Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Spasenje i put Kristu - živom Kamenu- bez posrednika

power_settings_newLogin to reply
+4
hrvoje hrki
Ruta
forestsilvy
Darko
8 posters

descriptionSpasenje i put Kristu - živom Kamenu- bez posrednika EmptySpasenje i put Kristu - živom Kamenu- bez posrednika

more_horiz
1.Petrova 2,4-5: " Pristupite k njemu , Kamenu živom što ga, istina , ljudi odbaciše, ali je u očima Božjim izabran, dragocjen, pa se kao živo kamenje ugrađujte u duhovni Dom za sveto svećenstvo da prinosite žrtve duhovne, ugodne Bogu po Isusu Kristu"
Isus - Živi kamen, (onima koji ne vjeruju - kamen koji odbaciše graditelji postade kamen zaglavni i kamen spoticanja, stijena posrtanja; oni se o nj spotiču, neposlušni Riječi..
Oni koji vjeruju - živo kamenje koja se ugrađuju u Duhovni dom, hram.

Da li još posrćeš pristupanju stijeni spasenja, da li si prešao put Kristu,
kako se ugrađuješ kao živi kamen u duhovni hram?
Uzrok spoticanja je na pr. neposlušnost Riječi.
Može li živo kamenje biti neposlušno Riječi?
Kakva je razlika između dva živa kamena - Krista Živa kamena i nas - živog kamena? Po čemu smo mi živi a neposlušni Riječi?
Koji kamen ulazi u duhovni hram - od kojeg materijala..?
Trebali bismo kao kamenje imati :
isti materijalni sastav kamena kao i Krist,
drugačiji sastav - a koji se slaže sa Riječi..
U čemu je problem i rješenje problema sastava i ugradnje kamena.

Da li se promijenila naša građa i kada?

descriptionSpasenje i put Kristu - živom Kamenu- bez posrednika EmptyRe: Spasenje i put Kristu - živom Kamenu- bez posrednika

more_horiz
A sada, oni koji se ugrađuju kao živo kamenje Narod su Božji Bogu mili, rod su izabrani,
kraljevsko svećenstvo, sveti puk , narod navještanja divnog svjetla Isusa Krista..
Ta se svjetlost svjetluca na svećenstvu svih vjernih koji su sklopljeni u duhovni hram koji pokazuje put ka Kristu - Živom kamenu da izađu oni koji su u tami ka svjetlu..
Da li je kraljevsko svećenstvo - novozavjetno svećenstvo posrednik do Krista ?Ili - novozavjetno svećenstvo Kristovih ućenika zajedno sa Kristom radi na osvjetljavanju izravnog puta ka Spasitelju koji je na Nebesima u službi?Između službe novozavjetnog svećenstva i sadašnje Kristove službe postoji povezanost ..Što i kako Ti kao Kristov učenik bez obzira na KD držiš o tome?

descriptionSpasenje i put Kristu - živom Kamenu- bez posrednika EmptyRe: Spasenje i put Kristu - živom Kamenu- bez posrednika

more_horiz
Od Krista sve potiče i njemu se sve vraća, njemu sve dugujemo, zbog njega jesmo.
Zato On ima posebnu i jedinstvenu ulogu za naše spasenje, posebno stoga što je učinio za nas!

more_horiz
Darko je napisao/la:
Od Krista sve potiče i njemu se sve vraća, njemu sve dugujemo, zbog njega jesmo.
Zato On ima posebnu i jedinstvenu ulogu za naše spasenje, posebno stoga što je učinio za nas!

Za doći pred Krista nije potrebno prvo naparaviti pokoru..već doći k Njemu..Mnogi ne znaju kako, i što je to direktno u podnožje križa..
Opišite put Kristu..koji je dio najteži?

more_horiz
najteži dio dio puta je predati sebe, svoje JA. Ljudski ego i tvrdkornost je najteža dionica puta za prijeći.

more_horiz
svi nanonovorodeni su tijelo Kristovo, mi smo hram duha Svetoga, i mi kao vjernici se trebamo ugraditi u crkvu zivu , crkvu Isusa Krista, što to znaci? To znaci da svatko od nas je pozvan na neki nacin sluziti u crkvi ili van nje ali svaki vjernik je to zivo kamenje koje se nadoziduje na temelj, a taj temelj je Isus Krist. Kad svatko zauzme svoju poziciju u koju ga Bog zove a ne on sam, tako se gradi tijelo Kristovo, jača, raste, biva snažnije, učinkovitije.
Svako od nas zna biti ne poslusan, ali se brzo pokaj(pokajanje znaci ne ciniti vise istu stvar za koju znas da je grijeh, a ne pokajati se pa ponovo sutra isto napravati pa trcati nazad pokajati se)

more_horiz
Noemi je dobro rekla, uzela mi je riječ tj. slovo iz usta.
Ljudi sve više vole nego sebe predati Kristu, a to je nešto najljepše, jer sami po sebi propadamo i idemo u propast, a uz Krista imamo život i spasenje. Mi ne znamo što ne najbolje za nas same, a Onaj koji zna sve zna i našu sudbinu!

more_horiz
Noemi je napisao/la:
najteži dio dio puta je predati sebe, svoje JA. Ljudski ego i tvrdkornost je najteža dionica puta za prijeći.

Ali, ako se damo privući Kristu prepuštajući se Njegovoj privlačnoj sili Duh će nas Sveti nositi u naručje Kristu jer je Duh Sveti naš Utješitelj..
U Kristu smo se razapeli - primamo to vjerom a držimo Duhom..kod Kristovih nogu kada nas Krist polaže ruke na nas i padamo mu u zagrljaj ovako griješni..

more_horiz
Darko je napisao/la:
Noemi je dobro rekla, uzela mi je riječ tj. slovo iz usta.
Ljudi sve više vole nego sebe predati Kristu, a to je nešto najljepše, jer sami po sebi propadamo i idemo u propast, a uz Krista imamo život i spasenje. Mi ne znamo što ne najbolje za nas same, a Onaj koji zna sve zna i našu sudbinu!

Nalazimo ljude koji čeznu za Kristom, ali ne znaju kako da prijeđu put ka Kristu..
Pomognimo im tako što ćemo im pokazati gdje smo sve bili...

more_horiz
Najdragocjenija su iskustva sa živim Bogom. Kada ljudi znaju da ih imamo rado će reći: "Pokaži mi svoga živog Boga jer moj bog je mrtav, ne brine se za mene, nije mu stalo do mene, čak se i ljuti na mene i ne priča sa mnom!"

more_horiz
Ja vrlo cesto imam obicaj da kazem da mi je lako sa drugim ljudima a da mi je najteze sa samom sobom i onim mojim JA.Zato zelim i zato se molim da mogu da izjavim da ne zivim vise ja nego da Hrist zivi u meni i da to i potvrdim djelima.Zaista je lako reci ali ne uspijeva mi svaki put.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
Ruta je napisao/la:
Ja vrlo cesto imam obicaj da kazem da mi je lako sa drugim ljudima a da mi je najteze sa samom sobom i onim mojim JA.Zato zelim i zato se molim da mogu da izjavim da ne zivim vise ja nego da Hrist zivi u meni i da to i potvrdim djelima.Zaista je lako reci ali ne uspijeva mi svaki put.

Kada nam to uspjieva?
A kako je to Pavle mogao otkriti nakon prethodnog iskustva nastojanja biti sličan Kristovoj smrti-što to znači susličnost po Pavlovom modelu:
surazapeti, suumrli, suuskrsli - tko to čini u nama ili je to već učinjeno?
Da li u tu susličnost ulazimo vršeći sve Njegove zapovijesti prema Ivanovom modelu iz 1. poslanice - po Novoj - staroj zapovijesti..
Tu imamo posla sa legalizmom susličnosti.. mi bismo htjeli učiniti sebe sličnim Kristovoj smrti umjesto da nas On učini..?Predanje, napredak u predanju ..kroz istraživanje susličnosti ostavljanjem trica - gledanjem Krista, hodom za Njim, traženjem ..Utješitelja koji nas može položiti na križ .....
Dakle sa strahom i drhtanjem..</BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

more_horiz
Mislim da mi možemo biti sretni što imamo spoznaju koja vodi vječnom životu i što imamo samo jednoga posrednika. Da ih imamo više, kao Grci božanstava, onda ne bi bilo sigurno da poruka dođe u originalu na odredište. Ovako znamo da naše molitve čuje naš Bog jer je Isus sve prošao kao i mi dok je bio na zemlji, i sada posreduje za nas. No, tu je, za svaki slučaj, još Sveti Duh koji neizrecivom žudnjom moli za nas i pati s nama!

more_horiz
Molimo, poslušajte iz zvučne knjige "Put Kristu":

Spasenje i put Kristu - živom Kamenu- bez posrednika Gn_nota_link

Ako želite cijelu knjigu sa čitaćem Dubravkom Sidorom i
Rosandom Kokanović,
pišite sestri dinu ili bratu adminu i dobit ćete za koji dan
u mp3 ili audio..

Blagoslov Božji
abraham

more_horiz
Pet pouka o putu u Raj iliti spasenju duša najbolje i najrecentnije govori Bog preko BDMarije - Gospe Međugorske:

Draga djeco , pozivam vas na osobno obraćenje
Ovo je vrijeme za vas!
Bez vas Bog ne može ostvariti svoj plan
Draga djeco , rastite kroz molitvu iz dana u dan sve bliže Bogu

Dajem vam oružje protiv vašeg Golijata
Evo vaših kamenova:

1. Molitva Krunice- molitva srcem
2. Euharistija
3. Biblija
4. POST
5. Mjesečna ISPOVIJED

znači , drugim rječima puno molitve , posta , čitanja Biblije i sakramentalni život
Spasenje i put Kristu - živom Kamenu- bez posrednika Icon_exclaim

more_horiz

evo, napokon da se ja i "Marija" slozimo! Very Happy

Ako hocete u raj, morate se obratiti od stovanja "idola Marije" te odbaciti "Gospu Medjugorsku" i pokajati se pred Jedinim Bogom i Isusom Kristom za idolopoklonstvo stovanja idola "Marije". Te predati svoj zivot sam i iskljucivo Isusu Kristu!

Treba odbaciti i krunicu, jer nista nije gore od naucene molitve, kako mole pogani, jer misle da ce biti uslisani zato jer izbrbljaju 50 zdravomarija...

more_horiz
dominik je napisao/la:

evo, napokon da se ja i "Marija" slozimo! :D

Ako hocete u raj, morate se obratiti od stovanja "idola Marije" te odbaciti "Gospu Medjugorsku" i pokajati se pred Jedinim Bogom i Isusom Kristom za idolopoklonstvo stovanja idola "Marije". Te predati svoj zivot sam i iskljucivo Isusu Kristu!

Treba odbaciti i krunicu, jer nista nije gore od naucene molitve, kako mole pogani, jer misle da ce biti uslisani zato jer izbrbljaju 50 zdravomarija...

kad bi ti znao koliko vrijeđaš Isusa-Boga vrijeđanjem Bogorodice, kajao bi se za ove gluposti do kraja života:(
ali očito , neko u svom sljepilu i ispranom mozgu od šume ne vidi drvo
tko ima uši nek čuje...

more_horiz
dominik je napisao/la:

Kako objasniti onda da se molitvom krunice, i općenito zagovorom BDM zbivaju mnogobrojna duhovna uslišanja?

Dovoljno je samo pogledati kakva se znamenja - medicinski neobjašnjiva ozdravljenja, obraćenja na vjeru - zbivaju u marijanskim svetištima poput Lourdesa i Fatime, pa da se dobije dojam kako nije riječ o ''poganskoj molitvi''.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply