Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Križ - raspelo bez Isusa kod reformiranih?

power_settings_newLogin to reply
+8
Izrail
forestsilvy
Justin
Mali princ
kainos
ziger
dominik
hrvoje hrki
12 posters

descriptionKriž - raspelo bez Isusa kod reformiranih? - Page 2 EmptyRe: Križ - raspelo bez Isusa kod reformiranih?

more_horiz
Dizma je napisao/la:
hrvoje hrki je napisao/la:
Dizma je napisao/la:
Dizma je napisao/la:
pa ako je uskrsnuo ( što naravno znam), zašto onda uopće nositi ili prikazivati križ?
npr. na reformiranim crkvama?

Kao simbol i ništa više.

pa , isto bi mogli reći i katolici:sunny:

Donekle da. Ali kad ljudi ljube križ i korpus na njemu (dio obreda velikog petka), onda to više nije samo simbol nego predmet štovanja. farao

čudna li roda i naroda:shock: affraid

pa Isus je naš Spasitelj
ako štujemo njega gdje je naš grijeh:?:

Koji je Isus vaš Spasitelj? Onaj koji sjedi sdesna Oca ili komad drveta, kamena, metala ili plastike?

pa barem je za vas reformirane očito
vaš simbol spasenja je drveni križ, a ne Isus raspeti:pop:
pa sad pogledaj tko je više u zabludi

descriptionKriž - raspelo bez Isusa kod reformiranih? - Page 2 EmptyRe: Križ - raspelo bez Isusa kod reformiranih?

more_horiz
Dina je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>kakve veze imaju zec i jaja s uskrsom?A onda sam i sam pocela misliti sto bi to bilo.</BLOCKQUOTE>

Za zeca ne znam!
Ali jaje i Uskrs imaju veze u poganskom razumijevanju prirodnih procesa koji nisu ništa zato negativni ili bogohulni. Smatrati da je jaje kao simbol, i ne samo simbol, kretanja energija u svemiru, protivno Bogu, isto je kao i vremensku prognozu smatrati vražjim djelom. Jaje prezentira duboku tajnu dinamike sila u svemiru koju dokučuju oni koji imaju istančan duh. S razumijevanjem Božanskih istina ide u bok i razumijevanje tajna prirode, i stoga ja ne bih a priori osudio poganstvo kao nešto negativno i čiju baštinu treba odbaciti. Odbacivanje poganskih stečevina kad je došlo kršćanstvo nalik je odbacivanju 45 godina povijesti Hrvata u SFRJ, kao da se baš ništa nije dogodilo. Mnogi pogani su bili predaniji Bogu nego gro današnjih kvazi kršćana.

more_horiz
Dizma je napisao/la:
Dizma je napisao/la:
Dizma je napisao/la:
pa ako je uskrsnuo ( što naravno znam), zašto onda uopće nositi ili prikazivati križ?
npr. na reformiranim crkvama?

Kao simbol i ništa više.

pa , isto bi mogli reći i katolici:sunny:

Donekle da. Ali kad ljudi ljube križ i korpus na njemu (dio obreda velikog petka), onda to više nije samo simbol nego predmet štovanja. farao

čudna li roda i naroda:shock: affraid

pa Isus je naš Spasitelj
ako štujemo njega gdje je naš grijeh:?:

Koji je Isus vaš Spasitelj? Onaj koji sjedi sdesna Oca ili komad drveta, kamena, metala ili plastike?

pa barem je za vas reformirane očito
vaš simbol spasenja je drveni križ, a ne Isus raspeti obred
pa sad pogledaj tko je više u zabludi

Pa onaj koji vjeruje da je Isus još uvijek na križu. ya

more_horiz
Braćo saberite se malo i hajdemo odgovoriti na neka pitanja:

Ako volimo pravog, živog Isusa, ako smo u zajednici s Njim svakog dana - treba li nam nekakav križ ili nekakav predmet, da bismo tu zajednicu održavali?

Ako bismo se našli na sjevernom polu, da li bismo pravili križeve od leda i klečali pred Njima? Želi li Isus biti na našem zidu ili oko našeg vrata, ili On želi biti u našim srcima? Je li Njemu potrebno da uvijek budemo na nekom određenom mjestu, kad Mu se molimo?

Jesu li "napredniji", "duhovno zreliji", ili "jači u vjeri" oni kršćani, koji se mole Isusu pred križem, od onih koji Mu se mole na svakom mjestu? Jesu li oni koji imaju križeve na zidu i oko vrata, dokučili neku veću spoznaju, ili "svjetlost", od onih koji nemaju križeve?

Što je Isusu važno? Je li Njemu važno tko ima križ, a tko nema? Je li Njemu važno tko se moli pred križem, a tko bez križa?

Zar ne piše u Pismu da Bog ne gleda na oči, kao čovjek, nego Bog gleda na srce?

more_horiz
ZATO ŠTO BOG, NAŠ OTAC KAŽE :

Nemoj imati drugih bogova uz mene.
4 Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom.
5
Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam
ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do
trećeg i četvrtog koljena,
6 a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovijedi.
(iZLAZAK 20)

"Ne pravite
sebi kumira; ne podižite sebi ni kipa ni spomen-stupa; ne postavljajte
u svojoj zemlji kamenja s likovima da pred njih padate.(L.Z 26:1)

"Rekao je: 7 Nemoj imati drugih bogova uz mene! 8 Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. 9
trećeg i četvrtog koljena, "
(P.Z 5)

Ne pravi sebi livenih bogova! Izl. 34:17

4X NA RAZL. MJESTIMA, E SADA AKO TO NEKIMA NE PASE ILI MISLE PA TO SE NE MOZE TAKO TUMACITI...PITAM TE TKO SI TI DA TUMACIS BOZJU RIJEC I ISKRIVLJUJES ONO STO ON KAZE
(ispravno razumijte)

more_horiz
forestsilvy je napisao/la:

4 Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom.
5
(iZLAZAK 20)

"Ne pravite

"Rekao je: 7 Nemoj imati drugih bogova uz mene! 8 Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. 9
(P.Z 5)

4X NA RAZL. MJESTIMA, E SADA AKO TO NEKIMA NE PASE ILI MISLE PA TO SE NE MOZE TAKO TUMACITI...PITAM TE TKO SI TI DA TUMACIS BOZJU RIJEC I ISKRIVLJUJES ONO STO ON KAZE
(ispravno razumijte)

AMEN!

more_horiz
forestsilvy je napisao/la:

5
(iZLAZAK 20)

"Ne pravite

(P.Z 5)

(ispravno razumijte)

ne znam šta j e veći kumir- simbol:

drveni ili metalni križ, ili raspeti Spasitelj
ajd mi odgovori, ali iskreno

more_horiz
Justin je napisao/la:
Braćo saberite se malo i hajdemo odgovoriti na neka pitanja:

Ako volimo pravog, živog Isusa, ako smo u zajednici s Njim svakog dana - treba li nam nekakav križ ili nekakav predmet, da bismo tu zajednicu održavali?

Ako bismo se našli na sjevernom polu, da li bismo pravili križeve od leda i klečali pred Njima? Želi li Isus biti na našem zidu ili oko našeg vrata, ili On želi biti u našim srcima? Je li Njemu potrebno da uvijek budemo na nekom određenom mjestu, kad Mu se molimo?

Jesu li "napredniji", "duhovno zreliji", ili "jači u vjeri" oni kršćani, koji se mole Isusu pred križem, od onih koji Mu se mole na svakom mjestu? Jesu li oni koji imaju križeve na zidu i oko vrata, dokučili neku veću spoznaju, ili "svjetlost", od onih koji nemaju križeve?

Što je Isusu važno? Je li Njemu važno tko ima križ, a tko nema? Je li Njemu važno tko se moli pred križem, a tko bez križa?

Zar ne piše u Pismu da Bog ne gleda na oči, kao čovjek, nego Bog gleda na srce?

tema nije gdje se molimi i /ili pred kakvim križom

pitanje je , zašto reformirani nemaju Isusa na križu:idea:

ako imaju neki simbol kršćanstva, zašto su ga ogolili do te mjere da na tom simbolu nemaju SPASITELJA i Otkupitelja na kojeg se stalno pozivamo:?:

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
ISUS KRIST je živ!
Križ bez raspela poručuje da je On uskrsnuo.
Isus Krist je među nama i djeluje i čini čuda u našim životima!
Slava Bogu!cheers
__________________--
Mali linkići:
http://www.aomin.org
http://www.om.org/
</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Kumirstvo je inače graditi likove.
Bog je to zabranio.
Krist je uskrsnuo i nije više na križu.
KRIST ISUS ŽIVI!
ISUS ZOVE!!!!!!!!!!!! Matej 11:28</BLOCKQUOTE>

more_horiz
ziger je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE>
ISUS KRIST je živ!
Križ bez raspela poručuje da je On uskrsnuo.
Slava Bogu!cheers
__________________--
Mali linkići:
http://www.aomin.org
http://www.om.org/
</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

ma daj
kao da mi katolici NE znamo da je Isus živ i da je među nama
pa mi koji primamo pričest i te kako vjerujemo da je s nama sve do svršetka svijeta
dapače , čak ga imamo mogućnost ako nismo u smrtnom grijehu primiti na svakoj svetoj misi

more_horiz
ziger je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>
Kumirstvo je inače graditi likove.
Bog je to zabranio.
Krist je uskrsnuo i nije više na križu.
KRIST ISUS ŽIVI!
ISUS ZOVE!!!!!!!!!!!! Matej 11:28</BLOCKQUOTE>

pa po toj logici , kumirstvo je i križExclamation

more_horiz
ziger je napisao/la:

<BLOCKQUOTE>

<BLOCKQUOTE>

A zašto se onda čeka i dočekuje drugi dolazak kad je Isus među nama? Ili jedno su riječi a drugo je praksa, ili jedno usta zbore a drugo oči vide...</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
Isus je medju vjernicima i njegovom Djecom. A kada dodje drugi put biti ce medju svima i tada ce mu se SVI pokloniti.

more_horiz
ne znam šta j e veći kumir- simbol:

drveni ili metalni križ, ili raspeti Spasitelj
ajd mi odgovori, ali iskreno

Ti bi iskopao crvu oku da dokazes svoje.
Reci cu ti nesto, SPASI SE I OBRATI , POCNI SLUSATI STO ISUS GOVORI!!!
POCNI SLUSATI RIJEC, POCNI SLUSATI I RAZMISLJATI O TOME STO PISE U BIBLIJI, A NE ONO STO SU TE NAUCILI. TRADICIJA LJUDSKA JE ZAPREKA U ODNOSU S BOGOM.
NEMOJ DA SE GADNO PREVARIS KAD UMRES ILI AKO ISUS PRIJE DODE. OBRATI SE K BOGU!!!!
SVI ONI LJUDI KOJI NE POŠTUJU BOZJU RIJEC, I RADE ONO STO BOG KAZE DA SE NE RADI NECE BITI S NJIM VJECNO. NIJE BITNO TKO STO MISLI,STO TRADICIJA KAZE, VEC STO BIBLIJA KAZE

more_horiz
dominik je napisao/la:
Isus je medju vjernicima i njegovom Djecom. A kada dodje drugi put biti ce medju svima i tada ce mu se SVI pokloniti.

Tada više neće biti svih, bit će samo Jedan.

more_horiz
Mali princ je napisao/la:
dominik je napisao/la:

Tada više neće biti svih, bit će samo Jedan.

Mali prinče, brate moj, jesi li ti budist ili kršćanin?

more_horiz
Braćo, ima li nekoga ovdje tko se ne slaže s ovim:

ŽIVOG ISUSA trebamo štovati, U DUHU I ISTINI!

Ako se svi slažemo, tada nije kršćanski sablažnjavati braću koja smatraju da im ipak na neki način nekakav predmet u tom štovanju može malo pomoći... Trebamo takvoj braći dati vremena da proučavajući Bibliju sami shvate da im ni KRIŽ ni KRIŽ SA ISUSOM, ne može pomoći da budu bliži Bogu.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply