Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Uloga subote

power_settings_newLogin to reply
+4
dragan
simply
kainos
Velikomucenik
8 posters

descriptionUloga subote - Page 2 EmptyRe: Uloga subote

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Sestro Dina,

Ne bih previše komentarisao ovo, pošto ne razumeš smisao Subote kao ni zakona. Nije ni čudo jer ženi je inače u Pismu zabranjeno da uči Reč Božiju, pogotovu muškarce.

Neka tvoja svedočanstva su veoma lepa i dobra, ali ima i po drugim crkvenim sistemima lepih svedočanstava sa Bogom, ali to još ženi ne daje pravo da tumači Bibliju. Makar joj Bog to pravo ne daje. Ako želiš da ti navedem gde su svi ti citati u Pismu, vrlo rado ću te podsetiti.

A da oni koji su držali subotu i Zakon nisu ni sami ušli u Njegov počinak to piše u Hebrejima 4. Zato je Bog ostavio neki drugi dan (ne kaže se da je taj dan držanje Subote, bar ne u Biblijama koje sam čitao a imam mnogo prevoda.)

Evo malo da se podsetimo:
Heb 4:7 Opet odredi jedan dan, danas, govoreći u Davidu po tolikom vremenu, kao što se prije kaza: danas ako glas njegov čujete, ne budite drvenastijeh srca.
Heb 4:8 Jer da je Jošua one doveo u pokoj, ne bi za drugi dan govorio potom.
NI POMENA NEMA O SUBOTI!!!

Još jednom to napominjem da meni ne smeta ako neki Hrišćane drže određene dane ni Subotu, ali ovde je reč o ULOGI Subote, pa sam u tom kontekstu pisao, a ne protiv onih koji drže Subotu.

Brat Aladin
[url=http://www.nevesta-hristova.org
www.nevesta-hristova.org[/quote[/url]]
OH,Oho,znaci ti sad tvrdis jos da i zena nije Bozje stvorenje,koje je inteligentno,samo nemoj jos reci da je zena rod aspidin,a ne bozje stvorenje koje je sagrijesilo, a objasni kako zena nesmije tumaciti pismo a moze biti prorocica,ti si prihvatio Sotonsku mrznju prema zeni,kad ju je naveo na grijeh,a reci mi onda kako u sjeni,ili bez sjene tumacis stih da nema muska zenska roda pred Bogom,o razumjevanju bi se moglo diskutirati,SUBOTU NE MOZES IZTRGNUTI IZ DEKALOGA I ODVOJITI OD KRISTA NITI POD RAZNO,a ti ljudskim umovanjem,ne mozes nista dokazati...nego treba iskati mudrost Bozju,a nacelno nije rijec o drzaocima subote nego o suboti kao sedmom danu posvecenom Bogu.

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Sestro Dina,

Ne bih previše komentarisao ovo, pošto ne razumeš smisao Subote kao ni zakona. Nije ni čudo jer ženi je inače u Pismu zabranjeno da uči Reč Božiju, pogotovu muškarce.

Zanimljivo je kako neko ko sebe smatra novorođenim kršćaninom, slobodnim od držanja zakona i slično, može imat neke stavove koj su karakteristični za srednji vijek.

more_horiz
A,joj Aladine,uvijek su mi drazi ortodoksi i katolici kad kazu subota je u dekalogu,ali nase crkve su to promjenile,nego ovakova dokazivanja po shvatanju,i okretanju rijeci Bozje,zasto ne uzmes povjesnu cinjenicu promjene subote iz dekaloga,nego se salamas dokazivajuci iz Biblije svojim shvacanima.......kako ces pred Bogom dati odgovor za ovo,sto se usudis mjenjati njegove zapovjedi,sjeckati,komadati i drzati samo ono sto ti pase..Mislis li na susret sa Bogom koji tocno zna sto je mislio kad je rekao ako odvratis nogu od subote.....neznam koja ce ti sjena pomoci.....

Nekako ste dina obesmislili svaki razgovor o bilo cemu na forumu ovakvim stavovima, bilo koja tema sve se na kraju svede na subotu.

Mislim da nema puno smisla nastavljati ovakve razgovore, svako ce poloziti racun Bogu za sebe i svoj zivot, i mozda najsamouverenije toga dana budu iznenadjeni.

more_horiz
Zanimljivo je kako neko ko sebe smatra novorođenim kršćaninom, slobodnim od držanja zakona i slično, može imat neke stavove koj su karakteristični za srednji vijek

Pa kada pogledamo prorocku knjigu Otkrivenja vidimo da je Bog hvalio hriscane u to doba mnogo vise nego danas. Ja licno ako moram birati izmedju moderne i staromodne crvke biram ovu drugu.

Definitivno.

more_horiz
Nisam govorio o ljudima i crkvama, nego o stavovima, a stav da je ženi zabranjeno da uči Riječ Božju je baš za srednji vijek. Šteta što tamo nije i ostao.

more_horiz
dragomir je napisao/la:
A,joj Aladine,uvijek su mi drazi ortodoksi i katolici kad kazu subota je u dekalogu,ali nase crkve su to promjenile,nego ovakova dokazivanja po shvatanju,i okretanju rijeci Bozje,zasto ne uzmes povjesnu cinjenicu promjene subote iz dekaloga,nego se salamas dokazivajuci iz Biblije svojim shvacanima.......kako ces pred Bogom dati odgovor za ovo,sto se usudis mjenjati njegove zapovjedi,sjeckati,komadati i drzati samo ono sto ti pase..Mislis li na susret sa Bogom koji tocno zna sto je mislio kad je rekao ako odvratis nogu od subote.....neznam koja ce ti sjena pomoci.....

Nekako ste dina obesmislili svaki razgovor o bilo cemu na forumu ovakvim stavovima, bilo koja tema sve se na kraju svede na subotu.

Mislim da nema puno smisla nastavljati ovakve razgovore, svako ce poloziti racun Bogu za sebe i svoj zivot, i mozda najsamouverenije toga dana budu iznenadjeni.

Ja se isto to cudim,nekako neki ljudi Dragomire imaju sebi za zadatak ne samo na ovom forumu,nego i na drugim forumuma,samo nas adventiste gurnuti u ladicu,subota,zdravstvena reforma,i ne dopustaju nam niti rijeci dalje,cak nam osporavaju i znanja iz svijeta kojima vladamo,samo bi nas prekrizili,toliko postova o suboti toliko dokaza,i gle Aladina kad iz pakosti nista drugo ti si zensko,u 21 st.netko govori ovakve stvari,verojatno u njegovoj crkvi jos muski sjede sa jedne strane, a zenski sa druge,a sto je onda i kakav stav tih ljudi u pogledu braka,zasto je Bog stvorio zajednicu doma,i krscanski zivot se ne sastoji samo u poboznosti u crkvi,nego 24x7x4x12=365 i nadalje.Sto se tice racuna pred Bogom ja ne sumnjam u iznenadjenja,a kleveta je prvi grijeh koji je izasao iz raja,pa to sto ja nevjerujem kao ti,mozda pred Bogom drugacije stoji,i za mene je Krist umro,i ja imam prava na spasenje,iako sam zensko,i konacno moje spasenje ne ovisi o nekima nego vec o meni samoj,koja biram ......
Sto se tice konkretno ove teme,nepoznam Velikomucenika,i neznam da li je uopce adventista,po postavku teme ne mogu vjerovati da je adventista,tako da se nama ne moze prebacivati nista,od svih 10 ili 12 tema o suboti samo su 2-3 teme postavili adventisti,ostalo su sve neadventisti,pod upitom za konkretnu temu.

more_horiz
Ljudiiiiii, služiti Bogu je radovanje, sreća, radost, nema kod radosti i poslušnosti,muške radosti i ženske, poslušnosti muške -ženske, slobode muške -ženske....

Spoznati Boga- to nije ograničeno na muško i žensko...ma šta vam znači onaj komad spolovila? Ta koliko muškaraca ima koji su ženskasti? Koliko muškaraca ima koji su ko babe?

Ta zar mislite svesilnoga Stvoritelja ograničiti?

Pod hitno pod antivirusni program Duha Svetoga na skeniranje i čišćenje od ograničenih stavova i obrazaca koji ne daju životnost.

A što bi bilo, molim vas , da nema žena koje su jače tri od muškaraca? Bog je dao muškarcu ženu da mu bude pomoćnica, jer su muškarci smotani i nesposobni za puno toga u praktičnom životu. Eto.

A , i mozak, pogledajte znanstvene analize muškog i ženskog mozga!

I, još nešto! Zar mislite gospodo muškarci da zato što se razlikujete u par stvari, brijete bradu i brkove, mislite da ste pametniji?

Hvala BOgu, pa nije Bog nije čovjek!

Svaka čast muškarcima koji su civilizirani i znaju da sva Priroda ima svoje poslanje, no Bog neće jednoj sposobnoj ženi zavezati usta da ne bi propovijedala Evanđelje kad joj je dao taj dar, samo zato da bi ugodio muškarcu pavlovskog svjetonazora.

Uh, što sam sveto ljuta na srednjovjekovne i -ine stavove da je žena niže klase i vrijednosti. Dragi muškarci, ne dajte se uvrijedit , samo vi umišljajte i dalje da žena mora šutati...

Pozdrav izuzecima muškijem kojima je Bog pokazao koliko Žena vrijedi, rodivši Spasitelja i dalje i u crkvama, i životu, koliko žena unese ljepote i smisla.

more_horiz
dragan je napisao/la:
Nisam govorio o ljudima i crkvama, nego o stavovima, a stav da je ženi zabranjeno da uči Riječ Božju je baš za srednji vijek. Šteta što tamo nije i ostao.

I ja mislim Dragane,ali Bog je drukciji poredak napravio od ljudi,i taj Pavle sam govori,kako se treba i drugacije ponsati prema zeni,a n suti ti si zensko ali..neki ljudi....ne nebi dalje...Noemi je dosta toga rekla,sto bi ja isto..same hlace nisu dokaz muskosti...

more_horiz
Pa sta da ti kazed dragane, uzivaj u ovom modernom vremenu i njegovim uciteljicama. Srecno.

more_horiz
OK, braćo i sestre, da se još jednom podsetimo šta Pismo kaže u ulogi žene u Pismu i njenoj poziciji koju joj daje Bog.

Moji stavovi o tome vuku mnogo ranije korene nego iz srednjeg veka, počećemo zato odmah od Knjige Postanka, i nemojte reći da su Biblijski citati izvrtanje Božije Reči!!!

Postanak 3:16:
A ženi reče: "Trudnoći tvojoj muke ću umnožit, u mukama djecu ćeš
rađati. Žudnja će te mužu tjerati, a on će gospodarit nad tobom."

I. Timotejeva 2:11-...
Žena neka u miru prima pouku sa svom podložnošću.
Poučavati pak ženi ne dopuštam, ni vladati nad mužem, nego - neka bude na miru.

I. Korinćanima 11:3.
Ali htio bih da znate: svakomu je mužu glava Krist, glava ženi muž, a glava Kristu Bog.

I. Petrova 3.-ća glava
Tako i vi, žene, pokoravajte se svojim muževima: ako su neki od njih
možda neposlušni Riječi, da i bez riječi budu pridobiveni življenjem
vas žena,
Jer se tako nekad ukrašavahu i svete žene, koje se uzdahu u Boga i pokoravahu se svojijem muževima
Kao što Sara slušaše Avraama, i zvaše ga gospodarom; koje ste vi kćeri postale, ako činite dobro, i ne bojite se nikakvoga straha.

Efežanima 5:22-...
Žene! slušajte svoje muževe kao Gospoda.
Jer je muž glava ženi kao što je i Hristos glava crkvi, i on je spasitelj tijela.
No kao što crkva sluša Hrista tako i žene svoje muževe u svemu.

Što se tiče srednjovekovnih stavova, ovo je Bog rekao još mnogo pre srednjeg veka. Ali rećiću vam šta je Pisano za naše dane i odnos ljudi prema Pismu.

II. Timotejeva 4:3:
Jer će doći vrijeme kad zdrave nauke neće slušati, nego će po svojijem željama nakupiti sebi učitelje, kao što ih uši svrbe,

Ovo gore je proroštvo za naše vreme. Pa ako se ne slažete sa onim što piše u Bibliji, onda ste sigurno našli sebi učitelje koji vam pašu i koji će vam omogućiti da možete živeti onako kako vi želite!

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
I da znate, osnovat ću Udrugu Ellen G.W.

Znate zašto? Jer je pod nadahnućem božjim pisala riječi iz božjeg srca. Zašto nije Bog dao nekom Elenku da piše? Jer, nema instrument u sebi da dovoljno dobro i kvaliteno prenese misao Božju.

Bog ima majčinsku ljubav. Eda li Bog koji stvara maternicu ne može sebi roditi djecu i misliti i osjećati zaštitnički? Neke žene nisu sebi rodile tjelesnu djecu,m ali su zato imale još uzvišeniji posao: odgajale i podizale i rađale duhovnu djecu, koju im je Bog poslao da ih dovedu k Njemu!

Uloga subote u praksi ljudi koji se koprcaju u misaonim mrežama ovog svijeta? Oslobađanje i duhovno disanje, jer nema muška i ženska subota. Subota ima dubok značaj. Ne radi se tu o danu kao danu, nego o Božjem potezu. Ko će buntovnog čovjeka pripitomiti?

Ajmo se poniziti pod silnu božju ruku!

more_horiz
Dečki, Bog je milostiv, pa je žene danas naučio da nas ne boli tako strašno kad rađamo. Kad sam mog sina rodila, molila sam se u svetim jezicima, cijeli odjel se stao moliti, osjetila se radost u rodiliuštu, božja radost, a rađala sam sa Novim zavjetom u ruci...i slavila Gospodina....Bog čini DOBRO...jeste li zaboravili da je BOG IZVOR svakog dobra?

more_horiz
Nemam ništa protiv, još uvek imamo slobodu religije dog Zver ne bude tražila žig, dotle svako može da veruje kako želi, i ja nikada ne bih ukinuo slobodu veroispovesti i religije jer to je temelj svih ostalih sloboda.

No mi ovde pišemo o Pismu, i pišem samo u tom kontekstu. Dakle, ništa protiv neke ličnosti i ništa lično, ali pošto se govori o Pismu onda svako može da kaže ono što vidi u Bibliji.

Izaija 3:12:
Narodu mojemu čine silu djeca, i žene su im gospodari. Narode moj! koji te vode, zavode te, i kvare put hoda tvojega.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Aladin je napisao/la:
OK, braćo i sestre, da se još jednom podsetimo šta Pismo kaže u ulogi žene u Pismu i njenoj poziciji koju joj daje Bog.

Moji stavovi o tome vuku mnogo ranije korene nego iz srednjeg veka, počećemo zato odmah od Knjige Postanka, i nemojte reći da su Biblijski citati izvrtanje Božije Reči!!!

Postanak 3:16:
A ženi reče: "Trudnoći tvojoj muke ću umnožit, u mukama djecu ćeš
rađati. Žudnja će te mužu tjerati, a on će gospodarit nad tobom."

I. Timotejeva 2:11-...
Žena neka u miru prima pouku sa svom podložnošću.
Poučavati pak ženi ne dopuštam, ni vladati nad mužem, nego - neka bude na miru.

I. Korinćanima 11:3.
Ali htio bih da znate: svakomu je mužu glava Krist, glava ženi muž, a glava Kristu Bog.

I. Petrova 3.-ća glava
Tako i vi, žene, pokoravajte se svojim muževima: ako su neki od njih
možda neposlušni Riječi, da i bez riječi budu pridobiveni življenjem
vas žena,
Jer se tako nekad ukrašavahu i svete žene, koje se uzdahu u Boga i pokoravahu se svojijem muževima
Kao što Sara slušaše Avraama, i zvaše ga gospodarom; koje ste vi kćeri postale, ako činite dobro, i ne bojite se nikakvoga straha.

Efežanima 5:22-...
Žene! slušajte svoje muževe kao Gospoda.
Jer je muž glava ženi kao što je i Hristos glava crkvi, i on je spasitelj tijela.
No kao što crkva sluša Hrista tako i žene svoje muževe u svemu.

Što se tiče srednjovekovnih stavova, ovo je Bog rekao još mnogo pre srednjeg veka. Ali rećiću vam šta je Pisano za naše dane i odnos ljudi prema Pismu.

II. Timotejeva 4:3:
Jer će doći vrijeme kad zdrave nauke neće slušati, nego će po svojijem željama nakupiti sebi učitelje, kao što ih uši svrbe,

Ovo gore je proroštvo za naše vreme. Pa ako se ne slažete sa onim što piše u Bibliji, onda ste sigurno našli sebi učitelje koji vam pašu i koji će vam omogućiti da možete živeti onako kako vi želite!

Brat Aladin
[url=http://www.nevesta-hristova.org
www.nevesta-hristova.org[/quote[/url]]
Aladine,znas sto kao bivsa feministkinja i okorjela neudavaca,do svojih neznam koliko,mogla bi ti 100 suprotnih citata navesti,ali reci cu ti samo jedno,stvori ih musko i zensko stvori ih....pa zar si ti veci od Boga,da mi stvaras i haljine i pokrivalo za 2 sata u crkvi dok sjedim a ovako mogu nositi i raditi sto hocu,Bog je jednako stvorio i ravnopravno musko i zensko i to ne mozes pobiti.Vidi Postanak i onda cemo dalje,ali ti Bog nedaje prava
ponizavati prvo zenu svoju,pa onda sestru svoju.Trebas li stih za ovo?Zasto se Bog posluzio preko Estere,Marije Mojsijeve sestre,Debore...zasto??????????

more_horiz
[quote="Aladin"]Nemam ništa protiv, još uvek imamo slobodu religije dog Zver ne bude tražila žig, dotle svako može da veruje kako želi, i ja nikada ne bih ukinuo slobodu veroispovesti i religije jer to je temelj svih ostalih sloboda.

No mi ovde pišemo o Pismu, i pišem samo u tom kontekstu. Dakle, ništa protiv neke ličnosti i ništa lično, ali pošto se govori o Pismu onda svako može da kaže ono što vidi u Bibliji.

Izaija 3:12:
Narodu mojemu čine silu djeca, i žene su im gospodari. Narode moj! koji te vode, zavode te, i kvare put hoda tvojega.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org[/quote]
Aladine,brate,vecu ces radost uciniti Gospodu nasem,ako odes na topik poziv za molitvu,i odazoves se na molbu Rute,koja trazi molitvu za Marinu,kojoj je strasno,nego nas ubedjivati u ovo sto govoris,iz svojih interpretacija,mislim da ovakvim tonom niti katolicki svecenik koji upraznjava celibat se ne obraca zenskom rodu,idi moli se za Marinu,daj idi na www.adventisti.info/forum/ na www.svetloistine.com forum,takodje ima potreba za molitvom osobe koja nije adventistica-ako ti to smeta,potrebna je molitva za Silvanu,nemoj mo mlatiti praznu slamu kako bi rekao paor,nek ti bude kako vjerujes,svijet ima druge potrebe,za molitvom,za upoznavanjem Krista,za spasavanja ljudi od gladi,od ratova a ne za potrebom dokazivati koje je njegovo stvorenje vrjednije musko ili zensko,fulana stvar.

Zadnja promjena: ; ned 06 svi 2007, 14:02; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Molim, ne tako,
zbrda - zdola..
--------------------------
Subota dekaloga ukazuje na grijeh odbacivanja dana od odmora , ukazuje na grijeh odbacivanja stvoriteljevog autoriteta i njegove kreativnosti .Mi smo još smrtni i u raspadnuću ..Bez Svetoga Duha Zakon nam ne svjedoči ništa - čitamo kako hoćemo..
-------------
Da li Krist oslobađa Ženu od njenog prvobitnog grijeha?
Da li Krist oslobodivši ženu - evu od grijeha vraća ženu u njeno prvobitno stanje prije grijeha ili joj kao novi Adam daje novu žensku prirodu - novu čistotu?Ili još mora ispaštati svoj slabiji sud kakvim ga oblikuje muškarac iz turskih vremena ..
Zašto žena ne bi smjela biti tumačica svjedočanstva Kristove krvi ako je razumije?
Ili - nešto drugo , u smislu teološke filozofije o sjemenu đavoljem?
-----------------
abraham

more_horiz
Ni jedna žena nikada nije bila apostol, ni učitelj u crkvi. U Starom Zavetu još manje. Ženama je čak bilo zabranjeno da ulaze u hramu na mesta gde su ulazili muškarci.
Nikada ni jedna žena nije bila prvosveštenik niti levita, i nikada nije služila ni u Svetinji Nad Svetinjama niti u Svetinji.

Ne postoji u Bibliji majka vere ali OTAC VERE postoji. Takođe 12 parijarha niti jedna žena. 12 apostola niti jedna žena. 70 Isusovih učenika koje je poslao Isus da propovedaju Evanđelje, niti jedna žena!

Svi pisci svih 66 Biblijskih Knjiga su muškarci. Bog nikada nije dao ženi od greha u Edenu da uči Božiju Reč, proveri to u Pismu.

Kao što se Sara pokoravala u svemu Abrahamu, i vi ćete biti njene k ćeri ako budete tako činile, kaže Pismo, odnosno Apostol Petar.

Naravno i žena ima svoju veoma bitnu ulogu u Pismu, ali ono nije vezano za učenje Reči već za PRIMANJE REČI!

Zato žena mora imati pokrivalo na glavi radi anđela, kao znak podložnosti svojoj glavi. A duga kosa je ženi dana umesto pokrivala. Evo još malo Biblije.

Korinćanima 11.
Jer nije muž od žene, nego žena od muža.
Jer muž nije stvoren zbog žene, nego žena zbog muža.
Zato žena treba da ima znak vlasti na glavi zbog anđela.
A ženi je ures, ako nosi dugu kosu, jer joj je kosa dana mjesto pokrivala.

Inače, žena je u Pismu slika Crkve. I kao što prirodna žena prima od čoveka prirodno seme, tako i crkva prima od Hrista Božije seme, što je Njegova Reč.
Dakle, ne uči li nas i sama priroda mnogim stvarima. ŽENA JE U BIBLIJI ONA KOJA PRIMA, ako primi pogrešnu stvar, umreće. Ako primi ispravnu stvar živeće. To je sve slika Hrista i crkve.
To kaže i Pavle u Efežanima 5:32:
Tajna je ovo velika; a ja velim obzirom na Krista i na crkvu.

KAO ŠTO CRKVA NE UČI HRISTA, TAKO NI ŽENA NE MOŽE UČITI NITI VLADATI NAD MUŽEM A JOŠ MANJE NAD CRKVOM.

Inače, danas ima mnogo proročica po celom svetu koje tvrde svašta, da im je Bog govorio i sve i svašta. Ali kada bi ste poznavali Pismo, znali biste da to nije put ili kanal kroz koji Bog vodi crkvu.

Ni Sara, ni Estera, ni Rahaba, ni Ruta, ni ma koja druga, nikada nisu bile vođe crkve niti Božijeg naroda. Ali Bog jeste koristio žene u Pismu i naravno ŽENA IMA DIVNU ULOGU U BIBLIJI, i kada je pronađe onda dolazi pod blagoslov. Evo samo još malo da vam pomognem da bolje sagledate ulogu žene u crkvi.

I. Petrova 3:-...
1Pe 3:1 A tako i vi žene budite pokorne svojijem muževima, da ako koji i ne vjeruju riječi ženskijem življenjem bez riječi da se dobiju,
1Pe 3:2 Kad vide čisto življenje vaše sa strahom;
1Pe 3:3 Vaša ljepota da ne bude spolja u pletenju kose, i u udaranju zlata, i oblačenju haljina;
1Pe 3:4 Nego u tajnome čovjeku srca, u jednakosti krotkoga i tihoga duha, što je pred Bogom mnogocjeno.
1Pe 3:5 Jer se tako nekad ukrašavahu i svete žene, koje se uzdahu u Boga i pokoravahu se svojijem muževima,
1Pe 3:6 Kao što Sara slušaše Avraama, i zvaše ga gospodarom; koje ste vi kćeri postale, ako činite dobro, i ne bojite se nikakvoga straha.

Nadam se da verujete u ono što piše u Bibliji!

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Velikomucenik je napisao/la:
Ako kazemo da je zakon imao ulogu da ukaze na greh, kakvu je ulogu onda imala subota?

Subota ukazuje na zakon svetosti:
da samo svetosti pripada postojanje...
Đavo se ne odmara Subotom jer je odbacio Božji autoritet..
abraham</BLOCKQUOTE>

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply