Pozdrav Hrki još jednom!
ja ti pružam mir i želim da ubuduće vodimo prijateljski dijalog između mene i tebe, kao i svih. Ispričavam se ak si me shvatio malo uvrijedljivo, ali nisam imao namjeru.
Pa čuj, Isus je uskrsnuo, On je živ t.j. KRIŽ JE PRAZAN (bez raspela).
Tako u Hebrejima 7:27b kao i u 9:27 piše da se Krist jednom prinijeo, a ne više puta kako vi vjerujete da se na nebesima prinosi.
Navešću ti jedan primjer iz Hercegovine: fra Jozo Zovko je na propovjedi govorio da su prvi kršćani koristili križ bez raspela zato što je Krist uskrsnuo, a onda je promijenio retoriku počevši govoriti o tomu kako je to "nepravilno" i kako treba koristiti križ sa raspelom.
Sam priznao, sam negira- svjesno negira činjenicu da je to pravilno.
Znam, katolicima je bitnija tradicija nego Božja volja isto kao i farizejima u Kristovo vrijeme dok je hodio zemljom.
a po pitanju idola jasno druga zapovijest kaže da ne pravimo idole- nikakve, a dokazi pokazuju kao i sam Novi Zavjet da je pravljenje likova u kršćanstvu nedopustivo i da dolazi od zla.
Činjenica je da su ikone i kipovi kao i kult Marije i svetaca uvedeni tek u 3-4 stoljeću, a usvojeni su iz paganizma svi ti običaji slikanja kao i pomenuti kultovi.
Po pitanju svetaca: u 1Tim 2:5 piše da je Isus jedini posrednik. Dakle, Isusu dolazimo direktno i ne treba nam posrednik do Isusa koji je jedini PUT i drugoga nema (vidjeti ivan 16:6). to isto važi i za molitve anđelima što je veliki grijeh(Otk 19:10; Djela apostolska 10:25-26-posebno obratiti pažnju na stih 26;...)
Znam i pretpostavljam tvoj odgovor na sve ovo, znam i da ti je bitnija tradicija i da ste skoloni filozofirati, napadati.
Nijedna filozofija, ni jedan napad ne mogu nauditi riječji Božjoj, ISTINI.
ta riječ kako piše u hebrejima 4:1:"Živa je uistinu , Riječ Božja i djelotvorna; oštrija je od svakoga dvosjekloga mača; prodire dotle da dijeli dušu i duh, zglobove i moždinu te prosuđuje nakane i misli srca."
svaka tradicija, svako dodavanje veliki je grijeh koji ljude odvodi od Boga (Otkrivenje22:18-19).
Vjerujem da će se ovaj dijalog nastaviti u miru i upoznavanju Biblijskih istina.
AMEN