Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Duhovnost kroz zajedništvo

power_settings_newLogin to reply
+4
moki72
Bhakti
dominik
Justin
8 posters

descriptionDuhovnost kroz zajedništvo - Page 2 EmptyRe: Duhovnost kroz zajedništvo

more_horiz
Evo dominik ja cu se izjasniti na ovoj temi, i mogu ti ponoviti ono sto sam ti jednom vec rekao, ja verujem da Bog mora raditi onako kako je rekao da hoce.

Ako je rekao da je idolopoklonicima mesto u ognjenom jezeru on mora stajati iza svoje reci.

Ja tako verujem, jedini nacin da mogu videti da neko dolazi u Nebo, a cinio je takve stvari, jeste da nikada nije posvedocen o istini odnosno da mu niko nikada nije propovedao EVanjdjelje, ipak mislim da su to preozbiljne stvari da bi tek tako rekli svi cemo mi zavrsiti zajendo u Nebu.

Boim se da nece biti tako.

Inace, danas cak i na ovim prostorima u svakom gradicu postoji bar po neka protestancka zajednica u koju ljudi mogu uci i obavestiti se o Hristu ako zele, tako da bas i nece imati puno izgovora.

No na nama svakako nije da sudimo nego da molimo za obracenje sto veceg broja ljudi iz takvih zajednica.

descriptionDuhovnost kroz zajedništvo - Page 2 EmptyRe: Duhovnost kroz zajedništvo

more_horiz
Ivan 13:35

more_horiz
Opet to vidjenj ljubavi ljubav je korektvina i ispravlja greske.

more_horiz
Bhakti-ju:

Uzalud ti napadi.

Moje svedocanstvo je pred Bogom. ;)

Ja ne trpam idole pod tepih lazno nazvane ljubavi. Niti ne odobravam ujedinjenje s idolima, pod krinkom "ljubavi i zajednistva".

Doista moja je molitva za katolike da se spase i umaknu iz mreze idola i lazi. Da se obrate od toga i priviju uz Krista!

Uostalom, svu istinu svima ce pokazati Dan Isusa Krista. Samo sto ce za neke tada biti kasno.

more_horiz
dominik je napisao/la:
Bhakti-ju:

Uzalud ti napadi.

Moje svedocanstvo je pred Bogom. Wink

Ja ne trpam idole pod tepih lazno nazvane ljubavi. Niti ne odobravam ujedinjenje s idolima, pod krinkom "ljubavi i zajednistva".

Doista moja je molitva za katolike da se spase i umaknu iz mreze idola i lazi. Da se obrate od toga i priviju uz Krista!

Uostalom, svu istinu svima ce pokazati Dan Isusa Krista. Samo sto ce za neke tada biti kasno.

Tipična kršćanska retorika zbog koje su ljudi postali ateisti, i općenito mrzitelji kršćanstva. "Mi smo kršćani, iznad vas ostalih koji ste podli, nemoralni bludnici, i vidjet ćete kad dođe Sudnji dan, samo što će onda biti prekasno." Brate, s time nećeš nikoga oduševiti za Kršćanstvo. I ne vidim nigdje u Bibliji da je Isus tako pričao.

more_horiz
Cilj hriscanstva i nije oduseviti ljude nego ih dovesti do spasenja. Oni trebaju biti osvedoceni o svojoj gresnosti i prihvatiti Hrista.

Jedna divna prica od Oswalda Smitha, jedan mladi brat nije puno znao ali je zeleo svedociti, sretne ateistu i ovaj mu se suprotstavi i kaze nema Boga. Mladi brat je malo znao teologiju i nije znao odgovoriti, setio se Isusovih reci, Onaj ko ne veruju osudice se i to mu je rekao, ateista se pobunio, naljutio ali celu noc nije mogao spavati, Sveti Duh, je ucinio da se obrati,

tako nije bitno da mi nekoga odusevimo jer odusevljenje ne spasava, vi cete cuti istinu i istina ce vas osloboditi.

more_horiz
Prva rijec koju je Ivan Krstitelj rekao je bila: "Obratite se!"
Prvo sto je Isus poceo propovjedati bilo je: "Obratite se!"
Prvo sto je Petar rekao zidovima da ucine bilo je: "Obratite se!"

Zasto je Ivan Kristelj zavrsio bez glave: Rekao je Herodu da ne smije uciniti preljub.
Zasto je prvi mucenik, Stjepan zavrsio kamenovan: Jer je rekao Zidovima kako su zli.
Zasto je Isus ubijen od zidova: Jer im je rekao da su licemjerni.

Svi koji su dolazili Isusu, Isus ih je pozvao na pokajanje i da ne cine grijeh vise!

Mi krscani nismo iznad nevjernika, vec smo prihvatili svoju gresnost i ne zelimo je, pa nam se Bog smilovao i otkupio nas od grijeha, i po milosti zivimo.

Samo to trazi Bog od ljudi, da vide svoju zlocu, pokaju se i obrate kad Isusu. Bog cini sve ostalo. Mi trebamo samo zeljeti to i moliti. Smile

Zadnja promjena: ; sri 25 tra 2007, 12:06; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Amen!

more_horiz
U redu je to, Dominiče, ali misliš li da metoda "OBRATI SE!", pali na sve ljude? Jesi li ikad razmišljao da je osnovno da čovjeka najprije UPOZNAŠ, da vidiš kako razmišlja i koje su njegove potrebe, pa da bi nakon toga i bolje razumio kako mu trebaš govoriti o Bogu?

Dovoditi ljude ka Kristu nije lagan posao. Kad bi bilo dovoljno vikati: "OBRATITE SE!", tada bi posao možda već bio gotov.

Ok, slažem se da bi trebalo i više vikati "obratite se", budući da se ni to više ne radi koliko bi trebalo, ali svakako je osnova svega da se čovjeku približiš, da mu budeš prijatelj i brat, da ga VOLIŠ!

A ako ti nekog Katolika ili ne znam koga drugog, uopće ne želiš ni saslušati, ni vidjeti što on točno vjeruje i kakav je njegov odnos s Isusom - pa kako onda tom čovjeku možeš pomoći? Ja sam siguran da je upravo KRŠĆANSKO ZAJEDNIŠTVO jedna od najjačih metoda za "otapanje leda" oko srca nekog zalutalog, zavedenog ili jednostavno hladnog brata...

Ljudi ne traže od nas da im PRIČAMO o ljubavi, o Isusu, o Bibliji! Oni trebaju ljubav, Isusa i Bibliju, koja ima ruke i noge!

more_horiz
Slazem se Justine, sve 5. Ali tada cemo imati zajednicko proucavanje Biblije ili slicno. Ne zajednistva.

Jedno je evangelizacija i evangeliacijski napori, a nesto sasvim drugo je ujedninjavanje s katolicima sto s vremenom je postao ekumenski pokret i Taize kao prva katolicko-protestantska crkva s katolicim naglaskom koji je nadvladao protestanstski pa tamo vabe neoprezne mlade protestante da ih zarobe u idolatriju. :(

A treba i razlikovati nepokajanog gresnika kojem treba vikat Obrati se! Ili trazeceg ili pokajanog gresnika kojem treba rec: Isus te ljubi.

Mudrac pridobiva zive duse!

Ali tvoj prijedlog mi se nikako ne svidja. ti predlazes zajednistvo u kojem ces im dati potvrdu za njihova vjerovanja da su dobro. tako i ako su osvjedoceni o krivnji, ti ces ih zavesti da krivo misle, da misle da je sve u redu... A i neki protestanti bi mogli to vidjet pa i oni pocet stovati idole.

A zar cu ja raditi nesto da se spotice brat moj?

more_horiz
ti predlazes zajednistvo u kojem ces im dati potvrdu za njihova vjerovanja da su dobro

Nije točno.
Na temelju čega si to zaključio?
Ja sam samo htio reći da svjedočenje riječima, bez svjedočenja slušanjem i pomaganjem, nema nikakvog smisla.

Zagovarati ekumenizam i voljeti ljude su dva različita (čak bih rekao često i suprotna) pojma, brate.

more_horiz
Evo ja sam za duhovnost kroz zajedništvo.
Jedno
pitanjce, kad bi se skupili mi forumaši, imali zajedničko bogoslužje,
da li bi pristali da zajedno blagujemo Svetu Pričest i kleknemo pred
Gospodina, svi zajedno, jednodušno slaveći Ga i moleći za duhovnu
probudu?
Znači, zajedno na Svetoj Pričesti: katolici, baptisti,
pentekostalci, biblijski kršćani, borongajci, adventisti, kalvini- na
jednoj zajedničkoj službi ?

JA SAM ZA!

Ovo na sto si ti rekao "ZA" je ekumenizam.

Ako mislis da ces pridobiti katolike od idola tako da s njima imas zajednistvo - dobro. Ali ja smatram da je to protivno naputku danom u Bibliji preko ap. Pavla.

I ne zelim se vise s time natezati. I ja i ti cemo odgovarati za sebe pred prijestoljem Bozjim.

more_horiz
Ako mislis da ces pridobiti katolike od idola tako da s njima imas zajednistvo - dobro.

A misliš li ti da ikoga možeš pridobiti za Boga i Njegovu Riječ, bez da si najprije PRIJATELJ s tom osobom?

Nije li Isus jeo s grešnicima?

more_horiz
Justin je napisao/la:
Ako mislis da ces pridobiti katolike od idola tako da s njima imas zajednistvo - dobro.

A misliš li ti da ikoga možeš pridobiti za Boga i Njegovu Riječ, bez da si najprije PRIJATELJ s tom osobom?

da, samo Isusovi motivi su bili malo drukčiji. današnje "pridobivanje" je pomalo licemjerno, evo sad ćemo sa braćom katolicima malo držati zajedničke koncerte i sl. kako bi ih upoznali s našom naukom pa ćemo im onda dati poziv da se pridruže, i to je to. sve na nekakvom intelektualnom nivou, a srce je negdje ostavljeno u grmlju

more_horiz
pozdrav ! ja sam nov i ne snalazim se baš najbolje ali bi odgovorio na ovu diskusiju :
trebamo svima biti sve kao apostol Pavle ali trebamo i znati ko smo a šta smo !  druge možemo pridobiti samo ljubavlju a danas mnogi žele ljubav da zamene sa diplomatijom to ne uspeva svo vreme već samo neko vreme i nema rezultata. koristimo Hristove metode a ne metode ovoga sveta.  POZDRAV SVIMA !

more_horiz
I tebi, moki72 pozdrav Very Happy

more_horiz
Justin je napisao/la:

Da upravo to Justin!Isus je jeo sa gresnicima i upravo on im je ljubavlju i prihvacanjem pokazao ono sto i treba pokzati krscaninin Agape ljubav bez razlika i bezobzira na bilo sto.Mi ponekad zelimo biti pametniji od Boga i biti iznad svih i svakog koga smatramo "gresnikom"ali Isus je ljepo reka ko zeli biti prvi bit ce zadnji a zadnji bit ce prvi.A pitanje je uopce ko smo mi da sudimo o necijem grijehu?

more_horiz
imhotep je napisao/la:
Justin je napisao/la:

da, samo Isusovi motivi su bili malo drukčiji. današnje "pridobivanje" je pomalo licemjerno, evo sad ćemo sa braćom katolicima malo držati zajedničke koncerte i sl. kako bi ih upoznali s našom naukom pa ćemo im onda dati poziv da se pridruže, i to je to. sve na nekakvom intelektualnom nivou, a srce je negdje ostavljeno u grmlju

Isto tako je istina da smo postali licimjeri i da neupotrebaljavamo ono sto nam je Isus prvo ostovaio i da a to je nase srce da ljubimo i prihvacamo.A sve radi sa "mozgom"u krscanstvu bas i neide jer moramo biti kao mala dijeca aznamo kako ona rijesavaju stvari....

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply