Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Adamov-Evin grijeh

power_settings_newLogin to reply
+4
ziger
dominik
Justin
Aladin
8 posters

descriptionAdamov-Evin grijeh EmptyAdamov-Evin grijeh

more_horiz
U čemu je Adamov -Evin grijeh, u čemu je njihova razlika griješenja ,
kojega je veći, kojega manji , po čemu se kvalitetno razlikuje Adamov a po čemu Evin grijeh..

descriptionAdamov-Evin grijeh EmptyEvo razlike između Adama i Eve!

more_horiz
Evo u čemu je razlika. Pismo kaže da se Adam ne prevari već se Eva prevarila i postala prestupnica. Zatim, zato što je Eva ušla u greh, Bog je stavlja pod autoritet muža. OD SADA PA NADALJE ON JE TVOJA GLAVA. Možda ovo nije nekom jasno ali ovo je usko povezano sa prvim grehom u Edenu, a Eva je to učinila i bila prevarena. No Adam se nije prevario. Iza toga je velika dubina Pisma i onoga što se desilo u Edenu. Inače za prirodan ljudski razum, nebi trebalo biti razlike i na prvi pogled i nema ali u Pismu i tak kakva je razlika nastala između čoveka i žene nakon što se žena-Eva prevarila.
A sada đavo preko 8.-mog Marta kaže puj pike ne važi, mi smo ravnopravni. Ali ne u Bibliji. U Bibliji čovek je glava ženi kao što je Hrist glava Crkvi.

Brat Aladin

descriptionAdamov-Evin grijeh EmptyRe: Adamov-Evin grijeh

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Aladin je napisao/la:
Evo u čemu je razlika. Pismo kaže da se Adam ne prevari već se Eva prevarila i postala prestupnica. Zatim, zato što je Eva ušla u greh, Bog je stavlja pod autoritet muža. OD SADA PA NADALJE ON JE TVOJA GLAVA. Možda ovo nije nekom jasno ali ovo je usko povezano sa prvim grehom u Edenu, a Eva je to učinila i bila prevarena. No Adam se nije prevario. Iza toga je velika dubina Pisma i onoga što se desilo u Edenu. Inače za prirodan ljudski razum, nebi trebalo biti razlike i na prvi pogled i nema ali u Pismu i tak kakva je razlika nastala između čoveka i žene nakon što se žena-Eva prevarila.
A sada đavo preko 8.-mog Marta kaže puj pike ne važi, mi smo ravnopravni. Ali ne u Bibliji. U Bibliji čovek je glava ženi kao što je Hrist glava Crkvi.

Brat Aladin

Pa, ako se Adam ne prevari,u cemu je njegov grijeh,onda je Bog nepravedan jer ga je kaznio .A bili su oboje upozoreni ne jedite.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Smile Adam je isto pogriješio, to nam je valjda svima jasno.
Imaš li ti curu, Aladine? (nisam mogao izdržati, morao sam pitati) Cool Stay cool.

more_horiz
Postanak 3,12"...ona mi je dala sa stabla pa sam jeo."
Zašto je Adam uzeo od Eve,
zašto je jeo , a mogao je spriječiti Evu da ne uzme sa stabla i oboje da ne jedu jer je Božja zapovijest-opomena bila dana..
Zmija se obratila u Evi u množini, nije rekla Ti, već vi..
Eva je odgovorila - mi smijemo jesti...
No , pitamo, Adame, gdje si bio ?Nisi li vidio približavanje žene stablu..imao si povjerenje..Misliš li da si pravo postupio..
Bog je pozvao -Adame, nije rekao , vas dvoje..
Grijeh je višestruk: Jer si poslušao glas svoje žene te jeo...
Bog izriče tri prokletstva..
Adam, da li je Adam tragični heroj koji je svojoj ženi oprostio i pošao za njom iz ljubavi, ili je priznao da je mogao biti uz njenu predmisao prijevare i spriječiti je..Eva se prevarila, ne piše Eva je prevarila Adama..Kako razumjete što čitate..Adam nije pazi na zmiju ni na Evu..Iako je bio bezezlen mogao je virtualno misliti o straženju nad sobom i Evom jer je znao granice slobode da je moguće dogoditi se prijestup neposlušanjem..
Što znaći sve Eva se prevari..Zar Adam nije mogao virtualno stražiti i biti ispred Eve ako ju je volio u okviru granica slobode..od stabla života do stabla poznanja dobra i zla..Radi li se ovdje o prijevari koja je dovela do svojevrsnog prekršaja bračnog zavjeta od strane Eve posredstvom zmijinog lukavstva i Adamovog nestraženja..Povjerenje Adamovo prema Evi trebalo je biti u skladu sa Božjom zapovješću..Geneza Adamovog i Evinog grijeha je neodvojiva...Čuo li je Adam ono što je zmija govorila Evi..Ili , nije li čuo..
Dade i svom mužu koji bijaše s njom, pa je i on jeo..da razlučuje dobro i zlo?Koji je motiv da je Adam jeo - isti ili različit od Evinog motiva?

more_horiz
stvar je u tome da je adam dobro znao sto mu je to Eva dala za jest. I tako je on uletio u pobunu protiv Boga.

Sada, da li je cuo sto je zmija rekla, ili mu je eva sto rekla...mozemo o tome danima. Stvar je u tome da je jeo ono sto je znao da NE SMIJE. Pobuna i gotovo.

more_horiz
Nevera, mozemo li to reci jednostavno, Bog je nesto rekao i oni to nisu verovali.

Znaci prvi greh je bio nevera!

more_horiz
Inace justine maliciozno ti je pitanje covek ceka trece dete, i naravno nema devojku ima suprugu koja je majka njegove dece.

more_horiz
dragomir je napisao/la:
Nevera, mozemo li to reci jednostavno, Bog je nesto rekao i oni to nisu verovali.

Znaci prvi greh je bio nevera!

AMEN
Podrška Dragomiru!

more_horiz
Bez obzira, supruga ili cura - mislim da je moja poanta jasna.
Nije u redu imati takav stav prema ženama. A definitivno nije ni biblijski.

more_horiz
Pa,vi to decki moji,sve ovo nekako povrsno o Adamovom grijehu,htio je,pa nije,pa se predomisljao,a htio je ipak znati kao Bog,mislim da Justin i Dominik,nekako to beskompromisno za Adama rekose,sto je i tako.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
dragomir je napisao/la:
Inace justine maliciozno ti je pitanje covek ceka trece dete, i naravno nema devojku ima suprugu koja je majka njegove dece.
Dragomire,moram se opet ja pojaviti,pa otkud ce Justin na forumu znati tko ceka 3 tko 5 dijete,zasto ti odgovaras za Aladina,kad vidim da je i on recit momak,aj budimo fini jedni prema drugima.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Ne. namerno ne želim ulaziti u ovu temu. Svima sam već dva puta napisao samo privatnom komunikaciojom. A ostajem ne dorečen da vidim samo kako razmišljate o određenim stvarima u Pismu. Neki veoma površno. No neka nam Bog bude milostiv u ovim poslednjim danima.
Inače imam svoju ženu, čekam treće dete i veoma je poštujem. A poštovati ženu znači voleti je i pomoći joj da zauzme svoje mesto u Pismu. A mesto žene je da bude pod poglavarstvom svog moža. Ako nekome to nije jasno, neka pročita Efežanima 5.-tu glavu ili I. Korinćanima 11.-tu glavu ako se nevaram.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
[quote=&quot;Aladin&quot;]Ne. namerno ne želim ulaziti u ovu temu. Svima sam već dva puta napisao samo privatnom komunikaciojom. A ostajem ne dorečen da vidim samo kako razmišljate o određenim stvarima u Pismu. Neki veoma površno. No neka nam Bog bude milostiv u ovim poslednjim danima.
Inače imam svoju ženu, čekam treće dete i veoma je poštujem. A poštovati ženu znači voleti je i pomoći joj da zauzme svoje mesto u Pismu. A mesto žene je da bude pod poglavarstvom svog moža. Ako nekome to nije jasno, neka pročita Efežanima 5.-tu glavu ili I. Korinćanima 11.-tu glavu ako se nevaram.

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org[/quote]
Ovo mi se dopada Aladine sto pises o svojoj zeni,ali ti samo zelim reci,samo pod uvjetom kako Krist voli svoju crkvu,a ne pod patrijahalnim normama.Ne znam sto za tebe znaci povrsno,sgrijesili su oboje nije jedno vise drugo manje,prekrsili su Bozju zapovjed,ne dirajte,ne mozemo reci,Eva je vise kriva od Adama,oboje su,znali dobro sto je Bog rekao,sto im je dopustio i sto im je zabranio.&lt;/BLOCKQUOTE&gt;&lt;/BLOCKQUOTE&gt;

more_horiz
Da poznajete brata Aladina znali bi koliko je privzen svojoj zeni i koliko nije neki strogi namrgodjeni autoritativni tip, inace kad pricamo o Adamovom grehu odma se namece i predivna tema O URACUNATOJ PRAVDI U HRISTU!

Zbog toga sto je Adam zgresio i Eva naravno svi smo mi gresnici i umiremo, A ZBOG TOGA STO JE HRIST BIO PRAVEDAN SVI SMO OPRAVDANI!

Kako predivno! Adam je imao raj i od njega napravio dolinu suza ISUS JE DOLINU SUZA OTKUPIO DA JE VRATI U PRVOBITNI RAJ!

Kako slavno!

more_horiz
Molim, ostavimo privatne stvari ..

Uporedimo dvije liste geneze grijeha
Adamovu listu - Evinu listu
pod svjetlom početka Jakovljeve poslanice od kušanja slasti do rađanja grijeha.Što su svaki bračni par propustili učiniti da se održi vjernost , poslušnost, red u vrtu i sastajanje sa Bogom, odnos muža i žene u Edemu..
Nemojmo se u analizi prevariti svojim umom.Činjenica je da su imali uvjetnu besmrtnost i sve mogućnosti održavanja Božje zapovijesti..
Prvo, prosudba Evina nije bila podvrgnuta poslušnosti..
Koji je motiv njen bio da može imati pomisli gledati drvo dobra i zla sa zanimanjem ?
Vidje žena:
- da je stablo dobro za jelo
- za oči zanimljivo
- za mudrost poželjno
Donijeti odluku za ubrati plod i pojesti - ovo nije bilo dovoljni protuargument protiv osloboženja od poslušnosti.Ona je odbacila cjelovitu teodiceju iz nekog razloga koji nije bio jači od nje - ona je mogla da se ne prevari da je - što..?

more_horiz
Neki umanjuju Adamov grijeh, kad kažu da je siroti Adam to učinio IZ LJUBAVI.
Meni to uvijek jako smeta, kad čujem ovakvu izjavu...

Jer, pod pretpostavkom da je Bog ljubav i da je ljubav srž Božjeg Zakona, nemoguće je da netko okreće Bogu leđa IZ LJUBAVI, zar ne?

Dakle, nemoguće je sagriješiti "iz ljubavi". Adamova pobuda za jedenje ploda nije bila dobra. Tog trenutka kad je on uzeo taj plod, još prije nego ga je stavio u usta, on je u svom srcu donio kobnu odluku - odabrao je EVU, umjesto BOGA. Siguran sam da se prije toga jako borio u sebi. Siguran sam i da se Eva jako borila, jer su oni imali savršenu savjest, kakvu mi ne možemo ni zamisliti, pa zbog toga Božja zapovijed "NE JEDI S NJEGA", za njih nije bila samo nekakav propis, pravilo, kućni red...nego su oni u sebi jako dobro znali i osjećali, da će NARUŠITI ODNOS s Bogom, svojim Ocem, ako uzmu i pojedu taj plod!
Međutim, oboje su to učinili. Samo su se upecali na različite mamce. Ništa manje Adam nije kriv od Eve. Možemo samo filozofirati u smislu: "Da nije bilo Eve, on ne bi pogriješio..". Međutim, oboje su počinili potpuno isti grijeh. Oboje su bili neposlušni Bogu, oboje su Boga stavili u drugi plan.

more_horiz
Dobro Justine,

Reci mi šta je bio plod koji su pojeli? Kakvo je to bilo drvo sa koga su ga pojeli? Sa kog drveta možeš jesti plod pa da ti se otvore oči, odnosno da dođeš do spoznaje nečega, u ovom slučaju u Edenu golotinje svog tela?

Pa Adam i jest bio iskušan preko Eve, jer ona joj je ponudila istu stvar koju je njoj zmija!

No Eva je morala biti izvađena iz Adama jer je ona bila deo njegovog života. Upravo kao što smo i mi deo Hristovog života, i morali smo doći.

Inače Prvi Adam je prema Pismu slika Drugog Adama koji je Hrist. Da li ti to nešto govori?

Hriščanstvo nije filozofija, HRIŠĆANSTVO JE HRISTOV VEČNI ŽIVOT U NAMA, koji je veoma evidentan i koji donosi rodove Hristovog života u nama! Nanovorođenje nije filozofija, već POBEDA NAD: GREHOM, SVETOM, TELOM i ĐAVOLOM.

"Bog nam je dao život i taj život je u Njegovom Sinu."
"A ovo je Večni Život, poznati Tebe jedinog istinitog Boga, i onoga koga si poslao Isusa Hrista."

Brat Aladin
www.nevesta-hristova.org

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply