Justin je napisao/la:Dakle, imhotepe, ti misliš da će neki ateisti biti spašeni?
Teoretski je to nemoguće, toga si svjestan, zar ne?
Ali ako i hoće neki ateist biti spašen, onda taj ateist definitivno nije ateist...
Nije l' tako?
oprezan sam sa ovim i ne želim tvrditi nešto u što ni sam nisam siguran, a to je da će se ateisti spasiti. ono što tvrdim i čvrsto stojim iza toga je to da postoje dobri i zli ljudi, i to je moj jedini kriterij podjele ljudi, bez obzira na to što oni intelektualno ili srcem prihvaćaju ili ne prihvaćaju postojanje vrhovnog bića itd... nikada neću prihvatiti tvrdnje da ateisti ne mogu imati ljubavi ili da ne mogu biti iskreni humanisti koji su sposobni dati i svoj život za svoje bližnje. ne stavljam se u položaj Boga da tvrdim tko će se sigurno spasiti a tko neće, jer to samo On može, ja samo mogu kao grešnik nimalo bolji od drugih pretpostavljati da će se ili da se neće ateisti i oni vjernici koji nisu čuli za pravog Boga spasiti, i to je sve. ne želim sramotiti svoju crkvu pred ateistima bacajući na njih kojekakve čini i kazne s neba ili barem prijetnju paklom, jer da se vjernici znaju na pravi način nositi sa ateistima nitko ne bi bio ateist. sjetimo se samo onog doživljaja tonija campola sa crkvom koja pravi tortu za prostitutke. dakle, moj odgovor na tvoja pitanja je ne znam, odnosno ne želim se petljati
a sad bih molio za malu razradu ovoga što si napisao (da je teoretski nemoguće da se ateisti spase). mislim, ipak to odlučno tvrdiš. i do koje je mjere ateist ateist, a kad je agnostik. znači li ateizam nužno preziranje Boga i svjesno odbacivanje Boga itd. ma zapravo moramo mi to usmeno raspraviti