Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Ku ran je u pravu kada kaže

power_settings_newLogin to reply
4 posters

descriptionKu ran je u pravu kada kaže - Page 2 EmptyRe: Ku ran je u pravu kada kaže

more_horiz
I jos da dodam, vaznu kariku predhodnoj misli, ljubljeni Jasone,

volimo li GA mi, na nacin kako ON to postavlja u svojoj VELICINI?

Dokle ce se ljudsko srce razmetati svojim prkosom, Onome koji nas miluje jer je Dobar i Milostiv.

Pazljivo treba slusati sta i kako je iznesena Bozja volja. Ma ko to bio, i kako god nazivao Jedinoga Istinitoga Boga.

descriptionKu ran je u pravu kada kaže - Page 2 EmptyRe: Ku ran je u pravu kada kaže

more_horiz
jasone ja nemam povod da opovrgavam ku ran, niti mi na pada na pamet, dovoljno je to što on sam sebe opovrgava.
ps. ne ljuti se na ovu izjavu, jer nalazim mnoge kontradiktornosti u njemu.
a to o suboti pre mojsija da se je svetkovala, čitaj bibliju od stvaranja pa do mojsija i sam ćeš videti!
svako dobro

more_horiz
Laodikejac___
jasone ja nemam povod da opovrgavam ku ran, niti mi na pada na pamet, dovoljno je to što on sam sebe opovrgava.
ps. ne ljuti se na ovu izjavu, jer nalazim mnoge kontradiktornosti u njemu.
Na temi Biblija ili Kur´an imaš dovoljno mijesta da izneseš te Kur´anske "proturiječnosti",ali koliko vidim to ti ne polazi baš za rukom i nisi iznio niti jednu do sada.Ako ih imaš slobodno ih iznesi,pa će ti zasigurno biti objašnjene i shvatićeš nakon toga (ako budeš želio da odbaciš svoje predrasude) da je Kur´an čista i istinita Božija riječ za razliku od drugih.
a to o suboti pre mojsija da se je svetkovala, čitaj bibliju od stvaranja pa do mojsija i sam ćeš videti!
svako dobro
Ja sam tražio već dva-tri puta da mi navedeš samo jedan stih iz Biblije u kojem se kaže da je narodima prije Mojsija naređeno poštivanje "subote"!
Priznaćeš da ti to nije teško da navedeš kad već kako kažeš čitaš iste iz dana u dan u Bibliji.
Svako dobro i pozdrav i tebi.

more_horiz
jasone, protivurječnosti mogu da iznesem, od toga me nije strah, ali ne shvatam što će to doprineti, jer verujem da ih i ti dovoljno nalaziš!

Što se tiče Subote, hvataš se za vreme pre Avrama! Hoćeš da kažeš time da je Subota bila samo za jevreje!!! Varaš se, ne znajući ni pisma ni sile Božje! Jer Jevreji su bili izabrani Božji narod, oni su odstupali od Božjih principa(10 Zapovesti), pa su prema tome često bili u ropstvo! Bog daje subotu svakome ko hoće da bude Nj. narod, Nj. dete! Pa tako je nije ni promenio! Mene ne interesuje šta čovek misli i filozofira u odnosu na zakon, samo vidim da se čerupa ono što ne sme da se dira nego je dat da se živi po njemu! Zar nisu Adam i Eva bili ljudi? Pa i njima je dat Šabat! Misliš da su oni bili umorni nakon šestog dana kad ih je Bog stvorio pa su trebali Šabat(odmor)? Nisu, nego je taj dan bio posvećen i Bog ga je odvojio i posvetio od ostalih, za zajednicu čoveka i Boga! Bog nije takođe bio umoran posle stvaranja pa stoji: I počinu Bog od svijeh djela svojijeh koja stvori!1.moj.2.1.Tu ima nešto! Videće samo oni koji traže! Ja ti neću ništa namećati! Kad mnogi kažu a i ti si jedan od tih: Bog je subotu samo dao jevrejima! A šta su jevreji bili onda? Pitam te!

pozdrav

more_horiz
Laodikejac__
jasone, protivurječnosti mogu da iznesem, od toga me nije strah, ali ne shvatam što će to doprineti, jer verujem da ih i ti dovoljno nalaziš!
Pa Laodikejac ako već tvrdiš da je Kur´an pun proturiječnosti,dođi na temu Biblija ili Kur´an pa brate to lijepo iznesi.
Kažeš da mislš da ih ja dovoljno nalazim u istom!?Pa da li misliš da bi slijedio takvu knjigu i smatrao je onda Božijom objavom?
Ja ne mogu slijediti neku knjigu i smatrati je Božijom riječju,ako ona to zaista nije,i ako je dijelo ljudskih ruku.
Pozdrav i svako dobro.

more_horiz
Jasmin(Jason) je napisao/la:

Ja ne mogu slijediti neku knjigu i smatrati je Božijom riječju,ako ona to zaista nije,i ako je dijelo ljudskih ruku.
Pozdrav i svako dobro.

I tebi svako dobro od Gospoda Jasone! Malo sam ređe na forumu, jer imam obaveza! Ti veruješ da je Ku ran Božja objava, a da je Sveto pismo delo jjudskih ruku! Za mene je Božja objava koja menja čoveka za 180%, i to nalazim u Bibliji, jer "dobrota Božja vodi na pokajanje"

Svako dobro Jasone

more_horiz
Laodikejac__
Ti veruješ da je Ku ran Božja objava, a da je Sveto pismo delo jjudskih ruku!
Ja vjerujem da u Bibliji ima nekih dijelova istinskog Evanđelja/Inđžila,koji su ostali sačuvani,ali je većina te objave doživjela jasne i vidljive izmijene koje vidi i laik na ovom polju.
Biblija se danas guši u sopstvenim proturječnostima,i pojedini opisi isključuju druge i proturiječe istim.
To je činjenica kristalno jasna i lako vidljiva kao što već rekoh.

Pozdrav i svako dobro.

more_horiz
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply