Jel to govoriš i Isusu ikada? Bez uvrede. Odgovori sam sebi, meni ne moraš.
Znaš što mi je čudno (i nakaradno) kod katolika - Mariju, majku zovu majćica, a Oca otac, a ne i nikada tatica!!!
Nikad mu se ne tepa niti išta tome slično govori niti tim tonom kao kad se obrača Mariji. (nemojte mi sad pisati kako govorite lijepe riječi i za Boga, sve ja to znam, ali postoji drastična razlika između govora jednog i drugog). Mislim da i sam izbor riječi dovoljno govori o kristocentričnosti takvog bogoštovlja.
Eto, ako mislite dokazati suprotno nađite mi bar jednu riječ na ovom forumu koja govori o tatici, Isusiću, braci našem nebeskom i sl., a ja ću naći o majćici. Evo da dalje ne moramo kopati, dovoljno je da pogledamo samo ovdje.
- no ovo ne govorim zato što sam to vidjela u ovom postu, već zato što sam to vidjela/čula puno puta u svom životu. Prvi put kad sam čula za majćicu mislila sam da je to samo način izražavanja te osobe-malo mi je bio smiješan, ali što ćeš. Ali kad sam čula po ne znam koji put o ocu (ne tatici!!!) i majčici zbilja mi je degutantno pa sad vi možete govoriti o ljubavi koju imate za Boga kao veliku-najveću, ali mislim da riječi govore same za sebe i više nego dovoljno - same sebe tumače.