Aladin je napisao/la:www.nevesta-hristova.org[/quote[/url]]Sestro Dina,
Ne bih previše komentarisao ovo, pošto ne razumeš smisao Subote kao ni zakona. Nije ni čudo jer ženi je inače u Pismu zabranjeno da uči Reč Božiju, pogotovu muškarce.
Neka tvoja svedočanstva su veoma lepa i dobra, ali ima i po drugim crkvenim sistemima lepih svedočanstava sa Bogom, ali to još ženi ne daje pravo da tumači Bibliju. Makar joj Bog to pravo ne daje. Ako želiš da ti navedem gde su svi ti citati u Pismu, vrlo rado ću te podsetiti.
A da oni koji su držali subotu i Zakon nisu ni sami ušli u Njegov počinak to piše u Hebrejima 4. Zato je Bog ostavio neki drugi dan (ne kaže se da je taj dan držanje Subote, bar ne u Biblijama koje sam čitao a imam mnogo prevoda.)
Evo malo da se podsetimo:
Heb 4:7 Opet odredi jedan dan, danas, govoreći u Davidu po tolikom vremenu, kao što se prije kaza: danas ako glas njegov čujete, ne budite drvenastijeh srca.
Heb 4:8 Jer da je Jošua one doveo u pokoj, ne bi za drugi dan govorio potom.
NI POMENA NEMA O SUBOTI!!!
Još jednom to napominjem da meni ne smeta ako neki Hrišćane drže određene dane ni Subotu, ali ovde je reč o ULOGI Subote, pa sam u tom kontekstu pisao, a ne protiv onih koji drže Subotu.
Brat Aladin
[url=http://www.nevesta-hristova.org
OH,Oho,znaci ti sad tvrdis jos da i zena nije Bozje stvorenje,koje je inteligentno,samo nemoj jos reci da je zena rod aspidin,a ne bozje stvorenje koje je sagrijesilo, a objasni kako zena nesmije tumaciti pismo a moze biti prorocica,ti si prihvatio Sotonsku mrznju prema zeni,kad ju je naveo na grijeh,a reci mi onda kako u sjeni,ili bez sjene tumacis stih da nema muska zenska roda pred Bogom,o razumjevanju bi se moglo diskutirati,SUBOTU NE MOZES IZTRGNUTI IZ DEKALOGA I ODVOJITI OD KRISTA NITI POD RAZNO,a ti ljudskim umovanjem,ne mozes nista dokazati...nego treba iskati mudrost Bozju,a nacelno nije rijec o drzaocima subote nego o suboti kao sedmom danu posvecenom Bogu.