Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Adamov-Evin grijeh

power_settings_newLogin to reply
+4
ziger
dominik
Justin
Aladin
8 posters

descriptionAdamov-Evin grijeh - Page 3 EmptyRe: Adamov-Evin grijeh

more_horiz
forestsilvy je napisao/la:
obadvoje su izborom koji im je dan odlucili vjerovati davlu na njegovi rijec nego Bogu, izdali su Boga.
Religiozni nacin je da je zena za sve kriva i kriv je nacin razmisljanja i gledanja stvari jer kao sto se dalje vidi kad se cita u postanku, kad su pocinili grijeh jos vise su se upetljavali uperuci prstom kao da je netko drugi kriv samo ne oni.
Najlakse je drugoga okriviti

Kako je Lucifer izmislio zlo,
izmislio zlo, izmislio samog novog sebe, da bi filozofsko-znanstveno uporedio vrijednost svog projekta, prelazeči u eksperimentalnu fazu provjere - postao je zbiljski prijestupnik - tvorac zla koji nije htio prihvtiti milost - obnovljenje kroz umiranje izmišljenog uma..
ponudio je Evi prijevaru i ona je pošla putem -
izmislila je svoje poslušanje
kao i Adam
izmislili su svoje ...upotrebu uma u suprotnom smjeru..

more_horiz
Setro Noemi

Dobro si zapazila, NECEGA SU POSTALI SVESNI. Zaista jesu, Biblija kaze da su spoznali svoju golotinju pa ih je bilo sramota pa su napravili pregace od smokvinog lisca. Postoji samo jedna stvar koja dovodi do svesti o golotinji i koja budi sramezljivost medju polovima. Da toga nema, mogli bi i danas ici po ulicama svi goli. Ali otvorile su im se oci...

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Ok, sve znamo o njihovom grijehu. Ali kakve koristi mi imamo od toga, što ćemo lijepo izanalizirati njihov grijeh? Kakvu pouku imamo tu za sebe?

Ja sam za sebe otkrio u Adamovom grijehu veliku pouku za sebe:
1. ljubav nije ovisnost (on je postao ovisan o Evi; više nikad ju nije mogao tako i toliko nesebično voljeti, kao prije...)
2. ljubav nije isključiva (ako okrenem leđa Bogu, ne mogu voljeti Evu; ako bilo koga NE VOLIM, tada ne volim nikoga! Ili volim sve ljude, ili nijednog! Ne mogu reći da volim svoju ženu, ako ne pričam sa svojim ocem...ili punicom...Smile )

Što mislite o ovim poukama iz Adamovog grijeha, dečki?
I cure imaju pravo glasa... Smile

more_horiz
Imamo korist, jako puno, samoanaliza, usmjerenje uma i svjesnosti na Boga, a ne na tričarije koje razaraju sklad i jedinstvo za koje se Isus molio: neka svi budu jedno.

Osobni rast u Bogu, tihovanje pred Njim, čitanje Biblije, ispunjavanje Duhom Svetim, Sveta pričest, sve to umanjuje i miče evin i adamov neposluh.

Na razini duha je mir,spokoj i bliskost sa Bogom. Tada bježe svi demončići...

more_horiz
Pa brate Justine,

Imas lepa razmišljanja o punici, a sigurno da treba da pričaš i sa ocem makar se supruga i malo naljuti. Tu te podržavam.

Dobro, analiza kao analiza ne znači ništa ako iz toga ne možeš izvući pouku za sebe. No ja jesam iz toga mnogo naučio.

Kao naprimer:
1. Shvatio sam zašto imam grešno telo.
2. Mnogo više razumem lukavstva s kojima deluje moj i tvoj neprijatelj, sotona.
3. Shvatio sam koliko je bitno držati svoje telo čisto do braka.
4. Shvatio sam zašto će preljubnici i kurvari završiti u ognjenom jezeru.
5. Shvatio sam zašto je žena nečista u vreme njenog ciklusa, iako to deluje kao prirodna stvar.
6. Shvatio sam zašto se Abraham i njegovo seme obrezivalo na polnom organu.
7. Shvatio sam zašto je vanbračna seksualnost greh.
8. Shvatio sam zašto je Isus Fariseje i ostale nazvao ZMIJSKI PORODE i što je rekao da im je otac đavo.
9. Shvatio sam šta znači kada je Jovan napisao da je Kajin bio od zloga.
10. Shvatio sam zašto je Enoh sedmi od Adama, prema Judinoj poslanici.
11. Shvatio sam zašto je Isus zaobišao takvo rođenje i došao kroz DEVICU.
12. I kao najvažnije je da sam shvatio zašto moje prvo rođenje nije OK, i zašto telo i krv ne mogu naslediti Božije Kraljevstvo i zašto moram biti nanovorođen.

Eto, meni je to sve bilo veoma bitno, i to sam shvatio malo dubljom analizom greha u Edenu.

Ali ja ne insistiram da se ljudi oko ovog slože samnom, pa da ih onda poštujem kao Hrišćane. Kao i uvek, ponavljam, mi smo bića koja imamo slobodnu volju, i kao takvi trebamo poštovati jedni druge čak ako na Pismo gledamo na različit način.

Eto napisah zašto mi je bilo bitno da razumem događaje iz Edena.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
Odlična zapažanja, brate Aladine!

more_horiz
[quote="Aladin"]Pa brate Justine,

Imas lepa razmišljanja o punici, a sigurno da treba da pričaš i sa ocem makar se supruga i malo naljuti. Tu te podržavam.

Dobro, analiza kao analiza ne znači ništa ako iz toga ne možeš izvući pouku za sebe. No ja jesam iz toga mnogo naučio.

Kao naprimer:
1. Shvatio sam zašto imam grešno telo.
2. Mnogo više razumem lukavstva s kojima deluje moj i tvoj neprijatelj, sotona.
3. Shvatio sam koliko je bitno držati svoje telo čisto do braka.
4. Shvatio sam zašto će preljubnici i kurvari završiti u ognjenom jezeru.
5. Shvatio sam zašto je žena nečista u vreme njenog ciklusa, iako to deluje kao prirodna stvar.
6. Shvatio sam zašto se Abraham i njegovo seme obrezivalo na polnom organu.
7. Shvatio sam zašto je vanbračna seksualnost greh.
8. Shvatio sam zašto je Isus Fariseje i ostale nazvao ZMIJSKI PORODE i što je rekao da im je otac đavo.
9. Shvatio sam šta znači kada je Jovan napisao da je Kajin bio od zloga.
10. Shvatio sam zašto je Enoh sedmi od Adama, prema Judinoj poslanici.
11. Shvatio sam zašto je Isus zaobišao takvo rođenje i došao kroz DEVICU.
12. I kao najvažnije je da sam shvatio zašto moje prvo rođenje nije OK, i zašto telo i krv ne mogu naslediti Božije Kraljevstvo i zašto moram biti nanovorođen.

Eto, meni je to sve bilo veoma bitno, i to sam shvatio malo dubljom analizom greha u Edenu.

Ali ja ne insistiram da se ljudi oko ovog slože samnom, pa da ih onda poštujem kao Hrišćane. Kao i uvek, ponavljam, mi smo bića koja imamo slobodnu volju, i kao takvi trebamo poštovati jedni druge čak ako na Pismo gledamo na različit način.

Eto napisah zašto mi je bilo bitno da razumem događaje iz Edena.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org[/quote]

Dragi svi, da li do istine o grijehu dolazimo analizom bez otkrivenja ili sa otkrivenjem?Kako analizu osloboditi zabludivosti?

Idemo još dalje u analizi razumijevanja da se ne prevarimo ..
Istina o razorenju grijeha obuhvata i istinu o očiščenju uma od grijeha.Sila razorenja grijeha što je ona u svojoj strukturi ?Sila pobjede nad sotonom što je ona u svojoj strukturi?Što ima dobro u sebi a zlo nema po kojemu je zlo slabije od dobra koje kreira a zlo razara..Zašto Adam nije ispunio svoju dužnost a imao je silu?Imamo li um koji može razumjeti um sjemena nepropadljivog - po kome dobijamo novorođenje preko kojega idemo ka slavnome tijelu sjemena nepropadljivog..Kako se Adam nije držao zakona - tako se novi čovjek po Novom Adamu drži zakona svetosti života vječnog..
/Knjiga Enohova -tko ju je pisao?/
abraham

more_horiz
Zašto brate Abrahame svoje znanje nazivaš otkrivenjem a moja zapažanja zabludivost?

Šta misliš ako je obrnuto, a ti to ne znaš?

Brat Aladin

more_horiz
Svako biblijsko pitanje ima i biblijski odgovor - pa tako i ovo:

2. Kor. 11, 3

"Da, ljubomoran sam na vas božanskom ljubomorom, jer sve učinih da vas zaručim s jednim zaručnikom, da vas privedem Kristu kao čistu djevicu. Ali se bojim da se slučajno ne bi, kao što je zmija(c) zaveo Evu svojim lukavstvom, vaše misli pokvarile te se udaljile od Kristu dužne iskrenosti i čistoće."

Iz ovog - ali i drugih stihova - jedno je očito: "Eva je bila zavedena i nakon toga više nije bila ČISTA DJEVICA! To Biblija kaže - ne ja!

more_horiz
Amen, brate Jony!

Brat Aladin

more_horiz
abraham je napisao/la:
U čemu je Adamov -Evin grijeh, u čemu je njihova razlika griješenja ,
kojega je veći, kojega manji , po čemu se kvalitetno razlikuje Adamov a po čemu Evin grijeh..

Evu prevario lukaviji, tj. sotona, a Adam nasjeo na Evinu ponudu ploda sa zabranjenog stabla. Muž slab na ženu, a žena slaba na priču, udvaranja, ponude, prijedloge, obećanja i sl. stvari od lukavog zavodnika.
Ona je znatiželjna i čini joj se da se otvara novi svijet sa sotoninim obećanjima. Glavno je da žena započne razgovor.
Svako dobro iz Paradisa.
Brat Ćubela.Very Happy

more_horiz
Kažem, što god da je plod bio, vidimo:

1. Da su zbog kušanja ploda shvatili da su goli!
2. Da nakon što je zavedena Eva nije bila "čista djevica". 2. Kor. 11, 3: "Da, ljubomoran sam na vas božanskom ljubomorom, jer sve učinih da vas zaručim s jednim zaručnikom, da vas privedem Kristu kao čistu djevicu. Ali se bojim da se slučajno ne bi, kao što je zmija(c) zaveo Evu svojim lukavstvom, vaše misli pokvarile te se udaljile od Kristu dužne iskrenosti i čistoće."
3. Da je Eva bila zavedena što je kušala plod od zmije, a Adam nije bio zaveden što je kušao plod koji mu je dala žena...

I da dalje ne navodim, ako smo iskreni vjernici, imamo dovoljno toga da bi istražili ovu temu malo bolje i prihvatili što nam govori Biblija, a ne crkva ili naše dosadašnje mišljenje...

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply