Kršćanski Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kršćanski ForumLogin

PREŠLI SMO NA https://krscanski.chat/

Ekumenizam

power_settings_newLogin to reply
+34
Domenika
Euro
Medeni
Pravednik
apostol
ILIJA
UČENIK10
jakob
Fazlija
DraganZ
Istina
Bhakti
talmidim
Mila
Totus Tuus
Aladin
simply
Tomasso
hrvoje hrki
No Nick
forestsilvy
braslav
Nevjernik
Justin
Spart
Daniel
laodikejac
Živac
Izrail
msomi
dominik
kon
maxadsl
kainos
38 posters

descriptionEkumenizam - Page 2 EmptyRe: Ekumenizam

more_horiz
<BLOCKQUOTE>
Feba je napisao/la:
Izrail je napisao/la:

Inače mislim da ekumenizam i međureligijski dijalog jednostavno nemaju alternativu.

Postoji velika vika u cijelom svijetu koja gura toleranciju i većinom dolazi od bezbožnog duha među narodima. Većina netolerantnih nacija i nacionalnih vođa propovijedaju toleranciju, pozivaju na slamanje religioznih prepreka i razlika.
No ovo je stajalište Božjih ljudi – Biblija je najnetolerantnija knjiga u svijetu i najnetolerantniji učitelj koji se obratio slušateljstvu bio je sam Gospodin Isus Krist.
Isus Krist je pokazao razliku između milosrđa i tolerancije. Krist je bio milosrdan u srcu da je bio spreman plakati nad grešnicima, prigrliti sve ljude na svijetu i umrijeti za one koji su ga mrzili.
Čak i sa toliko ljubavi i milosti, Isus je bio netolerantan kada je učio: „Ako niste na mojoj strani, tada ste protiv mene; ako ne vjerujete da sam Ja Jesam, umrijet ćete u svojim grijesima.“ On nije ostavio neutralno tlo za smještaj neutralnih ljudi koji propovijedaju toleranciju. Krist nije ostavio neutralno tlo, mjesto između.
Tolerancija lako postaje kukavičluk ako su uključeni duhovni principi i ignoriranje Biblije. Zamislimo da zauzmemo stav tolerancije i kompromitiramo pitanje spasenja. "Svatko tko želi može doći Kristu i biti spašen, ali ako ne želi biti spašen, možda postoji neki drugi način koji ćemo naći. Mi želimo da vjerujete u Gospodina Isusa Krista, ako želite. No ako ne želite, pokušat ćemo naći mogućnost da Bog ima neki drugi put za vas."
Tako je tolerancija bolest koja se širi i uništava savršenstvo božanskog otkrivenja i nepromjenjive biblijske istine. Istinski kršćani ne smiju tolerirati toleranciju, čak i pod cijenu nerazumijevanja ili udaljavanja od prijatelja, obitelji, svijeta.

A. W. Tozer

Svi pripadnici ljudskog roda svrstaće se u dvije velike grupe - u poslušne i neposlušne Bogu.Svi koji drže sve zapovijesti Božje - sačinjavaju Crkvu Boga živoga.Oni koji se odluče slijediti antikrista podanici su velikog otpadnika.Svrstani pod zastavu sotoninu oni gaze zakon Božji i navode druge da tako čine.Takozvani kršćanski svijet će biti pozornica velikih obmanjivačkih poduhvata.Ljudi koji imaju zakonodavnu vlast donose zakone kojim će se omogučiti vladanje nad savjesšću kao što su to činili antikristovi podanici u svim vjekovima...</BLOCKQUOTE>

more_horiz
Hm, nisam znao da ima protestanata koji nisu za ekumenizam. Crying or Very sad

Kakvo je uobičajeno mišljenje?

more_horiz
Mogu da ti kazem moje licno.

Kakve veze na primer imaju istocnjacke religije sa hriscanstvom*?

Ili okultizam? Kao i vracarstvo?

Kakvo je njihovo mesto u akumenizmu? Zato ja, kazem za sebe licno, ne vidim mesto sebi u ekumenizmu. To mi mirise na neku petljavinu.

Ujedno, ako se ne varam, ekumenizam propagira toleranciju na nivou nemoj me gnjaviti tvojim verovanjem kao ispravnim i ne nameci mi ga. A posebno ocekuje da se jevadjelje za koje je Isus rekao da ga objavljujemo, vise ne siri izvan krugova same Crkve.

Ne vidim sebe u toj rupi kompromisa, ako ne mogu da ukazem na moj stav, i cujem stavove drugih. Ako neko ima nesto da mi kaze, dobro dosao. Ja mogu prihvatiti a ne moram. I sta mi ti u tome smetas? Tako isto hocu da iznesem svoj stav i verovanje, ako mislim da oni drugi imaju pogresno verovanje ili misljenje. Hocu da onima koji jos uvek nezaju za Hrista kazem da je On ziv i da je Spasitelj.

Ne volim jedno umlje.

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:
Kakvo je njihovo mesto u akumenizmu? Zato ja, kazem za sebe licno, ne vidim mesto sebi u ekumenizmu. To mi mirise na neku petljavinu.

U dobroj vjeri ti kažem da si pobrkao lončiće jer na ove se pojam Ekumenizam ne odnosi. Ekumenizam se odnosi samo na kršćane koji vjeruju u istog Boga.
Na ove koje si spomenuo u svom postu bi se mogao odnositi pojam međureligijski dijalog ali uvjetno.
Jer postoje teme koje su nam zajedničke bez obzira na vjeru i naciju.
Stoga brate nemoj se uvrijediti ali malo se informiraj prije ovako jake osude jer ispadaš u očima drugih smiješan.

more_horiz
Hvala,

Ja gledam laicki na sve ovo, ali opet kakve veze imaju i na medjureligijskom dijalogu vracari, okultizam? I kako to mislis pod uvjetom? Koji uvjet se tu uopste moze postaviti?

Mozda nesto ne shvatim dobro, ali nisam slep?

Mislis li da bih se ja morao u tim zajednickim temama, pokoriti preporuci da moju veru posedujem samo u mom domu? U pravcu ide ekumenizam?
Kako vidim da si ti znalac po ovom pitanju, kako to da nisi zapazio neke nedoslednosti u njemu. Sta je krajnji cilj?

I sotona se pretvara u andjela svetla! Ne znaci ako nesto lepo zvuci da je to i stvarno tako. Danas je to i te kako poznato!

more_horiz
Budući je tema o ekumenizmu ne namjeravam ti pisati o Međureligijskom dijalogu jer za njega ima posebna tema.

U krivu si kad pričaš o ciljevima Ekumenizma nitko te ne tjera njime da se povlačiš u kuću.
Ekumenizam ima cilj da svi kršćani budu jedno po onim Isusovim riječima.
Eto a o načinu za postizanje toga valja razgovarati.
Šot je ipak bolje nego se proglašavati za Sotonine sluge koje se pretvaraju zar nemisliš tako?Wink

more_horiz
Jevrejin je napisao/la:

Kakvo je njihovo mesto u akumenizmu?

Pa ekumenizam je težnja ujedinjavanju kršćana, nema to veze sa ostalim religijama.

Ujedno, ako se ne varam, ekumenizam propagira toleranciju na nivou nemoj me gnjaviti tvojim verovanjem kao ispravnim i ne nameci mi ga.

Ne, ekumenizam propagira istinu. Mi trebamo prihvatiti istinu koju nam je Bog objavio i po njoj biti jedno stado.

more_horiz
Lepo i razumno ovo zvuci sto vi kazete.

A u praksi uopste nije tako.

Mislite li da smo jos uvek nezreli, ili ce doci dan, kad bi mi trebali da budemo navedeni da na brzinu sazrimo?

Ja sam citao knjige koje ukazuju na neke druge namere ekumenizma. Iako je ideja o jedinstvu fantasticna. Sta ako je jedinstvo samo paravan?
Na jednom podrucju pricamo ono sto je zajednicka teznja svih hriscana, a na drugom, odvojenom od prvog, dogovaramo se sa onima koji nisu hriscani ali su zato potpuna suprotnost sa hriscanstvom, a na kraju svi trebamo voleti jedni druge.

Sta ima verni sa nevernim, tama sa svetloscu?

Kako vi objasnjavata ovu moju primedbu?

more_horiz
Ma već si prije pokazao da ovu materiju slabo poznaješ.
Sad istraješ na svojim idejama a manjkav si u činjenicama.
Očito hoćeš samo svađu.
Mislim nitko te ne tjera da budeš ekumenski nastrojen ali istrajati na svom stavu unatoč lažnim postavkama je nedostojno Kršćanina ma koje on denominacije bio zar ne.

more_horiz
Svadju?

more_horiz
Ja se dragi moj prijatelju ne svadjam.

Umem ja doduse i to, ali se ne svadjam, samo sam pitao. A ako su moja pitanja neugodna, to je druga stvar.

Ujedno, ako sam ja neznalica a ti toliko dragi moj brate znas i poznajes materiju o kojoj govoris, onda to strpljivo i znalacki objasni.

more_horiz
Ekumenizam nije ništa drugo nego put do mame, tj."nazad kod mamice"To je parola! ko prepozna prepozna ko ne biće prevaren!??? sunny

more_horiz
laodikejac je napisao/la:
Ekumenizam nije ništa drugo nego put do mame, tj."nazad kod mamice"To je parola! ko prepozna prepozna ko ne biće prevaren!??? sunny

Svašta.
Čuj tvog privatnog boga kojeg misliš da si uhvatio za bradu ni u ekumenizam ne puštaju.
lol!
Slobodno ti mouse

more_horiz

Skužio sam Lao...Po onome što je napisao Alberto Rivera, bivši jezuit, to i jeste cilj mamice...

more_horiz
Krizostom je napisao/la:
Skužio sam Lao...Po onome što je napisao Alberto Rivera, bivši jezuit, to i jeste cilj mamice...
e kaj vi mislite, jer taj Rivera govori istinu? mislim, jezuitski odred je uvijek bio malo okultističko masonski nastrojen, to znam, ali da li možda Rivera pretjeruje malo?

more_horiz
Ekumenizam je , čini se meni, jedan novi pokušaj da se poradi na izgradnji svjetskog mira. Jer, znamo iz povijesti da su "mnoge bitke" vođene poradi religijskih pitanja.

Npr. sveti rat - velik je bog, haleluja, velik je alah, haleluja, uništi, ubi, zakolji, de posveti tenk, amin,amin, de posveti bibliju....

pa i na forumima čitam o bitkama, sukobu,misionarenju ovih ili onh, ajmo branit vjeru...ma koju vjeru? treba braniti? treba li Istini advokat?

Isus je došao da svoj život da za Istinu! A to je...?

more_horiz
Mislim da su ovdje neki ljuti što ih ne puštaju u ekumenske susrete i molitve.
No sami su se isključili i uopće mi nije žao kad vidim koju ne toleranciju šire.Wink

more_horiz
Za vjernike dobre volje koji žele saznati pravu istinu o Ekumenizmu dajem link sa svim mjerodavnim podatcima.
http://www.karmel.hr/Ekumenizam.htm

Bratu Jevrejinu preporučam da to prouči pa ako je spreman razgovarati možemo ali bez podmetanja i vrijeđanja.
Istina će vas osloboditi mržnje.
Neobično mi je drago da ekumenizam počinje ići od vrha među vjernike to rezultira razumijevanjem i međusobnom tolerancijom.
Te se ne gladamo jedni druge više kao otpadnike već kao braću.
Možda bi bilo zgodno da se svi uključimo ako ne sudjelujući a ono bar otvorenošću i gladajući u drugom brata.

more_horiz
remove_circleSimilar topics
privacy_tip Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.
power_settings_newLogin to reply