Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Križ - raspelo bez Isusa kod reformiranih?

power_settings_newLogin to reply
+8
Izrail
forestsilvy
Justin
Mali princ
kainos
ziger
dominik
hrvoje hrki
12 posters

descriptionKriž - raspelo bez Isusa kod reformiranih? - Page 4 EmptyRe: Križ - raspelo bez Isusa kod reformiranih?

more_horiz
dominik je napisao/la:
Nazalost to nije istina, jer bi tada hrvatska bila puna ljudi punih Duhom Svetim. Prakticno vidimo da to nikako nije tako.

Duh ne dolazi putem kruha.

Bravo.

descriptionKriž - raspelo bez Isusa kod reformiranih? - Page 4 EmptyRe: Križ - raspelo bez Isusa kod reformiranih?

more_horiz
hrvoje hrki je napisao/la:

najispunjeniji si duhom kada ga zbilja i primiš u svoje tijelo
a primaš ga kroz Tijelo Kristovo u svetoj pričesti , u svetoj tajni BOžje ljubavi:heart:I love you

Učenje Aristotela i sv. Tome Akvinskog o transsubstancijaciji ?

more_horiz
Kriz nije Krscanski simbol, preuzet je od paganstva i potice iz Mitrinog kulta takodje svecenicki obicaj oznacavanja novokrstenih uzet je iz Mitrinog kulta,isto kao sto je i slavljenje Bogorodice uvedeno pod uticajem Izise majke bogova koja se u Rimljana zove Magna Mater.
Kukasti krst koji je Hitler stavio na svoju zastavu vidio je na katolickom samostanu u Lambahu.Krst koji su stavili oni koji se zovu krscanima u najmanju ruku potice od rimljana i pagana .
Ono gdje je Krist bio razapet bio je rimski a ne Kristov kriz."

"Postoji upadljiva sličnost između rimske crkve i jevrejske crkve u vreme Hristovog prvog dolaska. Dok su Jevreji tajno gazili svako načelo Božjeg zakona, spolja su bili vrlo strogi u pogledu držanja njegovih propisa. Narod su opterećivali raznim zahtevima i predanjima koja su činila poslušnost teškom i mučnom. Kao što su Jevreji tvrdili da poštuju Zakon, tako i rimokatolici tvrde da poštuju krst. Oni uzdižu simbol Hristovih muka, a u svome životu se odriču Onoga koga taj krst predstavlja.

Papisti stavljaju krstove na svoje crkve, na svoje oltare i na svoju odeću. Svuda se vidi znak krsta. Svuda se on javno poštuje i uzdiže, dok je Hristovo učenje sahranjeno pod mnoštvom besmislenih predanja, lažnih tumačenja i strogih propisa. Spasiteljeve reči upućene fanatičnim Jevrejima mogu se još više primeniti na rimske vođe: “Oni vežu bremena teška za nošenje i tovare na pleća ljudska, a prstom svojim neće da ih prihvate.” Matej 23, 4. Savesne duše se drže u stalnom strahu, plašene gnevom osvetničkog Boga, dok crkveni velikodostojnici žive u raskoši i čulnim zadovoljstvima.

Sotona navodi na klanjanje slikama, prizivanje svetaca i veličanja pape da bi odvratio pažnju naroda od Boga i Njegovog Sina. Da bi postigao njihovo uništenje, Sotona se trudi da skrene pažnju sa Onoga u kome jedino mogu naći spasenje. Želi da njihovu pažnju skrene na nešto što bi zamenilo Onoga koji je rekao: “Hodite k meni svi koji ste umorni i natovareni, i ja ću vas odmoriti.” Matej 11, 28."

more_horiz
dominik je napisao/la:
Nazalost to nije istina, jer bi tada hrvatska bila puna ljudi punih Duhom Svetim. Prakticno vidimo da to nikako nije tako.

ne znaš pravu stvarnost
jako malo ljudi ide na pričest
a neki idu u nemilosnom stanju, tj pokajani u sakramentu ispovijedi , nego , onako stanu u red poput zombija , ne shvaćajuči da čine svetogrđe:pale:

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
Kriz nije Krscanski simbol, preuzet je od paganstva i potice iz Mitrinog kulta takodje svecenicki obicaj oznacavanja novokrstenih uzet je iz Mitrinog kulta,isto kao sto je i slavljenje Bogorodice uvedeno pod uticajem Izise majke bogova koja se u Rimljana zove Magna Mater.
Kukasti krst koji je Hitler stavio na svoju zastavu vidio je na katolickom samostanu u Lambahu.Krst koji su stavili oni koji se zovu krscanima u najmanju ruku potice od rimljana i pagana .
Ono gdje je Krist bio razapet bio je rimski a ne Kristov kriz."

"Postoji upadljiva sličnost između rimske crkve i jevrejske crkve u vreme Hristovog prvog dolaska. Dok su Jevreji tajno gazili svako načelo Božjeg zakona, spolja su bili vrlo strogi u pogledu držanja njegovih propisa. Narod su opterećivali raznim zahtevima i predanjima koja su činila poslušnost teškom i mučnom. Kao što su Jevreji tvrdili da poštuju Zakon, tako i rimokatolici tvrde da poštuju krst. Oni uzdižu simbol Hristovih muka, a u svome životu se odriču Onoga koga taj krst predstavlja.

Papisti stavljaju krstove na svoje crkve, na svoje oltare i na svoju odeću. Svuda se vidi znak krsta. Svuda se on javno poštuje i uzdiže, dok je Hristovo učenje sahranjeno pod mnoštvom besmislenih predanja, lažnih tumačenja i strogih propisa. Spasiteljeve reči upućene fanatičnim Jevrejima mogu se još više primeniti na rimske vođe: “Oni vežu bremena teška za nošenje i tovare na pleća ljudska, a prstom svojim neće da ih prihvate.” Matej 23, 4. Savesne duše se drže u stalnom strahu, plašene gnevom osvetničkog Boga, dok crkveni velikodostojnici žive u raskoši i čulnim zadovoljstvima.

Sotona navodi na klanjanje slikama, prizivanje svetaca i veličanja pape da bi odvratio pažnju naroda od Boga i Njegovog Sina. Da bi postigao njihovo uništenje, Sotona se trudi da skrene pažnju sa Onoga u kome jedino mogu naći spasenje. Želi da njihovu pažnju skrene na nešto što bi zamenilo Onoga koji je rekao: “Hodite k meni svi koji ste umorni i natovareni, i ja ću vas odmoriti.” Matej 11, 28."

nacistička svastika potječe od prastarih simbola sa tibeta , ane od katolika
to je barem općepoznata stvar!

more_horiz
Justin je napisao/la:
dominik je napisao/la:

Bravo.

čemu bravo??
TI u svojoj oholosti misliš da duha primaš samo čitanjem biblije

u velikoj si zabludi
pročitaj dobro šta je sam Isus rekao ( imaš znači i sola scriptura) o kruhu nebeskom i onima koji ga primaju:pop:

more_horiz
[quote="hrvoje hrki"]
ILIJA je napisao/la:

nacistička svastika potječe od prastarih simbola sa tibeta , ane od katolika
to je barem općepoznata stvar!

Za tvoju informaciju Hitler ju je vidio na katolickom samostanu a a kako si i sam rekao svastika potice od prastarih simbola zaboravio si da kazes da je to kriz,i tako si isto zaboravio da kazes da je to paganski simbol laznih bogova i molim te sto jedan takav simbol radi na katolickom samostanu mislim da se samostan zvao Lambah....Ako ne potice od katolika znaci potice od pagana sa tibeta, zasto onda govorite da je kriz krscanski simbol

more_horiz
dominik je napisao/la:

Odlično si odgovorio, zanimljivo je vidjeti kako je puno deklarativnih krscana, prvi redovi u crkvama popunjeni, sve forme se ispunjavaju, pa gdje je onda problem?

Trebao bi biti raj na zemlji???

more_horiz
Odlično si odgovorio, zanimljivo je vidjeti kako je puno deklarativnih krscana, prvi redovi u crkvama popunjeni, sve forme se ispunjavaju, pa gdje je onda problem?

Trebao bi biti raj na zemlji???

hm...pitanje koje si ja postavljam: Po cemu su protestanti mnogo bolji? Ono sto ja vidim po crkvama je poprilicno tuzno.

Ne mogu zaboraviti mladu djevojku odgojenu u protestanstkom domu koja je sa 15-16 godina potpuno zaboravila Boga. Ne mogu zaboraviti pecat svijeta na njezinom umu i njezinom izgledu.

Ne mogu zaboraviti glad koju sam vidio u njezinim očima kada sam joj pričao o živom Kristu.

I ne mogu zaboraviti kada sam cuo njezino priznanje da je i ona bila blizu Krista ali je sada sve ohladnjelo i sada je daleko.

Vise ju ni strah od pakla ne priblizava Bogu.

Ne mogu to zaboraviti. Kako si crkva moze dopustiti da njezina buducnost u mladima, umire?

Kako oni koji bi trebali biti najgorljivi otpadaju?

Gdje nam je zivi Krist i vatra Duha Svetoga i u NASIM crkvama?

Jedno je sigurno, Kristfest i koncerti to nece popraviti.

Ali ljudi s vatrom Duha, i zarom za Gospodina hoce. Ali hoce li to starjesine dopustiti?

more_horiz
Zbog gladnih i zednih dosao je Isus, zbog umorenih i natovarenih, nije trazio da se crkve grade od mramora i zlata jer su za njega ljudi cinili vrijednost , kad je pricao o crkvi govorio je o ljudima kad je govorio o hramu govorio je o ljuskom srcu kad je dao primjer crkve rekao je da svaki koji ga ljubi jeste Bozje djete ,sin Zivoga Boga,ova crkva je jedina koja spasava ova crkva ima zaista Krista kao Gospoda.Ali joj neces naci mjesto na zemlji jer ona je svuda gdje su Hristova djeca.Sjetim se ponekad slike Zakeja na drvetu i pitam se nije li njegov dom bio uzvisen vrh svih katedrala ovoga svijeta i nije li Zakej pokazao primjerom kako se postaje hramom u kom Boravi Gospod,no bicu opet of topic zbog drvenog ili zlatnog kriza koji ce nestati u stihijama kad Hristos dodje po drugi put da izbavi svoj narod.

more_horiz
ILIJA je napisao/la:
Zbog gladnih i zednih dosao je Isus, zbog umorenih i natovarenih, nije trazio da se crkve grade od mramora i zlata jer su za njega ljudi cinili vrijednost , kad je pricao o crkvi govorio je o ljudima kad je govorio o hramu govorio je o ljuskom srcu kad je dao primjer crkve rekao je da svaki koji ga ljubi jeste Bozje djete ,sin Zivoga Boga,ova crkva je jedina koja spasava ova crkva ima zaista Krista kao Gospoda.Ali joj neces naci mjesto na zemlji jer ona je svuda gdje su Hristova djeca.Sjetim se ponekad slike Zakeja na drvetu i pitam se nije li njegov dom bio uzvisen vrh svih katedrala ovoga svijeta i nije li Zakej pokazao primjerom kako se postaje hramom u kom Boravi Gospod,no bicu opet of topic zbog drvenog ili zlatnog kriza koji ce nestati u stihijama kad Hristos dodje po drugi put da izbavi svoj narod.

čini mi se da nisi odgovorio zašto reformirani nemaju Isusa na križu, već samo križ?
pustim off topic teorije:scratch:

more_horiz
Ali sam odgovorio da je sramota za krscane
da uopce postuju kriz kao krscanski simbol,
a jos je veca sramota govoriti da imamo Isusa na krizu misleci na drveni ili metalni kriz sa kipom na njemu,
tako da sam u tome sve rekao....

more_horiz
Da nisu trebale slike i kipovi kerubina u Zidovskom Hramu, i na kovcegu saveza, nebi Bog trazio da se naprave. Dali su to bili idoli ili samo znakovi? Meni je zanimljivo kako se protestanti ogradjuju od Isusovih slika a u isto ih vrijeme koriste za vlastitu propagandu u knjigama i casopisima. Cemu to ako "nisu potrebne"..

more_horiz
crusadercro je napisao/la:
Da nisu trebale slike i kipovi kerubina u Zidovskom Hramu, i na kovcegu saveza, nebi Bog trazio da se naprave. Dali su to bili idoli ili samo znakovi? Meni je zanimljivo kako se protestanti ogradjuju od Isusovih slika a u isto ih vrijeme koriste za vlastitu propagandu u knjigama i casopisima. Cemu to ako "nisu potrebne"..

Iz koje ti ovo civilizacijske perepektive pitas?
Koliko ti je poznata obrada i nastanak jedne knjige?

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply