nego su je i drzali. Cisto sam znatizeljan: da li imas neki sekularni izvor za ovakvu tvrdnju.

Sto se tice stiha i drugih slicnih stihova, jasno je da se ovde radi o ne-Jevrejinu koji je pristupio judaizamu. Inicijacija u judaizam bila je obrezivanje, a "posledica" je bila da se drzao svega cega se jedan Jevrejin drzao (ukljucujuci suobtu).

more_horiz
Jedno pitanje, jesu Adam i Eva Židovi, ili predstavnici čovječanstva...tako kad Isus kaže da je subota stvorena čovjeka radi, ne misli na Židove, nego na cjelokupni ljudski rod....

more_horiz
Hm, da li to znaci da se mi danas ne moramo zeniti, jer je to samo za jevreje?? Ili, ako smo i ozenjeni, da li to znaci da bi svako od nas uzivao da ga zena vara, posto je zapovest o preljubi data samo jevrejima i ne tice se ne jevreja?? Smile

more_horiz
Btw., Dragane, zasto bi se od jednog tudjina trazilo da postuje subotu, kada je ovaj vec drzao subotu!?!?! Paradoksalno.

more_horiz
2 Krizostom:

Kazes: "Jedno pitanje, jesu Adam i Eva Židovi, ili predstavnici čovječanstva...tako kad Isus kaže da je subota stvorena čovjeka radi, ne misli na Židove, nego na cjelokupni ljudski rod....".

Adam i Eva, svakako, nisu bili Jevreji; niti je njima dat zakon. Zakon je dan Jevrejima, i Sveto pismo nedvosmisleno govori o tome. Ne zelim da se raspravljam oko necega sto je u Bibliji ocigledno.

Primedba da je "subota stvrena coveka radi", ne sugerise da su Adam i Eva znali za subotu!!! rool

more_horiz

Nije mi jasno kako si uspeo da jednim (pogresno protumacenim) stihom ustvrdis da ne-Jevreji ne samo da su znali za subotu nego su je i drzali. Cisto sam znatizeljan: da li imas neki sekularni izvor za ovakvu tvrdnju.

Sto se tice stiha i drugih slicnih stihova, jasno je da se ovde radi o ne-Jevrejinu koji je pristupio judaizamu. Inicijacija u judaizam bila je obrezivanje, a "posledica" je bila da se drzao svega cega se jedan Jevrejin drzao (ukljucujuci suobtu).

Ovim stihom je iznešena Božja namjera da drugi narodi drže subotu, a ne samo Židovi. Koliko je ta namjera ostvarena, to je drugo pitanje.

No još mi nisi ogovorio na ovo:
dragan je napisao/la:

Sto se tice posvecenja, to najbolje da pitas Jevreje, oni bolje barataju Starim zavetom Smile No, pitas zasto je posvecena? Pa ti bi meni trebalo da das odgovor na to pitanje.

Pa
ja tebi mogu dati svoj odgovor, no ti moj odgovor već znaš, a ja tvoj
neznam. Kako ja sad shvaćam tvoju teoriju je otprilike ovako:
Bog kaže šta ima o posvećenju i blagoslovu za subotu. A na to Adam:
Adam: Molim, kakva subota?
Bog: Ups, malo sam se izgubio u vremenu. Ovo sam trebo reći koju tisuću godina kasnije. Zaboravi.

more_horiz
2 Krizostom:

Kazes: "Jedno pitanje, jesu Adam i Eva Židovi, ili predstavnici čovječanstva...tako kad Isus kaže da je subota stvorena čovjeka radi, ne misli na Židove, nego na cjelokupni ljudski rod....".

Adam i Eva, svakako, nisu bili Jevreji; niti je njima dat zakon. Zakon je dan Jevrejima, i Sveto pismo nedvosmisleno govori o tome. Ne zelim da se raspravljam oko necega sto je u Bibliji ocigledno.

Primedba da je "subota stvrena coveka radi", ne sugerise da su Adam i Eva znali za subotu!!! rool

Ovo malo ne razumem.

Sta znaci biti zidov?? da li je Abraham bio zidov?? Josif??

Osim toga, izjava:

Zakon je dan Jevrejima, i Sveto pismo nedvosmisleno govori o tome. Ne zelim da se raspravljam oko necega sto je u Bibliji ocigledno.

me pobudjuje na pitanje: gde to Sveto Pismo jasno i nedvosmisleno govori o tome? Odnosno, jos bolje receno, koji kontext je u pitanju?? Jer, naravno da je Bozjem narodu dat Zakon, pa kome drugom, samo sto ocito ovde postoji pitanje: sto je Zakon, koja je bila njegova uloga/funkcija, zasto je dat, koje su okolnosti u kojma je dat...itd.??

Mozda je tako, ali isto tako je nategnuto reci da se to odnosi na nesto drugo. Bar je u pitanju subota, pa sad, zanimljivo je sto je Isus htio kazati. Gospodar subote, to je On, zar ne??

Pozdrav.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply