Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Desetak

power_settings_newLogin to reply
+13
jony
No Nick
apostol
Aladin
Ruta
dominik
Darko
laodikejac
Spart
samaritanka
maki
vanja777
kainos
17 posters

descriptionDesetak - Page 4 EmptyRe: Desetak

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Ruta je napisao/la:
Moj Aladine nas nece pitati Gospod gdje su otisle te pare,vec da li si ti sine Aladine dao?Pa Gospod kaze da damo i porez a da li ti samo mozes zamisliti gdje ide taj novac.Na nama je da damo a svak ce odgovarati za svoja djela.Ja znam za svoju crkvu jer imam uvid u financije gdje ide novac.Ne zelim da se hvalim sa svojom crkvom i da neko ne misli da je uzdizem,koliko smo gladnih nahranili,koji je novac otisao u Indiju gdje su se pravljni smjestaji za gladnu i napustenu djecu.Napraljena je i bolnica.Nema djela bivse Jugoslavije gdje nije otisla pomoc.Moramo gledati i drugi dio medalje moj Aladine.Jedno mi vjeruj da kada das biti ces blagoslovljen obilno a sa tim ce se sloziti sva braca i sestre koji imaju svakodnevni blagoslov.Moj Aladine kazu ako je ruka pruzena na davanje ona ce biti otvorena i za dobivanje.Ako zatvoris svoju ruku iz nje nece nista izaci ali isto tako ni uci.Ja te ne nagovaram,ovo prihvati kao savjet nekoga ko je sve to isto prosao.Bozi blagoslov.
Ruta ovo je ispravno,slazem se stobom.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Ruta je napisao/la:
Moj Aladine nas nece pitati Gospod gdje su otisle te pare,vec da li si ti sine Aladine dao?Pa Gospod kaze da damo i porez a da li ti samo mozes zamisliti gdje ide taj novac.Na nama je da damo a svak ce odgovarati za svoja djela.Ja znam za svoju crkvu jer imam uvid u financije gdje ide novac.Ne zelim da se hvalim sa svojom crkvom i da neko ne misli da je uzdizem,koliko smo gladnih nahranili,koji je novac otisao u Indiju gdje su se pravljni smjestaji za gladnu i napustenu djecu.Napraljena je i bolnica.Nema djela bivse Jugoslavije gdje nije otisla pomoc.Moramo gledati i drugi dio medalje moj Aladine.Jedno mi vjeruj da kada das biti ces blagoslovljen obilno a sa tim ce se sloziti sva braca i sestre koji imaju svakodnevni blagoslov.Moj Aladine kazu ako je ruka pruzena na davanje ona ce biti otvorena i za dobivanje.Ako zatvoris svoju ruku iz nje nece nista izaci ali isto tako ni uci.Ja te ne nagovaram,ovo prihvati kao savjet nekoga ko je sve to isto prosao.Bozi blagoslov.

I ti imaš pravo - da li smo dali ali dali smo i dobro upravljali i ukazivali na zloupotrebe ne unoseći razdor u crkvu..

more_horiz
[quote=&quot;Aladin&quot;]Sestro Ruta,

Ne sumnjam u darežljivost tvoje crkve. No samo da dotaknem makar površno nešto što si rekla.

Ja sa svojom verskim uverenjima nikad nebi mogao dati desetak Katoličkoj ili Pravoslavnoj crkvi, a i tek kako bi me Bog držao odgovornim kome dajem desetak. Ne možeš ući u ma koju crkvu i dati desetak i reći da je to ono što Bog želi. To zasigurno nije po Pismu.

A što se desetka tiče, on ne služi za gradnju bolnica i biblioteka i humanitarnu pomoć. Desetak pre svega ide onima koji propovedaju Evanđelje i radnicima na polju širenja Evanđelja. Isus nikad nije rekao: Idite gradite škole, bolnice, biblioteke... On je rekao: &quot;Idite i propovedajte Evanđelje, i ovi znaci će slediti one koji veruju...&quot; Kada bi današnje propovednike sledili znaci, onda ne bi bilo toliko potrebe da crkva gradi bolnice, vec bolesni bi ozdravljali. Ne kažem da uopšte nebi trebale postojati bolnice, no to nije tema. A šta misliš zašto danas znaci ne slede propovednike koji su sledili ne samo apostole u prvoj crkvi nego i sve ostale vernike. Stefan nije bio apostol, kao i mnogi drugi, a znaci su ih sledili. Ovo nije sugestija da svi moramo biti čudotvorci, ali kada to ne sledi ni propovednike ni pastire, to je onda veoma ozbiljno. A ja nebi davo novac ma kojoj crkvi, već onoj koja obavlja posao za čega je namenjen desetak. Ne želim da na papinom zidu od dela mojih desetaka visi novo umetničko delo od 10 miliona dolara. No nije samo to. Ne želim da propovednik od mog desetka leti privatnim avionom na letovanje. Ovo pišem da bi samo shvatila poentu na šta mislim.

Dakle, i tek kako je važno znati koju službu ćeš podržati svojim davanjima, ne možeš reći Bogu: Ja sam dala a to je njihov problem kako su trošili. To nije ispravan stav. Sa porezom je skroz druga stvar. To su stvari ovoga sveta, i mi vernici netreba puno da se mešamo u njihove poslove, samo koliko nam Biblija to kaže i to je sve. Nije na nama da budemo deo neke političke stranke i da posle pričamo ljudima kako smo Hrišćani. Ne možeš služiti i Bogu i svetu niti mešati vodu i ulje.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org[/quote]
Kad bi vjernici živjeli po zakonu umjerenosti u okviru kojega ulazi pitanje zdrave ishrane - u okviru koje je i sistem nejedenja mesa, a ne samo čiste i nečiste hrane iz Levitskih knjiga- tada bi i čudotvorci imali manje posla..
Bog ne šalje čudotvorce da zamjene poštivanje zakona umjerenosti već da ukažu na Zakon..Zakon i Proroci nisu odvojeni, jer Isus nije samo ispunio Zakon već i proroke..Daje dar proroštva za popravljanje crkve...Treba razlikovati iscjeljenja po Bogu i po njegovom neprijatelju..Desetak se zloupotrebljava pod utjecajem neprijatelja..Isto tako pozivanje vjernika na obustavljanje desetka motivirno sticanjem desetka za svoju uvjerenost da je po Bogu vrlo je riskantno i brzo se otkrije ...

more_horiz
Aladine jedno bih te pitala da li si siguran da dio od tvog novca nikada nije otisao na pogrenso mjesto?(Ostavimo desetak na trenutak na stranu)
Ja ne znam gdje ti zivis ali ja znam da dio od poreza u Canadi je otisao na paradu za homoseksualce.
Moj Aladine svi misle da su njihove crkve ispravne i ja ne mogu da sudim o crkvama jer Bog je taj sto sudi.Ja mogu samo moliti i truditi se da sam u miru sa svima i da na prvom mjestu vrsim volju Boziji.

more_horiz
Izvinite ali neprijatelj ne leči nikoga. A što se tiče zdrave ishrane, ko se to danas zdravo hrani pored zagađene vode, vazduha i zemlje, hibridne hrane, veštačkih stvari i svega ostalog.

Inače znam ljude, ne malo koji su se hranili besprekorno a napustili su ovaj svet veoma rano, pre vremena. Pa da je tu bila neka prava služba od Boga potvrđena ne bi bilo tako. A kada se propoveda Evanđelje ne propovedate samo ljudima koji se zdravo hrane godinama, već i onima koji prvi put čuju a možda su i bolesni. Zar ćete reći takvim ljudima: Dani čudesa su prošli, i ko ti je kriv kada se nezdravo hraniš. ZAR JE TO EVANĐELJE. Imali i jedan primer u Novom Zavetu takvog propovedanja.

Ja ću vam reći šta je Isus rekao za propovedanje Evanđelja: Lečite bolesne, podižite mrtve, čistite gubave, siromašnima se propoveda Evanđelje, za badava ste primili za badava dajte. Koliko se samo današnje propovedanje razlikuje od originala.

Evo šta ljudi misle da je propovedanje Evanđelja danas: Idite i ubedite ljude, uverite ih u svoju doktrinu, izgrdite bolesnike što se nezdravo hrane, zidajte bolnice, gradite biblioteke, osnivajte škole, skupljajte humanitarnu pomoć, štampajte filozofske knjige, učite ih kako da kuvaju i da jedu... ZAR JE TO EVANĐELJE KOJE JE NAJAVIO ISUS I KOJE SU PROPOVEDALI APOSTOLI I PRVA CRKVA??? Naravno da propovednike ne prate znaci i čuda kada ne propovedaju Evanđelje koje su propovedali Apostoli.

Možda sam napisao malo tvrđe pismo ali to je bilo neophodno da se neko otrezni na forumu.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Setro Ruta

Samo sam rekao da ne možeš bilo kojoj crkvi dati desetak i da je to OK!

Brat Aladin

more_horiz
Aladin je napisao/la:
Setro Ruta

Samo sam rekao da ne možeš bilo kojoj crkvi dati desetak i da je to OK!

Brat Aladin

I od bilo koje uzeti..

more_horiz
Da, i od bilo koje uzeti. Slažem se!

more_horiz
Aladin je napisao/la:

Tko ima pravo uzimati - pikupljati desetak?
Mi koji propovijedamo evanđelej živimo od svoga rada a opet dajemo desetak na principu svećenstva svih vjernika..

more_horiz
Pa sta je tu lose davati desetak?

more_horiz
Aladin je napisao/la:

Oprosti na pitanju, koristiš li ti desetak za propovijedanje evanđelja ili ga i daješ i prikupljaš .. imate li blagajnika ili to kod vas ide na neki drugačiji organizirani način u okviru sistema vaše crkve.Koji je to sistem organizacije
- kojoj je poznatoj crkvi sličan?Imate li centralno mjesto koje rukovodi mjesnim crkvama ili mjesne crkve rade po principu svećenstva svih vjernika?

more_horiz
Vernici Punog Evanđelja, ili Biblijski vernici ili Vernici večernjeg svetla, kako se sve zovu naše lokalne zajednice funkcionišu na bazi potpune samostalnosti lokalne zajednice koje mogu biti ako to žele, na bazi slobodne volje povezane sa drugim srodnim crkavama, ili kojim god žele.
Imamo čoveka koji prikuplja desetak u lokalnoj zajednici. Ja lično kao i ostali vernici dajem desetak, a delimično ga u manjoj meri trošim kao radnik na polju Evanđelja. Inace desetak ide isključivo skoro 90% za propovedanje i širenje Evanđelja, manji deo ide siromašnijim vernicima, ali gledamo da za to bude osnovan neki poseban fond koji će ići siromašnijim vernicima, a desetak je desetak, i zna se čemu on služi u Bibliji.

Ne, nemamo centralno mesto u svetu, ni sedište organizacije, jer i ne funkcionišemo kao organizovana religija u smislu kako danas funkcionišu denominacije. To ne znači da smo potpuno neorganizovani i da svako radi šta želi u negativnom smislu. Ne, ali lokalna crkva ima suverenitet. Kada širomo Evanđelje, širimo ga sa ciljem da se osnuje još jedna lokalna samostalna crkva a ne još jedna tačka na mapi gde smo proširili svoju organizaciju. Zaista, LOKALNA CRKVA KOD NAS JE ISTINSKI SUVERENA BEZ PRETVARANJA i ne podnosi račun nikom do Bogu.
Lokalna crkva raspolaže sa desetkom u skladu sa Pismom i prvenstveno služi za propovedanje Evanđelja i pomoć ili platu ljudi koji obavljaju službe, štamapanje propovedi, umnožavanje DVD propovedi i ostalo što je potrebno.

Ovo je u najkraćim crtama!
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Dakle ako po Pismu poštujete suverenitet Svetoga Duha onda možete biti denominacija..No zašto to niste, ako ste Kristovi učenici?Kako ste registrirani?
Pitao sam dobronamjerno u skladu sa principom caru carevo Bogu Božje..
Pitao sam , da li ste registrirani kao crkva ili ne.
Zakon bi trebao štititi slobodu vjeroispovijesti i slobodu svjesti kao prirodno ljudsko pravo.
Da nije bilo američke nacije koja je dala primjer ustava o slobodi vjeroispovijesti povijest crkve bi bila drugačija.No ta zvijer sa dva roga približila se drugoj zvijeri i tu počinje suvremeno proroštvo...koje je u drugoj nđeoskoj poruci - opomeni svijetu upozorila na opsnosti od sjedinjenja crkve i držve.. Kada se to dogodi u Americi a već se događa tada nastupa vrijeme krize koja zahvata svijet preko ujedinjenja protestantizma i katolicizma.. Zato je princip kriterija pravog suvremenog proroštva jedinstvo Zakon-Proroci u Kristovom ispunjenju..Da li smo to jedinstvo pokazali u ljubavi - dajuči sebe za život svijeta - ne mjeri se registracijom .. već onim što smo učinili siromašnima u Njegovo ime Njegovim Duhom proroštva, a ne samo novcem u ljubavi , već ljubavlju Njegovom..

Zadnja promjena: ; sub 17 oľu 2007, 22:52; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Kakve to veze ima sa denominacijom ili sa registracijom bilo koga. Bog se bavi sa pojedincima. Bog ne spašava crkve i denominacije već pojedince, registrovane ili neregistrovane, ako nečije propovedanje donosi spasenje ljudima to je jedino što je bitno. Kakvu je to registraciju imala Jevrejska crkva u Jerusalimu ili prva crkva u Rimskom kraljevstvu. Bili su progonjeni i ubijani za Evanđelje ali to je spasavalo ljude. Ko je uopšte tada i mislio o registraciji kada samo pomen da si hrišćanin je značilo da ćeš biti ubijen.

Dakle, stvarno ne razumem ovog puta smisao tvog pitanja. Spasenje čoveka ne zavisi ni od jedne denominacije niti od ma koga. Isus Hrist je to učinio na Golgoti i ako mi nećemo propovedati Evanđelje koje će ga spasiti , Bog će naći koga On hoće. On od ovog kamenja može podići sinove Abrahamove.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Hm, mozda ni ja ne razumem smisao njegova pitanja, ali ne razumem ni smisao tvoga odgovora. Po onome sto si napisao, ostaje mi da zakljucim kako je prva crkva bila kao rasejana banda, k'o muva bez glave, nije se znalo ko kosi ko vodu nosi, sto uopste, uopste nije tacno. Takav vid raspustenosti postoji i dan danas medju mnogim denominacijama, sto se ne moze reci za adventiste.

Drugo, Bog se bavi i narodom, a ne samo pojedincom. Stav da se Bog bavi samo pojedincom (iako ti nisi rekao ono "samo") znaci da moze bez problema vladati anarhija, jer nema organizacije. A Bog je Bog reda i mira, koliko ja znam.

more_horiz
No nick, koliko "svjetlosnih godina" treba da pređu crkve da bi došle u sklad sa Riječju Božjom?

more_horiz
ne razumem tvoje pitanje....

more_horiz
No Nick

Bog se sa Izraelom bavio kao sa nacijom a sa Paganima se bavi kao pojedincima, jer On iz pagana uzma pojedince narod za Svoje Ime.
On nikada nije bavio sa drugim nacijama kao sa Izraelom. Ali kada se okrenuo ka narodima, Evanđelje je skupljalo pojedince za Njegovo kraljevstvo. Termini kao Hrišćanska nacija ne postoje u Pismu. Jer bi to značilo da je cela nacija nanovorođena. A pogledaj samo koliko malo ima nanovorođenih ljudi u jednoj naciji, bilo kojoj, u odnosu na broj stanovnika iste.

Inace nepostojanje pape i kardinala i nadbiskupa, ne znači da je crkva razbijena banda. Postoje veoma lepo uređeni i harmoničan sklad Svetog Duha unutar lokalne zajednice. Kada se pojave nadbiskupi oni to unište.

Inače prva crkva je delovala na bazi samostalnosti lokalne crkve. Kasnije u istoriji su se pojavile službe koje su izdizale sveštenstvo iznad laika, običnih vernika, I TO JE POGREŠNO!

Brat Aladin

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply