Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Izlazak iz katoličke crkve - kakvo je vaše osobno iskustvo

power_settings_newLogin to reply
+13
ziger
Spart
mudri Salomon
Trešnja
Mila
Aladin
Totus Tuus
Mali princ
Justin
hrvoje hrki
kainos
Izrail
dominik
17 posters

descriptionIzlazak iz katoličke crkve - kakvo je vaše osobno iskustvo - Page 5 EmptyRe: Izlazak iz katoličke crkve - kakvo je vaše osobno iskustvo

more_horiz
Odlicno justin, u skladu sa tim vise nemoj kritikovati ljude koji su napustili RK bices uverljiv tada i samo tada.

descriptionIzlazak iz katoličke crkve - kakvo je vaše osobno iskustvo - Page 5 EmptyRe: Izlazak iz katoličke crkve - kakvo je vaše osobno iskustvo

more_horiz
Ma o cemu ti dragomire govoris?

Sta ti Justinu hoces da kazes? Pa i ja sam kritikovao te sto su izasli iz RK, pa onda govore nesto o njoj bez i malo obzira da li ce uciniti stetu ili korist.

I ja sam izasao iz RK, pa nista. To ne znaci da nisam sreo veoma pobozne vernike kod njih. Koji zive to sto veruju.

O vi kruti pravednici, fariseji samopravednosti, doklecete mrzeti pravih?

Covek, uvek je covek ispred svega. I on je najvazniji. Tako je bilo kod Isusa i bice kod svakog ko iskreno sledi Njegovo ucenje. I kod svakog ko ima pravu istinu u srcu.

Niste li citali kako je napisano?

"Milosti hocu a ne zrtve."

( Ko me poznaje zna da li ja smem ili ne smem reci svoje stavove, ali ima vreme kad se cuti i ima vreme kada se govori )
Mislis li da je sa Justinom drugacije?

more_horiz
hm...hoce li dobar covjek ici u pakao? samo zato jer je ateist i ne prizna Boga?
hoce li dobar budist ici u pakao? samo zato jer ne prizna Krista?
hoce li dobar hinduist ici u pakao? samo zato jer mu je Isus jedan od bogova?
hoce li dobar katolik ici u pakao? samo zato jer stuje Mariju i svece?

To su dobra pitanja i potrebno ih je odgovoriti u svijetlu Pisma.

more_horiz
Dominik, ne radi se ovde samo o raj, pakao odnosu, radi se o necemu drugom.

Nema Spasenja van Hrista, je li tako? I niko ko nema Hristovog Duha, nije njegov, tu je Biblija izricita. Po tome mi vidimo da jako malo ljudi ima vecni zivot, jer to je i Isus rekao Ne boj se malo stado jer je bila Volja Oca vaseg da vama da carstvo.

Takodje onaj ko veruje u Hrista ne sudi mu se nego je vec sada presao iz smrti u zivot.

Sto se tice ostalih ljudi, oni idu na sud i mi to citamo U 25 glavi Mateja, a sud nije samo da se salje u pakao nego i da se primi blagoslov na osnovu dela.

Sve ti ljudi sada definitivno nemaju zivot, jer su daleko od toga da imaju Duha Bozijeg, e sada ko ide u pakao ko u raj Bog ce im suditi, a mi to cak ne smemo raditi.

more_horiz
Jevrejine jevrejine,

Mislim da je komentar izlisan.

more_horiz
dominik je napisao/la:
hm...hoce li dobar covjek ici u pakao? samo zato jer je ateist i ne prizna Boga?
hoce li dobar budist ici u pakao? samo zato jer ne prizna Krista?
hoce li dobar hinduist ici u pakao? samo zato jer mu je Isus jedan od bogova?
hoce li dobar katolik ici u pakao? samo zato jer stuje Mariju i svece?

To su dobra pitanja i potrebno ih je odgovoriti u svijetlu Pisma.

Puno dobrih ljudi će ići u pakao, jer nisu predali svoj život Bogu, kao izvoru svoje najveće sigurnosti i svog spasenja.

Puno dobrih ljudi se igra s Bogom i banalizira i zloupotrebljava Njegovu milost.

Puno dobrih ljudi su u očima svijeta jako dobri, čak imaju i "dobro srce", ali to svoje srce nikad nisu predali Isusu.

Zadnja promjena: ; ned 15 tra 2007, 10:42; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Da se razumijemo, već sam stotinu puta napisao da vjerujem da će se sigurno i neki Katolici spasiti.

Samo je problem u tome, da Katolička Crkva zavodi ljude, daje im krivu predodžbu o Božjoj milosti. Bog je strašni sudac, kojeg se ne može kupiti, vršenjem nekih obreda. Bog je Izraelcima rekao da su zato otišli u ropstvo, što nisu bili vjerni Njegovom savezu, jer nisu Njegov zakon upisali u svoja srca!
Katolička Crkva svojim vjernicima prodaje spasenje i tako stvara ljude koji misle da mogu raditi neke "sitne" grijehe, ali Bog ima veliko srce i sve će im oprostiti kad se ispovijedaju...

Ali biblijski Bog je netko koga ne možemo kontrolirati i s kim se je jako opasno igrati!

more_horiz
Jedno je verovati da ce se neki katolici spasiti a nesto sasvim drugo verovati da oni vec sada ovde na zemlji imaju vecni zivot.

Da ga imaju ne bi isli na sud, dakle oni nemaju vecni zivot, jer su odbacili Njegov Duh.

I onda ako ih crva zavodi onda su oni zavedeni, jer je Isus rekao ako slepac vodi slepca oboje ce pasti u jamu.

more_horiz
Justin je napisao/la:

Puno dobrih ljudi će ići u pakao, jer nisu predali svoj život Bogu, kao izvoru svoje najveće sigurnosti i svog spasenja.

Puno dobrih ljudi se igra s Bogom i banalizira i zloupotrebljava Njegovu milost.

Puno dobrih ljudi su u očima svijeta jako dobri, čak imaju i "dobro srce", ali to svoje srce nikad nisu predali Isusu.

a što je sa ljudima koji vjeruju u Boga i navodno mu se predaju, a nisu dobri kao oni ljudi koji to nisu učinili? nemoj mi reći samo da će uvijek onaj koji se preda Bogu biti bolji od ostalih, jer to jednostavno nije istina. čovjek može razviti nekakav vertikalan odnos s Bogom, a da uopće ne mari na potrebe ljudi. to su radili farizeji. oni su se predali Bogu, ali na jedan devijantan način. u nekom idealnom svijetu onaj koji se preda Bogu jednostavno po službenoj dužnosti mora paziti i na druge ljude, vršiti dobra djela itd, ali često se to predanje Bogu vrši na način "Bože hvala ti što nisam kao drugi ljudi, i kao ovaj tu carinik". mislim da ne bi bilo fer prema onima koji su bili dobri da takvi odu na nebo, a oni koji su bili dobri da završe u paklu. kad sam bio u bolnici u posjet mi je došao samo jedan ateist, koji ne mari za Boga, a divni kršćani koji su znali da sam tamo i koji su btw bili u bolnici u posjeti drugima tih dana nisu me ni pogledali. da se mene pita, znalo bi se koga treba u pakao. ali ja sam običan grešnik koji nije niti pozvan niti sposoban da odlučuje i zato bolje da se ne petljam dalje u ovo, jer to su opasne stvari, ali moram izložiti neke činjenice

more_horiz
a što je sa ljudima koji vjeruju u Boga i
navodno mu se predaju, a nisu dobri kao oni ljudi koji to nisu učinili?
nemoj mi reći samo da će uvijek onaj koji se preda Bogu biti bolji od
ostalih, jer to jednostavno nije istina.

To je točno. Postoje i vjernici koji nisu dobri kao neki nevjernici. Ali tu zaboravljaš prirodne dispozicije. Treba se pitati kakav bi tek bio onaj vjernik ako ne bi pripadao Kristu. I kakav bi tek bio onaj dobri nevjernik kad bi bio Kristov.

more_horiz
dragomir je napisao/la:

Sto se tice ostalih ljudi, oni idu na sud i mi to citamo U 25 glavi Mateja, a sud nije samo da se salje u pakao nego i da se primi blagoslov na osnovu dela.

Sve ti ljudi sada definitivno nemaju zivot, jer su daleko od toga da imaju Duha Bozijeg, e sada ko ide u pakao ko u raj Bog ce im suditi, a mi to cak ne smemo raditi.

znaci, ako nekto odbije Krista i Radosnu Vijest, ali je dobar covjek, ti mislis da ima sanse taj da udje u Kraljevstvo nebesko? :|

Jasno je da sanse ima onaj koji nikad nije cuo za Krista a zivi po najboljoj savjesti. No sto ce onaj tko je cuo za Krista? Zar sam nisi citirao jednom: Tko povjeruje spasiti ce se, tko ne povjeruje vec je osudjen. (parafrazirano, ne sjecam se tocno kako glasi stih)

Naravno, ni ja ne mogu tvrditi tko ce u raj ili pakao. Ali Biblija navodi neke znakove da se to u neku ruku moze pretpostaviti. Ja samo pitam, mozes li imati vise bogova? Mozes li stovati "Mariju" i Isusa, zajedno, te dobiti pohvalu na dan Suda?

:?: To mene zanima.

more_horiz
Dizma je napisao/la:

To je točno. Postoje i vjernici koji nisu dobri kao neki nevjernici. Ali tu zaboravljaš prirodne dispozicije. Treba se pitati kakav bi tek bio onaj vjernik ako ne bi pripadao Kristu. I kakav bi tek bio onaj dobri nevjernik kad bi bio Kristov.

apsolutno se slažem...

more_horiz
dominik je napisao/la:

znaci, ako nekto odbije Krista i Radosnu Vijest, ali je dobar covjek, ti mislis da ima sanse taj da udje u Kraljevstvo nebesko? :|

Jasno je da sanse ima onaj koji nikad nije cuo za Krista a zivi po najboljoj savjesti. No sto ce onaj tko je cuo za Krista? Zar sam nisi citirao jednom: Tko povjeruje spasiti ce se, tko ne povjeruje vec je osudjen. (parafrazirano, ne sjecam se tocno kako glasi stih)

mene zanima jedna stvar. što znači da netko čuje za Krista i odbije ga. da pojasnim. recimo napunimo jedan stadion od 50000 ljudi koji nikada nisu čuli za Krista, i pričamo im o njemu, recimo kažemo kako je on umro za njih itd. e sad, imamo li mi pravo od tih ljudi koji su slušali o Kristu otprilike jedan sat očekivati da se neće spasiti na temelju svoje savjesti i na temelju toga što su dobri ljudi, ako ne prihvate Krista? a isto to očekujemo od recimo bušmana koji nisu ni imali šanse da čuju za Krista. kažeš da je jasno da će se po savjesti spasiti oni koji nisu nikada čuli za Krista. ali tu postoji mali problem. postoji čovjek koji nikada nije čuo za Krista, i živi kao super čovjek po svojoj savjesti. i sad ti njemu u prolazu kažeš "Krist je umro za tebe", ili ga otjeraš na onaj stadion među 50000 ljudi, a on ne povjeruje u Krista. ali i dalje nastavi biti dobar. nismo li mi zapravo njemu napravili medvjeđu uslugu time što smo mu došapnuli Krista, jer da nije nikada čuo za njega živio bi vječno, a pošto je čuo i nije poslušao sad je izgubljen za sve vijeke. nešto mi tu ne štima

more_horiz
Pa nekako sam se bolje osjećala u evanđeoskoj crkvi.Ljudi ljubazni,pozdravljaju,razgovaraju,druže se.A propovjedi iz Biblije poučne,korisne itd.Tako da sam se odma odlučila ne ići više u katoličku jer nađoh nešto bolje.I nikad nisam požalila zbog toga jer sam predala život Isusu,našla puno prijatelja i dobila krasnog mužića. victory

more_horiz
Ja se definitivno odlucujem za izlazak iz katolicanstva.

Pre svega sto ne volim pritiske.

more_horiz
imhotep je napisao/la:
Justin je napisao/la:

a što je sa ljudima koji vjeruju u Boga i navodno mu se predaju, a nisu dobri kao oni ljudi koji to nisu učinili? nemoj mi reći samo da će uvijek onaj koji se preda Bogu biti bolji od ostalih, jer to jednostavno nije istina.

Ne razumijemo se. Kad ja kažem "predaju se Bogu", ja pod tim mislim na pravo predanje, a ne na vanjsku pobožnost. Stoga, ostajem pri tome što sam napisao.

Inače, slažem se s tobom da su neki ateisti bolji od nekih nazovi-kršćana.

more_horiz
Justin je napisao/la:

Ne razumijemo se. Kad ja kažem "predaju se Bogu", ja pod tim mislim na pravo predanje, a ne na vanjsku pobožnost. Stoga, ostajem pri tome što sam napisao.

Inače, slažem se s tobom da su neki ateisti bolji od nekih nazovi-kršćana.

ispričavam se što nisam dobro razumio što si htio reći, ali u drugom dijelu stvari se i dalje ne slažemo, no to je ljudski valjda:farao:

more_horiz
Dakle, imhotepe, ti misliš da će neki ateisti biti spašeni?

Teoretski je to nemoguće, toga si svjestan, zar ne?

Ali ako i hoće neki ateist biti spašen, onda taj ateist definitivno nije ateist... Smile

Nije l' tako?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply