Odlicno justin, u skladu sa tim vise nemoj kritikovati ljude koji su napustili RK bices uverljiv tada i samo tada.
dominik je napisao/la:hm...hoce li dobar covjek ici u pakao? samo zato jer je ateist i ne prizna Boga?
hoce li dobar budist ici u pakao? samo zato jer ne prizna Krista?
hoce li dobar hinduist ici u pakao? samo zato jer mu je Isus jedan od bogova?
hoce li dobar katolik ici u pakao? samo zato jer stuje Mariju i svece?
To su dobra pitanja i potrebno ih je odgovoriti u svijetlu Pisma.
Justin je napisao/la:
Puno dobrih ljudi će ići u pakao, jer nisu predali svoj život Bogu, kao izvoru svoje najveće sigurnosti i svog spasenja.
Puno dobrih ljudi se igra s Bogom i banalizira i zloupotrebljava Njegovu milost.
Puno dobrih ljudi su u očima svijeta jako dobri, čak imaju i "dobro srce", ali to svoje srce nikad nisu predali Isusu.
a što je sa ljudima koji vjeruju u Boga i
navodno mu se predaju, a nisu dobri kao oni ljudi koji to nisu učinili?
nemoj mi reći samo da će uvijek onaj koji se preda Bogu biti bolji od
ostalih, jer to jednostavno nije istina.
dragomir je napisao/la:
Sto se tice ostalih ljudi, oni idu na sud i mi to citamo U 25 glavi Mateja, a sud nije samo da se salje u pakao nego i da se primi blagoslov na osnovu dela.
Sve ti ljudi sada definitivno nemaju zivot, jer su daleko od toga da imaju Duha Bozijeg, e sada ko ide u pakao ko u raj Bog ce im suditi, a mi to cak ne smemo raditi.
Dizma je napisao/la:
To je točno. Postoje i vjernici koji nisu dobri kao neki nevjernici. Ali tu zaboravljaš prirodne dispozicije. Treba se pitati kakav bi tek bio onaj vjernik ako ne bi pripadao Kristu. I kakav bi tek bio onaj dobri nevjernik kad bi bio Kristov.
dominik je napisao/la:
znaci, ako nekto odbije Krista i Radosnu Vijest, ali je dobar covjek, ti mislis da ima sanse taj da udje u Kraljevstvo nebesko? :|
Jasno je da sanse ima onaj koji nikad nije cuo za Krista a zivi po najboljoj savjesti. No sto ce onaj tko je cuo za Krista? Zar sam nisi citirao jednom: Tko povjeruje spasiti ce se, tko ne povjeruje vec je osudjen. (parafrazirano, ne sjecam se tocno kako glasi stih)
imhotep je napisao/la:Justin je napisao/la:
Puno dobrih ljudi će ići u pakao, jer nisu predali svoj život Bogu, kao izvoru svoje najveće sigurnosti i svog spasenja.
Puno dobrih ljudi se igra s Bogom i banalizira i zloupotrebljava Njegovu milost.
Puno dobrih ljudi su u očima svijeta jako dobri, čak imaju i "dobro srce", ali to svoje srce nikad nisu predali Isusu.
a što je sa ljudima koji vjeruju u Boga i navodno mu se predaju, a nisu dobri kao oni ljudi koji to nisu učinili? nemoj mi reći samo da će uvijek onaj koji se preda Bogu biti bolji od ostalih, jer to jednostavno nije istina.
Justin je napisao/la:
Ne razumijemo se. Kad ja kažem "predaju se Bogu", ja pod tim mislim na pravo predanje, a ne na vanjsku pobožnost. Stoga, ostajem pri tome što sam napisao.
Inače, slažem se s tobom da su neki ateisti bolji od nekih nazovi-kršćana.
|
|