[quote="Aladin"]Pa brate Justine,
Imas lepa razmišljanja o punici, a sigurno da treba da pričaš i sa ocem makar se supruga i malo naljuti. Tu te podržavam.
Dobro, analiza kao analiza ne znači ništa ako iz toga ne možeš izvući pouku za sebe. No ja jesam iz toga mnogo naučio.
Kao naprimer:
1. Shvatio sam zašto imam grešno telo.
2. Mnogo više razumem lukavstva s kojima deluje moj i tvoj neprijatelj, sotona.
3. Shvatio sam koliko je bitno držati svoje telo čisto do braka.
4. Shvatio sam zašto će preljubnici i kurvari završiti u ognjenom jezeru.
5. Shvatio sam zašto je žena nečista u vreme njenog ciklusa, iako to deluje kao prirodna stvar.
6. Shvatio sam zašto se Abraham i njegovo seme obrezivalo na polnom organu.
7. Shvatio sam zašto je vanbračna seksualnost greh.
8. Shvatio sam zašto je Isus Fariseje i ostale nazvao ZMIJSKI PORODE i što je rekao da im je otac đavo.
9. Shvatio sam šta znači kada je Jovan napisao da je Kajin bio od zloga.
10. Shvatio sam zašto je Enoh sedmi od Adama, prema Judinoj poslanici.
11. Shvatio sam zašto je Isus zaobišao takvo rođenje i došao kroz DEVICU.
12. I kao najvažnije je da sam shvatio zašto moje prvo rođenje nije OK, i zašto telo i krv ne mogu naslediti Božije Kraljevstvo i zašto moram biti nanovorođen.
Eto, meni je to sve bilo veoma bitno, i to sam shvatio malo dubljom analizom greha u Edenu.
Ali ja ne insistiram da se ljudi oko ovog slože samnom, pa da ih onda poštujem kao Hrišćane. Kao i uvek, ponavljam, mi smo bića koja imamo slobodnu volju, i kao takvi trebamo poštovati jedni druge čak ako na Pismo gledamo na različit način.
Eto napisah zašto mi je bilo bitno da razumem događaje iz Edena.
Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org[/quote]
Dragi svi, da li do istine o grijehu dolazimo analizom bez otkrivenja ili sa otkrivenjem?Kako analizu osloboditi zabludivosti?
Idemo još dalje u analizi razumijevanja da se ne prevarimo ..
Istina o razorenju grijeha obuhvata i istinu o očiščenju uma od grijeha.Sila razorenja grijeha što je ona u svojoj strukturi ?Sila pobjede nad sotonom što je ona u svojoj strukturi?Što ima dobro u sebi a zlo nema po kojemu je zlo slabije od dobra koje kreira a zlo razara..Zašto Adam nije ispunio svoju dužnost a imao je silu?Imamo li um koji može razumjeti um sjemena nepropadljivog - po kome dobijamo novorođenje preko kojega idemo ka slavnome tijelu sjemena nepropadljivog..Kako se Adam nije držao zakona - tako se novi čovjek po Novom Adamu drži zakona svetosti života vječnog..
/Knjiga Enohova -tko ju je pisao?/
abraham