Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Ekumenizam

power_settings_newLogin to reply
+34
Domenika
Euro
Medeni
Pravednik
apostol
ILIJA
UČENIK10
jakob
Fazlija
DraganZ
Istina
Bhakti
talmidim
Mila
Totus Tuus
Aladin
simply
Tomasso
hrvoje hrki
No Nick
forestsilvy
braslav
Nevjernik
Justin
Spart
Daniel
laodikejac
Živac
Izrail
msomi
dominik
kon
maxadsl
kainos
38 posters

descriptionEkumenizam - Page 3 EmptyRe: Ekumenizam

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Mislim da su ovdje neki ljuti što ih ne puštaju u ekumenske susrete i molitve.
No sami su se isključili i uopće mi nije žao kad vidim koju ne toleranciju šire.Wink

da li je Isus po tebi bio tolerantan?

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Za vjernike dobre volje koji žele saznati pravu istinu o Ekumenizmu dajem link sa svim mjerodavnim podatcima.
http://www.karmel.hr/Ekumenizam.htm

Bratu Jevrejinu preporučam da to prouči pa ako je spreman razgovarati možemo ali bez podmetanja i vrijeđanja.
Istina će vas osloboditi mržnje.
Neobično mi je drago da ekumenizam počinje ići od vrha među vjernike to rezultira razumijevanjem i međusobnom tolerancijom.
Te se ne gladamo jedni druge više kao otpadnike već kao braću.
Možda bi bilo zgodno da se svi uključimo ako ne sudjelujući a ono bar otvorenošću i gladajući u drugom brata.

Dragi Izrail,ja opet ne kuzim tvoj rijecnik,ili prije nisam primjetila,ovdje nitko ne govori neke rijeci,kao mrznja,podmetanje,vrijedjanje,mi smo svi ovdje braca krscani koji mozemo i bez ovih epiteta diskutirati,pa bi voljela manje destruktivno,kako bi bez vecih gubitaka energije dosli ka istini,sa manje forumskog vremena.

more_horiz
Daniel je napisao/la:

da li je Isus po tebi bio tolerantan?

Čuj sveo je zakon na dvije zapovjedi Ljubavi prema Bogu i prema čovjeku.
Za mene dosta da budem tolerantan prema drugima ali da ne volim kad se dobro proglašava zlim.

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Mislim da su ovdje neki ljuti što ih ne puštaju u ekumenske susrete i molitve.
No sami su se isključili i uopće mi nije žao kad vidim koju ne toleranciju šire.Wink

Very Happy ama srećo, nisam ljuta. Ja samo mozakam da ekumenisti su ljudi koji streme dobrom i da su vrlo tolerantni no kad dođe neka ključna točka vrenja, i to će lagano i tiho proći. Ja sam vrlo tolerantna. Mogu otići u crkvu Svetog Antuna sa prijateljicom. Ona će se pomoliti Svetome Anti, ja Isusu Kristu i dobro. Onda odemo u kafić na piće i pričamo kako nam je lijepo bilo. A usput obavimo i koji trač. Eto, tako mi radimo. Twisted Evil

Jednom će , na tom sastanku kad tad doći do sukoba mišljenja, jer neki vjernici će se naglas moliti Gospi od Ilače, a onaj drugi tamo, recimo baptista će se sablazniti zbog osjetljive savjesti. I, sve će se fino u taj tren zataškati, ali jedan od njih neče idući put doći na ekumenski sastanak, radi uvjerenja. Rolling Eyes

Nema kraja ljudskoj filozofiji. scratch Pa kad imamo tolko vijuga. trk

more_horiz
Ili, ja se molim Isusu, a drug do mene Alahu. Neće on htjeti ekumenu drugi put jer u Kuranu nešto piiišeeee.....da,da! pirat

more_horiz
Noemi je napisao/la:
Ili, ja se molim Isusu, a drug do mene Alahu. Neće on htjeti ekumenu drugi put jer u Kuranu nešto piiišeeee.....da,da! pirat

Strašno je koliko moderatorica malo zna o ovoj temi a očito niti ne čita postove.
Ekumenizam se odnosi na Kršćane a na muslimane Međureligijski dijalog.
Ako nećemo uvažiti osnovne pojmove samo ćemo se prepucavati besplodno.
Pa nismo kumice s placa ili jesmo?
lol!

more_horiz
Izrail je napisao/la:
Noemi je napisao/la:

Strašno je koliko moderatorica malo zna o ovoj temi a očito niti ne čita postove.
lol!

Može biti da jesmo s placa Wink No, ekumenisti su spavali i u džamiji. I na svoje uši sam čula muslimanskog vođu u Zagrebu gdje se zalaže za toleranciju na tim skupovima. I čisto ti praktično divanim kako jeste.

more_horiz
Ne prepucavam se, Izraele. Shocked

more_horiz
sjetimo se Assisa i "ekumenskog međuvjerskog dijaloga" Ivana Pavla koji se molio sa pripadnicima svih vjera...A Bog Abrahamov, Izakov i Jakovljev vjerojatno plakao nad tim skupom što se Njegov Sin tako huli...

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
<BLOCKQUOTE>
Izrail je napisao/la:
Noemi je napisao/la:

lol!

A ,ja ,obred mislim da nisi skuzil ,kaj je moderatorica obred rekla,da budemo pred dragim Bogom:pop: svatko, za sebe, stajao bez ekumenske kartice.obred </BLOCKQUOTE></BLOCKQUOTE>

Zadnja promjena: ; ned 14 sij 2007, 16:39; ukupno mijenjano 1 put.

more_horiz
Ajmo bit realni, pogle nas Izraele kako smo svi skupa s tobom, sa mnom ekumenski raspoloženi. affraid

Nikada ti neću dati za pravo da je jedina tvoja crkva u pravu i sveta, niti ćeš ti meni odobriti što ja mislim, da je crkva nanovorođen čovjek, a DOM MOLITVE bi trebao za okupljanja.

I, đe je tu ekumenizam. confused

Ali, svejedno, dobro došli smo na razmjenu misli i stavova, na kulturan način, oprosti ako sam te uvrijedila. Ako ne mislim kao i ti, ne znači da te treba vrijeđati. slad Ili ti mene....zašto bi se vređali ako različito mislimo?

Eto vidiš, ja sam bolji ekumenista od tebe. pecanje

more_horiz
Bolje ekumenista nago komunista
lol!

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Izrail je napisao/la:
Bolje ekumenista nago komunista
lol!
E, jel' ti to obred samo zbog rime, ili ta dva pojma,nemaju bas veze jedno sa drugim au,pazi ,ti ako ti u ekumenu obred udju ateisti i inovjernici.obred </BLOCKQUOTE>

more_horiz
Izraele, ja sam iz krila komunističkog tate, titov pionir. Smile

more_horiz
Joj koje temeljno nepoznavanje materije.
Ma bez uvrede ali jeste svi ovdje neznalice ili se pravite.
Pa zar nitko ne čuje na koga se odnosi ekumenizam.
Očito je stanje takvo da najbolje prolaze parole a ne ozbiljan razgovor koji bi zahtijevao ponešto i znanja.rool

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Noemi je napisao/la:
Izraele, ja sam iz krila komunističkog tate, titov pionir. Smile

Draga Noemi,Krist je umro, za sve ljude koji zive ,vjeru njegovu i cine volju njegovu,nitko nije rodjenjem predodredjen za spasenje,svatko bira svoj put, spasenja i hvala Bogu da je tako.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
U svezi parola,Izraile molio bih te da ukloniš potpis koji imaš trenutno jer ovdje nikome nije cilj promovirati ili nametati svoju denominacijsku opredjeljenost.

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Izrail je napisao/la:
Joj koje temeljno nepoznavanje materije.
Ma bez uvrede ali jeste svi ovdje neznalice ili se pravite.
Pa zar nitko ne čuje na koga se odnosi ekumenizam.
Očito je stanje takvo da najbolje prolaze parole a ne ozbiljan razgovor koji bi zahtijevao ponešto i znanja.rool

Hoces reci da govorimo u luft,daj nam ti konkreto, nesto jesmo li se dogovorili da se budemo ucili,hoces da ti pisemo o osnutku -povijesti ekumene ili o njenom cilju.</BLOCKQUOTE>

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply