<BLOCKQUOTE>
Svi pripadnici ljudskog roda svrstaće se u dvije velike grupe - u poslušne i neposlušne Bogu.Svi koji drže sve zapovijesti Božje - sačinjavaju Crkvu Boga živoga.Oni koji se odluče slijediti antikrista podanici su velikog otpadnika.Svrstani pod zastavu sotoninu oni gaze zakon Božji i navode druge da tako čine.Takozvani kršćanski svijet će biti pozornica velikih obmanjivačkih poduhvata.Ljudi koji imaju zakonodavnu vlast donose zakone kojim će se omogučiti vladanje nad savjesšću kao što su to činili antikristovi podanici u svim vjekovima...</BLOCKQUOTE>
Feba je napisao/la:Izrail je napisao/la:
Inače mislim da ekumenizam i međureligijski dijalog jednostavno nemaju alternativu.
Postoji velika vika u cijelom svijetu koja gura toleranciju i većinom dolazi od bezbožnog duha među narodima. Većina netolerantnih nacija i nacionalnih vođa propovijedaju toleranciju, pozivaju na slamanje religioznih prepreka i razlika.
No ovo je stajalište Božjih ljudi – Biblija je najnetolerantnija knjiga u svijetu i najnetolerantniji učitelj koji se obratio slušateljstvu bio je sam Gospodin Isus Krist.
Isus Krist je pokazao razliku između milosrđa i tolerancije. Krist je bio milosrdan u srcu da je bio spreman plakati nad grešnicima, prigrliti sve ljude na svijetu i umrijeti za one koji su ga mrzili.
Čak i sa toliko ljubavi i milosti, Isus je bio netolerantan kada je učio: „Ako niste na mojoj strani, tada ste protiv mene; ako ne vjerujete da sam Ja Jesam, umrijet ćete u svojim grijesima.“ On nije ostavio neutralno tlo za smještaj neutralnih ljudi koji propovijedaju toleranciju. Krist nije ostavio neutralno tlo, mjesto između.
Tolerancija lako postaje kukavičluk ako su uključeni duhovni principi i ignoriranje Biblije. Zamislimo da zauzmemo stav tolerancije i kompromitiramo pitanje spasenja. "Svatko tko želi može doći Kristu i biti spašen, ali ako ne želi biti spašen, možda postoji neki drugi način koji ćemo naći. Mi želimo da vjerujete u Gospodina Isusa Krista, ako želite. No ako ne želite, pokušat ćemo naći mogućnost da Bog ima neki drugi put za vas."
Tako je tolerancija bolest koja se širi i uništava savršenstvo božanskog otkrivenja i nepromjenjive biblijske istine. Istinski kršćani ne smiju tolerirati toleranciju, čak i pod cijenu nerazumijevanja ili udaljavanja od prijatelja, obitelji, svijeta.
A. W. Tozer
Svi pripadnici ljudskog roda svrstaće se u dvije velike grupe - u poslušne i neposlušne Bogu.Svi koji drže sve zapovijesti Božje - sačinjavaju Crkvu Boga živoga.Oni koji se odluče slijediti antikrista podanici su velikog otpadnika.Svrstani pod zastavu sotoninu oni gaze zakon Božji i navode druge da tako čine.Takozvani kršćanski svijet će biti pozornica velikih obmanjivačkih poduhvata.Ljudi koji imaju zakonodavnu vlast donose zakone kojim će se omogučiti vladanje nad savjesšću kao što su to činili antikristovi podanici u svim vjekovima...</BLOCKQUOTE>